редно ли е гей двойки да отглеждат деца?

• 29 968
  • 558
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Не искам да те отчайвам, но не ми се вижда възможно да се уреди това, което искате да се промени в законите. За тези неща трябва да мине време и хората да го възприемат. И ако за вашата "женска" двойка нещата са по-ясни, то за "мъжките" двойки е пълна мъгла да се установи родителството поради простата причина, че мъжете не могат да раждат. Съмнявам се дълбоко на законодателя да му се занимава с такива сериозни промени, защото от една страна броят на такива двойки е малък и от друга страна това ще взриви обществото И без това в държавата има много сериозни проблеми и обикновените хора само ще се дразнят и това няма да ви помогне особено. Има много неизяснени неща както от морална гледна точка, така и от правна.

Моето отношение е по-скоро неутрално точно заради това, което написах по-горе. София не е България, но и не е Америка.

# 361
  • Кори Селести
От детска градина, детето може да се взима от всеки човек, за когото са информирани учителките или охраната на градината.
По същият начин стоят и нещата с воденето на лекар. Убедена съм, че личният педиатър на детето няма да върне вторият родител.

Чудя се в момента (защото наистина не съм наясно), дали няма начин майката да определи партньорката си като настойник на детето, ако се случи нещо.
Ако е възможно, вече наистина не виждам кой знае какви проблеми.

# 362
Аз от цялата тема си извадих само един извод.
Хетеросексуалните или не четат постовете на опонентите си или много бавно загряват.

Е, при това положение, редно ли е да отглеждат деца?
Какъв пример им дават?
и като се замислим, че тук сме май само хетеро, всички сме в кюпа Mr. Green
правилно ли вдянах, или се лъжа.

мен друго ми направи впечатление. тези които са про по въпроса извадиха доказателства и поне малко факти. тези, който са контра, никъде не посочиха подобно нещо.
за мен спора завършва в полза за прото. поради по-добре изложени аргументи. да се поздравим, другарки и другари bowuu
обичам да съм на страната на печелившите.

# 363
Musha-Busha, успех и много радости с детенце ви пожелавам!

# 364
  • София
...Чудя се в момента (защото наистина не съм наясно), дали няма начин майката да определи партньорката си като настойник на детето, ако се случи нещо.

Не може...

# 365
муша-буша, ако искаш да решите проблема глобално мога да ти кажа как. пак законово, пак безпорблемно. докато чакате българските закони да се променят.
защото доброто и сигурността на детето са най-важното нещо на този свят.

# 366
...Чудя се в момента (защото наистина не съм наясно), дали няма начин майката да определи партньорката си като настойник на детето, ако се случи нещо.

Не може...

Тоест и да не съм лесбийка, ако искам след смъртта ми детето да се отглежда от определен човек, който не му е роднина, не мога да го направя?

# 367
  • София
Тоест и да не съм лесбийка, ако искам след смъртта ми детето да се отглежда от определен човек, който не му е роднина, не мога да го направя?

Не, иначе аз първа щях да определя такъв за дъщеря ми...

# 368
  • Sofia

мен друго ми направи впечатление. тези които са про по въпроса извадиха доказателства и поне малко факти. тези, който са контра, никъде не посочиха подобно нещо.

Темата много се изроди и стана неприятна за четене.
Недоумявам защо всеки, който задава въпроси (като мен) веднага бива слаган в някакъв въображаем "отбор на враговете на хомосексуализма"? newsm78

Било прието в Германия, пък ние тук видите ли сме били тъпи, закостенели и изостанали. Какво значение имат другите държави тук? Можем единствено да черпим опит и познания оттам, но какво излиза- забранено е тук и сега в България да възникне такава дискусия, щото тя вече е минала в Германия ли?!

Казусът в България възниква сега. Какъв ви е проблема, че хората искат да го обсъдят, обмислят, задават си въпроси и имат нужда от информация за да заявят позиция? При всички случаи лични нападки и обиди не помагат тук.

И аз продължавам да питам- защо опасенията ни дали средата е подходяща за децата са така подсъдни? Някак все оставам с убеждение, че тук най-важното ви е дали правата на хомосексуалистите са нарушени. Не би ли следвало децата и техните права да са изходната ни грижа?! Не е ли редно нещата да се обмислят от гледна точка на децата и дали това е редно ЗА ТЯХ, а не за техните родители? Не е ли егоистично да пренебрегнем това обмисляне само за да угодим на група хора?

Не може изседване в Америка или Германия да ни бъде оправдание за каквото и да е решение. Тези деца няма да живеят там. Не е ли редно да се проучи тук как се чувстват такива деца преди да се вземе подобно решение? Те ще живеят в България все пак.

А относно аргументите и проучванията- нека са по-сериозни моля, а не като цитата на доктор Спок, от който излезе, че всяко хомосексуално семейство отглежда по 6 деца.

# 369
  • Кори Селести
И аз продължавам да питам- защо опасенията ни дали средата е подходяща за децата са така подсъдни? Някак все оставам с убеждение, че тук най-важното ви е дали правата на хомосексуалистите са нарушени. Не би ли следвало децата и техните права да са изходната ни грижа?! Не е ли редно нещата да се обмислят от гледна точка на децата и дали това е редно ЗА ТЯХ, а не за техните родители?

Защото, всъщност малко се мисли за децата.
Повечето хора се опасяват от собствените си предрасъдъци, които ще предатат (за жалост) и на децата си.

Беше казано вече, че децата отгледани от хомосексуални двойки не стават непременно хомосексуални, а доколлкото разбирам това е най-големият страх у хората.

и като се замислим, че тук сме май само хетеро, всички сме в кюпа Mr. Green

Е, не всички сме хетеро:)

# 370
nova bade6ta mama браво Hug
Reza явно не си вникнала внимателно-не е въпроса дали ще стане хомо или хетеро,а как ще се чувства това дете докъто расте и вижда и чува подигравателни погледи и коментари по адрес на хората които обича и които са негови родители.И моля ви не излизайте пак с коментара,че може да чува обиди и по адрес на това,че са му криви зъбите или е дебело илииииииии.............Защото едно лошо дело не бива да се сравнява с друго,а целта е да не се допусне и да няма страдащи по въпроса.Защото,ако са му криви зъбите ще носи шина,ако е дебело ще го ограничиш от храната,ако бащата е алкохолик и тормози всички в къщи майката при добра воля може да се раздели с него и т.н.Докъто ако една хомо двойка отглежда дете и види че то страда от това че родителите му са различни е това вече никак не е поправимо,а остава само надеждата че ще се справи само със емоциите и обидите.Аз не мисля,че това е допустимо,а вие...................

# 371
Защото, ако са му криви зъбите ще носи шина, ако е дебело ще го ограничиш от храната,ако бащата е алкохолик и тормози всички в къщи майката при добра воля може да се раздели с него и т.н.

Въпросът е, че на практика не се получава така. И така с "ако" е много лесно...
Ами АКО никой не се подиграва на това дете, АКО не вижда нищо неестествено в това, че родителите му са различни, тогава за каква травма говорим?
Травмата я правим всички ние, останалите, които бихме си съдрали дирниците от зор да му обясним (с действия и бездействия) колко е кофти да си различен, и как то ТРЯБВА да страда...

И стига с тоя баща алкохолик, то и немалка част от майките във форума са по бързата пътечка към алкохолизма; но към алкохолизма сме толерантни, странно защо, предвид разпространението му, а и е с много по-висока обществена опасност от хомосексуализма  Thinking

# 372
BirdsFlu наистина е така.
За разлика от нас възрастните, децата са много по-отворени към света и приемат всичко много по-нормално.
Вчера съвсем спонтанно дъщеря ми ме попита дали винаги едно дете трябва да има и майка и баща? И не може ли да има две мами? Направо се втрещих! Мен не може да ме убеди никой, че е редно гей-двойките да отглеждат деца, но ето че  едно дете явно не го смята за толкова странно.

# 373
  • Кори Селести
nova bade6ta mama браво Hug
Reza явно не си вникнала внимателно-не е въпроса дали ще стане хомо или хетеро,а как ще се чувства това дете докъто расте и вижда и чува подигравателни погледи и коментари по адрес на хората които обича и които са негови родители.

Да, явно наистина не съм разбрала въпросът.
Може би, защото не правя разлика между подигравките заслужени с бедност, физически недъг и различна сексуалност.

Аз, на моята почти 6 годишна дъщеря отдавна съм обяснила, че има семейства от мъже и жени, мъже и мъже, жени и жени, само майка или само баща и това въобще не е причина за каквото и да било различно отношение.
Нито отрицателно, нито положително.

И категорично мисля, че ако едно дете не е научено у дома да се подиграва на каквото и да е, шансът да бъде толерантно към всяко различие е голям.

Други неяснотии ако има - на линия съм да разяснявам.

# 374
  • Бургас
Всики да си възпитава децата, както смята, че е добре за тях.
Аз  на моите подобни идеи не смятам да им давам  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт