Януарчето ръката си открива, в устата да я сложи то опитва!

• 12 155
  • 288
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Патенцето, за нощното хранене - държах я повече време будна през деня, занимавах я с разне неща, показвах и, че е светло  Laughing с идеята да се уморява и да спи през нощта. И съответно като не се събуди нощем няма да иска и да яде  Grinning Като се събуди понякога тиквам бибка и пак се унася. Но ако е към 5, 5.30ч я взима и я храня.

*dega*, добре завърнала и честито бебче  Hug

# 166
Честит рожден ден на Преско! Щастливо и усмихнато детство! Heart Eyes

# 167
Patenceto, ние си се събуждахме и все още го правим към 1-2, после към 3-4 и пак към 5-6. Давах й да яде само към 2 и после го карахме на водичка само /адски много вода пие това дете, нараво не мога да й изкарам шишето от устата/. Една вечер реших да я пробвам като не й дадох да яде, а направо шишето с водичката, ама по малко само. И се получи. Явно не се събужда, защото е гладна, а къде от колики, къде защото е пръцнала или се  е схванала  newsm78. Надявам се и това да мине, че да поспиваме вече като хората. Тази вечер ни беше най-успешната- станахме само към 3 часа за 5 минути и към 5 пак така. В 7:10 вече се събудихме наакани и весели и тогава се хранихме. Дано да продължим по същия начин, че вече реших, че си има вградена нощна аларма пустото му хлапенце, а през деня така хаотично го даваме.
Малко дългичко стана  Embarassed
Лек и усмихнат ден на всички   bouquet

Последна редакция: ср, 02 апр 2008, 11:42 от мunicheto

# 168
Честит рожден ден на Преско!
Да расте здрав и щастлив!
Да стане гордост на мама и татко!
 Tada

# 169
  • София
Ханна  -  Heart Eyes Heart Eyes Hug

Честит рожден дан на преско!
Моето момиче също не иска спи вечер- още пъшка и пръцка и охка.Уж няма колики , спрях и капките- но знае ли човек. Вчера яде в 7  ив 9 след голяма люшкане заспа. Стоим и чакаме с баща и да се събуди в 10 ,че да я къпим- да ама не- детето като се отнесе и се събуди чак в 12.30. Дълбокия и сън беше ние докато бяхме будни и след това цяла вечер - мляко вода и биберон. Трябваше да ставам на всеки чес да и слагам нещо в устата ,че поне за малко спира да пъшка. #Cussing out #2gunfire Sick

И сега заспа, тъкмо лягам и аз- ааааа- и почва да плача- люшкам ,люшкам заспива и така през 10 мин. Направо вече ще заспа права. Embarassed

# 170
  • София
Айде и аз набързо докато спинка. Simple Smile
Честит рожден ден на Преско! Слънчево детство! Честит празник и на мама Фил и на цялото семейство!
Присъединявам се към пожеланието и хубавата картичка Фил, да сте живи и здрави всички в къщи.  Hug
Аз с това нощно хранене не знам как ще се справя. Вечер гърдите са ми доста празни и той се държи като Бебчо на Тониси, абсолютно същото прави. Rolling Eyes Убедена съм, че не му стига защото дърпа като освирепял а после аз като стискам и капка няма. Sad Предполагам и затова се буди нощем. Ама и той едно нощно хранене прави, дръпне пет пъти и заспива, само дето ме буди. Crossing Arms Ама хайде да му е рахат на детето. Laughing Повече от 4,5 пауза нощна не е правил до сега. Ние също се храним от дветe гърди някъде от обед. Сутрин са пълни и му давам от едната, даже не винаги изяжда всичко и на следващото хранене пак му я давам и после го премествам на другата и като почне едно ядене...чудя се къде го побира и как въобще вечер се наяжда като гледам как яде сутрин и как вечер. #Crazy Ама айде, да сме живи и здрави, колкото има толкова.
Djulichka как си днес? Hug
Аlbenapd много е неприятно, съжалявам. Бъдете силни, такъв е живота. Hug
juju1 да не би да си яла нещо да се е раздразнило коремчето. при нас май салатата не му понася. newsm78
Айде, лек и спокоен ден на вас и бебоците.   bouquet

# 171
Здравейте  Hug
За нощното хранене - Мими сама се отказа - направи ми подарък за 8 ми март .
От тогава вечеря към 21 - 22 ,00  часа и спи до 06 - 07,00 часа сутринта .
Не се буди през това време . От както стана този режим аз се чувствам като преродена .
До тогава си ядеше на всеки три часа и все не можех да се наспя .

Днес ще е водя да й слагат първата Пентаксим, дано да е понесе добре .

Ехх .... това гадно временцееее, пак не става за разходки , един стуууд ...
писна ми вече ....
за това пък, след доктора ще остави малката на баба й, и аз отивам малко на шопинг да се почувствам човек .

# 172
Е, поне не сме само ние с нощно хранене, но като гледам повечето сте се отказали.
Аз не искам да давам вода и само да пълня коремчето. Тя си се буди гладна. Дъвче си ръцете и чака нещо да пусне. Давам биба, но ми я плюе със замах и чака я шише, я цица. Ако дам шише го изпива цялото, а цицата си я суче около десет минути  и явно си хапва, защото след това е празна. Явно не ни е дошъл момента.

# 173
  • София
Тониси-  ние сме на АМ още от 10 ден, така че аз каквото ида ям няма значение. то горкото детенце сигурно затова така пъшка и охка от това АМ. Sad

Много ми се иска вече да почне да спи по цяла вечер ,но явно няма да стане скоро. През деня не иска да яде, но вечер в 3-4 непременно си иска млякото и даже си го изяжда тогава. Confused

# 174
                                                                                Честит Рожден ден на Преско  !!!
                 newsm59         Филипа , миличка , да ти е жив и здрав , много да те слушка и много радост да ти носи ! newsm59
                                              smile3525 Нацелувай ги и двамата с малката мишка !    smile3525

Аз днес съм по - добре .  newsm44

# 175
  • София
Днес хич ме няма. Дама -Тониси  извинявайте. Горното писане беше за дама. Embarassed

Патенце- явно скоро няма да спим.  Cry
Усмивка - дано и на мен ми направи скоро такъв подарък Praynig

# 176
Честит рожден ден на Преско  newsm59 newsm59  bigdance2  bigdance2 bdbaloni bdbaloni baloni baloni Да е жив и здрав, умно и лъчезарно дете и най-добрия батко

Тониси: И аз бях така преди 2 седмици, когато ми намаля кърмата - малкият сучеше по 15ина минути от едната гърда и уж заспиваше, но като го махнех мрънкаше. Реших да му дам и от втората и той сучеше като гладен още 5 минутки. Дори понякога си мислех, че и двете не му стигаха. Но после нещата се нормализираха. Сега първите 4 хранения яде от едната гърда, а вечерните - от двете. Така че не се притеснявай - давай му да си хапва и кърмата ще се увеличи както са ти писали момичетата.
А нощното будене сам си го махна като навърши 1 месец. Сега яде към 22-23.00 и после към 7.00. Много съм щастлива, само дето още не мога да се науча да си лягам с него и пак не се наспивам. В началото гърдите ми се препълваха и ме боляха, но аз не изцеждах и нещата се оправиха (мисля, че Пампита питаше преди няколко дни за това дали да буди бебчо - аз не го будех и за няколко дни препълването отмина)

Вашите бебчета много ли спят през деня? Ние сме на моменти - един ден въобще не спи, може би само 2-3 пъти по 10-15 минутки. Друг ден по 1 час между храненията - но той най-добре си знае  smile3521

# 177
  • На едно ветровито място...
juju1-  Hug няма проблем !!Дано скоро почнете да спинкате и двете- че да си починеш малко!Никола от около две седмици си спинка добре ,че и аз покрай него,въпреки че се събуждам най-малко три пъти през нощта да го видя добре ли е ,и ходя да завивам пък баткото в хола-той така бясно се върти из леглото че вечно е отвит и е в някакви немислими пози #Crazy...какво ще го правя че доста голям стана вече ooooh!а не се завива сам.

Djulichka страшен аватар!!Умрях от смях!! hahaha

DesiT дано и при мен да се нормализират нещата,че какво ли не ми мина през ум... сега пия разни работи..води,чаойве,наливам се общо взето..

# 178
  • Пловдив
DesiT и другите мамчета, които пишат, че бебетата ядат към 22 -23 ч.
Какво означава това? Че ги къпете в 22, 22.30 ч ли? Или след яденето след къпане примерно към 21 се събуждат пак?
Аз ако я изкъпя дори в 19.30 и давам да яде и .. чак през нощта ако се събуди. Това ядене към 23 ч нещо не ми се вързва  newsm78 пък и тя не се събужда тогава. След къпане спи много дълбоко.

А относно това по колко спи през деня - много различно.
Понякога само дремва за кратко, общо взето не спи много.
Гледам да дремва половин-1 час предиобяд, и повечко след 12 часа. После към 19 и се доспива яко, ама я разбуждаме за къпане по някое време .. не ми се иска, ама нещо немога още да и наглася режима, пък как да я къпя в 19 - съвсем рано става  newsm78

Ох, и ние след малко отиваме за Пентаксима  ooooh!
Междудругото за мамите от Пловдев - в аптеката до поликлиниката до Ресторант-Стадиона може да се купи ваксината по всяко време без заявка. Те са дистрибутори и цената е 55 лв. Тъкмо до нашата поликлиника и ни е много удобно.

Последна редакция: ср, 02 апр 2008, 12:59 от Ханна

# 179
  • На едно ветровито място...
Аз къпя Ники към 21-21,30ч- това е нашия час за къпене- независимо кога е ял- после си хапва и заспива.Буди се към 4-4,30-5ч -зависи може би колко се е насукал.През нощта не се буди вече/ само снощи ама то вчера не се брои,нали си пропусна хранене та затова/
в момента го държа и пиша с една ръка- защо все в мене иска да стои ooooh!,при баща си почва да мрънка,взема ли го аз и се укротява Flutter Никак не ме ласкае това,защото не мога да си свърша нищо из къщи и не мога да използвам пълноценно татито за бавачка Mr. Green
офф на мама мъжете  Hug- и двамата не могат без мене...поне докато са малки са си мои Crazy,после ще ми ги отмъкнат момите... hahaha и ще стана Свекървището Mr. Green Mr. Green
Ханна,аз ваксината я купувам за 61лв- ама и аз съм в ДКЦ-то до рест.стадиона,при д-р Григорова -ще взема да си купя следващата от там май newsm78

Общи условия

Активация на акаунт