Режимите на Ипократис 6

• 16 376
  • 422
  •   1
Отговори
# 240
Ами, каза че мога да си разнообразявам менюто със сготвени неща, както ги описах, само да не увеличавам количествата, защото това била основната грешка, която се допуска.
Всъщност, аз като бях при него преди около 3 седмици, бях с едно кило повече, така че може би не това е точно свободния режим. Може би сега като отида (другата седмица) и вече кантарчето отчете, дай Боже, това килце, тогава ще разбера какво е точно свободен режим.
Мисля си, обаче да продължа известно време контрола върху храненето по-строг, иначе ми се струва, че пак ще си върна свалените кг.

# 241
azira  в свободният режим ти сама решаваш какво да ядеш ... като спазваш пак пилешко, телешко риба, салатки и тн. Ядеш подобно като режима ти, но ти решаваш какво и кога да ядеш... имаш си пак свободен ден!!!

# 242
Брей много сте изписали  Heart Eyes
Аз съм почти режимна. Днес на обяд пак ядох филийка бонус и следобяд няколко солети от на детето. Но утре няма да имам потоп. Продължавам и следващата седмица.
Това за алкохола не го знаех и се въздъжах абсолютно.
Добре дошла и от мен на Димидими. Бъди постоянна и успех ще има  Peace
Браво, Снежи за минусчето. И аз имам проблеми с ниско кръвно. И май колкото повече вода пия, толкова повече ми се вие свят. А може и да е от глад, знам ли...  Rolling Eyes макар, че не се чувствам гладна. Много странно наистина, нали водата вдига кръвното  newsm78 Джули, притесни ме. Какво може да е?!? Аз съм така от доста време. Отдавах го предимно на умора
Доня, супер. Ще ги задържиш. Само не прекалявай с шоколада  Peace
Азира, това ме мотивира абсолютно – постигането ти на желания резултат

# 243
Здравейте и от мен , аз много не пиша но постоянно ви чета и ви се възхищавам на волята.
днес бях на първото контролно мерене и замалко да се отчая от цялата работа.
когато започнах диетата бя 60 кг при 168 см ръст. като се меря на моят кантар през този 1 месец в който бях режимна ми отчиташе -2-3 кг. аз не я спазвам строго и постоянно прегрешавам като си увеличавам грамажа. иначе гледам поне да не хапвам от забренените храни. та днес отивам горе- долу със самочуствието че поне някакъв резулта има.
качва ме той на кантара 59,4 кг- срам, срамммммм. но после ми измери % мазнини и установи че от 43%/ ако си спомням точно/ са станали примерно 25% и каза да не се притеснявам че все пак резултат имам и че най- вероятно задържам вода по някаква причина и че съм свалила 3кг. по негови изчисления- точно толкова показва и моя кантар.
и после за мое голямо учудване ми увеличи грамажите и ми сложи картофи както и ми каза да разнообразявам ........
записа ми час за след 1 месец
сега се чудя какво да направя- дали да се стегна да спазвам старият режим стрикто 2 седмици и да се мъча да сваля някой кг. още и след това да почна новия или направо да започна новия.....
хвърли ме в джаза тоя човек.
той казва че нямам много за сваляне и затова последните 5 кг не искат да се дадат  Grinning
лошото е, че аз си записвам часове във вечерните часове и на него май вече му е писнало и не му се обяснява много, аз направо не мога да му разбера логиката страх ме е сега с това увеличение да не си ги кача и тези 3 кг.

# 244
Yoya, виенето на свят е проблем на вестибуларния апарат. Придружено с гадене, повръщане е евентуален проблем с оросяването на мозъка. Глюкозата спомага оросяването на мозъка, за това се препоръчват сладки сокове (натурални от кутия с глюкоза). А причината за недостатъчното оросяване на мозъка може да бъде схванатост във врата, прещипани нерви и т.н. Но не е задължително да е това, разбира се:) За това се ходи на невролог  Grinning Не се плаши, при теб може да е от друго. Мери си кръвното редовно. Слагай малко повече сол в храните, нищо, че си на диета. Може би от липсата на сол си с ниско кръвно.

# 245
Здравейте момичета,

продължавам си диетата вече съм на 49.200кг. обаче трябва да внимавам с потопите явно наистина много прекалявам ... и цяла седмица ги свалям после..
BOTZ79 не се притеснявай от увеличаването на храната няма да качиш а напротив ако си стриктна ще свалиш килограмите.. 
Диетичен ден

# 246
Здравейте на всички, аз нямам време да пиша много, но днес ми измина първа седмица от режима, свалила съм 1.1 килограма, и два процента мазнини, и съм доста доволна  Joy При това именно вчера съвсем не бях по режима, ами просто си комбинирах някои от дните и яденетата, което по принцип не искам да го правя, но..Не знам при вас как е, но на мен ми е много трудно когато седна с цялото семейство на масата и даже и само салата да ям (която съм отделила от купата преди да се сложи зехтин  Laughing ) пак ям повече, защото просто сме поне час на тая маса...Как се спасявате от това?

BOTZ79 по принцип това което Ипо би трябвало да ти обясни, е че килограмите отчитат три неща: мазнините, водата и т.нар. lean body mass, или мускулите, органите и костите. Така че да ти отчете някакви килограми минус не вингаи означава че си свалила мазнини, което ти е целта. Именно така се обяснява и йойо ефекта - когато си на много строга диета без никакви въглехидрати, обикновенно тялото ти започва да черпи нужната му енергия, която ти си му отнела, не от мазнините, а от мускулите, които се разграждат по-лесно. Тоест какво става- сваляш килограми, но те са от вода и мускули, а не от мазнини, тоест всъщност пълнееш на мазнини! И когато спреш с диетата става още по-зле, защото трупаш мазнини и отгоре...
 Именно с това се обяснява и подхода на Ипо, който първо те оставя един месец на по-строга диета, която в твоя случай е имала супер резултат, защото си свалила 3 кг мазнини, което е супер и си е доста. Но тялото много лесно привиква към един режим и заради това е нужно да се сменя. А най-лесният начин да дадеш тласък на метаболизма е да съчетаваш дни с малко повече храна, например като ядеш картофи, с такива с по-малко храна. Ако изчислиш калориите и пропорциите мазнини-белтъчини-въглехидрати в твоята диета, съм сигурна че комбинацията пак е доста диетична. Затова според мен направи за твое успокоение строгия режим още седмица, но после мини на новия, като обаче го спазваш наистина стриктно...Поне аз така бих направила  Party

# 247
duffydoo много ти благодаря за тези разяснения направо ми олекна и мотивира да продължа нататък, Ипо не ми обяснява кой знае колко май винаги го хващам в края на деня когато и аз съм капнала. и не ми се смейте но не винаги му разбирам с този акцент  Laughing

# 248
Хайде и аз стартирам с първата диета от първия пост на Джули. Искам само да попитам -активия с мюсли-малка или голяма, както и 7мия ден какво се яде? Сори за невежеството, ама сте изписали толкова много, че ще го чета с дни..... Embarassed

# 249
Petинка добре дошла  Hug

Активията се продава само една голяма... когато пише малка активия значи 1/2 голяма активия. 7мият ден ядеш каквото искаш... единствено трябва да не пропускаш ядене закуска, обяд , следобедна закуска и вечеря

# 250
Много благодаря Hug От понеделник влизам в този режим (радващо е, че активията е голяма и то с мюсли, защото само нея обичам Embarassed)...... Дано има с какво да се хваля за напред Peace

# 251
Petинка   ще чакаме да споделиш

# 252
  • София
Здравейте, момичета Hug
Миналата седмица успях да спазя уговорения час и да посетя Ипократис за първи път. Вече имам изготвен режим, от понеделник, т.е. утре съм с вас. Чувствам се много мотивирана, дано този път борбата с килата се увенчае с успех, че ми писна постоянното сваляне и качване. Ако проявявате интерес, мога да копна и моя режим. Чао засега и приятна неделя Peace

# 253
Джули, благодаря за страхотните обяснения, съветите и напътствията. Явно скоро ще се срещам с чичо доктор, но все пак е по-добре навреме.
Реtинка, добре дошла  Hug Много минусчета желая. Аз бих видяла и твоя режим  Rolling Eyes
Сега по темата - вчера се издъних и си направих потоп. То си ми беше и ден за потоп де, ама се надявах да издържа две седмици и тогава. Карай. Важното е, че от днес пак съм режимна  Wink

# 254
Petинка добре дошла Simple Smile аз съм само от седмица режимна, но се чувствам супер. Междудругото не знам дали някой би имал интерес, но аз също мога да публикувам моята диета, тя е според мен не толкова строга колкото повечето които прочетох тук..Даже на мен ми е прекалено хммм лесна, и затова където пише две филии хляб ям една например...
Иначе вчера излизах, доста алкохол изпих което не беше хубаво, а и тоник захаросан, и накрая за капак пакетче пелети в 4 през нощта на пиана глава Rolling Eyes Embarassed та днес големи угризения имам

Общи условия

Активация на акаунт