СНБМ - инициативи - 20 част

• 12 592
  • 287
  •   1
Отговори
# 150
Ще гледаме новините  Peace

Хриси, като кликнеш на хронологията на скайпа и си избираш тема - тя се отваря веднага.

Звъняха ми от движение " Георгиовден" Искат да внасят предложения за промяна на семейния кодекс - именно за децата и издръжките на разведени подители. Помолих ги да ми пратят предложенията си, за да ги видим. От нас те искат майки в подобно положение за една неофициална среща на 4 очи, за да разкажат за проблемите си. Честно казано не знам дали някой ще се навие, пък и аз нямам такива познати.

Моля пишете мнение, че ще ми звънят в понеделник или вторник

# 151
Надя, няма камъни, душо  Peace
Просто на мен ми скъсват телефона всички медии. Не мога да говоря за ДГ, като не знам какво става. Другото Хриси ти го е писала.

# 152
Здравейте момичета Simple Smile
извинявайте, снощи драснах набързо на скайпа за пресконференцията ,мислех да пиша по-късно тук, но Алекс заспа в 23.30  и аз с него Crazy

Като цяло съм доста доволна.
Двете основни неща са (изключвам прием и система , защото там няма нищо ново):
1. няма да има летни отпуски, освен при ремонт на ДЗ, вече официално и пред медиите е потвърдено Heart Eyes За сметка на това обаче  ще има много ремонти, защото както всички знаем базата е в ужасно състояние.
Изискали сме списъка с всички ДЗ, които ще се ремонтират, периода на ремонт, както и регламент за дежурни градини.
2.По въпроса с препаратите мисля, че всичко ще се разреши. Мента поговори доста с директорката Балева, която е председател на техното сдружение. Застреля я с познанията си  Laughing Директорката е решена да смени препаратите, особено след предоставеното й от Кали   bouquet лекарско становище. Просто жената иска да проучи всичко преди да се избере нещо, защото я е страх, като не е компетентна да не обърка нещо. Най-вероятно ще се прави някаква среща с тях (директорките) , ние и РИОКОЗ. Ще видим, ще работим по въпроса, но съм много обнадеждена.  Hug

Това е в общи линии, за съжаление късмета отново работи срещу нас, Румен Петков баш вчера реши да си подаде оставката  #Cussing out  #2gunfire за да ни изяде времето в новините, иначе всички телевизии бяха там  Confused

Много ме притеснява въпроса със заплатите на мед.сестрите, да не останем без ясли. Трябва да работим тази седмица да решим писмо до МЗ ли ще пишем, какво ще правим , не знам.

# 153
# 154
  Аз имам предложение да направим една закована темичка в подфорума, както е в почти всички други с правила или основните неща. Тоест нещо и за всички нови и стари членове, което да си го има черно на бяло. Това че има папка в пощата с данни на всички, което всеки трябва да си попълни, плащане в срок на членския внос. Информация за начина и организацията на работа, с поддемичките, сайта. Начина на взимане на решения, поставянето на срокове, скайп срещи и тн. Какво ще кажете?

Много съм съгласна с теб Мими. Това в общи линии го има предложено в правилата и оперативния ни план, но да се случи в отделна част на сайта, така че да видимо само за членовете на СНБМ. Не съм сигурна, че тези правила мястото им е в темата. Иначе съм съгласна, че трябва да ги има достъпни за всички стари и нови членове на едно място, така че да се гледат постоянно.
Тук трябва да питаме Влади и няколкото други момичета с програмистки умения за възможността да се доразвие и пространството за членове на СНБМ, така че всички правила и общи документи за се закачат постоянно там. Това е свързано и с пространството ни на сървъра. Може би направо трябва да решим да се заложи разход за по-голяма пространство, но това Влади трябва да каже.

# 155
  • СОФИЯ

[/quote]
Кали, всичко е ок със заплатите им. Peace

Саня, Ели, относно казуса с майката, нямах време да пиша по-рано. Искам да ви питам, в Кодекса на труда пише, че майка на дете до 3 години може да бъде съкратена само с разрешение на Инспекция по труда.  Знаете ли реално как се получава такова разрешение, тоест дали е лесно и сътоветно това наистина ли е защита за майката или е само про форма.

[/quote]

Христина, мисля по-добре ще е въпросът на тази майка да се изнесе в отделна тема.
А тр и още иф, за да може съветите ни да са по-точни. Писала си, че е държавен служител т.е. прилагат се разпоредбите на ЗДСл и само, к препраща КТ. Какво ще съкращават длъжност или щат?

# 156
Утре с Vivi ще участваме в "Часът на мама", за да защитим позициите защо не искаме децата ни да стават ученици от 6 годишни. Обещаха ни да има представител на МОН, а Vivi търси психолог, който да е запознат с проблема.

Стискайте ни палци да разбием лошите!  Praynig  Grinning

# 157
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Утре с Vivi ще участваме в "Часът на мама", за да защитим позициите защо не искаме децата ни да стават ученици от 6 годишни. Обещаха ни да има представител на МОН, а Vivi търси психолог, който да е запознат с проблема.

fingerscrossed Стискаме и успех! thumbsup

# 158
  • СОФИЯ

Има ли официална позиция на СНБМ по този въпрос?

# 159
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!

fingerscrossed Стискаме и успех! thumbsup

# 160
Стискаме палци, Пърли  bouquet

Хриси, Мента, хиляди благодарности за положените усилия и разговори с нашата директорка  bouquet Дано най-накрая успея. От преложените фирми в темата за ДЗ се свързах с една от фирмите и имат биоциден препарат, който става и за масова употреба, така че ще го предложа на директорката. Ще пиша на Мента на лични да ми каже нещо повече за съдържанието.

Новините не успях да ги гледам, че моите бяха много ревливи и ми опищяха главата здраво. Rolling Eyes

# 161
Има ли официална позиция на СНБМ по този въпрос?

Таня изказа становище по ТВ7, но ако не ми разрешите да включа СНБМ, ще си трая и ще си говоря от мое име.   Simple Smile

# 162
  • София
pearly™, според мене сдружението само може да спечели, ако говориш като негов представител.  Hug Така или иначе официалната ни позиция по въпроса съвпада с мнението ти.  Peace

# 163
  • На края на вселената!
Аз съм съгласна Изи да изкаже позицията от името на СНБМ. Нали официално сме против 6год на училище.

# 164
  Joy Joy Joy от часът на мама ми звъняха още миналата седмица, като изрично ме помолиха да ги насоча към майки, които да изказват мнение за и против това предложение и това да не излиза от името на снбм, но като гледам пак при нас са кацнали  Joy Joy Joy

Пърли, ще имате 20 мин. за всички, които не стигат за нищо. Още повече ако има и от МОН, то ще са едни локуми.....не ти е работа. За това ви съветвам да говорите сбито и с аргументи. Ако остане време за становище на сдружението - остане, ако не - не! Важното е да не им давате да дишат, на онези умници. А ако излично ви питат за становище на сдружението - разбира се, че сме против! И това е съвсем официално

...само за протокола - говорех по телевизия 7 дни, което е пазлично от ТВ7  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт