Януарчето ръката си открива, в устата да я сложи то опитва!

• 12 154
  • 288
  •   1
Отговори
# 240
  • до една звездичка
При нас положението с водата е същото - моята мома въобще не иска да хване биберона, избутва го с език. Откакто се е родила, я е изпила 100-тина гр. вода, я не. Странното е, че съвременната медицина дори отрича приема на вода, заради високото и съдържание в кърмата, така че аз въобще не се притеснявам. Бедата е в това, че заради това, че не си "измива" устенцата след кърмене, на Стела и се образува бяло напластяване върху езичето, което явно и създаваше дискомфорт при сучене, но го преборихме:)

# 241
  • София
Днес май не са познали прогнозата за времето и нямам търпение да стегна багажа и хайде навън Simple Smile
Весел ден момичета!

# 242
  • София
Моята Сиянка пък много пие вода. Ако не се е изакала поне два пъти през деня не иска мляко , а вода. А този чай най ХИП - да не слагатн нещо в него. Като захапе шишето  , изпива 100мл и иска още и се тръшка че не и давам - не мога да я успокоя.

Иначе за играчките- отскоро почна да се заиграва с една играчка на количката- съвсем обикновенна- може да изкара ако е на кеф 15-20 мин да ги съзерцава и удря с ръчички. Над кошарката има една музикална кутия  и тя много я радва.
А за килимчето имам въпрос- как я слагане на него по гръб или по корем- ако е по корем ще и е по-интересно ,но ако почне да го ближе- то не може да се изпере. #Cussing out #2gunfire

Дрънкалка държим ,само ако и я бутна в ръката и то докато я изтърве. Но иначе бибероната си я взима сама- с устичка , като падне и почва да я търси- не винаги разбира се я намира и тогава пак ревем. #Cussing out Joy

Теди - и мен ме е напишквала няколко пъти - все като тръгна да я нося към банята решава че трябва да го направи Embarassed Mr. Green

# 243
Здравейте, момичета! Захранвате ли вече, какви сокчета давате? На мойта бузана преди месец почнах да давам сокче от ябълка и морков, обаче преди 10 дни ми се разболя, имаше разстройство и от тогава  не съм давала нищо. Биберони залъгалки имам два-каучуков и силиконов, не ги ще. Заспива смучейки празното шише, след като е пила малко водичка или чай.

# 244
Здравейте, момичета! Захранвате ли вече, какви сокчета давате? На мойта бузана преди месец почнах да давам сокче от ябълка и морков, обаче преди 10 дни ми се разболя, имаше разстройство и от тогава  не съм давала нищо. Биберони залъгалки имам два-каучуков и силиконов, не ги ще. Заспива смучейки празното шише, след като е пила малко водичка или чай.
А колко е голяма твоята бебка , че преди месец си почнала да я захранваш ?  newsm78

# 245
Искам аз да питам ИраМира, като се появи, понеже знам, че  Мирко и моя юнак имат еднакви колички, кога мислиш да слагаш летния кош, той нали има легнало положение, но пък е много открит, нещо взе да ми писва от затворения, пък и нали скоро ще трябва по-правички да седят?

# 246
  • Пловдив
Добро утро   bouquet
Добре, че не дадах Панадол превантивно. Понесе ваксината много добре, спа си непробудно през нощта.  Simple Smile
Вода аз не давам. Купих една Девин розова уж като се разхълца да и давам, ама с лъжичка, че шишето стои неизползваемо в шкафа и трябва да го мия и т.н.  Crazy
Децата се къпят за кеф, за да се закалят и да им се създаде режим, че след къпане следва ядене на по-приглушена светлина и сън  Grinning Поне аз така процедирам.
Айде, ако се пропусне не е фатално. Странно е друго - тук малките бебета да се къпят всеки ден, пък като поотраснат по-рядко  newsm78 А нали като са по-големи повече се цапат  newsm78
Аз мисля да не пропускаме баня никога.

Вече и разпъвам активната гимнастика, ритка си, но незнам дали заради нея или по принцип и се рита  Crazy Дрънкалки още неможе да държи, само им се радва.
Тази сутрин и се радваме с мъжа ми и си викаме - Колко малко му трябва на това същество за да е щастливо  Heart Eyes

# 247
  • на плажа
 Ето ме!
 Еви, скоро не мисля да сменям коша, защото си подухва, а и бебо си спи по разходките. Вероятно май месец ще ги сменя, но си зависи и от времето.

# 248
  • до една звездичка
Dega, аз ползвам слинг и съм доволна от него, дори услужвам понякога на мамите около мен, които се зарекоха също да си купят. Полезен ми е, но таткото носи беба с кенгуро, че слингът му се виждал много арт  Laughing . Купих си го от един магазин, ето тук можеш да видиш адреса.
Благодаря Hug

# 249
Zdraveite mami niamam mai kirilizai za parvi pat sevkluchvam taka che me izvenete ako necho ne e nared.Moita bebka e na 4 meseza i polovina ot 1 sedmiza ia zahranvam no imam goliam problem zachoto giveia v germania i nemoga da razbera koi kachi saotvetstvat na balgarskite a informaziata polychavam tyk ot vas.Az i davam milupa piche mlechna s banan no mai ne e savsem pravilno.

# 250
Ха, добро утро и от нас!

Да се разпишем, че май и днес ще бъдем заточени вкъщи. Е, писна ми вече. Толкоз пък да е мрачно. Cry Но, чакам мъжа ми да се прибере и дръпвам малко навън сама, че пощурявам вече вкъщи.  Whistling
Вчера беше тържеството на буквите на Никола. Ама да ви кажа слаба работа. Нещо много претупват всичко тея даскали, да ме прощават. Аз моето тържество си го спомням и до днес, а тея деца на две на три и айде. Ама нека да са живи и здрави.
За водата - и друг път съм казвала, че не давам.
Банята - не я пропускаме. По скоро е като ритуал, след който знае че следва ядене, сън и така. То е ясно, че не са толкова мръсни.
Хана, браво че така добре сте понесли ваксината. Нашата е на 08.04 и от сега съм на тръни. Praynig
Джули, забравих да пиша, че и мен много ме кефи новия ти аватар. Peace

# 251
Шушони,потрай още малко, от неделя почва хубавото време, то днес поне мъгла да нямаше, ние вчера малко се размърдахме с колата и столчето, ама то това разходка ли е?
Дано вече се стабилизира времето, че то 1-2 дни в къщи бива, ама цяла седмица, направо ужас. ooooh!
Пък като се оправи времето ще почнем да се виждаме по центъра. Hug
Честити 3 месеца на Калина и на всички бебчовци, родени на 3-ти януари!   bouquet

# 252
Iva Dimitrova , според мен изобщо не е правилно  Naughty. Защо с млечна  newsm78? Бебетата се захранват с безмлечни каши .
И аз забравих : Честита месечинка на всички !!! Много да слушкат и да радват мама и тате !
                        smile3525 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525

Радвам се , че всички ме харесвате по бански .  newsm03
  Joy    Joy     Joy

# 253
  • Варна
Iva, Джуличка е права, млечна каша се предлага по-късно, тъй като не винаги млякото в нея е АМ, може да е сухо и да отключи алергии. Не можеш ли да потърсиш он-лайн сайтовете на производителите, там би трябвало да има описание на състава на всички каши и пюрета. По принцип при вас в чужбина се препоръчва захранване след 6 месец, педиатъра не ти ли е дал насоки?

Виж тези теми: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=186199.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=128088.0

# 254
Еви, благодаря ти. Hug
Аз не съм спец по картинките  Embarassed, но да знаете, че всички сте почерпени виртуално. Hug
Също, честита месечинка и на другите бебоци. Да растат весели и послушни деца. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт