Бум от бебета настана, чакаме със трепет всяка следваща АПРИЛска мама !!!

• 18 310
  • 294
  •   1
Отговори
# 225
  • Русе
Здравейте момичета  Hug !!!

Днес много пусто във форума бе  newsm78

Пепа Илкова честит ви мъж   bouquet !!!Да ви е жив и здрав и много да ви радва .

Аз днес бях на тонове.Бебка отначало спеше ,ама акушерката като ми хвана корема и малко го разтресе всичко се оправи  Joy .Казаха,че тоновете са перфектни,както и че намам никакво контракции според апарата.

Това е от мен.Лека вечер   bouquet

# 226
[qutopic=279371.msg7007520#msg70[/ote author=Bibobibo link=color]07520 date=1206819235]

Момичета, кажете ми от къде да си купя прах Сано Максима? Днес в Пигис бяха изкупили всичкия прах. Някъде на друго място виждали ли сте го?
Аз днес си го купих от магазин "От А до Я за вашето бебе".Намира се в Люлин 5,бл.549.Прахта струва 12лв.,а омекотитела 11лв.

ЧЕСТИТО БЕБЧЕ НА МАМА ПЕПА ИЛКОВА!!!Много красиви мигове с малката душичка!!!

# 227
  • Варна
Честита дъщеричка на Goldie! Да расте красива, умна и здравичка!

Честит Божидар на pepa_ilkovа! Само поводи за радост и гордост да имате с него!

koketka Изследването за желязото в кръвта не се включва към стандартната кръвна картина, трябва да си го поискаш отделно. Преди няколко дни бях пипсала за моя случай - хемоглобина ми варира от 104-117 от началото на бременността и моята лекарка все ми изписва Сорбифер. Най-накрая като отидох при специалист, едно от първите неща, които ми изследва беше желязото и нивото му беше два пъти над горната граница - 40 при макс.горна граница 23 !!! Тоест напълно излишно е било да го пия толкова време.  Не искам да се ровя и да търся какви мога т да са вредните ефекти на едно такова високо ниво,дай боже на бебка нищо да не се е отразило.  Praynig

Но гинеколозите по принцип при нисък хемоглобин винаги изписват желязосъдържащи препарати, защото най-честата причина за нисък хемоглобин е ниско ниво на желязото. Аз лично след моя злополучен опит ВИНАГИ ще си изследвам желязото преди да пия каквито и да било препарати.

за САНО Не знам коя мама го препоръча тук, но искам да й благодаря - дрешките ухаят невероятно! Мине се не мине време и отварям шкафчетата да ги душа. Дано и на бебка да й хареса

tanzen Аси е такъв сладур! Мамина рожбичка, пу-пу

# 228
Здравейте , мили бъдещи и вече настоящи Мами   bouquet
Първо Честито на всички обебели се и късмет на всички , на които им престои...
Не мога да ви изчета, но набързо да ви прегледам...

Раждането нямаше нищо общо с онова, което де факто очаквах Simple Smile И не всичко мина както очаквах...

На 21.03. ме вкараха за задържане в болницата, за да може бебо добре да узрее, защото тъкмо навлизах в 9-я месец. Но въпреки че ми течаха постоянно венозно системи - контракциите не спираха - не бяха много болезнени, но някак си усещах че не са шега работа, имах 2 см разкритие! Така се мъчих до 25.03. - след поредната ми банка дексаметазон, следобяд към 15ч доки каза , че "ЩЕ ЧАКАМЕ" !!! Бях с 4 см разкритие!!!  За щастие докторката,с която имах уговорка тъкмо застъпваше на смяна , НООоо - анестезиологът , с който имах също уговорка беше с много висока температура и му бе невъзможно да дойде Sad
В 18:30 - имах вече 6 см разкритие и доста болезнени контракции - няма какво да ви лъжа  Shocked  Всичко трае 5 мин след което има затишие , през което имаш чувстото че може да заспиш, но тъкмо се отпусна - и хоооп - контракцияяя Simple Smile
В 21:20 - вече 8 см разкритие - доки ми спука мехура - нито е страшно , нито боли .
В 22:25 - родих след около 10-15 минутни напъни !!!!
Нямам нито разкъсване , нито епизотомии - просто не мога да повярвам.
Родих лесно - въпреки че си беше и малко болезнено , но като видиш малкото човече - Светът е друг !!!
Мисля че за лесното ми раждане помогна, че по време на контракциите не спирах да се разхождам - колкото и да ме болеше , по време на бременността си правех почти постоянно Кегеловите упражнения отдолу, и НАЙ-ВАЖНОТО - слушах супер внимателно какво ми говорят доки и акушерката - " Не викай - хабиш сили", "Напъни лекооо", "Силно напъвай!" "Спри , дишай"..... И резултата за 3 ч малко мъки е НЕВЕРОЯТЕН и малко гласовит Simple Smile
Момичета, след като вече не съм бременна  Laughing , и съм минала по пътя на раждането , мога да ви кажа с ръка на сърцето - НЯМА СТРАШНО!! Ще се справите!!!
Успех на всички и когато имам време ще чета , и надявам се и да пиша  newsm51

# 229
  • София
Здравейте Simple Smile

Еххх дойде събота и неделя и опустя форумаа .... Simple Smile

ЧЕСТИТА РАДОСТ НА ПЕПА ИЛКОВА! ЖЕЛАЯ ВИ МНОГО МНОГО ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ!     bouquet

Танзен невероятен сладур е малкия Аси, пу пу душичка мъничка Simple Smile

При мен нищо ново, разходих се днес малко, и утре пак смятам това да направя Simple Smile

# 230
  • Русе
Полинита добре дошла отново сред нас   bouquet !!!Страхотен разказ!Благодарим за което   bouquet .Ще чакаме и снимки (ако е удобно де)

# 231
  • София
Ами да! Голяма съм шамандура станала, как може така за две секунди и да забравя какво си мисля!

СЛАДКА МАМА  моного се радвам че Дари е добре  Hug и че ни държиш в течение за нашето януаро-априлско късметче Simple Smile  Hug Да я нацелуваш от всички нас Simple Smile

Полинита добре дошла отново и много благодарим за разказа Simple Smile Сони е права, ако е удобно пусни снимки когато можеш Simple Smile

# 232
  • In someone's dreams
tanzen, polinita балгодаря ви за невероятните разкази   bouquet

Искам да ви попитам и нещо по-странично, а и другите мами 2 в 1 - на изписването от болницата трябва ли задължително да присъства цялата рода? Аз не съм много привърженик на това, ще се радвам да споделите  Hug

# 233
  • Варна
Milenni Ще присъстват ако ги поканиш  Wink На нашето изписване ще бъдат освен нашето семейство, разбира се, майка ми, баща ми, сестра ми, свекърва ми. Семейството на брата на мъжа ми може би ще дойдат направо в къщи. Голяма галимация се очертава, но аз така харесвам  Laughing  Предишните два пъти и приятели бяхме поканили даже

# 234
Аз купих Сано
 максима {прах}от 'пинокио' в  'дружба'1 срещу пощата в4ера за 11.10лв те имаха  и омекотител, но не помня колко струваше

# 235
  • София
tanzen, polinita балгодаря ви за невероятните разкази   bouquet

Искам да ви попитам и нещо по-странично, а и другите мами 2 в 1 - на изписването от болницата трябва ли задължително да присъства цялата рода? Аз не съм много привърженик на това, ще се радвам да споделите  Hug

Аз пък честно казано не съм привърженик на големи събирания, специално за изписване на бебе. Незнам може много от вас да не ме подкрепят, но си мисля бе не много редно около бебо да се изредят двете роди и да му се пулят и говорят в лицето, в смисъл това е малко крехко същество и не случайно хората са казали за 40-те дни след раждане..........може ида ви се стори прекалено суеверно ама аз така мисля...пък ще видим как ще стане при мен. А и другото което си мисля е, че на мен това ми е първо раждане, аз ще съм толкова ошашавена, че въобще не ми се иска още сумати народ да ме доизнервят допълнително..................при това и вкъщи, кодето се надявам да ми е спокойно
Аз планове не искам да си правя предварително нека бебчо се роди, да е жив и здрав и аз да съм добре пък докато съм в болницата ще се изясни този въпрос. Peace

# 236
Bibobibo – има детски прах Сано Максима в Пикадили в Сити сентър – срещу Хемус – поне преди 1 час имаше Струваше по-малко от 9,80 (от Пигис Хаус). В Штъркел също е свършил!
Polinita – мнгоо благодарим за страхотния разказ...т.е. ти си родила без упойка, така ли? И т, както и Tanzen звучите много успокоително
Tanzen – Аспарух е много много сладък – дори на моменти си мисля дали е картичка това или са истински снимки

# 237
Мерси на Доли,Сисе и Т.Илиева за подкрепата!  bouquet  bouquet  bouquet
Който,където може нека да информира обществото !!!

# 238
Зависи какво имаш предвид под цялата рода. Аз например съм на мнение, че ние и родителите ни сме напълно достатъчни в този момент, и брата и сестрата разбира се, но при нас те не са семейни, така че няма да сме много. Иначе за останалата рода има време. А за събиране в къщи след това, не знам дали ще ми е до нещо такова.

Момичета, благодаря ви много за инфото за Сано Hug Ама то в доста магазини го имало. Утре отивам в най-близкия и купувам. Днес в Пигис продавачката се шегуваше, че за отрицателно време изчезнал, ама то при такъв бебевалеж скоро ще се изпразнят магазините  Joy

За пазаруването преди бебчо да се е появи, аз съм за  newsm10. Днес видях един татко, който с един списък от магазина обикаляше объркан милия и се чудеше какво да прави, добре че имаше една продавачка да му пълни количката. Не стига че на него хич не му беше лесно, а и къде отива удоволствието от това сама да си избереш всяко нещо за малкото човече. Аз не бих се лишила от това удоволствие  smile3521

polinita, добре дошла отново. Благодаря ти за разказа, доста успокоително ми подейства предвид това че си била без упойка.

И накрая, но не на последно място, целувки и прегръдки на малката Дари  Heart Eyes Hug

# 239
  • Пловдив сега England( Farnham)
Здравейте Моми4ета,
 Все се каня и аз да се вкл. и да запо4на да пи6а редовно и все не намирах време и смелост и ето днес ре6их д а пи6а сутринта и отложих  за следобед, уж да е на спокойствие след обиколката по магазините и сега си стоя в болницата и ви пи6а.
 Термина ми е 21.04 и о4аквам о6те едно мом4енце, но днес явно прекалих с ходенето или не6то друго и май
ми падна запу6алката( поне аз така си мисля). Имам и болки в корема и кръста но не са силни и се надявам да ме пуснат утре, за6тото мом4ето ми е с варицела и му обе6тах да се върна.
 Искам да 4честита на вси4ки обебили се ве4е мами и да пожелая на тези които о6те 4акаме само хубави моменти и много радост.

Поздрави от мен и се извинявам за писането , но е трудно с та4 бутони и без бг.клавиатура.

Общи условия

Активация на акаунт