С какво помагат мъжете ви при отглеждането на детето?

• 10 401
  • 237
  •   1
Отговори
# 90
Винаги има какво още да се желае,но не мога да се оплача-помага ми.А най-важното,с което ми помага са парите,защото майчинството както е известно не стига до никъде.Така,че гледам да не го тормозя много и когато е уморен не го закачам за помощ.

Това пък изобщо не ми е ясно. Когато двама души решат да имат дете не си ли говорят предварително как ще е с парите. Не се заяждам би ли разяснила.

# 91
Радвам се ,че си имате добри помощници.Не мога  да се похваля като вас, но мъжът ми е такъв и не мога да го променя. Опитвала съм се ,но не става. Хубавото е ,че Дани вече започна да се занимава сам -играе си с играчките ,бърбори  и разни други бебешки занимания. Така че мога да си върша домашните задължения. Не ми остава време за себе си,но това е цената която всички родители плащат.

# 92
  • София
Здравейте. Интересно ми е , дали само моят мъж е такъв,или има и други?По принцип е супер във всяко отношение. Няма да изреждам суперлативи,нека просто кажем че той е идеалната ми половинка. Много ясно че не е съвършен,едва ли има някой такъв. След като се роди синът ни , се премести да спи в другата стая. Даниел е от ревливите бебета и се дереше по цял ден със и без причина.На денонощие му се събираше по 1-2 сън.Направо бях луднала ,защото си го гледах сама.Родителите ми живеят в друг град,а свекърва ми е работохоличка.Сънят беше мираж,по цял ден се правих на маймуна да го успокоявам и се дундуркахме.Мъжът ми един път дори не ми каза да отида да си поспя в другата стая, а той да го гледа.След 6-ият месец Даниел започна да се успокоява и да спи вечер.Тогава мъжът ми се премести да спи при мен. С отглеждането не ми помага особено,изкарва парите но това не е достатъчно ,нали?Вечер се прибира от работа,вечеряме;играе си малко с Дани и сяда на компютъра да играе CS. Моите приятелки майки се хвалят че мъжете им им помагат много-хранят бебето,къпят го,сменят памперси и други такива работи.Аз обаче не мога да се похваля с това.
Какво ще кажете,има ли и други като него? Вашите мъже помагат ли ви,ако да с какво?
Има да, аз го намирам за нормално, сети се ти като работиш и особено ако ти се е случвало по 10-12 часа, как искаш само да се прибереш и да си починеш....нормално е мъжът ти да иска същото, хубаво е, че си играе с деето....но ти пък си седиш в къщи по цял ден - твоята е отговорността и работата да си гледаш детео, да го храниш и къпеш...то не е някаквъ тежка работа това...напротив - нищо по приятно....виж ако почива събота-неделя може да те отменя за нещо, или да му оставяш детето и да излизаш за някой друг час или пък да ги пращаш двамата на разходка....виж ако и ти работиш - друго нещо...ама човека се пребил от работа, а ти да искаш и да сменя пампери...не го разбирам това....

Иначе моя като е на кеф ми готви вкусотийки...къпе детето веднъж на 5 месеца, сменя памперс 1 път в седмицата....абсурд е да го нахрани...просто казва, че не може...но обича да си играят, да си общуват, да правим разни неща заедно Simple Smile))
Аз съм си доволна, защото ми помага с най-важното за мен - да ми даде възможността да не пращам детето на ясла, а да си го гледам аз в къщи поне до 3годинки...другото е без значение, просто рутина Simple Smile

# 93
  • Бургас
Помага ми при къпането, защото в банята ни е малко неудобно, въпреки олимпийските и размери. Иначе помага понякога, ако аз му кажа. А аз се старая да се справям сама и винаги ми е трудно да му казвам да направи нещо.
Според мен ако мъжът осигурява финансово семейството си и на жената и детето (децата) нищо не им лиспва, то тогава жената няма морланото право да изисква помощ и в домашната работа. Друг е въпросът, че ако тя не смогва, е меко казано обидно той да се прави, че не забелязва.

# 94
  • Pb

... Иначе сама се справям (и с двамата)

И аз така Joy

Извинявам се за оффа, ама ми стана весело.

# 95
Винаги има какво още да се желае,но не мога да се оплача-помага ми.А най-важното,с което ми помага са парите,защото майчинството както е известно не стига до никъде.Така,че гледам да не го тормозя много и когато е уморен не го закачам за помощ.

Това пък изобщо не ми е ясно. Когато двама души решат да имат дете не си ли говорят предварително как ще е с парите. Не се заяждам би ли разяснила.

не съм берни, но то е ясно - дори няма какво да се говори - ако мъжът носи основните пари в семейството, ясно е, че майката ще се съсредоточи върху детето. И да говорят предварително, до миналата година майчинството беше минимална заплата, така че по-добре той да печели, за да е спокойна майката, че не се налага и сметки да си прави на всяка крачка.
Изключвам майките, които работят от вкъщи или сега вече се осигуряват на висока заплата.

# 96
  • NL
Моят съпруг помага общо взето.Два-три дни в седмицата  съм на работа и тогава грижата по детето е изцяло негова.Храни я,преоблича,сменя памперси,играят си двамата.Много често докато ме няма я накипри и я заведе при родата,направят едно кръгче там,тя ореве гостито и си тръгнат.Програма е винаги една и съща Laughing.Идва когато може с нас на консултацията.Докато се будеше малката нощтно време обаче никога не е ставал,само аз вапмирясвах тогава.В домакинството също ме отменя за някои неща.Редуваме се при готвенето,чисти от време на време.Изхвърлянето на боклука и миенето на банята са изцяло негови задължения.

# 97
  • Стара Загора
От време на време помага,но само когато го нкарам  Wink

# 98
моят мъж е ЗЛАТЕН! единственото, което не е правил, е да ражда и да кърми. трябва да призная, обаче, че ако природата го беше даила с подгодящата физиология, и това щеше да прави.

кат се замисля, защото по тоя въпрос изобщо не мисля - за мен просто е НОРМАЛНО всичко в семейството, включително децата, да се общо занимание, то повече от нормално е и мъжът да се включва /нарочно не казвам помага, защото това означава, че 'помощта' е нещо като екстра/ с грижите за децата. все пак и той работи, и аз работя - всичко е равно - и гърчът, и децата, и ежедневните неволи.

# 99
... ти пък си седиш в къщи по цял ден - твоята е отговорността и работата да си гледаш детео, да го храниш и къпеш...то не е някаквъ тежка работа това...напротив  ...

Според мъжът ми 24 часова работа като детегледачка (защото майката върши точно такава) е много по-тежка от какъвто и да е натоварен работен ден, няма обедна почивка, няма секунда, в която да кажеш, е сега за 5 мин. ще се откъсна и ще се отнеса на някъде, за да си почина.

И веднага идва въпросът - кой има право на почивка след работа, когато и двамата тръгнат на 12 часов работен ден след време Laughing или е пак мъжът, защото така е било по време на майчинството  Thinking

# 100
Здравей мила,май само ние двете си имаме непомагащи мъже  Wink,нашия татко работи много и работата му е тежка,от начало го съжалявах ,но има моменти когато не мога да се справям сама и като му го дам се гледат 15-20 минутки и се започва-ела го вземи,че плаче и не мога да го успокоя и т.н Не са се осъзнали още Mr. Green че са татковци и имат задължения колкото нас майките Peace  Нещата ще се оправят  bouquet

# 101
Вначалото отказваше да я гушне ....май го беше страх та аз си го отнесах по време на гадните колики Rolling EyesПо това време и переше дрешките на ръка всяка вечер и поливаше да я къпем ,а да и гладеше....ми това е.
След  третия месец нещата започнаха да се променят и полека лека ме измести напълно даже е имало моменти в които направо си ме беше яд като се прибере и и двамата с малката все едно че ме няма играят,носят се, той настоя да я къпе щото аз се оказа че не съм го правила както трябва...и това след всичко което бях изживяла първите месеци  Mr. Green
Полека лека се научих да използвам тези моменти за себе си и така сега без всякакви притеснения ги оставям и си почивам.
Моя съвет е че някои мъже по бавно влизат в ролята си на бащи ,може и да ги плаши от размерите на бебо, може и да са се притеснили от липса на умения и познания с толкова малко човече или просто ги е стах да не сбъркат или да са смешни .
Почакай показвай,обяснявай и така Hug

# 102
  • София
... ти пък си седиш в къщи по цял ден - твоята е отговорността и работата да си гледаш детео, да го храниш и къпеш...то не е някаквъ тежка работа това...напротив  ...

Според мъжът ми 24 часова работа като детегледачка (защото майката върши точно такава) е много по-тежка от какъвто и да е натоварен работен ден, няма обедна почивка, няма секунда, в която да кажеш, е сега за 5 мин. ще се откъсна и ще се отнеса на някъде, за да си почина.

И веднага идва въпросът - кой има право на почивка след работа, когато и двамата тръгнат на 12 часов работен ден след време Laughing или е пак мъжът, защото така е било по време на майчинството  Thinking

е ти пък сега...., все пак това дете и спи през деня и ноща, не малко, после все пак се позаиграва само, после пък съвсем...не е като да нямаш 10 мин отдих на ден, че и повече....

А като тръгнат на работа или ако майката работи от къщи - тогава е съвсем друго....

Както и да е- както се казва - който както го чувства...за мен не е нормлно ама айде.....

# 103
  • Толбухин
Нашия татко работи много и много пътува,но когато е при нас и помага.
Къпе баткото,храни го,малчо оригва,пазари,хвърля боклука-когато е лошо времето и не мога да изляза с двамата.А понякога ми стига и само да стой при тях ,аз да мога да сготвя или изчистя.

# 104
е ти пък сега...., все пак това дете и спи през деня и ноща, не малко, после все пак се позаиграва само, после пък съвсем...не е като да нямаш 10 мин отдих на ден, че и повече ...

Като чета из форума как мъжете се изнасят в другата стая и че ставала винаги само майката, защото те трябва да са свежи на дргия ден (а на нея за какво й е притрябвал сън и почивка, нали на другия ден пак само ще си "клати краката" вкъщи  Laughing) не знам колко може да се каже, че спи през нощта ... за дневния сън, поне жените, които познавам, използват времето за пране, простиране, готвене и чистене, прекрасна, отморяваща почивка с една дума  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт