С какво помагат мъжете ви при отглеждането на детето?

• 10 386
  • 237
  •   1
Отговори
# 105
Съпругът ми не гледа бебето-въобще, гушка го вечер, ако то не е заспало преди той да се прибере. И с големия беше така, което много ме тормозеше, все гледах какво правят другите мъже, които обаче ходят на работа  с работно време, а не работят сами за себе си 15-16 часа в денонощието. Не бих издържала на неговота място с тази натовареност. За сметка на това в момента обръща много внимание на 12 годишния ни син, който е залепен като гербова марка за баща си-това в момента ми е от голяма помощ, защото се нуждая от повече време за бебето, и когато баткото е с баща си, не се налага да се клонирам.

# 106
В началото само той къпеше децата, докато не седнаха ме беше страх малко. Тогава той пое и готвенето. Сега извежда малката на вън, от време на време готви и ги къпе. За вечер никога не е ставал. Трудно се събужда и за да стане за работа го будят 3 часовника, та едно бебе никога няма да го събуди. Иначе сега става в 3 сутринта за работа и би му било малко трудно все пак, а и през деня е на пътя и така.
А и с различните деца е различен. Йони ми е малко особен и трябват им 5-10 минути и се спречкат нещо, Маринка е такава, че с нея с часове се гледат и няма проблем. Ама Йони май никой не иска да ми го гледа, само аз и родителите ми се справяме с него.

# 107
  • София
Още откакто забременях мъжът ми много ми помага. Когато родих, тъй като бях сама в стая в болницата той беше при мен почти по цял ден. Взимахме си бебката (понеже раждах секцио тя не беше при мен през нощта) при нас и той ми помагаше с каквото можеше, в смисъл че тогава тя предимно спеше и ядеше. Когато се прибрахме вкъщи той тръгна на работа, но вечер ми помагаше с къпането, смяна на памперсите, по свое желание пое едно от двете нощни хранения и след това я приспиваше, което понякога беше почти мисията невъзможна. Сега, когато вече малката будува повече вечер той си играе с нея, сменя памперси, къпе я, а аз правя масажи, гимнастики и др. след къпането. Иначе от гледна точка на домакинството вечер слага масата, прибира и мие чиниите пак по собствено желание. Сигурно има и други неща, с които ми помага, но в момента за това се сещам.
Така като те слушам миличка незнам кое му е супер на твоя мъж?  И моя вечер сяда пред компютъра ама когато малката се занимава сама с нещо или ако спи иначе не ме оставя сама да се грижа за нея. Достатъчно, че по цял ден сме сами и всичко ти трябва да правиш. ДА ГО СТРОЯВАШ ТВОЯ МЪЖ ДА ТИ ПОМАГА, ЧЕ ВЕРНО ЩЕ ЛУДНЕШ ТАКА САМА ВСИЧКО ДА ПРАВИШ!

# 108
  • София
е ти пък сега...., все пак това дете и спи през деня и ноща, не малко, после все пак се позаиграва само, после пък съвсем...не е като да нямаш 10 мин отдих на ден, че и повече ...

Като чета из форума как мъжете се изнасят в другата стая и че ставала винаги само майката, защото те трябва да са свежи на дргия ден (а на нея за какво й е притрябвал сън и почивка, нали на другия ден пак само ще си "клати краката" вкъщи  Laughing) не знам колко може да се каже, че спи през нощта ... за дневния сън, поне жените, които познавам, използват времето за пране, простиране, готвене и чистене, прекрасна, отморяваща почивка с една дума  Mr. Green

ми аз като беше малкък сина ми, ставвах само аз нощем, мъжът ми спеше доста дълго в хола, а денем като бях уморена, спах и още как....ама 6 месеца не съм готвила....Wink или той готвеше или майка ми или някоя леля идваше Simple Smile)) , прането си го върши пералнята, простирането е за 5 мин, гладенето иподреждането може да се прави и с кенгуру, ако детето не трае...от чистенето с прахусмокачка беше очарован...та като спеше аз или спях или се къпех или ядях или форумствах Wink и да понякога къщата е била с дни с нагоре с краката, като беше най-големия рев....и мъжо ми го е гледал час-два след работа да си почина, дремна или квото искам докато те си играят или нещо такова....ама не го е къпал, преповивал и т.н...просто са си играли....

Всъщност първата седмица в къщи, мен ме беше страх да го къпя и да му сменям пампите и тогава мъж ми го правише, докато не се изтощи....

И да смятам, че да гледам едно бебе/дете , не е повече отколкото като него да работя на 3 места Wink за да го карам той и това да върши.....даже чесно казано ако излязат двамата ми е търсене Simple Smile))

# 109
Помага в кьпане,миене на зьбки,хранене,преобличане и домакинските работи.Ние си разпределяме нещата така:на кой когато и как му е кеф.Важното е на финала децата да са обслужени и апартамента да е чист.

# 110
   Слава Богу, помага ми , повече от колкото мога да желая!
    Е, първите 6 месеца беше много повече, отколкото сега - дори когато бебо плачеше от колики се справяше по- добре от мен, успокояваше го и го приспиваше за нула време , а на мен можеше да ми отнеме и 2 часа...
    Винаги го къпем заедно , когато си е в къщи, напоследък не го е хранил или приспивал , защото малкия свикна много с мен, доста злояд е и си имам подходи разни , но се е налагало да го оставям и са се справяли...
    А иначе в домакинската работа ми помага с абсолютно всичко, от миене на чинии , до чистене на банята...само дето готвенето не му се отдава , но нямам никакви претенции-  прави достатъчно.
    Измести се в другата стая само, когато беше болен... а иначе на компютъра прекарва много време , но вечер- всъщност и двамата го правим...

# 111
Добре,че е форума да ни олекне,че не сме само ние,моя ми помага ама трябва все аз да му кажа,иначе хич не се сеща,най ще му е хубаво ако го оставя да си играе,по цял ден през почивните дни на FIFA2008,ама няма Mr. Green

# 112
Ние със съпруга ми сами си гледаме детето. Помага ми абсолютно във всичко. Но най-много съм му благодарна за това, че от раждането на Рая  и до момента нощно време детето е негова грижа.  love001

# 113
В последно време с всичко, за което съм му много благодарна! Simple Smile Остава ми време и да се наспя, за да бъда по-пълноценна мама през деня. Heart Eyes

# 114
  • Асеновград
Общо взето не ми помагаше много.Моето момиченце беше много ревлива по цял ден и по цяла нощ.Аз и не исках да ми помага,защото по цял ден е на работа и се скапваше,няма как да искам цяла нощ да дондурка бебето.Достатъчно ми е че от каквото имаме нужда си го позволяваме благодарение на него.Не мога да се оплаквам,когато може е помагал.

# 115
Нашият тати помага във почти всички неща - без тази негова помощ сиурно щях да полудея.

# 116
Не ми помага... радва се на бебче малко като се прибере от работа и сутрин като стане...но аз не го и карам да го прави.Майка ми ми помага адски много (спи при детето...което за мен е мноооого мнооого ) През деня си я гледам сама.От начало се дразнех,но след това реших,че ще помага като се очовече малкото Simple Smile  Heart Eyes  е...няма идеални хора.Много си обичам мъжа и съм много доволна от връзката ни. Ще съм щастлива да помага с голямото когато живот и здраве се появи второ бебче (което искаме и двамата)... но да не првя сметки без кръчмар  Laughing

# 117
Не бих казала, че ми помага особено. По принцип, мъжете от тази фамилия са такива - те малки деца "не могат" да гледат или просто така им изнася. Когато детето ми взе да расте, вече е на 2 год и 5 мес., той започна да се включва. Но нямам предвид смяната на памперси, бил много гнуслив и не можел. Къпал го е всичко на всичко 2 пъти и то в мое присъствие, а не да ме отмени. Единствено го храни, наблюдава го, от време на време, изкарва го навън или го облича. Помощта му се изчерпва с всичко това.

# 118
Моя съпруг ми помага много,вършил е почти всичко от смяната на памперс до дундуркане по нощите.Докато аз съм с малкото той се занимава с баткото и обратно.

# 119
... ти пък си седиш в къщи по цял ден - твоята е отговорността и работата да си гледаш детео, да го храниш и къпеш...то не е някаквъ тежка работа това...напротив  ...

е ти пък сега...., все пак това дете и спи през деня и ноща, не малко, после все пак се позаиграва само, после пък съвсем...не е като да нямаш 10 мин отдих на ден, че и повече ...

Като чета из форума как мъжете се изнасят в другата стая и че ставала винаги само майката, защото те трябва да са свежи на дргия ден (а на нея за какво й е притрябвал сън и почивка, нали на другия ден пак само ще си "клати краката" вкъщи  Laughing) не знам колко може да се каже, че спи през нощта ... за дневния сън, поне жените, които познавам, използват времето за пране, простиране, готвене и чистене, прекрасна, отморяваща почивка с една дума  Mr. Green

Според мъжът ми 24 часова работа като детегледачка (защото майката върши точно такава) е много по-тежка от какъвто и да е натоварен работен ден, няма обедна почивка, няма секунда, в която да кажеш, е сега за 5 мин. ще се откъсна и ще се отнеса на някъде, за да си почина.

И веднага идва въпросът - кой има право на почивка след работа, когато и двамата тръгнат на 12 часов работен ден след време Laughing или е пак мъжът, защото така е било по време на майчинството  Thinking
Напълно съм съгласна, че работата на детегледачка, чистачка и т.н. си е достатъчно тежка и не ми е много ясно как мъжът като не е правил нищо за детето в продължение на 3 години изведнъж, когато майката тръгне на работа ще започне да я отменя и да "помага"?

Общи условия

Активация на акаунт