Варицела

• 133 518
  • 589
  •   1
Отговори
# 390
Рая се държи геройски, не мрънка, не ги чеше, не я сърбят много явно  Rolling Eyes. Само една, на слепоочието много ме притеснява, там без да иска я е разчоплила, в резултат е огромна, подута и сякаш набира Confused.
Не знам какво да я правя  Thinking.

пъпките на Владко третирах с ментолов спирт и после кремчето против подсичане.Така ме посъветва педиатърката и няма белези.Много е бял ,а за около 10 дни след варицелата нямаше вече  дори червени петънца Peace опитай с кремче,да не се възпали и да трябва да лекувате усложнения Sick

# 391
  • София
Дияна също само със спирта я третирах (ментоловия). И пудра (бебешка) слагах. Щерката беше голяма, разбираше и се стараеше да не се почесва. Успя да без да иска да разчеше една пъпка, и остана белег. Има и белег от 1вата пъпка, която й излезе. То не е точно белег, а самата пъпка стои като удебеление. Педката каза, че с Мадеказол ще се изчисти, но трябва голяма упоритост и мазане поне няколко месеца.

# 392
Ох, не знам как е при вас, но при Ясен беше един АД ( до миналата сряда). Толкова пъпки не вярвах, че може да има - не успях да ги броя - със сигурност бяха стотици!!!
По дланите, по пръстчетата и между тях на ръцете и краката, по клепачите, на границата на миглите, в ушите .......още има 20-30 корички в косата, а там бяха сигурно 50-60.За тялото изобщо не споменавам - като пантера беше Simple Smile
И плътно 5 дни температура над 38С.
НИКОГА не бих го навряла нарочно в такъв ад, пък нека да е хубаво да се изкара като малък!!!!
А имало и ваксини, но кой да ни каже навреме...... Twisted Evil
Още сме извън белия свят явно  Sad
Ох, утре ни е последния 21-ви ден с таткото , а мен навсякъде ме сърби  Joy Дано устискаме поне ние.

star -  да, в косата е много характерен обрива за варицелата - поне така ни каза педито още по телефона когато дори не беше виждала Ясен в началото.

Последна редакция: вт, 23 дек 2008, 10:01 от Asinka

# 393
  • София
star, няма какво да я направиш тази голямата пъпка, освен да чакаш да мине. Аз нали писах за моята на бузата, и тя беше същата, огромна, набрала, даже бузата ми се беше надула като при болен зъб, а не съм я докосвала дори. Абе все едно дупка имам там. Сега е по добре вече, свива се, мажа я с някакви чудодейни кремчета с алое, които майка ми постоянно ми пробутва. Но ще зараства поне седмица, две още.
Така че, ако имаш някакви успокояващи кремчета слагай и тя лека полека ще си заздравее.

Asinka при вас много тежко е минало, дано поне на вас, големите да ви се размине.

# 394
В косата Владко имаше 5-6 пъпки и те единствено го сърбяха,тъй като се запотяваше.Иначе мина с много малко пъпки-не повече от 20 и не го сърбяха.Съчувствам на всички които са със сърбящ обрив.При Владко обаче вирусът протече със силно запушен нос и хрема-просто ужас.Нощем чувах как минава въздухът през ноздрите му-такова свирене беше,че не искам да си спомням.А ако го бяха и засърбяли пъпките, не знам.Температура вдигна само 4 и 5 ден,и тя не достигна 38.

Скорошно оздравяване на всички

Последна редакция: вт, 23 дек 2008, 10:07 от Живанка

# 395
Днес пъпката на бузата изглежда много по- добре. Въобще като цяло, пъпките са започнали да завяхват. Противи се на ментоловият спирт, но мисля, че той доста помага  Grinning. Хремата и ме дразни, започнах да впръсквам Олинт.

Ох, утре ни е последния 21-ви ден с таткото , а мен навсякъде ме сърби  Joy Дано устискаме поне ние.

star -  да, в косата е много характерен обрива за варицелата - поне така ни каза педито още по телефона когато дори не беше виждала Ясен в началото.

Стискам ви палци  Grinning! Аз тайно се надявам да съм я карала.  Майка ми не е сигурна, но като много малка, съм изкарала шарка, със зверски сърбеж и пъпки в косата, дано да е тази  Praynig Mr. Green .
pepetia,*Noel* , как сте днес ?

# 396
  • София
star, аз съм горе-долу, нещо май настивам, поне се чувствам отпаднала. Явно и мен ме е поизтощила варицелата, дано по-леко да се размина все пак, пия тука разни парацетамоли и други такива.
Моите хора в болницата са по-добре, мъжа ми днес си дойде до нас, докато майка ми е била при Ема, да се изкъпе нормално и да вземе това онова. Дано да не се налага да седят повече от 5 дни, че се побъркват, в една малка стаичка са и не може много да излизат навън, заради разни зарази, все пак инфекциозна болница е.

Дано да си я карала варицелата, че е много досадно и неприятно. То и мен майка ми ме убеждаваше, че съм я карала ама ей на, изненада ме, ти поне си подготвена малко  Wink

# 397
  • СОФИЯ
Хайде и ние тук. Дъщеря ми изкара варицела преди две седмици,зарази се от градината. Изкара я сравнително леко,без Т,без отпадналост, с малко пъпки,само един ден показа,че я сърби и това беше. Но от 22.12 и аз съм с варицела и е ужас. Няколко дни преди това с адско главоболие,висока Т,силна отпадналост,невъзможност да стана от леглото. Колко дни избиват пъпките при възрастен? Първата ми се появи на22.12,а днес съм почти цялата,без краката и лицето Praynig Имам само на челото и се моля толкова да си останат Praynig   
Много ми е мъчно,детето има рожден ден в събота и всичко пропадна Cry Обадих ме се на гостите да не идват,ще си духне свещичките само с нас. Добре че е на 2 годинки,та няма да я разочаровам много. На никой не пожелавам такова нещо!

# 398
Честита Коледа!  Пъпките на Рая започват да минават  Grinning, дори тази, голямата на слепоочието, която беше набрала, изглежда много добре Praynig. Още два дни сме под карантина, след това ще превземаме цивилизацията  Laughing.

С какъв крем, освен Контратубекс, мога да мажа евентуални белези?

Последна редакция: чт, 25 дек 2008, 21:58 от star

# 399
  • Пловдив
Здравейте и честито Рождество на всички!
В групата на дъщеря ми имат карантина заради варицела до 31.12. От контакта й с първото болни детенце са минали точно 2 седмици. Тази нощ вдигна Т, днес на обяд като я галех по главичката напипах нещо и като погледнах беше мехурче с прозрачна течност  Thinking Пипнах леко и се пукна, аз в началото се шашнах какво е, после се сетих за варицелата в групата. Звъннах по телефона на лекарката, тя каза, че вероятно е варицела. Както бяхме в Троян за празниците, така събрах багажа и си дойдохме в Пловдив. Няма повече пъпки, продължава да вдига Т, има задна хрема и леко покашля от време на време.
Сега съм в чуденка дали е варицела, кога ще избият другите пъпки... Утре че ще я водя на лекар е ясно, ама сега ако може някой да ми каже има ли такива случаи - с една пъпка в началото ли започват нещата?
Благодаря предварително и леко изкарване на болничките  Hug
Аз също не съм я карала, както и баткото  ooooh!

# 400
  • София
*Бубето*, най-вероятно е варицела, да. Особено щом в градината са в карантина заради това.
Започва с една пъпка, лека температура, хрема и кашлица са възможни също. Утре сигурно ще избият още пъпки.
Дано да минете леко, и да ви се размине на вас с баткото поне! Може да погледнеш назад в темата, има идеи за облекчаване на симптомите.
Успех!  Hug

# 401
  • Пловдив
pepetia, благодаря ти  Hug
Чета аз темата сега, почнах я от първа страница  ooooh! Направо настръхвам като чета  ooooh! Дано не сме посяли заразата в Троян при нашите роднини...
Четох за твоето детенце, много мъчно ми стана за вашите премеждия и за болницата Sad Пожелавам скоро да си я гушкаш у дома  Heart Eyes Hug И на теб бързо възстановяване   bouquet

# 402
Хайде и ние в отбора на болните от Варицела - малката имаше една пъпчица до едното пръстче на крачето. Тази пъпчица стоя няколко дни без други пъпки. От повече от месец в детската й градина има карантина която се удължава постоянно с по 2 седмици. Аз я спрях от градина на 17-ти Декември и на 24-ти вечерта като лягаше видях нещо като раничка по главата (помислих че се е ударила) заедно с малка бучица малко над вратлето отзад където започва косичката. Притесних се за топчицата понеже като я сресвам до сега не я бях забелязала. На 25-ти вечерта я събличам да я къпя и като свалих чорапчето видях малката невинна пъпчица която стои с дни - беше пълна с водичка и беше доста по-огромна. Свалих потника и на гърба още една същата - бях почти 100% сигурна че е Варицела, но исках компетентно мнение от лекар. Днес минахме преглед и диагнозата се потвърди.
Тати не е карал Варицела - така че очакваме и той да се изпъпчи тези дни.
Смешното е че се засякохме пред лекарския кабинет с най-добрия приятел на щерката ми от детската градина - и двамата опъпчени си поиграха на  hahaha воля пред дежурния кабинет. Надявам се всичко да минава бързо и без усложнения - ползваме ментолов спирт и Топоцин за завяхналите пъпки. Предопредих всички гости от Бъдни Вечер че сме шаркави и се надявам при големите да няма проблем или не карали Варицела. Братовчедчето ни обаче не е карало до колкото знам и може би и той ще е в кюпа миличкия за което се чувствам виновна. Ще следя темата ... Пожелавам скорошно оздравяване на всички.

Последна редакция: сб, 27 дек 2008, 00:49 от hamelionche

# 403
И ние сме в отбора.
Първата пъпка на малкия изби на главата му, предшествана от температура от 38 градуса. Това се случи на 25.12. Днес е с по-лека температура /37,5/, но вече цялото му тело е в пъпки. Мажа само с ментолов спирт и прахче топоцин. Пък то милото като не разбира още, че го сърби и само вика: "Боли ме, боли ме".
Очаквам включване и от баткото.
Тя тази варицела броди от три месеца в градината, ама нали за празника трябва да се прояви ....
Надявам се поне аз и баща им да сме я карали, че ...

# 404
  • Пловдив
Здравейте пак от нас!
Стелла вдига температура втори ден, пъпките са й много малко на брой - 5-6 само. Давам фенистил през устата. Не съм мазала още с нищо, но ще пратя баща й да купи ментолов спирт. Не я сърбят все още и не ги чеше. Личната лекарка каза, че има случаи с няколко пъпки само, но все пак да не се надявам - може тепърва да избият. По лицето няма.
Иначе е със задна хрема и лека кашлица Sad
Спокоен ден на всички болни майки, татковци и дечица!
Честито на именниците   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт