С какво помагат мъжете ви при отглеждането на детето?

• 10 381
  • 237
  •   1
Отговори
# 135
 Кампари, гледането на деца никак не е за разглезени принцеси. Единственото време, през което си почивам, е докато синът ми спи, а той спи максимум час и половина през деня. През останалото време го водя да ходи от  стая в стая, в момента прохожда. Всичко му омръзва за секунди. В нищо от приспособленията за бебета не се застоява повече от пет минути. Когато сме на разходка стоенето в количка също е проблемно. След един такъв ден се чувствам по-преуморена от най-натоварените ми дни на работа, а професията ми е една от най-стресовите възможни. Добре, че съпругът ми разбира и  вижда всичко това и когато не е на  работа поема грижата за бебчо изцяло.

# 136
Е на жените не им ли се повдига от пълен памперс - егати логиката !Все едно жените нямат сетива .......егати гнусливите мъжленца .....на мене ми се повдига от такива лигльовци ~!Много лесно да се измъкнеш с това извинение !

# 137
Помага ми много съпругът ми. С всичко което се сетиш. Мие, преоблича, храни, къпе. И двете деца при това, когато се налага. Събота и неделя обикновено той става за бебка ( буди се раничко), за да мога аз да поспя, той по-принцип си е ранобуден и не му тежи ставането за разлика от мен. Особено съботите - става храни бебка преоблича я, после отива в кухнята прави кафе и закуска за нас и за каката. Не мога да си представя, ако не беше така. Не, че е длъжен все пак ходи на работа и се изморява, но когато усеща, че съм по-изморена от него особено психически дава всичко от себе си. Аз правя същото за него ( понякога съжалявам, че не мога да го отменя и аз в неговата работа). Обичаме се - помагаме си. Всеки поставя другия над себе си (макар, че аз съм малко по-егоист  Embarassed )

# 138
valerie, аз съм отгледала две деца с малка разлика съвсем сама. Заявявам го  смело и безотговорно, тъй като, както споменах  вече мъжа ми работеше, за да си позволя лукса да си стоя у дома. Така че в този смисъл не ми обяснявай,  че гледането на деца не е за разглезени принцеси, защото аз и не съм го казала впрочем. Някои жени се изживяват обаче точно като принцеси след като родят и очакват едва ли не светът да се върти около тях. И ако  мъжете им имат "нахалството" да не им помагат след края на работния си ден, жална им майка! Та, изразът "жените им принцеси"  употребих иронично. Това, че някой ще се познае в него е съвсем друга работа.

О, и още нещо. Нагледала съм се и съм се наслушала по градинките и детските площадки на девойки, които чакат мъжа си да се върне от работа, за да сготвят, изчистят, изперат, пострат и там каквото се сетиш,  защото през деня с детето не можели. А да хоцкат по кафета цял ден могат!!

# 139
  • София
Винаги съм смятала ходенето по разходки  и взимането но храна от детска кухня за тежко занимание. Разбира се, че не е за принцеси.
Въпросът е , когато мъжете ви поемат грижата за децата изцяло, вие отивате да работите на работното им място ли? Щото според Хартата за правата на човека, мъжът е човек и има равни права на труд и почивка с жената.
Ако някой ден ни вземат правата за гласуване, щото не сме пълноценни участници в обществения живот, да не се чудим.

# 140
... Хич не ми дреме, че сега ще ми наскочат сто жени да ме опровергават.

Аз няма да те отпровергавам, ама мъжът ми те опровергава  Mr. Green предпочита да работи нон стоп, но не и да гледа детето, казва, че няма по-изтощително и трудно нещо Laughing въпреки това го прави, защото е баща и когато е решил, че ще става такъв, го е направил с ясното съзнание, че поема 50% от отговорността и задълженията, до които води това да си родител Peace

... Въпросът е , когато мъжете ви поемат грижата за децата изцяло, вие отивате да работите на работното им място ли? ...

А когато той на обяд излезе в едночасова почивка, аз да не би да имам възможност да я получа? Ами ще си я взема, когато се прибере и поеме детето, разбира се  Peace въпреки, че тогава винаги съм гледала да пооправя свинщината, която детето е направило ... това, когато бях по майчинство де, сега вече съм на работа, даже на 2 места, но пак ми е 100 пъти по-лесно, отколкото да гледам София (не че не ми е било приятно, но наистина е звяр и обгрижването й е тежък физически и психически труд hahaha).

# 141
  • София
12 мнения на ден, без тези в Клюкарника. Никакво свободно време и обедни почивки, мдам.

# 142
Имелда, ти какво предлагаш? Да се прекратят дните майчинство на жените и ако може и бебето в шезлонг в офиса... , за да имаме право на глас.

# 143
Аз искам да попитам всички, които се оплакват, че мъжете им не им помагат. Защо не прехвърлихте майчинството си на мъжа си? Той щеше да гледа детето, а вие да ходите на работа. Като се върнете от работа щяхте да го отменяте, защото той ще е каталясал от грижите по детето през деня.
Както е всеизвестно, дори и на жени като мен, които не са кърмили, има начин да се кърми и да ходиш на работа. Така че това не е оправдание.

# 144
  • София
Валери, нищо не предлагам. Ти не разбираш какво пиша.
Ако аз бях мъж и ходех на работа, и после сам си обгрижвам детето, изцяло /нали така си написала/, и имам две ръце за да се оправя сам , и добри приятели, мрънкало с месечен цикъл няма да ми трябва "да ми краси къщата".
Семейството не е надцакване по многострадалност.
Приключвам с писането. Имам деца за гледане.

# 145
Аз искам да попитам всички, които се оплакват, че мъжете им не им помагат. Защо не прехвърлихте майчинството си на мъжа си?  ...

Защото мъжете им може и да са мързеливи, но не са глупави да поемат този товар  Laughing

12 мнения на ден, без тези в Клюкарника. Никакво свободно време и обедни почивки, мдам.

Да. Подчертах, че вече не съм по майчинство, работата ми е на компютър и по цял ден съм във форума, вятър ме вее на бял кон Grinning м/у другото в Клюкарника почти не пиша  Wink а 12 мнения ги правя за 7 мин. Flutter

# 146
  • София
Пишеш без да четеш? Браво!

# 147
Аз искам да попитам всички, които се оплакват, че мъжете им не им помагат. Защо не прехвърлихте майчинството си на мъжа си?  ...

Защото мъжете им може и да са мързеливи, но не са глупави да поемат този товар  Laughing

Или защото жените много добре разбират какво изискват от мъжете и че на тяхно място също щяха да искат да си почиват след работа.

# 148
Защо ли ми се струва, че някои май малко завиждат. Да, има мъже, които работят и се грижат за децата си след работа. А изкарват и достатъчно пари. И какво сега, има и такива. Има и такива, които не помагат и дори и достатъчно пари не изкарват. Както казваше баба ми "отваряй си зъркелите преди да се ожениш". Който отварял отварял, който не - се примирява. Може даже и оправдания на мъжа си да намери.

# 149
Да, има мъже, които работят и се грижат за децата си след работа. А изкарват и достатъчно пари. И какво сега, има и такива. Има и такива, които не помагат и дори и достатъчно пари не изкарват. Както казваше баба ми "отваряй си зъркелите преди да се ожениш". Който отварял отварял, който не - се примирява. Може даже и оправдания на мъжа си да намери.

Динчо, евала!  Grinning 

Последна редакция: ср, 09 апр 2008, 13:38 от jj okocha

Общи условия

Активация на акаунт