Секцио или нормално

• 7 105
  • 159
  •   1
Отговори
# 30
  • Плевен
Исках нормално раждане.Когато влязох да раждам докторите казаха че имам показания за секцио(много нисък ръст+тесен таз)и ме питаха дали искам секцио или предпочитам да изчакаме да се засили родовата дейност и ако нещо се обърка тогава да е секцио.Предупредиха ме че нормалното раждане най-вероятно ще е доста тежко,но въпреки всичко избрах него,е не беше тежко(2 вътрешни+1 външен шев),даже беше сравнително леко раждане,но дъщеря ми беше 2.850,за второто раждане ме предупредиха че ако бебето е над 3.500 трябва да е секцио.Аз съм ЗА нормалното раждане.

# 31
Исках нормално, така и родих.

# 32
  • UK/София

Кое е произлязло първо - яйцето, или кокошката?????

А след като родиш за, или против кърменето ще си?

Аман!

# 33
Който и лекар да питаш,всеки ще ти каже ,че не поощряват оперативно раждане без медицински показатели.
За протокола раждах си нормално и ако пак раждам пак ще е така Peace.

# 34
  • София
До последно исках нормално раждане, но родих секцио заради голям плод - 4.700 кг.

# 35
Родих секцио по спешност.Какво да се прави,като се налага,но като видях бебо вси4ко забравих Heart Eyes

# 36
  • Пловдив
Поредната тема по въпроса. Вече станаха доста и не виждам нито полза нито смисъл от тях. Rolling Eyes
Според мен  вагиналното раждане е най-естественото и нормално, секцио се прави по медицински показания.  Peace
smile3521
  Peace

# 37
  • Някъде на път....

Кое е произлязло първо - яйцето, или кокошката?????

А след като родиш за, или против кърменето ще си?

Аман!
Леле, Биляна, явно много ти е писнало вече от повтарящи се теми и въпроси във форума..........  Crazy

# 38
Секцио по желание родих.Каквото и да прочетеш изборът си е лично твой. Hug

# 39
секцио родих, по съвет на гинеколога ми. не съжалявам в никакъв случай, но все пак си е операция  Peace

# 40
  • Габрово
Родих нормално, но ми се иска да опитам и секцио... имам чувство, че е доста по-безболезнено. Аз поне нямам хубави спомени от нормалното раждане Sad

# 41
не съм раждала нормално, но ако това ти е мотивация за секцио, не е много добра ще знаеш  Crazy аз не съм от тези, които са заприпкали след операцията, пък по всеобщо докторско мнение, издържам на доста болка  Peace

# 42
  • Tам през Атлантическия океан
Родих нормално.
Ако няма медицински причини не бих избрала да родя чрез секцио.
Споделям мнението  Peace

пУф тая тема  за кой ли път  Crazy

# 43
  • София
Аз исках да раждам нормално. Обаче се наложи секцио и ме резнаха. Обаче повярвайте ми няма такава болка като тази при нормално раждане. Не се смятам за лигла, но щях да полудея. Секциото е песен, поне за мен беше. И ставането след 24 часа в реанимация и възстановяването след операцията са нищо в сравнение с болките, които изпитвах докато ме мъчеха да родя нормално.
И без медицински причини аз бих избрала на родя със секцио.

# 44
Първият път родих нормално и кошмарно....а втория със секцио по желание и беше просто песен.....

Общи условия

Активация на акаунт