Варицела

• 133 514
  • 589
  •   1
Отговори
# 405
  • СОФИЯ
Дано при всички да отмине леко и да сърби по малко. За сърбежа пих ЕРИУС и много ми помогна. Казвам да знаете,ако се стигне до състояние в което не се издържа както аз Embarassedимах чувството, че полудявам.

# 406
  • Пловдив
На Стелла пъпките не се увеличават, има най-много 5-6-7 на брой  Thinking Първата на главичката вече е с коричка. Не я сърбят. Вдига Т, давам нурофен. Докато е с висока Т е отпусната и сънлива, сега обаче няма Т и голяма игра с балон прави  Crazy Не иска да ляга. Одеве показвах на баща й пъпчиците по гърба й, а тя каза "Не ми пипайте шаркитеJoy Joy hahaha

# 407
  • Пловдив
Момичета, пак съм аз  Crazy
Стелла има още малко пъпки, не знам ще излизат ли още, или така ще си я кара  Thinking 16-17 са на брой, някои имат мехурчета, други не. Искам да питам - ако няма сърбежи да мажа ли пъпките с ментолов спирт? Сутринта ги мазах с розова вода, но сега май и с ментолов спирт ще мажа. Не я сърбят, не ги чеше слава богу засега.

# 408
  • Русе
Момичета, пак съм аз  Crazy
Стелла има още малко пъпки, не знам ще излизат ли още, или така ще си я кара  Thinking 16-17 са на брой, някои имат мехурчета, други не. Искам да питам - ако няма сърбежи да мажа ли пъпките с ментолов спирт? Сутринта ги мазах с розова вода, но сега май и с ментолов спирт ще мажа. Не я сърбят, не ги чеше слава богу засега.
Според мен, ако не я сърбят не я мажи със спирт, аз така направих в началото и имам чувството, че спиртът ги раздразни повече. Обилно я пудря с бебешка пудра или там каквато имаш, определено й беше приятно на Рая.
И ние сме почти към края на шарката, още 2 дни е карантината.
И аз искам да попитам нещо - дали мога да започна да давам нещо имуностимулиращо вече. Досега давах вит.С, саностол. Мисля си да купя цитросепт и да започна да й го давам профилактично, сега май имунната й система е доста разбита.

# 409
Нашата карнтина мина, но не смея да я извеждам на вън,  а определено и се стегна душата. Почти всички корички паднаха, само някой по едри си стоят. Не я мажа с нищо. За имуностимулантите се замислям и аз, освен Марсианците, друго не давам в момента. Вторник ще пътуваме, в хотела в който ще празнуваме има басейни, дали е удачно да я пускам в него.

# 410
  • Русе
Нашата карнтина мина, но не смея да я извеждам на вън,  а определено и се стегна душата. Почти всички корички паднаха, само някой по едри си стоят. Не я мажа с нищо. За имуностимулантите се замислям и аз, освен Марсианците, друго не давам в момента. Вторник ще пътуваме, в хотела в който ще празнуваме има басейни, дали е удачно да я пускам в него.
И аз затова питам за имуностимулиращите, ние също ще пътуваме във вторник и ще бъдем в хотел с басейн #Crazy в Св.Константин
Сега чета разни теми във форума за имуностимулиращи  и ще реша, ама трябва да се дава нещо, не може иначе.

# 411
  • Пловдив
Аз не съм спирала да давам клеева тингтура и сега започнах да се чудя нещо - моля не ми се смейте  Embarassed Възможно ли е от нея да не й избиват пъпки (понеже засилва имунитета), знам ли... Много тежко кара милото, в 14ч. дадох нурофен, а сега Т е 38.6. Да избиват вече тези пъпки и да падне Т. Трети ден има висока Т.

# 412
Аз не съм спирала да давам клеева тингтура и сега започнах да се чудя нещо - моля не ми се смейте  Embarassed Възможно ли е от нея да не й избиват пъпки (понеже засилва имунитета), знам ли... Много тежко кара милото, в 14ч. дадох нурофен, а сега Т е 38.6. Да избиват вече тези пъпки и да падне Т. Трети ден има висока Т.
Мисля, че не трябва да се притесняваш от даването на клеева тинктура, аз също не съм я спирала в последните 2-3 месеца, дори в комбинация с ехинацеята. И си имахме доволно количество пъпчици, но може би на 2-я - 3-я ден. В началото бяхме с една дори 2 дни, та затова не я броя за начало на шарката...докато разберем че е шарка, нямаше други оплаквания. Нас дори личната ни препоръча лъжичка червено вино, за да избият по-лесно, ако детенцето не е съвсем малко, спокойно можеш да дадеш, със сигурност няма да навреди, дори и да не помогне Peace А може наистина повече пъпки да не избият...

# 413
  • Пловдив
Благодаря ти  Hug
Това с червеното вино и майка ми го каза, но не й дадох, не повярвах че ще има ефект. На 3г.3м. е малката. Първата пъпка видях на 26-ти, до днес са 17-18, но ме притеснява температурата Sad
А и съм в очакване и аз и баткото, че и таткото да се заразим  Crazy
pepetia, как сте вие, малката кога ще я изпишат?
На всички пожелавам бързо оздравяване  Heart Eyes

# 414
Момичета помощ ! Синът ми от 22. 12 е с варицела и не му спада температурата варира между 38.5 и 39 ! Милото само лежи, спи  и пие вода, нищо друго не е хапнал и хапка от вдене, което ве4е ме притеснява много ! Едвам гледа а е пъпка до пъпка и са плаче 4е го сърби  Cry
Мажа го с ментолов спирт и с цинкова маз така ми казаха от аптеката. Колко време е карантината 9 или 14 дни ?
Докога ще излизат тези пъпки, то не се спряха  ooooh!
Казаха ми за Изопринозин да давам, но аз нещо се 4удя, някой дали е давал ?  Незнам кога да очаквам малката да се зарази  ooooh!
Пожелавам на всички никакви белези и никакъв сърбеж !

# 415
  • София
*Бубето* , по-добре сме ние, поне се надявам, все още има хрипове Ема, но утре сигурно ще ги пуснат от болницата и ще продължаваме вкъщи да я лекуваме, само ме е страх да не вземе да я повтори щом не са се изчистили тези хрипове.
Аз съм добре, настинката ми поотмина за щастие и се надявам да вървят нещата оттук нататък само към по-хубаво и за Ема и за мене, че се побъркахме всички.

За температурата не знам какво да ти кажа, малката почти не вдигна със шарката, а и аз после не съм имала проблем с това. Но по принцип е нормално първите дни да има лека температура, давай и нещо за понижаване, няма да навреди.

hrandi, ако много го сърби, отиди до аптеката и му вземи Ксизал или други противоалергични капки, при мене сърбежите спряха около половин час след като ги пих и почти не ме сърбеше след това. Капките стават и за деца, те всъщност бяха предписани на Ема по друг повод преди време, но като почна да ме сърби се възползвах от тях и много помогнаха.
Карантината не знам и аз вече колко дни е, чух за 6-9-10-14 дни, а в болницата не искаха да ги вземат защото на са минали 21 дни...така че, какво да ти кажа, не е много ясна работата.

# 416
  • Пловдив
hrandi, много съжалявам за детенцето, дано бързо да се оправя  Praynig pepetia ти е казала за противоалергични капки, аз също давам, но фенистил. За Изопринозин има писано назад в темата, мисля, че е добро решение. Аз ако се влошат нещата бих взела, въпреки че не знам дали тогава ще подейства или трябва още сега да се вземе  Thinking
pepetia, стискам палци и се моля от сърце Ема да се оправи напълно. Нека болестите останат в тази година и догодина да сме по-здрави всички - и малки и големи  Hug

# 417
  • СОФИЯ
Относно имуностимулантите- аз давах на малката Изопринозин по една таблетка на ден,сутрин и вечер по 1/2. Също и давах и Саностол .Това ми беше предписано от лекар точно за имунната система. Аз също пия Изопринозин,пак по препоръка на лекар. Мисля че трябва да се дава нещо за имунната система,защото много отслабва.
 Карантината е девет дни ,остават ми още два Simple Smile

# 418
  • Пловдив
Стелла е четвърти ден с Т Sad Пъпките продължават да са малко - по лицето има само 2 на брадичката, по ръце и крака няма хич. А, има всъщност 1 между пръстите на ръцете, каза че я боцка. Показах й снимки на много варицелни пъпки и й каза, че ако ги разчесва такива ще станат  Crazy Малко гадничко, но дано има ефект и не чеше. За сега не ги пипа  Peace
Момичета, кажете ми редно ли е това - звъннах на личната лекарка, тя знае, че малката е с варицела. Каза ми да я заведа в поликлиниката за преглед (защото споменах, че има и сополи назад и кашлица). Заразно болно дете, което има и Т как се води на преглед при други деца не знам аз...  #Crazy Не трябва ли тя да дойде у нас, да сложи на вратата бележка за карантина, знам ли... Или това са отживелици. Аз такива спомени поне имам.

# 419
  • София
Не би трябвало да ходите в поликлиниката по принцип. Лекарката трябва да си има часове за домашни посещения всеки ден. То не че нашата някога е идвала до вкъщи де, все аз да съм минела понеже кабинета и е през два блока. Звънни и я питай дали не може да дойде все пак.

Иначе тези бележки и аз ги помня от детството, но май вече никой не си прави труда за такива неща, уви.
Стискам палци да се оправя Стелла бързо и без усложнения след това.

Общи условия

Активация на акаунт