Варицела

• 133 523
  • 589
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Ноел, благодаря ти и на теб за пожеланията!   bouquet

Между другото, приятели ни дадоха една ментолова пудра, мажех Ема с нея и която, сега изпробвайки на собствен гръб се оказа, че много приятно действа, едно охлаждащо такова, вечер като си взема душ и така се посипвам, че заприличвам на мумия  Blush Предполагам, че е заместител на спирта.

А, да, кога мислите може да си боядисвам косата пак? Май ще трябва да поизчакам няколко седмици?

При мене днес няма никакви сърбежи вече, дано скоро и да зарастнат пъпките. Лошото е, че първата е точно върху бузата ми, и сега там има една доста голяма рана и е леко подуто наоколо, май скоро няма да ми мине, не знам какво да я правя, дали е нормално така да стане...

# 376
Тези големите няма да минат много бързо. И аз имам една голяма на клепача. Добре, че по бузите нямам, но по челото са доста. При мен сърбежа го няма още от 3-тия ден. Ще ти мине тази голямата, но по-бавно. За нищо на света не я пипай.
Днес по "Сблъсък" казаха, че Нана е с шарка и няма да участва в предаването. Аз казах ли ви, че цяла София е пламнала.

# 377
Как сте момичета? Рая има една две нови пъпки, но като цяло положението е като вчера, няма сърбеж. Мен обаче ме сърби навсякъде, постоянно ходя и гледам, дали не ми е излязло нещо  Sad. УжасТ. Дали няма накакъв тест, който мога да си напарвя ?

# 378
  • Русе
И моята Рая е с пъпки от днес - в градината им върлува варицела, няма съмнение. Утре е рожденичка, ще го празнуваме по-скромно, в семейна обстановка.

# 379
  • София
Уф, при нас не върви добре, само че, не за мен, а за малката.Нали ви писах, че е с пневмония. Днес вече едвам дишаше, хриповете даже аз ги чувах без слушалка. Ходихме до Токуда, но не искат да ги приемат с мъжа ми, понеже скоро е била с варицела и има малка вероятност все още да има заразни пъпки. Ходиха до Детска белодробна, и там не могат да я вземат. Сега ми звънна, били са в инфекциозното на Окръжна, там пък нито рентген нито кръв могат да контролират, и сега пак са в Токуда и чакат... Просто не знам. И аз нищо не мога да направя с тая варицела, никъде няма да ме пуснат, просто се побърквам тука. Добре че поне майка ми е с него, да не обикаля из града сам с детето.

Ужасна работа с тия болници, просто съм бясна.

Пазете ги децата много след варицелата, много им се срива имунната система.

# 380
pepetia , много лошо  Sad. Дано овладеете положението. В навечерието на 2007, Рая беше с пневмония, беше ужасно. В 12часа на 31 декември беше с 40градуса, но близка лекарка ни посъветва да не влизаме в болница.Разписах информирано съгласие и си тръгнахме.Това ни беше втората пневмония за месеца, но всичко се оправи с домашно лечение.
 Може да е за добро! Прегледали ли са я поне ? Назначили ли са лечение?

# 381
  • София
Ами тя е на втори антибиотик вече след варицелата, и не се оправя положението. И личната и тези в болницата казват че трябва да влезе в болница, ама не искат да я приемат заради варицелата. Ужас просто.
Вие как сте се оправили тогава, само с антибиотик за пиене ли?
Иначе нищо не назначават, защото все гледат да я препратят в друга болница явно.
Още не са ми звъннали какво е станало в Токуда. Първия път като казаха че не могат да я вземат там, днес след обяда, ги побърках по телефона, и пак ми отказаха, сега не знам какво ще стане, много се притеснявам, а тя милата сигурно едвам гледа вече, по това време обикновено спи и сега след цялото влачене по болници е скапана.

# 382
Да, с антибиотик за пиене, първо Клацид, не помогна, след това от болницата ни изписаха Цефзил. Изписаха ни и Гентамицин мускулно, но за щастие не стигнахме до тях. И Рая беше за болница твърдо, но отказах. Дано всичко отшуми бързо и при вас. Много неприятно стечение на болести  Tired. Пиши какво е станало.

# 383
Направо настръхвам като ви чета  Confused.Скорошно оздравяване на всички Praynig

# 384
pepetia , стискам палци скоро да се оправи детенце  Praynig Дано намерите подходящото лечение и добър лекар бързо и пиши как сте  Hug

# 385
  • София
Така, последно са в Инфекциозна болница. Слава богу, там поне скоро ремонт са правили. Майка ми звънна преди малко, в отделни стаи са децата, това поне е малко успокояващо, сега само някой хепатит или нещо подобно ни липсва.
Хем съм по-спокойна защото ще се погрижат за нея, хем се чувствам супер виновна, че не съм до нея.
В Инфекциозна са се чудили, как може да не я приемат на друго място, след като е минало толкова време вече след варицелата, ама както и да е.
Уф, дано всичко да е наред, ще карат с баща си Коледа в болницата явно, аз дори не мога да отида да ги видя. Добре поне, че майка ми ще ходи през деня да го сменя като може.
Абе въобще не мога да си събера мислите, какво стана тая Коледа, просто ужас.

star, тя беше пила Цефзил преди варицелата веднъж, а сега последно беше на Клацид, който едвам го поемаше, той е супер горчив. Не знам и аз къде ни е грешката, уж внимавам понеже знам, че са и слабо място дробовете и пак до болница стигна. А от антибиотиците вече не знам, дали има някои който да не сме пробвали. И това всичко само от октомври насам, откакто тръгна на ясла  ooooh! Преди това не беше боледувала въобще.

Както и да е, да не ви занимавам вече и да ви плаша, пазете се вие и пазете малките, и дано в новата година, да не ни се случват вече такива работи.

# 386
Много и е паднал имунитета, после ще трябва много, много да се пазите, да не ви повтори пневмонията!  Коледата ще си я празнувате по- късно, важното е да се оправи детето  Hug. Нова Година, ново начало.
Моите страхове от пъпки, вече ми се струват незначителни  Embarassed. Особено като си припомних какво ни беше преди 2 години, с "нашата" пневмония.

# 387
pepetia, съжалявам за това, което се случва на малкото съкровище. Не се притеснявай татко й щом е до нея. Обикновено и нашия тати придружава Моника, когато трябва да се води до болницата. Той ще се справи. За пневмонията - Моника също изкара една през пролетта. И ние я изкарахме вкъщи. Лекарката каза да не травмираме детето в болницата. Беше на Клацид и много бързо се оправи. Децата са силни и оздравяват бързо. Те винаги мислят положително. Мисли и ти по този начин. Коледи много, важното е детето да се оправи. На теб не ти ли завяхват вече тия пусти пъпки?

# 388
  • София
Noel, зарастват те, лека полека, като цяло не са много, проблема е само в тази на бузата, ама ще чакаме да мине и тя все някога. Абе като цяло завяхнали са, но като гледам тези на Ема също са заздравяли вече, но ще си седят червените петънца още известно време май.
Иначе днес съм по-спокойна, Ема е живнала вече, пратих по майка ми разни неща за ядене и лаптопа поне филмчета да гледат и някакво забавление да имат. Дано да се оправя бързо и да си идват вкъщи, че по болниците, особено пък по празници не е приятно да се седи.

Ти как си, изчезват ли при тебе?
star, как е Рая?
martin4e мерси за пожеланията!
  bouquet

# 389
Рая се държи геройски, не мрънка, не ги чеше, не я сърбят много явно  Rolling Eyes. Само една, на слепоочието много ме притеснява, там без да иска я е разчоплила, в резултат е огромна, подута и сякаш набира Confused.
Не знам какво да я правя  Thinking.
Третирам пъпките с ментоловият спирт, но не и много приятно. Не е вдигала температура до сега, или е била незначителна и не сме разбрали. Храни се, играе,в добро настроение е. Лека хрема започва сякаш, дано успея да я пресека .
Питах в друга тема но да питам и вас, това че ми излизат херпеси, от време на време, дали значи, че съм карала варицела? Също така характерен за тази шарка ли е обрива в косата, или се сеща и при други? Търсих в нета, но не намерих отговори

pepetia, радвам се за Ема, дано бързо оздравее!

Общи условия

Активация на акаунт