Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 25 апр. 2019, 05:44 ч.

Как започва раждането

 • 2 538
 • 50
 •   1
Отговори
 • Мнения: 25
Здравейте момичета!Бременна съм в 38г.с и се притеснявам че няма да разбера че е започнало раждането 😁 ще се зарадвам ако споделите как се развиха нещата при вас,знам че при всеки е индивидуално но да си имам представа поне малко.Благодаря ви предварително

# 1
 • Azeroth
 • Мнения: 2 718
Изтичат ти водите? Това обикновено е добър знак и няма как да го пропуснеш. Simple Smile

# 2
 • Sofia
 • Мнения: 9 436
До сега не знам такъв случай в човешката история, някоя жена да не е разбрала, че ражда.  Laughing Няма как да не разбереш. Обикновено първо изтичат водите, което не може да пропуснеш, количеството е доста сериозно. После започват контракциите. В началото по-леки, после зачестяват и се засилват. Приличат на менструални болки, но по-силни. Понякога водата може да изтече и след началото на контракциите.
Не се притеснявай, природата всичко е измислила.

# 3
 • Майна Сити
 • Мнения: 846
Моите пък не изтекоха, пукнаха ги в болницата. Започва да те присвива корема, в началото е лека тъпа болка, като менструалните. После взима да усилва. Започва да ти се ходи до тоалетна по голяма нужда (уж) през 5 минути. Аз не хукнах веднага към болницата, имах време да се изкъпя, а и топлата вода сякаш помага за болката. А, и не на последно място - ако се разхождаш, боли по-малко. Не бързай да те вързват на системи.

# 4
 • Мнения: 6 476
До сега не знам такъв случай в човешката история, някоя жена да не е разбрала, че ражда....

хаха и аз тъкво това щях да пиша  Mr. Green

Раждането не става за 5 мин и няма да се случи без да разбереш  или предвижиш до лечебно заведение Wink . Предвестници на раждането са падане на тапата (слузесто нещо  Crazy) , корема се смъква видимо надолу, понякога при някои има усещане за промяна в походката когато главата на бебето е вече ниско в таза.
Относно изтичането на води не винаги се случва естествено а и не е задължително да се плиснат като по филмите може да е по-голямо подмокряне, започват по-силни контракции, по на често, чувството че ти се ходи по голяма нужда.

Леко раждане и спокойно  Hug

# 5
 • София
 • Мнения: 19 705
При мен тапа и води не са текли, обаче контракциите бяха много ясни и двата пъти. Първо започват през повече време, да събереш багажа, после през по-малко.

# 6
 • Мнения: 13 068
Ще разбереш,ще рабзереш повярвай.
Аз нямах нито изтекли води,нито контракции нито нищо. Приеха си ме в болница съвсем организирано,защото имах 2.5 см разкритие. Пуснаха си ми системи. Имах леки контракции,като болката е като при менструация.
Полежах си едно 12 часа там,четох си книга,ог 9 сутринта до към 16 и 30. И как разбрах,че ще раждам.?
Чувството е, че ти се ходи до тоалетна по голяма нужда-буквално. Имаш чувството,че нещо напира да излиза и не можеш да го задържиш. Болки съвсем леки-нищо кой знае какво. Извиках в коридора,че нещо става. И те ме питаха "да не е все едно ти се ходи до тоалетна".
Казах да. "Еми ти  ще раждаш" и викнаха докторката незабавно. Качиха ме на магарето веднага и родих след 15 минути и 5 напъна. Водите ми ги спукаха там. И след като ми ги спукаха,около 30 мин.по-късно родих. На 5 см ми ги спукаха. Контракциити веднага след спукването почват до стават по-начесто и по-интензивни. На 8 и малко започнах да напъвам.
Та така. Усещането е точно това. При мен  поне така беше. Не можеш да го сбъркаш. Буквално имах усещането,че бебето ще изпадне от мен.И главата му ще се яви всеки момент.
Раждане с раждане не си прилича.
Може да нямаш симптоми. Аз нямах и затова си ме приеха в болница само заради разкритието.
И контракции нямах ясни. Нищо не усетих
Раждането ми беше като по учебник. Невероятен късмет+ епидурал😊
 Ако не беше апарата да ми ги показва, аз не ги усещах много,много контракциите.
Бях свикнала с тях,защото имах през цялата бременност подготвителни и това явно ми е помогнало да родя много лесно(според моята докторка).

# 7
 • Мнения: 25
Благодаря на всички, които ми отговориха 🤗 понякога получавам тъпи болки но незнам.дали да тичам до болницата сигурно са фалшиви контракции минават и след време пак 😁

# 8
 • Мнения: 2 158
Префстави си менструалната болка но по 10увеличена😏😃 ей това са истинските контракции. Със сигурност няма да объркаш раждането, контракциите нямат нищо общо с потготвителните.Водите изтичат, в моя случай беше пукнат мехура на високо и по малко изтичаше, а аз мислех че се напишквам🤣...
Ако тапата ти е паднала очакваш до седмица раждането и успех! Няма страшно! 🌺

# 9
 • Мнения: 6 476
Благодаря на всички, които ми отговориха 🤗 понякога получавам тъпи болки но незнам.дали да тичам до болницата сигурно са фалшиви контракции минават и след време пак 😁

Те може да са си истински, но когато станат на един и същ интервал постоянно и не минават, тогава ти е време да тичаш  Wink

# 10
 • София
 • Мнения: 19 705
При мен подготвителните ме боляха отпред, а истинските почваха от кръста.

# 11
 • Мнения: 38 451
При мен започна с безболезнени контракции. Като станаха през 5 мин. тръгнах към болницата. Приеха ме с 4 см разкритие. Нямах абсолютно никакви болки. Чак нагоре усетих парене в кръста.

# 12
 • София
 • Мнения: 619
Целия 9ти месец имах подготвителни контракции, но разликата с истинските беше, че истинските идваха на равен интервал. Първо точно на 7мин, после на 5 и после вече тръгнахме към болницата. Също болката обхващаше абсолютно всичко от средата на гърба до коленете ми почти, имаше и усещане за парене. Водите ми ги пукнаха вече на 6-7 см разкритие. Напъните и бебето долу ги усетих точно преди да родя, но наистина всяко раждане е много различно. Желая ти леко раждане и после да си спомняш с усмивка за всичко.

# 13
 • Мнения: 530
Аз цял ден се чудих дали ще раждам или не, та не винаги става ясно веднага или по-скоро когато трябва. Предния ден бях при АГ и нямах никакви показания за раждане. От сутринта имах мааалко по-силно течение, никакви контракции, падане на корема, нищо друго. Вечерта по-скоро от скука реших да отида. Оказа се, че са води и разкритието е 3 см. Контракциите почнаха чак в болницата, докато чаках преди секциото. Много ме беше яд, че заради пукнатия мехур бяхме на антибиотици с малкия, но в крайна сметка всичко завърши добре.

# 14
 • Мнения: 716
Първия път ми спукаха водите, а втория път са изтекли на части, без да разбера. Като ми ги спукаха и води нямаше. Първия път разбрах, че раждам с точните и болезнени контракции. Втория път имах доста хаотични, но многократно по-болезнени контракции от първия път контракции за час и нещо и след още час  и половина родих. Първия път отидох в болницата на 6 минути контракции, с 6 см разкритие. Втория път бях в болницата заради грип и на втория ден от престоя родих. Странното е, че втория път изобщо не бях сигурна дали е започнало раждането, въпреки ужасните болки и контракции, защото си ги имах поне 2 седмици преди раждането, без да имам никакво разкритие.

Общи условия

Активация на акаунт