Заразна болест ли е ракът

• 26 629
  • 101
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Без да ви плаша, убедена съм, че е наследствена.
Само не питайте защо съм убедена!
 Сигурно от опит или от това, че моят е точно такъв !
Затова си правете периодично профилактични прегледи на какво ли не. По здравна пътека или не, правете ги !!!

# 16
Благодаря Ви момичета и още веднъж се извинявам ако съм засегнала някой Embarassed

# 17
  • София
Може да е наследствена, но не и заразна. Не е болест като грипа и да се прихваща от кихане.
Болните се лекуват. А тези, които сме в "рискова група" ходим на профилактични прегледи, обикновено през 6м.

# 18
Извинявай,че ще бъда остра,но по голяма глупост не бях чувала.
Можеш да попиташ дали е наследствена,но заразна...  Rolling Eyes
Разбирам невежеството да идва от това да не знаеш видове,лечение,но това не ми го побира акъла....

Честно казано и аз не бях чела по-голяма глупост.

# 19
  • София
,с много карценоми(това е термина за разсеики).

Терминът е метастази!
Не е заразна болест. Няма проблем да пиете и ядете от едни и същи съдове. Но, както ти писаха по-горе, има форми, които се срещат в няколко поколения на един и същи род и се предполага наследвеност, дължи се на промени в генома.
Моя съвет е, да не се притесняваш за подобни неща, защото те чака много сериозна битка.
Късмет!

# 20
кои рак те много бе... някои почити са...

# 21
  • София
И смисълът на изречението е....?

# 22
  • София
И смисълът на изречението е....?
Не само аз не съм разбрала смисъла на изречението !

# 23
С риск да всея смут в душите ви, не е съвсем сигурно дали изродените клетки не са заразни (или поне при някои видове рак).
Братовчедка ми беше дълги години Главна сестра на Онкологията в София. Баща ми почина от рак на черния дроб и за него се грижехме основно аз и братовчедка ми. След манипулация, тя задължително се измиваше с дезинфектант и ми беше оставила и на мен. Не става дума за регулярно измиване със сапун, а за дезинфектант! Беше ми забранила да сядам на тоалетната чиния в апартамента на родителите ми и т.н. Настоя баща ми да се храни и пие от строго определени чаши, чинии и прибори, така че да се отличават от другите. Когато я попитах какво има предвид отговорът й беше, цитирам "Нищо не е доказано". Confused

# 24
  • Някъде там на юг...
Заразно е невежеството  ooooh!

# 25
Майка ми беше болна от рак.За щастие се излекува напълно,хванаха го навреме и махнаха всичко (матка и яйчници).Аз се грижих за нея в Онкологията.Но освен за нея,се грижих за още няколко възрастни хора,които си нямаха никого.Та ако ракът беше заразен,мене до сега да ме нямаше....
Но да,наследствена обремененост има. (заради което аз ходя по-често на прегледи от жени,които нямат рак в родовете си)

# 26
Не е заразно!Но е наследствено!Баща ми почина преди 2 год от рак на белия дроб.Година и нещо само аз се грижех за него,ходехме заедно по болници,яли сме от една чиния и сме пили от една чаша.Когато съм го прегръщала не съм се дезинфекцирала с дезинфектанти или каквото се сетят болните ви мозъци!Стояла съм денонощно до него в леглото когато вече беше целият в метастази.За невежите-метастаза е разсейки.А какво е разсейка,вече прекалявате!И никога не не ми е минало такава глупост през главата!Би трябвало да се притесняваш че те чакат тежки дни,как да помогнеш на човека,а не как да бягаш от него!Тва да не е чумата бе моето момиче!Мале!То това един ученик в 5 клас го знае бе!Не живеем в 70те ,при положение че в днешно време Рак и Спин са водещите теми на деня и се дискутират почти денонощно,не ми го побира главата как може един интелигентен човек да задава такива въпроси? ooooh!Ама я чакай ти да не питаш за СПИН?Щото разлика има,и той е заразен?Струва ми се нещо бъркаш двата щата? NaughtyИли нарочно пусна тема за рака,та белким някой я обърне за спина?Това ли те интересува?Дано греша,че ако не е така язък за това общество и всичката информация дето е поднесена на тепсия а няма кой да си направи труда...Ама какво ли си блъскам главата!

# 27
С риск да всея смут в душите ви, не е съвсем сигурно дали изродените клетки не са заразни (или поне при някои видове рак).
Братовчедка ми беше дълги години Главна сестра на Онкологията в София. Баща ми почина от рак на черния дроб и за него се грижехме основно аз и братовчедка ми. След манипулация, тя задължително се измиваше с дезинфектант и ми беше оставила и на мен. Не става дума за регулярно измиване със сапун, а за дезинфектант! Беше ми забранила да сядам на тоалетната чиния в апартамента на родителите ми и т.н. Настоя баща ми да се храни и пие от строго определени чаши, чинии и прибори, така че да се отличават от другите. Когато я попитах какво има предвид отговорът й беше, цитирам "Нищо не е доказано". Confused

.
Ако включим и братовчедката ти-още 2 невежи и луди!Ужас само като си помисля че това е и мед.работник! ooooh!Къде отива тоя свят бе хора!И наще управници взели да се къхарят децата да тъгват на у-ще от 6год.Що не вземат да направят някоя друга паралелка за тия дето са по големки или вече са завършили!

# 28
  • дядовата ръкавичка

Подкрепям Solaris. Все още няма доказателства от какво се причинява рака. За някои видове има предположения, че е вследствие на прекарана и хронифицирана бактериална или вирусна инфекция. Ракът сам по себе си не е заразен, но неговият причинител би могъл да бъде.

PS. Не съм лекар, учила съм вирусология и имунология.

# 29
  • Sofia
Все още няма доказателства от какво се причинява рака. За някои видове има предположения, че е вследствие на прекарана и хронифицирана бактериална или вирусна инфекция. Ракът сам по себе си не е заразен, но неговият причинител би могъл да бъде.

Peace

Общи условия

Активация на акаунт