С какво помагат мъжете ви при отглеждането на детето?

• 10 380
  • 237
  •   1
Отговори
# 120
Моя мъж ми помага страшно много. Не знам какво щях да правя без него.
Вечер, когато малката енеспокойна ме кара да си легна и да почивам и той я гледа и приспива. Сменя памперсите, къпе я, преоблича и може да прави всичко (без да кърми). Много ми помага и в домакинството. Имам си мъж мечта.  Embarassed

# 121
Моят не помагаше,само в началото,докато се дереше от колики ,го разнасяше насам-натам и то защото аз не можех да ставам.Иначе не беше фен.

# 122
Винаги ми е помагал...и преди да се роди детето и сега Heart Eyes. Домакинските задължения сме си ги разпределили. Той готви, приготвя закуската на малката, къпем я заедно, играе си с нея, понякога я приспива. И двете баби са в града, но сами си гледаме детето. Нямам никакви оплаквания от него...отличен съпруг и татко Wink.

# 123
много ми помога -аз от него се научих как да гледам дете , показа ми как се сменят папмерси , сменя ги откакто се е родил и в болницата дори / това име най-забавната игра около 15 мин се сменя памперс с много смях / храни го , къпе го , никога не е спал в другата стая , въпреки че нашето бебе и много ревливо и ввсе гледа да ме накара да поспя .За вечерите -понякога приготва той , понаякога аз , но никога не е било проблем просто да му кажа че тази вечер ме мързи и искам да ме поглези -прави го с удоволствие -много съм блогодарна на съпруга си и съм много щастлива с него , още повече че той заема голяма част от живота на малкия.
В болницата като бяхме първите два дни стоя при нас 24 часа , за да ми е по -спокойно .

# 124
  • София
Здравейте. Интересно ми е , дали само моят мъж е такъв,или има и други?... Моите приятелки майки се хвалят че мъжете им им помагат много-хранят бебето,къпят го,сменят памперси и други такива работи.Аз обаче не мога да се похваля с това.
Какво ще кажете,има ли и други като него? Вашите мъже помагат ли ви,ако да с какво?
Има, разбира се Grinning Остави си да си се хвалят приятелките - татковците, все пак не са майки. На мен не ми тежи, че за всичко се грижа сама. Друг е въпросът, че къщата е нон стоп с краката нагоре. Нашият татко помага от време на време с къпането и си играе с Тони за по час, но памперс никога не е сменял. Имаме познат с детенце на същата възраст, който му е и буквално майка, но аз смятам, че не трябва да изисквам толкова много от него. Малко ревнувам, защото когато се прибере в къщи таткото, личицето на Тони светва, смее му се, усмихва му се, говори му, изобщо аз не съществувам. Не се притеснявай, че не е постоянно съпричастен с ангажиментите ти към бебчето - това са мигове, които никога няма да се върнат и аз съм щастлива  Heart Eyes

# 125
Аз съм мама, която си гледа детето сама. Таткото по цял ден е на работа, но когато е свободен, се занимава и то много. За къпане, сменяне на пелени не мога да се похваля, но ми стига, че ще легне с него да спят, ще го нахрани, но не се наема за цял ден да бъде с него. Жоро беше на 2 месеца и му го оставих за 4 часа. Къщата беше пълна лудница и сигурно имаше 20 пелени изхвърлени и наакани, а той се беше шашнал. Ужас ви казвам. И според мен мама гледа бебето, а тате носи парите. Не ми ли е готино да сте си вкъщи, аз изпадам в истерия като знам, че трябва да се работи.

Цитат
as sam mama koqto si gleda deteto sama.tatkoto e po cql den na rabota.no kogato e svoboden se zanimava i to mnogo.za kapane smenqne na peleni nemoga da se pohvalq no mi stiga 4e 6te legne s nego da spqt,6te go nahrani.no nese naema za cql den da bade s nego.joro be6e na 2 mes i mu go ostavih za 4 4asa.ka6tata be6e palna ludnica i sigurno ima6e 20 peleni izhvarleni i naakani a toi se be6e 6a6nal.ujas vi kazvam.i spored men mama gleda bebeto,a tate nosi parite.nevi li e gotino da ste si v ka6ti,as izpadam v isteriq kato znam 4e trqbva da se raboti.

------------------------------------
Моля, пишете на кирилица!

Последна редакция: пн, 07 апр 2008, 22:43 от BG-Mamma

# 126
Моите двама мъже се обожават взаимно и им е много приятно да са заедно.Съпругът ми беше плътно до нас във всички критични моменти с мъничето.Той го е носил,когато пищеше от колики,успокоявал ме е,когато си позволявах да се разплача и аз от напрежение.За мен това е по-важно от умението /или неумението/ да сменя памперс например.И честно казано,той е единственият човек,на когото мога да оставя детето за един час и да съм напълно спокойна,че няма да ревне за мен.

# 127
  • София
Болната ми тема!Не мога да повярвам,че я видях  чак след 6 дни,при условие че не веднъж ми е идвало да пусна подобна.Та ако това може малко да те успокои нашия тати е същия-за мен най-добрия на света,но откакто се роди бебка/тогава и за първи път след 13 год. се карахме/ нещо не ми помага много.Той обича да чисти в неделя и да пазаруваме заедно.Бебката не я къпем вече всеки ден,защото се връща много уморен.Та ако питаш него много ми помага,но аз нямам нужда да ми чисти ламината,а просто понякога да я вземе и да знам,че 2 часа няма аз да се занимавам с бебка.Най се ядосах като беше дошла приятелката ми от Италия и трябваше да извикам майка ми да я гледа/не искам да я мъкна по заведения/,а той си легна да спи.Един път не е направил АМ,да смени памперс или да я нахрани.Но пък има други много положителни качества и компенсира.Вече започвам да си мисля,че го е страх да остане с нея насаме или просто не му се иска да и отделя 100% от вниманието си. newsm78

# 128
Инка,не го познавам човека,но си мисля,че наистина го е страх да остане насаме с детето.Просто впечатление от думите ти.

# 129
На мнение съм, че бащите трябва от първия ден да са равностойни родители, а не като плашила на полето. Трябва да им вдъхнем първите дни само малко смелост и увереност и да ги въведем в задълженията им. Който иска дете и прави дете, трябва и да се грижи за него не само финансово, а да изгради връзка с него.

Детето е толкова мое, колкото и на баща си. При нас нямаше разлика, защото аз веднага се върнах по спешност на работа, и тате ходеше на работа, така че грижата беше на смени. Денят беше точно структуриран, с постоянни ритуали и план.
Сега само тате ходи на работа и спокойствието след работа е табу.  С отварянето на вратата влиза волю- неволю в ролята на игривия тате, а аз отпускам за малко половин час психически. След вечеря играем всички в детската или гледаме филм. Тате отговаря за вечерното миене на ръце, лице, дупе, зъби, събличане, обличане, слагане в леглото.

Събота и неделя преди обед обикновено оставам сама, а те излизат по "мъжки". Какво правят и къде ходят е "тайна"

Не мога да разбера дали това се дължи на финансовата независимост на българката или на нееманципираността й. Мили майки, майчинството е труд, който понякога е по- натоварващ дори от ходенето на работа. Това че стоя в къщи и гледам детето, не ме прави по- облекчена. Напротив по- лесно ми е да ходя на работа. Тук има закон, който задължава партньора който не върши неговата част от домашните си задължения (чинии, под, прах, пране и т.н.) да плаща на жена си заплата за извършения труд или да наеме жена, която да му върши задълженията. В Германия татковците, които не си вършат домашните и родителските си задължения не се търпят дълго. Без тате мама и бебе, често имат и повече пари отпреди.

Последна редакция: ср, 09 апр 2008, 07:49 от rila11

# 130
последното ме развесели.
да бе, питам се какво правят тези жени по цял ден, та да не могат да си ошетат сами. Мързел е това за мене.
Това пък, че без тате имали повече пари, беше върха. Дай сега да се лишим от тате, за да имаме повече пари, така звучи Simple Smile
и най-накрая си представете, че има мъже, които си скъсват задника от бачкане, работят твърде отговорна работа и не могат да си позволят да не спят нощем. Или мъже, на които наистина им се повдига от пълен памперс.
И разни обобщения звучат странно и неуместно.

# 131
  • Майничка
и най-накрая си представете, че има мъже, които си скъсват задника от бачкане, работят твърде отговорна работа и не могат да си позволят да не спят нощем. Или мъже, на които наистина им се повдига от пълен памперс.

С първия аргумент мога да се съглася, при определени обстоятелства.
Обаче с втория - не!
То и на мен ми се повдига, ама хайде детето да стои посрано или да наемем човек, на когото не му се повдига. Joy

# 132
да, индивидуално е. Аз съм повръщала от наакано чуждо детенце Simple Smile
може никой да не се съгласи с мен, че има мъже, на които им се повдига от пълен памперс, но от това тези мъже няма да станат по-малко Simple Smile

# 133
да, индивидуално е. Аз съм повръщала от наакано чуждо детенце Simple Smile
може никой да не се съгласи с мен, че има мъже, на които им се повдига от пълен памперс, но от това тези мъже няма да станат по-малко Simple Smile
Аз съм съгласна,и на моя мъж му се повдига,но сменя памперси когато аз не мога(например като вчера-беше ми лошо)

# 134

Е, не мога да не се съглася  при положение, че моят мъж е един от тях. Което обаче не му е пречило да сменя макар и рядко памперси.

Иначе пък съм 100%   съгласна, че повечето мъже си скъсват задниците от бачкане, за да може жените им принцеси да си стоят у дома и да гледат децата.
Аз съм благодарна на моят съпруг  въпреки почти вечното му отсъствие от нас ,защото  именно това отсъствие ми позволи аз, а не друг да отгледам децата ни, докато тръгнаха на градина. Така че тези, дето се оплакват, че мъжете им не им помагат да си преосмислят позицията. Това е моят съвет. Хич не ми дреме, че сега ще ми наскочат сто жени да ме опровергават.

Общи условия

Активация на акаунт