Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 28

• 34 130
  • 286
  •   1
Отговори
# 150
  • на брега на Дунав
Аталанта, Пчеличка, Естел, Нелето, Нелиди, Момчешка мама, превъзходни тортички виждам от вас. Браво!
Аталанта, тая китара е просто супер, а идеята със спагетите ме заби, много креативно наистина.  Много здраве и щастие пожелавам на рожденика  bouquet
Банбинка малинка ,малееее, отиде ми диетата да знаеш . Десет пъти се препотих пред твойто изкушение, че от няколко дни такъв зверски глад за сладко ме гони, а ти сега направо ..... Не видях рецепта обаче, моля те давай насам  Mr. Green.

# 151
  • Пловдив
Ох, аз все пропускам някого, за което много се извинявам. Но се стягаме вече с малкия за разходка.
neleto, много хуибав чийз кейк.
NellyDi, браво за букета.
Bambinkamalinka, чакаме рецептата за това шоко-изкушение Wink
Приятен и спорен ден, момичета  Hug

# 152
  • у дома
отново страхотни торти  smile3501
raya_usa ето още 4 идеи  Simple Smile

спокойно можеш да ги направиш без човечета, само с материали и инструменти  Peace
успех  Peace
бях гледала преди време точно такова каквото искаш, много ефектна торта, изчистена и опростена... но не я откривам за съжаление  newsm78

Последна редакция: вт, 08 апр 2008, 14:10 от blueeye®

# 153
Момичета, не ме мразете, но искам да споделя нещо с вас. Знам, че не е тук мястото, но напоследък тук се чувствам като у дома си.

Накратко - дъщеря ми е с флуороза - предизвикана е от предозиране с флуор. Освен флуора, който съм давала по препоръка на детски стоматолог на 4,5 г. и като бебе по препоръка на педиатъра, се оказа, че е приемала флуор и в градината, без да ни уведомят. Ефекта върху зъбите е видим - постоянните зъби израстнаха на бели петна, които после станаха кафяви, и леко на жилки (като мрамор), а той е само външен изразител на цялостното отравяне на зъбите. Дотук във Варна има диагностицирани 2 деца с флуороза, въпреки твърденията, че в България нямало нито един случай от 30 години. Не ми се жалва надълго, че от няколко дни само това правя, но ако търсите информация, ще намерите. Флуорната профилактика в някои градове продължава от 12 години, а за проявяване на флуорозата са необходими 5, така че признаците могат да се наблюдават точно при учениците.

Та, защо го писах всичкото това - ако децата ви, или други, които познавате, имат признаци на флуороза - зъби на бели или кафяви петна (или и двете), чуплив емайл и трошливи зъби, моля, обадете се! В подписа ми е темата, с помощта на която търсим такива случаи. Ясно е, че подобна необмислено организирана профилактика е желателно да се спре, дори и да няма пострадали от нея, но след като има, е желателно да се документират. Не оставайте равнодушни, ако можете да промените нещата! Темата дори не е за вредата от флуора, а за вредата от идиотските експерименти, провеждани с децата ни.

Тези дни съм на тази вълна - опитвам се да намеря и други, и някакси не ми е много до торти. Днеска дори съм на вода, и само бързото отваряне на темичката предизвика едно слюноотделяне - нямам думи!

# 154
 Сребърен облак -направо ме изплаши-непрекаснато им слагам на моите деца флуор на капки в яденето.
Мами пак сте сътворили невероятни торти-няма да изброявам ,че ще пропусна някои.
Аз продължавам с опитите и ви пускам последните си попълнения=в тортоправенето.Ползвах някои от рецептите за кремове от 1 ва страница-страхотни са.
http://www.bgphoto.net/Image.aspx?PhotoId=6518877
http://www.bgphoto.net/Image.aspx?PhotoId=6518884
http://www.bgphoto.net/Image.aspx?PhotoId=6518891
http://www.bgphoto.net/Image.aspx?PhotoId=6518894
http://www.bgphoto.net/Image.aspx?PhotoId=6518895
Последните са от прощъпулника на малката и са от Марципан Варна а не от готовата моделираща маса и са много грозни но нямах време да правя нови.

# 155
  • На небето
Благодаря момичета. Ето разрез на тортата, стана много вкусна, за мое учудване, стори ми се странна комбинацията, когато я правих, но се получи страхотен вкус.

# 156
Извинете ме за закьснението,но не сьм влизала вьв форума от вчера.

Death by Chocolate

720 гр. полусладьк шоколад
250гр.краве масло
160 мл. течна сметана
6 големи яица

1.Разтопете маслото+400 гр.шоколад на водна баня
2.Разбийте яйцата добре и внимателно прибавете маслото+шоколада
3.Намажете 22 см. форма с масло,увийте я отвьн с алуминиево фолио,за да не прониква вода
4.Изсипете сместа вьв формата и я потопете в друга форма/тавичка/ отчасти пьлна с вода-топла
5.Печете на 220 градуса -5 минути.Покрийте с фолио и печете още 10 минути
6.Залейте с топинг и охладете

Топинг-Подварете сметаната в тенджерка.
               Махнете от огьня и прибавете 200 грама ситно настьрган шоколад.
               Покрийте и оставете 5 минути
               Разбьркайте докато се заглади.Топинга е готов,когато капката стои оформена за малко преди да изчезне напьлно в сместа.
               Ако е много гьст-добавете ликьор,ако е рядьк-още шоколад

П.п.Аз направих 1/2 доза в мини откопчаваща форма.Реално не можеш да изядеш много наведньж-чувстваш се доста шоколадово     наситен,дори аз,която мога да си изям цял буркан Нутела сама и наведньж
      Незнам защо в началото на  рецептата  е 720 грама шоколад,като реално е нужно 600 грама
       Аз обвих отвьн с два пласта фолио.

# 157
  • София
мммммммммммммммм, почвам го още утре Simple Smile Ние сме големи почитатели на шоколада. Благодаря за рецептата  bouquet

# 158
  • у дома
      Незнам защо в началото на  рецептата  е 720 грама шоколад,като реално е нужно 600 грама
       Аз обвих отвьн с два пласта фолио.

Благодаря и от мен за рецептата   bouquet останалите 120гр шоколад може да се използва за украса  Grinning

Сребърен облак  Praynig  Hug ще пусна пост в блога си

# 159
Пепи, тук такава марка кондензирано мляко едва ли има Rolling Eyes Аз питах за милилитри дали знаете колко трябва да е, защото на тази консерва която купих пише 370мл. Аз няма да се захвана да правя карамелено мляко, много сложно ми се вижда, пък и от английски не хващам почти нищо (мерси все пак на dimitrina73  bouquet). Канадските мами ми помогнаха с инфо къде да го търся подсладеното кондензирано мляко, тъй че да видим дали днес ще намеря по магазините ooooh!

# 160
  • София
p4eli4kaти сигурна ли си, че при вас няма готово кондензирано карамелено мляко? Защото в миналата тема Tannita каза, че в US го имат на различни фирми.

# 161
Пчеличка аз съм в щатите , но мисля че и при вас го има това мляко на Нестле. Има и други марки , но на нестле е най-разпространено. В едни малки кенчета е. Търси го в магазина , където са всички неща за сладки-ядки , шоколадов чипс, и т.н. Тука е 14 унции, което е 396гр. Вие в Канада сте на Евпорейски стандарт , но то до милилитрите пише и грамажа на млякото(съобрази вече според рецептата). Танита беше споменала че тук в щатите има готово кондензирано камелизирано-можеш да провериш дали и при вас има. Peace
 blueeye благодаря за идеите . Тази на двата етажа с инструментите е много хубава-може би нещо от този вид ще се опитам. Hug

Малко извън темата-Утре отивам да нападна Хоби Лоби. Имат 40% оф, на всички неща на Уилтън , така че се запътвам утре(днес въли, не става с бебето Wink). А аз има още доста неща които съм си набелязала на Уилтън Mr. Green Wink

# 162
Хоби Лоби. Имат 40% оф, на всички неща на Уилтън
До кога е намалението? Дано да го хвана  Praynig

Bambinkamalinka благодаря за страхотната рецепта  Hug

# 163
  • Там някъде нейде !!!
Снежка,ще ползвам готова моделираща маса  Wink

Gushanka,Снежка,благодаря ви!
Някой съм разглеждала,но ми бяха много полезни. Hug

От къде бе мацо си взе готова моделираща маса ?

# 164
Снежка,ще ползвам готова моделираща маса  Wink

Gushanka,Снежка,благодаря ви!
Някой съм разглеждала,но ми бяха много полезни. Hug

От къде бе мацо си взе готова моделираща маса ?
Oт Пепи  Mr. Green
Тортата е почти готова,но нещо зациклих с украсата на най-долният етаж. Thinking Отивам да се чудя и после ще покажа снимки. Peace

Общи условия

Активация на акаунт