Варицела

• 133 495
  • 589
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
Добро утро!
galaUSA, аз също като теб се чудех дали е шарка, защото имахме само 1 пъпка на главичката. Днес е шести ден и пъпките й са много малко - на лицето 1-2 и на тялото малко, най-много 20 общо. Някои деца са с много пъпки, друго с малко.
Сега видях снимки че си пуснала, но не мога да ги отворя, съжалявам Sad
Свещички си слагай, както и други противотемпературни, те не съдържат аспирин  Peace
Против сърбеж можеш да даваш нещо противоалергично, но най-добре все пак се консултирай с лекар   Peace Можеш да мажеш с ментолов спирт, с розова вода, някои мами пудри ползват. Аз завам хомеопатия, мажа с ментолов спирт и давам Фенистил - няма сърбеж изобщо  Peace
Но при нас май ще има други усложнения - тази нощ я боля ухото Sad Сега е бледа и отпусната Sad
Сега видях, че си звъняла в Бърза помощ. Наитина сега са празници и лекар трудно ще намериш Sad Дано леко я кара детенцето  Praynig

Последна редакция: ср, 31 дек 2008, 10:49 от *Бубето*

# 436

galaUSA , аз отворих снимката, и ако добре виждам си е шарка, нашите бяха същите да не говорим че първите 2 дни имахме дори по-малко пъпки. Дребнички с мехурче малко пълно с прозрачна течност. Точно варицела. Основно излизат по гърба, гърдите и лицето, в косата. А Бубето ти е казала, можеш да даваш температуропонижаващи спокойно. Ние дори до течен аналгин стигнахме, щото вдигна на 4 я ден доста висока, почти 40 градуса. Пожелавам ви леко да я изкарате, без температури и усложнения.  Hug

# 437
  • София
galaUSA, баш на варицела си прилича, и дъщеря ми изглеждаше в началото точно така.

*Бубето* и мен бе наболяваше ухото по едно време, бях отпаднала и се притеснявах да не се усложни нещо, но за щастие ме подмина. Давай и разни имуностимулиращи и подсилващи неща ако имаш, дано да се справи имунната и система.

# 438
Оффф, сега сме и с разстройство,
доки каза, че мн често варицелата давала и такива последствия.
Писна ми!!!  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Милото, пъпките му са завехнали вече, но само се оплаква, че го боли корема.

galaUSA,  и на мен на варицела ми прилича.
Доктора като прегледа Калоян му опипа  и лимфните възли. И по това че бяха надути заключи: 100% варицела.
Аз даже и нищо за температура не давах, защото първо не беше мн висока: най-много до 38 стигна, и второ няма кой да ми пие сиропите.
Хайде весело посрещане на Новата година. Отивам да стягам трапезата.

# 439
  • Пловдив
И Стелла е с разстройство, но вероятно от Нурофена Sad Бяхме до Ушна клиника, прегледаха й ушичките - спокойни са. Дано не вдига повече Т, аман вече...
Пожелавам ви здрава и хубава нова година, а за посрещането й довечера - възможно най-добре да бъде  Heart Eyes Hug
На мен ми е отпаднало доста, болят ме май лимфните възли чак към лявото ухо, кога ли ще цъфна и аз с "шарки" (така казва малката на шарката  Joy)

# 440
И моята дъщеря от 29-ти е с варицела. Взеха вече да позагарят, но на лицето има доста и са станали жълти, като гнойни и ме е страх да не стане някоя беля. Какво ще ме посъветвате, това нормално ли е?

# 441
Здравейте и ние от 26 сме с варицела, да чукам на дърво минава много леко и детенце се справя чудесно. Това за Нурофена и на нас ни го казаха, личната лекарка, леля ми и тя е лекар и във Вита бяхме и там ми казаха по добре Панадол или друго но не нурофен или с подобен състав. В лудницата не се усетих да питам защо, но доколкото разбрах е заради аспирина които дразни организма Sad.
Аз имам и един въпрос празници са и надали ще ми вдигне лекарката телефона, каже с какво да мажа детенце. Пъпките не го сърбят и не ги разчесва, но искам нещо което бързо да ги завехне, дали мога от днес да почна с крем от типа с цинкова маса - напр. на мустела този за дупе или Ексепиал от него имам и лосион дали е подходящо или може да се раздразни кожата? За сега прочиствам с розова вода и пудря цялото тяло, но вече нямаме пъпка без коричка и не избиват нови от 2 дена.

# 442
galaUSA , с какво се отварят снимките! Praynig Аз нещо се притесних, от 28 декември вдигнахме температура и следващите две вечери варирахме около 38`5! Водих го на лекар, според него е изстинал, само гърлото беше зачервено, нито кашлица, нито хрема! От вчера е добре, но днес забелязах, че по тялото има лек червен обрив по корема и гърба, леко и в областта на слабините, не са пъпки, поне в момента, а като зачервена кожа на петънца! Ох, как го обясних и аз! ooooh! Първо реших, че може да е от някое от лекарствата, пихме панадол, осцилококсинум, или както там се пише, и ангин хил С за гърлото!
Притеснявам се както за детето ми, така и че беше контактен с братовчед си, който днес също е вдигнал температура, но при тях вчера е била на гости бременна жена и повече за нея се тревожа, ако е вид шарка, да не стане беля! Sad

# 443
  • с трима мъже :)
снимките се отварят с подразбиращото се приложение, което си си избрала. В дата-та съм ги ъплоуднала.

Алекс НЕ вдигна Т, пъпките завяхнаха много бързо, все още не са изчезнали, но ги има отчасти, други НЕ избиха. Изглежда сме с леката форма.

Орхидея, най-добре публикувай снимки, другите мами са доста в час и ще могат да ти кажат, евентуално, за какво става дума. Поне до понеделник, когато ще се работи вече навсякъде с пълна пара. Дано се оправите бързо и като нас - без проблеми  Praynig

# 444
  • с трима мъже :)
орхидея, скайпът ми е същия, като ник-а ми
потърси ме да ти метна снимките, ако искаш  Peace

# 445
орхидея, скайпът ми е същия, като ник-а ми
потърси ме да ти метна снимките, ако искаш  Peace

Мерси, писах ти на скайп Peace

# 446
Да се включа и за с питания:
Дъщеря ми (3г.) контактува с детенце, болно от варицела на 28 и 29.12. Детенцето се опъпи на 31.12. Изчетох цялата тема и разбрах, че шансовете й да се изрине са доста големи. Питането ми е кога най-рано могат да се очакват пъпките? Най-късното е ясно - от две до три седмици, но може ли вече да има пъпки (излязла й е една на бузата...). За сега съм я командировала при бабите...
Мен също ме събри цялото тяло и имам две пъпки на ръката (като от бълхи), но предполагам, че са на нервна почва, защото съм карала варицела на 5 години  Mr. Green
Малкото ми детенце е на 2м. и уж има имунитет (изцяло на кърма е). Какво се прави, ако мен ме повтори шарката? Предполагам, че не мога да го кърмя и че въобще не трябва да съм в контакт с него... За сега съм готовност да експедирам малкия при бабите, и да си прибера каката  newsm78

# 447
  • София
Шансовете са минимални теб да те повтори шарката. Предполагам, че и бебето няма голяма вероятност да се разболее, макар, че съм чувала и за бебета с варицела.
Дияна като бебе имаше контакт с болни от варицела, от скарлатина, и нищо. Изкара варицела в градината.
Малкият също имаше контакт с болен от варицела. отложих за всеки случай едната ваксина. Педиатърката каза "по закон е месец, като броиш от датата на контакта". Не се опъпчи.
Ето таблица за инкубационните периоди - http://sotirmarchev.tripod.com/incubaci.htm

# 448
АнМари, мерси, линка е страшно полезен  Peace  bouquet

# 449
И моята дъщеря от 29-ти е с варицела. Взеха вече да позагарят, но на лицето има доста и са станали жълти, като гнойни и ме е страх да не стане някоя беля. Какво ще ме посъветвате, това нормално ли е?
Няма да ги пипате в никакъв случай. Те ще потъмнеят и след това ще хванат коричка. И тогава няма да ги пипате. Коричките ще започнат да се свиват постепенно и всичко ще изчезне все едно не е било. Някои дори ще паднат сами. Въпроса е НЕ ГИ ПИПАЙТЕ за нищо на света - това те съветвам.

Да се включа и за с питания:
Дъщеря ми (3г.) контактува с детенце, болно от варицела на 28 и 29.12. Детенцето се опъпи на 31.12. Изчетох цялата тема и разбрах, че шансовете й да се изрине са доста големи. Питането ми е кога най-рано могат да се очакват пъпките? Най-късното е ясно - от две до три седмици, но може ли вече да има пъпки (излязла й е една на бузата...). За сега съм я командировала при бабите...
Мен също ме събри цялото тяло и имам две пъпки на ръката (като от бълхи), но предполагам, че са на нервна почва, защото съм карала варицела на 5 години  Mr. Green
Малкото ми детенце е на 2м. и уж има имунитет (изцяло на кърма е). Какво се прави, ако мен ме повтори шарката? Предполагам, че не мога да го кърмя и че въобще не трябва да съм в контакт с него... За сега съм готовност да експедирам малкия при бабите, и да си прибера каката  newsm78

Най-рано ги очаквай на 12.01 /тоест 14 дни след първия контакт/. Ако до 20-ти не се обрине значи няма. Инкубационния период е 21 дни. Успех! Другото което е - Варицелата НЕ повтаря. Веднъж ако си я боледувал, имаш имунитет до живот. Така, че ако си боледувала от Варицела няма да се разболееш. За бебе вероятността е малка. Те имат много силен имунитет, но не е изключено.

http://195.149.248.189:8080/2008-12-31/78a1ac7188566d1979a521005869580a

Ето тук са снимките ни

Кажете ми, все пак, ако вдигне Т, да слагам ли свещички? Май е варицела, че като го гледам как почна да се чеше  Cry

Прилича на Варицела, но прилича и на ухапвания от бълхи. Варицелата се познава по това, че избиват нови и нови пъпки буквално за часове. Ако до няколко часа се умножат значи е Варицела. Ако на другия ден има такива, които са пълни с течност /мехури/ значи със сигурност е Варицела.

Бързо оздравяване на всички. И помнете , ако не пипате пъпките няма да остане и следа от Варицелата и то най-много след около 10 дни. От опит...  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт