ОКТОМВРИЙСКА мама в този час, пише в темата със захлас

• 13 254
  • 295
  •   1
Отговори
# 270
А, искам и аз рецептата за коприва, не си я крийте само за вас....
Може и на лични, да не дразним другите мами...  bouquet
Май трябваше да я пуснат тук ,че и аз я искам Embarassed

# 271
 За секса... след 2 месеца въздържание снощи се престраших.Аз съм от майките с дълго чакана бременност така ,че беше малко рисковано,но все пак е човещинка Embarassed
За морето...и аз сенадявам да не пропускам стига да съм добре ,с най-голямо удоволствие ,но през началото на юли може би.Не съм решила дали тук или в Турция,но ще се допитам и аз до нашия експерт по тези въпроси МИМИ.

# 272
Nikozi  Hug смятам че на всички ще им е интересно  Hug

Кажете какво ви интересува ?Аз мога да говоря часове наред,изнасям беседи пред деца от детски градини и училища,защо да не се пробвам и пред вас Laughing
EkaterinaM имаш ли конкретен въпрос или общо се интерисуваш?За профилактиката на децата или на бременните?

# 273
Nikozi  Hug смятам че на всички ще им е интересно  Hug

Кажете какво ви интересува ?Аз мога да говоря часове наред,изнасям беседи пред деца от детски градини и училища,защо да не се пробвам и пред вас Laughing
EkaterinaM имаш ли конкретен въпрос или общо се интерисуваш?За профилактиката на децата или на бременните?
и двете, защото аз имам детенце на 2 г. Първите му зъбчета избиха на 3м. и на 1 година и 8 месеца имаше абсолютно всички зъби. Мия му зъбките вечер и понякога давам флуорни капки, но мненията са много противоречиви знаеш  newsm78 бих искала съвет от сециалист на колко време как се дават, какво се прави по време на бременноста  Simple Smile ще са ни полезни няколко лекции на всички настоящи и бъдещи майчета

# 274
  • София
Да, да, Nikozi, кажи повече, за всички ни ще е полезно

# 275
  • София/Търново
Аз малко позачезнах-за което се извинявам.

Ходя на училище за бременни. Някой, ако иска може да  ходим заедно. Особено, ако ползваме еднакъв транспорт поне отнякъде. Малко условия: на влизане даваш 4 лева и си ги изяждаш/изпиваш после. Лекциите са интересни и директно питаш дори да не  е по темата. А и се виждаш с останалите. Много полезна информация се генерира. Провеждат се всеки вторник и четвъртък по принцип. Дават интересни неща на всеки /освен рекламите, ест/: наръчник за кърмачки, биберон и подобно на шампоан, но за бебета, дозичка и т.н. Научих много неща-за 2 ходения си е много. Отделно може да си спечелиш шише или книга. На мен ми я подариха, защото бях най-ранна бременност, а тя е "Всичко за пренаталното възпитание". Ако искате мога да Ви я дам да четете за някакъв период, с условието да ми я върнете...

Майчин дом предлага ускорен курс. 40лв. 3 дни-понеделник, сряда и петък. Нормалният е 129 лв и е след работно време. Пак е със записване. ma-mabg.com - най-точно!

Надявам се да съм била полезна. За календара чакам новата тема, за да е най-отпред и да не се губи като инфо.

Последна редакция: чт, 03 апр 2008, 18:41 от 8Eos8

# 276
  • София
А сега, който спомена копривата, да сготви един казан за всички и да мине да почерпи. Направо л;игите ми потекоха. Моя мъж зелении не яде, а аз от леглото нито мога да си потърся да си купя, нито да си сготвя. Поне рецептата дайте да си помечтая. Simple Smile

На море ме съмнява да отида. За мен специално рисковете са повече от удоволствието. По принцип съм морско чедо и родителите ни са в Бургас. Най-много да отидем на гости. Аз без тумбак едва додрапвам от колата до мястото където ще си опъна чадъра та какво да говорим за сега. А и не ми се рискува да се сдобия с онези грозни петна с които се пигментира кожата. ooooh! Много е грозно а махане нямат. Имам жив пример пред себе си и не искам и аз да се нашаря.

Аз тия дни направо си проспах живота Crazy Днес "станах" в 10.30, хапнах позяпах телевизия и пак съм заспала. Събудих се следобед Shocked Каккво е това чудо незнам. Поне докато спя не се тъпча, че откакто не ми е лошо само се чудя какво да си хапна и вече съм си върнала загубените в началото 2 кг. Tired Tired Иначе съм тук и ви чета.  Hug Все исках на всяка да кажа по нещо обаче забравих какво. ooooh! Аз и преди съм чувала, че на бременните сякаш им се размеква мозъка, но аз щом почнах и клиентите си да забравям и да ги оставям да чакат мейла ми, а аз се сещам след седмица.....такова нещо никога не ми се е случвало. По принцип съм много концентриран и подреден човек. А каква станах сега. Дано след раждането да се оправим Simple Smile

# 277
Ох и мен днес ме болиии тая глава ужас.Ходихме на разходка с кумата а тя все някакви розовки сандалки гледа, едни момичешки гащеризончета LaughingКаза че само чака потвърждение за пола  (надява се да връзва панделки на моето дете) и почва да пазарува Laughing

# 278
  • София
здравейте мацки.
аз добре се подредих. имах няколко дни съвсем слабо леко розовеещо зацапване основно сутрин.
днес все пак се наканих да се обадя на лекарката ми и тя ме извика веднага на ехограф.
резултата - леко отлепяне на плацентата,двойна доза прегнил,утрогестан и но шпа.
и много лежане  Sad
бебчо слава Богу е добре, като ми каза че първо ще види дали е живо бебето,направо щях да припадна в кабинета  Sad
спомням си,че някой беше писал за подобен проблем,моля за инфо ако някой знае зашо се получава така.
сега отивам пак в леглото,доскоро и дано всичко се оправи. Стискайте ми палци

# 279
здравейте мацки.
аз добре се подредих. имах няколко дни съвсем слабо леко розовеещо зацапване основно сутрин.
днес все пак се наканих да се обадя на лекарката ми и тя ме извика веднага на ехограф.
резултата - леко отлепяне на плацентата,двойна доза прегнил,утрогестан и но шпа.
и много лежане  Sad
бебчо слава Богу е добре, като ми каза че първо ще види дали е живо бебето,направо щях да припадна в кабинета  Sad
спомням си,че някой беше писал за подобен проблем,моля за инфо ако някой знае зашо се получава така.
сега отивам пак в леглото,доскоро и дано всичко се оправи. Стискайте ми палци
Дано всичко протече безпроблемно и да се оправиш по скоро  bouquet
 newsm78 Мисля ,че става от липса на прогестерон.дано само не се бъркам newsm78

# 280
Силве стискам палци с много лежане всичко ще мине Hug

# 281
  • София
sisilia, стискам палци, ти не се тревожи, всичко ще е наред! мисли положително и ние сме с теб Hug
Днес ми излезнаха резултатите от изследванията и доктора ми каза, че всичко е наред. Точните му думи бяха - Железна си, дишай спокойно!!!!!!!!!много съм доволна, че така се бях притеснила. 
Приятна вечерна всички и спокоини сънища!

# 282
  • София
Сисилия, не се тревожи мила. Аз също имах зацапване и въпреки, че не беше свързано изобщо с плодния сак ми изписаха Утрогестан, нош па и витамин ц. От тогава и въпреки, че още на следващия ден вече ми нямаше нищо ми дават само да ставам до тоалетната (никакво става не по друг повод Naughty). Казаха ми след 3-тия месец когато вече има плацента и бебето е по-защитено тогава ще ме видят на ехографа и ще се произнесат допълнително дали вече мога да ставам. Знам че е досадно с цялото това лежане но е много важно. Аз като гледам някои как със зацапване си ходят на работа направо им се възхищавам на спокойствието. Разбира се не укорявам никого, просто споделям личното си мнение. Може да се получи от най-лекия напън, включително и секс (първо това ме попитаха). Иска се само спокойствие. Освен това бебчето ти вече е голямо, а не грахче което лесно може да се отлепи. Прредстави си за тези 3 месеца колко кръвоносни съдове го свързват с матката. 

# 283
Здравейте,мами!
mylili,на мен доки не ми каза да лежа и си ходя на работа,но въпреки,че днес нямам зацапване,болките са по-силни.Ще видя утре как ще се чувствам newsm78
sisilia, sisanka ти е отговорила на въпроса и дано по-бързо се възстановим всички.
mimisofia,аз бих отишла на зъболекар.

# 284
Момичета, мислили ли сте за замразяване на стволови клетки, ние с мъжа ми много сериозно го обмисляме, но не знам къде , изобщо не съм информирана.Трябва да проуча нещата, препоръчвали ли са ви клиника именно за това?

Общи условия

Активация на акаунт