Насред пролетна умора, ДЕКЕМВРИйки заедно са си опора

• 16 303
  • 291
  •   1
Отговори
# 75
ГОСПОЖА ПРАВДА ЗДРАВКОВА ДА СИ ПОГЛЕДНЕ ГМАЙЛА ВЕДНАГА И ДА ДЕЙСТВА, чЕ НЕ МОЕ ДА чЕКАМЕ!!!

# 76
Привет и от нас  Heart Eyes
Марти  дано се развият положително нещата при Ани  Praynig
Елс отново ще стискам палци и ще се надявам всичко дамине като по вода , въпреки ,че само една майка си знае какво е детенцето й да е в операционната , но аз съм сигурна че всичко ще е наред.
Мимито доколкота разбрах извън Варна ли ще е къщурката ?
Зечи бързо вирусите да се праждосват от вас, не можете дъх да си поемете  Grinning, целувки и прекръдки на дечковците  Heart Eyes
Ели приятна разходка до Несебър, мился че ще ви се отрази добре на всички ви  Hug
Цвети   Hug
Хот покажи малко снимки на Рада  Laughing
При нас миналата седмица беше 30 градуса ,а сега е 15 и е доста студено навън, та цяла седмица си стойм затворени в къщи.Мъжът ми е отпуска две седмици но е студено да ходим където и да е. Нашата цел на този етап е да теглим кредит и да си вземем жилище в Варна това ни е мечта от край време, но деца бяхме заете да правим деца  Mr. Green, та се надявам да вземат децата на есен на градина и да започна работа. Галето се отпуска да говори вече, храни се сама, сама си взема гърненцето от тоалтната и се събува и сяда и пиша на него, дори днес ви каза мама Али , ебича бува, значи че галето обича да се обува.

# 77
Елс и от мен палци имаш, разбира се! Praynig

Ще ми обясни ли някой от къде се продава спокойствие, защото това дете с неговата упоритост ми го изчерпва на моменти. От една година е без памперс, от няколкомесеца и без нощен. Е, това не му пречи да не казва като му се пишка, да се напишква призори като се поразбуди и да си лежи в мокрото легло!  Цяла година! Абе, да е зле с разбирането - не е, иделано осъзнава за какво става дума и продалжава да мълчи като риба! Питаш го дали му се пишка, то ти казва - не, но при проверката се оказва не само, че му се пишка, а и че известно количество вече е потекло в гащите. Обаче отговорът е не! Ако не го заведа с някакви убеждениа и прикоткване да свърши работата, той си я върши в панталона и изобщо не му пука. Спи си на мокрото и също не се впечатлява. За да предотвратя евентуално простиване имам будилник в 5 часа, са да проверя да не е мокър (обикновено си лягам към 1, та това се пада някъде по средата на съня ми). И тази нощ, както и други, се събудих от вече изостреното ми обоняние - усещах аромат на напишкано.
Докато беше с памперс ставаше нощем и казваше, че има работа за вършене, щам го махнахме пак продължи да казва, но само 3 вечери. От тогава се радва на мокрите чаршафи и на усещането да се вледени като камък, докато лежи в тях. С една доволна усмивка ме гледа и като го питам мокър ли си, отговаря - да. Е, кога ще започене да лармира преди да свърши работата,  кога изощо ще каже, че му се върши нещо, без да го подпитвам през 2 часа и с подмамване да ходим, ч да светнем лампата в тоалетната, я да проверим как се пуска водата, я да порисува или да погледа филмче, докато поседи на гърнето. просто н емога да вдена как 50% от живота му са минали в обяснения кое как и къде се прави, а той не желяе да се примири с този факт. Куче да имах, досега да е свикнало, но пък нали гледам разумно същество. Разум за това елементарно действи може и да дойде към първи клас, за друго - я дошъл, я не.
До скоро, отивам да пооравя къщата-обор!  bouquet

# 78
  • София
Е, това не му пречи да не казва като му се пишка, да се напишква призори като се поразбуди и да си лежи в мокрото легло!
...
Е, кога ще започене да лармира преди да свърши работата...

newsm78

Добре де, а той казва ли нещо по въпроса? Питаш ли го защо така? Може би най-лесното и разумно решение за момента ще бъде да върнеш нощния памперс?  Thinking Поне своя сън ще подобриш и няма да рискуваш да настине. Стискам палци!  Peace

# 79
Mimis, питам, разбира се защо, обяснявам, че това е лошо, защото (никога не казвам просто не се прави, а винаги има обяснение защо), та обяснението е "така", просто мълчание или вариант 3: "нюни, напишкал, обещава повече няма пишка в гащите" (това е приблизителен цитат).

Днес го наказах да поседи на дивана и да размисли дали добре е постъпил като е пишкал в гащите. Е, познайте: като наминах след малко да видя какво прави наказаният - ами той спеше  Whistling (обикновено заспива 2 часа по-късно). Всъщност това се случва за втори път - аз ужким го наказвам или да поседи на дивана и да поразмисли или затворен в стаята пак за размисъл - ефектът е, че той заспива. От скука явно. Очевидно колко са ефективни наказанията ми. Добрата новина е, че макар мнението ми да не е меродавно в очите му, то явно съм насадила у него такова спокойствие и увереност, че нищо лошо няма да му се случи, че човекът си казва " я, да подремна, докато тази слезе от метлата."

Лошо няма!

Спокойствие, силна храна и брой до десет!

Приятна вечер!

# 80
Добрата новина е, че макар мнението ми да не е меродавно в очите му, то явно съм насадила у него такова спокойствие и увереност, че нищо лошо няма да му се случи, че човекът си казва " я, да подремна, докато тази слезе от метлата."

Това си е направо една добра новина, ако питаш мен  Laughing Човекът мисли рационално и само в своя полза - от това по-хубаво, здраве му кажи Wink Сериозно, съчувствам ти и не знам какво да те посъветвам, при нас положението е друго - за всичко може да си каже:''Спинка ми се'',''Папка ми се'',''Това не ми харесва'', ''Скучно ми е'', ''Моля те,дай ми''...Моля те,пусни ми еди-кое си филмче'' и пр.,но за нуждите му да ползва тоалетната - не. Ако го сложа в на гърнето банята може с часове да си седи на гърнето, да ме разпитва какво е това или онова, да ми разкаже нещо, да попее...и така докато си свърши работата, а аз хващам мускулна треска докато клеча и го чакам...Но...държа да съм търпелива (което е на границата с лудостта понякога),обяснявам ли обяснявам. Резултат за сега няма кой знае какъв, знам, че един ден сам ще си реши, все така прави, своенравен е доста. За махане на нощен памперс - ами не сме достигнали този етап от еволюцията още...

-------------------
Малко като бик в краварник влязох в темата Confused
Не писах, защото спонтанно решихме да заминем на чист селски въздух. Просто и двамата с мъжа ми бяхме изпушили и в първия удобен случай отпрашихме към временното безгрижие...Поспахме си стабилно, а Боби, поверен на перфектните грижи на баби и дядовци по цял ден играеше навън, спеше по 4 часа дневно, лягаше си в девет и му се отвори такъв апетит, че останахме като гръмнати от приятната изненада...Здрав и бодър е (да чукна на дърво), нямам оплаквания, освен, че е много щур и е като торпедо. Формира и лидерски качества, не подбира по възраст - нарежда на всичко живо...Онзи ден най-нахално се присъедини към група деца, доста по-големи и отсече: ''Хайде и аз ще играя с вас", поиска си тебешир, застана в центъра на образуваното от тях кръгче и започна да си иска от каките да му нарисуват разни животни ooooh! Добре, че момиченцата бяха услужливи и благоразположени Laughing

Колкото до моето прилошаване - резултат е от ниско кръвно, умора и стрес. Работя в посока към елиминирането им. Не планираме втори наследник в близките няколко години, така че няма шанс за предположения ''две чертички''.

Относно здравословния начин на живот съм нещо между ''кофа и леген''. Спазвам някои ''здравословни правила'', други - не толкова. Това се отнася и до менюто на Боби - давам да опитва и от храни, които не одобрявам, примерно - шоколад. Предпочитам да е доволен от малко, отколкото да го лишавам, както мен като дете и после да се крие от мен и да си хапва тайно до пренасищане( както правех аз до пубертета).
---------------------
Привет мацки! Забравихте ли ни?  Wink

Точно аз питах за теб в миналата тема  Crossing Arms Как ще те забравим ? Радвам се ,че пишеш, макар и рядко  Heart Eyes

Елси, имаш го моето палцестискане  Heart Eyes Видях, че операцията е на 18-ти, дано празникът ми ви донесе най- големия късмет!!! Praynig
Марти, радвам се, че Дани е започнал пак да си хапва  Hug Как е Аничка?
Зечка, оздравявате ли?
Габи, стискам ти палци за изпитите Hug Радвам се, че най-накрая строежът започна, от тук нататък ви чака слонско търпение и дебели нерви...Резултатите си заслужават чакането Wink
Ще ти пратя снимка за колажа тези дни Heart Eyes

На всички останали - прегръдки от нас  Hug Hug Hug Късно стана и блокирах, а иначе чинно ви изчетох.
Спокойна вечер и хубава седмица  Peace

# 81
  • Варна, морето и сините вълни!
Ланг, не се коси толкоз много! И аз като Мими мисля че най - разумното за момента е да върнеш нощния памперс. У дома нещата с ходенето на гърне са почти същите. Знае за какво иде реч, но не иска и толкоз. Понякога сама казва не искам памперс и не пропуска да пика на гърнето. Дори сама ходи да си го вземе, събува се за отрицателно време пишка и после сбира цялата къща за да  и кажат браво Mr. Green Като и писне да ползва гърне/ тоалетна(тази вечер се оказа че сама може да си сложи тоалетното пате, да си вземе стълбата, да се намъдри на тоалетната и да слезе благополучно от там) си носи памперс и си върши всичко на него. До момента нямаме нито едно ако в гърнето  Crossing Arms Просто чакам да и дойде музата.
А за наказанията - ми същото диване имам на 5 години. Ти му говориш то или ти се хили насреща и те изкарва от кожата ти и още повече се кефи, или седи и чака да слезеш от метлата.

Кари , къщичката е извън Варна в с. Чайка, до Провадия. На около 60 км от у нас.

Зори, завиждам благородно за почивката която сте си дали.

Ха лека нощ че от утре пак ме чака лудницата. Вече приличам на  smile3511 smile3511 не ми стига времето за нищо, а съм скапана и пребита до нема и къде...

# 82
Аз съм се предала в борбата с нощния/следобедния памперс. Маги често пика на сън и сутрин памперса тежи около килограм. До сега не съм я събуждала със сух памперс.
Един следобед лелите в яслата забравили да й сложат за следобедния сън и после 3 дни сушиха матрака.
Иначе през останалото време е без. Казва си, или направо си взима гърнето.
Бели ми прави само в столчето за кола - нямам идея защо, но в момента, в който я сложа на столчето, дори за 1 минута, тя заявява "Маги пика столче"  ooooh!

# 83
  • София
Здравейте Hug.
Влизам само да ви почерпя, че днес имам имен ден,

освен това днес е много важен и доста натоварен за мен ден.
Утре ще се включа по другите теми.
Приятен ден на всички  bouquet.

# 84
  • София
Честит Имен Ден, Марти!!!

Много щастие, здраве и късмет!!!

# 85
Марти, честито   bouquet
Усхех и във "важността" на деня  Peace

# 86
Марти, честито   bouquet
Усхех и във "важността" на деня  Peace

Присъединявам се   bouquet Hug  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

# 87
Марти - Честит празник! Много здраве и късмет ти желая!
Успех в задачите за днес!!! newsm51

# 88
Честит имен ден, Марти!   bouquet  bouquet  bouquet
Да постигаш и днес, и по принцип всичко с лекота!

# 89
ОООООооо, Зори, добре дошла и тук  Mr. Green И повече без изненадващи изчезвания, моля!
Вики и тя се загуби, дано и при тях всичко е наред!  Hug
По темата за памперсите - ще замълча многозначително! Калина си прави каквото си иска, ту иска гърне, ту съвсем го отказва, но винаги иска да е без памперс!  ooooh! Сега през дългите почивни дни ще предоставя възможност на двете баби да с справят с тази задачка-закачка!  Mr. Green

Марти, Честит Имен Ден!  Да си здрава и много обичана! Успех днес!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт