Бебешори СЕПТЕМВРИйски чакат мами късметлийски!

• 13 920
  • 285
  •   1
Отговори
# 120
Добро утро, мами  food010
Днес е петъъък  newsm44 newsm68 Пожелавам успешен ден на всички!

Изчетох всичко, което се изписали снощи вечерта и имам само едно въпросче. Тези свивания и контракции на матката усещат ли се? И какво точно трябва да се усети? Последния път като казах на док, че имам леки болки ниско долу, той ме пита дали ми се свива матката. Но аз не съм усетила нищо да се свива. Вече и аз се обърках  newsm78

# 121
добро утро, мами, понеже доста се заговори за БХС и аз се позамислих, но колкото повече мисля, толкова по-малко имам желание да го правя това изследване. Тук всички ли сте го правили?

# 122
  • София
Тези свивания и контракции на матката усещат ли се? И какво точно трябва да се усети? 
Усещат се, спокойно! Точно свиване се усеща. Ниско долу.

# 123
Новичка, всъщност колкото са го правили, толкова и не сме го правили Simple Smile Аз понеже знам за себе си, че не бих повярвала 100% на изследваията, нито пък бих махнала бебето... затова реших да си спестя напрежението от чакането. Разбира се възрастта също е много важен фактор. На 28 съм и съм далеч от рисковите групи Peace
Соня, аз съм го почти описала това втвърдяване. Ниско долу под пъпа се получава твърда бабуна. Коремът заема специфична форма и остава така няколко секунди или минута. Не са опасни, ако не са повече от десетина на денонощие Grinning и не са съпроводени с остра болка.
Циркът е Балкански. До Мол-а е. Днес са му първите представления Grinning
Не ни даваха снощи. Аз по принцип забравих да питам репортерката кога ще го излъчват... Та днес ще й звънна. Все пак има вероятност и да е отпаднал материала. Ставаше въпрос за почистването в детските градини и алергиите, които децата получават от хлорните препарати.

Последна редакция: пт, 04 апр 2008, 09:49 от Асенцето :)

# 124
Здравейте,
хубав и успешен ден и от мен! Hug
Аз днес съм на ЖК и да си продължа болничния. Ама с тия болнични на 15 дни, да ви кажа чсестно....досадиха ми вече с разкарване и разходки напред-назад... То не са талони за ЛКК, носене, разнасяне........А още колко време има.... ooooh! Има ли някой от вас с болнични? На 15 дни ли ви ги дават? Помня, че през първата бременност не беше така. Аз излезнах в болничен от 6-я месец някъде и ми ги даваха за 1м.  А сега..... ooooh!

# 125
Асенце за да ме впишеш в списъка, моят термин е на 12 септември, но аз ще бъда със секцио, така че доки ми каза около 10 дена преди това ще бъде. Много Ви се радвам на всички като ви чета и ми е страшно интересно всичко свързано с бебенцата. На мен ми е за първи път. Желая на всички бъдещи септемврийски мами много щастие, без излишни притеснения и само положителни неща.

# 126
Привет и от мен  Hug
Асенце, ще може ли да ми смениш ник-а /преди бях GerDa/.
Аз пак съм назад с четенето  ooooh! не мога да се включа адекватно. Отивам да ви чета....

# 127
Добро утро и от мен!
Ninka, и аз много се радвам, че свършва седмицата. Цяла сезмица се мъкна полуболна на работа и вечер съм толкова изтощена, че даже заспивам понякога пред телевизора.  Blush
От както се изнесохме в новия апартамент се чувствам като цар. Никакви притеснеия, съображения излишни. Освен това може да прозвучи гадно, но аз не понасям да съжителствам с по-възрастни хора.
Велислава, не се тревожи толкова. Всички имаме такива контракции, но за твое успокоение отиди при още един лекар без да му казваш в началото диагнозата на предишния.
Чудя се дали да ходя на частно да ме гледат за пола на бебето? Имате ли представа къде мога да отида, за да ми кажат със сигурност какво е бебчето?

# 128
Здравейте,
хубав и успешен ден и от мен! Hug
Аз днес съм на ЖК и да си продължа болничния. Ама с тия болнични на 15 дни, да ви кажа чсестно....досадиха ми вече с разкарване и разходки напред-назад... То не са талони за ЛКК, носене, разнасяне........А още колко време има.... ooooh! Има ли някой от вас с болнични? На 15 дни ли ви ги дават? Помня, че през първата бременност не беше така. Аз излезнах в болничен от 6-я месец някъде и ми ги даваха за 1м.  А сега..... ooooh!

аз съм ползвала болничен 1 за 3 дни, но смятам да си взема следващата седмица и мисля всеки месец до края, защото напоследък съм много изнервена и всичко около мен ме дразни.  smile3511 smile3515Изморена съм и самата аз чувствам, че имам нужда от почивка и спокойстви. Освен това започна да ме боли кръстът и в последната седмица всяко движени ми причинява болка.  Хубавото в случая е , че всичките ми лекари са на около 5 минути и нямам проблем с разкарването.

асе, мерси за отговора. в последно време май от дребни неща правя големи проблеми  Blush

# 129
Иринче, Асе, много благодаря  smile3525
То като гледам докторите ни изстрелят нещо на бързо без всякакви обяснения и ни оставят да си се шашкаме после сами  Crossing Arms
Приятно изкарване на цирка! Едно от най-вълнуващите изживявания за всяка възраст!
novi4ka, и аз съм яхнала метлата напоследък  afwitch и мисля да си взема отпуска да си почина. И без тва трябва да си я използвам преди 1 август  Mr. Green

# 130
Ей хора, гледахте ли снощи "Шоуто на Слави"? На моята половинка сестра му участваше в "Кандидати за слава". Ето линк: http://vbox7.com/play:711ba4fb - весело е гледайте.
П.П. Жената не е луда - наред си е newsm78 Laughing #2gunfire

# 131
novi4ka, май всички сме така. Жалко, че обикновено си го изкарваме на мъжлетата, а те и без това са толкова шашнати милите, от това, което става Simple Smile Моя вчера вечерта приседна загрижено до мене и каза, че се консултирал с негова раждала колежка и тя му препоръчала мента, глог и валериан за мен. Ама толкова внимателно ми го каза, направо го виждах как е готов всеки момент да избухна  Joy Joy Joy
red_sonya_  , благородно ти завиждам, че можеш да си взимаш отпуска. Моят шеф като чуе за 3 дни отпуска и почва да мрънка Crossing Arms Въобще не го интересува, че следобед не мога да се държа на краката си. А аз работната, имам и втора работа, която е с не регламентиран работен ден и така съм я запуснала...... най-много да ме отсъединят  Sad

# 132
Привет на всички! Честито на тези, които вече си знаят пола на бебо! Ще ми се скоро и аз да разбера.

Асенце пак да кажа моя термин го определиха за 23.09 и ще ми е първо бебнце.

И само да попитам - днес ми правиха изследвания за кръв и урина, обаче в лабораторията бяха много учудени, че не ни е назначен Васерман. Има ли някакви причини да не се прави? Или се плаща отделно? Много се притесних, чак другата седмица трябва да отида да си видя резултатите, ама не мога да чакам толкова  Sad

# 133
Здравейте мамички!!!  love001 Пожелавам ви лек и усмихнат ден пълен с положителни емоции Hug Hug Hug

# 134
Dianchence , в коя болница си? Най-вероятно лекарят е пропуснал да ти даде направление и за васерман. Скоро една от мамите беше дала линк с изследванията, които се полагат по здравна каса. Та там пише, че спин и васерман са задължителни. На мен лекарката не ми пусна изследване за спин. В сряда ще ходя и ще я питам защо така. Съветвам ти да направиш същото. Трябва да си искаме това, което ни се полага!
Пълна кръвна картина, изследване за кръвна група и урина трябва да станат за максимум един ден и можеш да си ги вземеш от съответната лаборатория на болницата, където са ти ги взимали. Васермана, мисля, че е малко повече. Аз като си пуснах кръв и урина една сутрин, след обяд отидох да си взема резултите.

Последна редакция: пт, 04 апр 2008, 10:51 от Anjelika84

Общи условия

Активация на акаунт