Ваксина срещу пневмококи -ПРЕВНАР

• 19 503
  • 68
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Правихме Превенар след лекуване в продължение на месец и половина с два антибиотика на пневмококи . Сложихме го преди две  седмици. Сега пиша от болницата- дъщери ми се разболя от пневмония седмица след поставянето. Моля някой компетентен да ми обясни може ли да има връзка между двете неща ?
Докторите казват, че можело, но не са като че ли сигурни в това и изобщо не ми звучат убедително.

# 46
Коти, какво да ти кажа, не съм лекар, но според мен в случая лекарите са прави... Не смеят, обаче, да си го кажат направо, че току виж някой им поиска сметка как могат да говорят лоши неща за ваксините...  Сигурно за това не звучат много убедително и мънкат... Има много изказвания на майки, чийто деца са се разболели след ваксиниране, можеш да ги потърсиш из темите за ваксини...

# 47
Правихме Превенар след лекуване в продължение на месец и половина с два антибиотика на пневмококи . Сложихме го преди две  седмици. Сега пиша от болницата- дъщери ми се разболя от пневмония седмица след поставянето. Моля някой компетентен да ми обясни може ли да има връзка между двете неща ?
Докторите казват, че можело, но не са като че ли сигурни в това и изобщо не ми звучат убедително.

Много лошо. И мен това ме притеснява, изключително упоритата бактерия. Не съм компетентен въобще по въпроса, но си мисля, че опасностите от ваксините са в посока на автоимунни реакции (включително алергични), отколкото да причиняват болестите, срещу които са предназначени. Ние например имахме при дъщерята силна реакция след неправилно поставена ваксина против туберкулоза (доста подуване), но на нашите въпроси, дали може да развие туберкулоза, лекарката в тубдиспансера категорично каза "не".

Антибиотиците сега в болницата пак ли ги определят по резултата от носния секрет?

# 48
..но на нашите въпроси, дали може да развие туберкулоза, лекарката в тубдиспансера категорично каза "не".

С други думи ви е излъгала без дори да й мигне окото...  Tired 

# 49
  • София
В болницата направо ни почнаха с цефтриаксон без да вземат секрети и без антибиограма. На втория ден се сетиха , че все пак може да изследват гърлен секрет. Оказа се с нормална бактериална флора. Продължиха си цефтриаксона до днес.
Днес  преди час-два ни изписаха с епикриза пневмония, но не пише дали е вирусна или бактериална.

# 50
Типично нашенска работа.  Sad Желая ви трайно излекуване.

# 51
Повечето ваксини започват действие след 15-20 дневен срок. Може би ваксината не е била все още активна. Може пневмонията да е вирусна, а и причинителят да не е пнемокок, а друг вид бактерия. Така че според мен е несериозно веднага да се твърди, че виновна е ваксината.
Желая ви бързо оздравяване!

# 52
Повечето ваксини започват действие след 15-20 дневен срок. Може би ваксината не е била все още активна.

Това в какъв смисъл???   Thinking  Страничните (д)ефекти на ваксините започват в широк диапазон - от веднага до след много години....

# 53
  • Варна
stelt77, от думите ти разбирам, че си против ваксините като цяло. Аз обаче подкрепям Превенара с 2 ръце (особено когато детето е носител на пневмококи, както е в нашия случай). Не съм съгласна, че вредите от ваксината са по-големи - ние до момента на поставяне на 2-рата доза бяхме пили 13 пъти антибиотик за скромната възраст от година и 9 - 10 месеца. И за да не ме упрекнете - антибиотика беше съобразен с последната правена антибиограма. Съжалявам само, че не успях по-рано да си внеса ваксината (тогава още я нямаше в България).
tan е права, че 1 седмица след поставянето на ваксината, организма не е изградил имунитет.
Коти, нормално е след като сте пили 2 дни антибиотик да не се изолира нищо от секрета. Аз като правя контролни изследвания изчаквам минимум седмица (понякога и 10 дни) след спиране на антибиотика за да не даде фалшиво отрицателен резултат.

# 54
  • Виена
Стелт, що се хабиш, направо се чудя! Когато детето е чинно и навреме ваксинирано съвсем старателно по безумния ваксинационен ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН календар за България и въпреки това пие n на брой антибиотика още преди да направи две години, все си мисля, че човек трябва да потърси отговор на въпроса "Защо въпреки всичко детето боледува или непрекъснато му изолират пневмококи например?" не само в панацеята ваксини. Не, няма да дам линкове нито в подкрепа на своите думи, нито в подкрепа на основателните твърдения на Стелт, нито за да насоча СР къде да търси корените за ужасното заболяване, сполетяло детето му и да спре да се чуди дали и с какво да ваксинира! Хора с подобно поведение не четат такива информации и гледат на тези, които им ги поднасят като на безумци. За да посегнеш към информация, трябва преди всичко да си готов да я приемеш, че съществува. Не е важно да си съгласен, но поне даприемеш, че има и друга гледна точка. Фармацефтечната индустрия се крепи на страха, неинформираността и мръсните психотрикове на рекламата. Затова опасенията на Коти, че всичко е започнало от ваксината, ще намират все по-безумни оправдания в опита да се опровергае подобна "кощунствена" мисъл, подронваща доверието във вездесъщите ваксини.
Айде, изяжте ме сега! Чакам с нетърпение!  Mr. Green Ако дори един човек започне да си задава въпроси и да търси онформация обаче, вместо да се връзва на маркетинговите номера на производителите на ваксинИ, постът ми със сигурност няма да е бил напразно изписан!

# 55
  • Варна
Renny, явно поста ти е насочен към мен. Ще ти поясня, че сина ми е роден недоносен (т.е. 2 месеца по-рано) и повярвай ми доста съм изчела преди да стигна до извода, че за него е препоръчително да се сложи тази ваксина. Имам познати, които не са слагали ваксините по ЗК, но не налагат мнението си. Аз също съм спестила една (тази против коклюш), именно защото съм се интересувала, че за детето ми не трябва да се слага. Аз и педиатърката ни сме съобразявали периода на ваксинации с коригираната възраст на детето (което е доста по-късно от връстниците му). Относно маркетинговите номера - едва ли са точно за Превенара. Не си влязла в правилната тема. По-скоро пиши там, където хвалят пентаксима (там виж съм съгласна, че е по-скоро мода, отколкото необходимост).
И антибиотиците не съм ги давала ей така, за каприз. Ако и твоето бебе ти вдига при всяко разболяване 40 градуса и ти прави ангина, ще те питам как ще реагираш.
Разбирам да имаш конкретен негативен или позитивен отзив за Превенар и да пишеш, но другото си е чешене на езика.
Може да съм рязка, но смятам, че всеки има право набирайки си необходимата информация да си вземе решение кое е най-добро за детето му. И мога също да ти кажа, че откакто сложихме ваксината, не съм имала такива тежки боледувания на хлапето.

# 56
Сега откривам темата и научавам за тази ваксина.
Аз не съм от абсолютните поддръжници на ваксинирането. Знам и добрините и злините от ваксините. Съгласна с Viki_76, че когато детето ти е болно, пробвал си какво ли не и не успяваш да се справиш, си длъжен да проучиш всички възможности и след това да прецениш дали да ги приложиш.
Въпросът за тази ваксина е първия, който ще задам на Джи Пи-то като се видим следващия път. Имам й доверие, надявам се да ми даде правилния съвет.
Докато тръгне на градина синът ми е боледувал много леко и то само няколко пъти. Беше пил един-единствен път антибиотик, не беше ползвал капки за нос - единствено физ. разтвор. Така беше до 3г. и половина, когато тръгна на градина. За три месеца му се събира присъствие не повече от месец. Постоянно е със заден секрет, от който кашля непрестанно, периодично висока температура - 39,8 С. Естествено има бактерии, от които няма излекуване. За три месеца изпи три антибиотика, един куп сироп за кашлица и още толкова капки за нос. Предлагат да се извади третата сливица, макар че не е голяма, но казват че вече е заразена с бактериите и секретира постоянно.
Ако има начин с тази ваксина да преборим гадния стрептокок и да избегнем операцията - ами ще я сложа.

# 57
Здравейте момичета,моята дъщеря е израснала в Гърция сега сме вече в БГ и там тази ваксина е задължителна.Искам да ви кажа че аз не помня там да са обявявали грип ни епидемии за разлика от тук мисля че ако всички ваксинираме децата си болестите ще изчезнат с годините.Аз лично съм за тази ваксина.

# 58
Пропуснал съм последните публикации, реших че темата е замръзнала.

Не, няма да дам линкове нито в подкрепа на своите думи, нито в подкрепа на основателните твърдения на Стелт, нито за да насоча СР къде да търси корените за ужасното заболяване, сполетяло детето му и да спре да се чуди дали и с какво да ваксинира! Хора с подобно поведение не четат такива информации и гледат на тези, които им ги поднасят като на безумци. За да посегнеш към информация, трябва преди всичко да си готов да я приемеш, че съществува.

И да ме насочвате към ваксините - едва ли те са причината. При сина ми има други, много по-вероятни фактори за диабета, но това е друга тема. "Подобно поведение"? "Не четат"? "Гледат като на безумци"? Не са ли меко казано крайни квалификации без да имате и най-малка представа какво е всъщност истинското ми поведение?

Всъщност миналата година обмисляхме противогрипна ваксина. Накрая се отказахме след няколко единодушни мнения на лекари, на които вярваме. Но това мисля не пречи да проверим нещо съвсем друго и при други обстоятелства.

Имам чувството, че в България вървим поне няколко години назад в редица медицински виждания от запада, а понякога и повече от няколко... Благодаря на всички за мненията.

# 59
Не искам да Ви плаша, но недейте да подценявате ваксините. Ние пострадахме от липса на информация по отношение на евентуалните болести за които трябва да се ваксинираме. Имайте впредвид, че от пневмококов менингит се умира за не повече от 6 часа от откриването на симптомите!!! Симптомите на практика са маскирани, като най-обикновенна ангина, или грип. Два три часа по-късно (от постъпване в болница) се явява пневмония (не  зная дали се явява като съпровождащо заболяване, тък като пневмококовата пневмония се получава от същата гадна бактерия), в третия етап започват изведнъж доста сериозни сърдечни проблеми, и температура над 42*С, и това е...!!! Доколкото знам при по здрав организъм и имунна система, болният се "отървава" само с пълна инвалидизация - засягаща дихателната, сърдечната и мозъчната системи.....

Много лекари знаят за пневмококовата болест, но ги е страх да споменат името и на глас. И е напълно ясно  - параграф 22: тази болест не влиза в задължителния имунизационен календар на България-следователно не съществува!?!
А истинския календар е труден за изпълнение. Поради това че маса от ваксините трябва да се внасят начерно (нямат разрешително за еди си какво, според законите на страната и затова, сигурно процедурата на Органите  в Бългрия е трудна за изпълнение, и затова МНЗ не си прави труда да си актуализира КАЛЕНДАРА)!?!?

И още нещо: Бактерията причинител е наш спътник. Тя е естествен съжител на човека (повече хора имат тази бактерия, отколкото имат куче вкъщи!!!!).
Колкото е уж простичка и нормална според нормите и стандартите за такива култури в организма, толкова може да причини сериозни щети. Активизира се при по-сериозни настинки, като ангината например...

Още нещо интересно: пневмококовата болест не се предава по въздушен път (процедурите на ХЕИ, явно също са стари!!!) Но доколкото си спомням самите бактерии се предават, от човек на човек. Разглеждайте ги, като мина която един ден ... прас !!!

Общи условия

Активация на акаунт