Варицела

• 133 496
  • 589
  •   1
Отговори
# 420
  • Пловдив
pepetia, благодаря ти за пожеланията  Heart Eyes Изписаха ли Ема, нагушка ли си я? Целувки от нас  Heart Eyes
Няма да я водя в поликлиниката, говорих с частната ни педиатърка и ще я види довечера, най-вече кашлицата ме притеснява мен Sad Дано няма усложнения  Praynig

# 421
  • София
*Бубето* , да прибраха се най-сетне, Ема гледаше много учудено в началото, все едно не си е вкъщи  Simple Smile но бързо се ориентира и вече цялата къща е нагоре с краката.
Дано до довечера всичко със Стелла да е наред!  Hug

# 422
  • Пловдив
pepetia, радвам се страшно много за вас, много се измъчихте  Heart Eyes Hug Целувки и много здраве през новата година  Heart Eyes Hug
Стелла се подриска сега пък  ooooh! Сигурно от температуропонижаващите. Само това ни липсва на всичката хубост, сега е на диета  Tired Ще ходим по-късно да й чуят гърдите и ще пиша как е. Една майка от друга тема ми каза, че от Нурофена пъпките не избиват навън, а само вътре и става по-голяма беля, някой чувал ли е подобно нещо Sad Лекарките ми знаят какво давам, но нищо не казаха... Пъпките й си стоят към 20 на брой.

# 423
  • София
Хм, това с Нурофена малко не ми се вярва, то пъпки навътре и без това си избиват по лигавиците май, дали навън или навътре, не виждам каква е разликата. Ема си имаше и в устата пъпки и по езика даже една-две, предполагам че и вътрешно са избивали, поне така съм чела, че става. Може да питаш педиатърката ви, интересно тя какво ще каже?

Мерси много за пожеланията, дай боже всичко да е наред! Дано и вие да сте много здрави и да се засичаме в по-жизнерадостни теми само!   bouquet

# 424
Благодаря ви за подкрепата ! Синът ми спря да го сърби  Praynig дадох му хомеопатични гранули по предписание на хомеопат точно за варицела, НО спря Т за един ден и днес пак я вдигна ! Нещо започвам да се притеснявам, а и тази кашлица и тези суполи...
винаги ще се случат тези неща попразници, за да не мога да го заведа на лекар / и двата ни лекара са отпуска /
Бързо възстановяване и никакво чешене  Grinning

# 425
Хей, оздравяхте ли вече? Как я карате? Слава Богу нямам и следа от пъпките, не остана нито един белег. Моника имаше само две пъпки на лицето и от едната й остана лек белег, но не е дупка, а леко като изгоряно. Мажа го с Контрактубекс, струва ми се, че се свива. Надявам се да го израстне с времето.
hrandi, кашлицата и сополите са от Варицелата. Освен Т, тя се характеризира с кашлица, сополи, зачервено гърло, понякога конюктивит. Нормално е.
Според мен това за Нурофена не е вярно. Но по принцип трябва да се внимава какво се дава. Знам, че не се дава аспирин в никакъв случай.
pepetia, радвам се, че сте по-добре. Не се притеснявай, всичко ще отмине. Децата са много борбени. Доста повече от нас.

# 426
  • Пловдив
Хей, привет!
Преди малко си дойдохме от преглед, Стелла е добре, слушаха й доста обстойно гърдите, кашлицата е от задна хрема. Сливиците й са доста увеличени, но няма налепи, не са и червени. Лекарката каза, че докато вдига Т ще избиват пъпки, като спадне Т спират и пъпките. Днес й е 4-ти ден, както писах няма много пъпки. За Нурофена питах - не е вярно. Така или иначе навсякъде си ги има пъпките - по органи и лигавици.
За мен каза да се следя за пъпки, дори ми даде Aцик 200 (Ацикловир), имала рекламни и били подходящи за мен, ако започне шарката.
*Noel*, браво на вас  Hug Радвам се за теб, дано и на малката й мине пъпчицата постепенно и с мазане  Heart Eyes Спомням си като дете как завиждах на приятелки, че имат белези от шарка по лицата си  Crazy
hrandi, заведи детенцето да го чуе лекар все пак, или най-добре у вас да дойде  Peace А за Т не се притеснявай, лекарката сега каза, че нейно пациентче е поддържало Т 15 дни  Shocked Но все пак е добре да се чуят гърдичките, ако Т е само от шарката мисля, че няма проблеми  Peace
Аз също давам хомеопатично за варицела - Рус токсикодендрон (май така беше), предписано ми е също от хомеопат. И още едно имам, но то се дава след като избият всичките пъпки.
Лека и спокойна нощ на всички и утре хубави новини от болничките. На оздравялите честито  Hug

# 427
  • София
Радвам се, че нещата вървят към подобряване лека-полека!

Аз също се чудя дали да не си взема един Контратубекс, въпреки че не съм сигурна доколко помага. Но тази бивша пъпка на бузата ми която все още е с коричка със сигурност ще ми остави белег.

Хайде дано от утре всички да са по-добре, без температури, кашлици и сополи!  Hug

# 428
Здравейте, радвам се за добрите новини при всички  Hug. Утре тръгваме, дано празника да премине без инциденти. Весело посрещане на Новата Година, по- малко пъпки, без белези и  бързо възстановяване  Laughing.

# 429
Здравейте, поздравления за оздравяващите!
Нашата варицела е от 4 дни. Нови пъпки вече няма. Температура и сополи имаше до вчера. Дано вече не излизат тези пъпки, че милото така са го нападнали... на всяко възможно място.
Да кажа честно, аз не мажа с нищо, защото няма кой да ми позволи. То не са ревове, тръшкания. Само с бебешка пудра подсушавам.
А и от вчера започнах витамин С да им давам.
Все още съм в очакване на включване от баткото.
А това за празниците да се разболяват си  е неписано правило.
Лек ден и по-бързо възстановяване ви желая!

# 430
  • Пловдив
star, весело посрещане на новата година  Hug И благодаря за пожеланията  Heart Eyes
Gerssy, дано вървите на оправяне вие!Милото детенце, пишеш че има доста пъпки, съжалявам много Sad Дано не излизат повече и не го сърбят  Praynig
 На Стелла й е пети ден, нови пъпки няма, а и старите са малко, та не знам с тях ли ще си остане или ще се покажат още  Thinking Т висока имаше до снощи, днес и да има не е над 37.5. Кашлица има обаче за съжаление. Пъпките не я сърбят, не я дразнят, мажа по веднъж дневно с ментолов спирт и веднъж с розова вода. На лицето има 2 само (дано така си остане).
И ние очакваме баткото да се опъпчи, както и аз и таткото  Crazy

# 431
Здравейте на всички! Нашата кака есента изкара варицелата и тогава успяхме да опазим малкия, но.... по закона за всеобщата гадост преди три дни мъжът ми се събуди с пъпки и се оказа варицела и естествено малкият е следващият. Направо ми идва да го гръмна, въпреки че той горкичкият с ннищо не е виновен (мъжа ми имам предвид). А за провалените ни планове за празнуване с приятели изобщо не ми се пише, че бяс ме хваща. Но естествено ми е най-притеснено за мъничкия, като зная какво го чака  #Cussing out
Бързо оздравяване на всички-малки и големи!
И все пак весело посрещане на новата година утре!

# 432
Здравейте момичета, незнам дали е от хомеопатията или просто му дойде времето да отмине вси4ко изведнъж, но свали Т и спряха да излизат пъпки и да го сърбят старите ! Само незнам какво ще правим с тези големи пъпки и кори4ки по тях !?
А и да ви кажа опрделено изопринозина има ефект !
Весело посрещане на Новата година !!! Пожелавам ви най-ве4е ЗДРАВЕ на цялото ви семейство !  Grinning

# 433
  • с трима мъже :)
Здравейте, скъпи мами!

Днес, като събудих Алекс за закуската, забелязах, че има пъпки по лицето и тялото - гръбчето. Той допреди 7-8 дни беше на детска, там имаха варицела. Най-вероятно е хванал. Не съм сигурна, че пъпките са от шарка, затова отворих веднага уикипедията, гледах снимките и установих, че на Алекс пъпките са доста по-малко. Затова реших да потърся тема във форума. И, попадайки на тази тема, още от първата страница разбирам, че пъпките се увеличават през първите дни  Sad
Сега ще ви направя една снимка на Алекс, за да ми кажете това варицела ли е, спроде вас. (Ние винаги се разболяваме когато има празници и няма кой да ни обърне внимание по блониците. От Бърза помощ ни казаха само да ДАВАМЕ каквото трябва, ако има Т. В статията четох, че не се дава аспирин. Ама свещички  newsm78) Хайде да снимам първо и ако е това, ще си задам въпросите  Hug

# 434
  • с трима мъже :)
http://195.149.248.189:8080/2008-12-31/78a1ac7188566d1979a521005869580a

Ето тук са снимките ни

Кажете ми, все пак, ако вдигне Т, да слагам ли свещички? Май е варицела, че като го гледам как почна да се чеше  Cry

Общи условия

Активация на акаунт