Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 28

  • 34 160
  • 286
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 818


Bambinkamalinka , аз я пусках преди време тази рецепта, но нямаше много интерес. На мен, обаче много ми хареса.





Atalanta,не сьм си записала източника,но щом си я пускала тук най вероятно сьм взела рецептата от теб.Благодаря ти   bouquet.Както вече казах и на мен страшно ми хареса.
 sisku ,аз я правих с шоколадовия кувертюр на Ion /купен от Метро/.
Аз обичам черен шоколад и тази торта ми хареса много,но мьжьт ми който не харесва черен шоколад каза,че не му е много сладка.

# 181
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Пате, браво за тортата. Виж дали при вас нямате някакви бонбонки или бонбоноподобни фигурки да ги сложиш.  И ако гланцираш тортата ще е супер. При нас има такива на клечка, като близалки Wink Можеш да направиш няколко патета, те са поне лесни Wink

# 182
  • Чехия
  • Мнения: 1 071
Привет майсторки, браво както винаги най-сладката тема с най-красивите торти   bouquet..абонирам се..

Другата седмица ме чака тортоправене, и вече нямам търпение, само обмислям кое как..  Embarassed

# 183
  • някъде на юг
  • Мнения: 282
Момичета решила съм да правя торта с рулата на Лео, но искам да я покрия с покритие от бонбоните маршмелоуз.Та въпросът ми е колко грама бонбони и захар трябват за направя покритието? Никога не съм работила с тези бонбони.

# 184
  • На небето
  • Мнения: 5 530

# 185
  • София
  • Мнения: 2 649
Atalantaтази рецепта, която ти я пуска не беше ли по-различна?Аз я правих, имаше и орехи и други неща вътре.

# 186
  • Мнения: 4 358
Момичета smile3501, страхотни торти виждам пак тук.
Поздравявам ви
Atalanta - за китарата. Помислих си че някой показва истинска китара да пита как се прави. После чак загрях че това е истинска торта newsm10
Пчеличка - за калинката
Estell - въобще не си се изложила, smile3521 я кажи мъжа ти не я ли хареса тази полегнала мома Grinning
Момчешка мама - много весела торта. Честито ти християнче и от мен.
Neleto - страхотен чийзкейк. Досега съм си мислела че тези сладкиши не стават за украса докато не видях твоя.
Nelly Di - чудесен букет. Браво
Грозното пате - ти ме изумяваш колко бързо напредваш. Не като мен  Sick
Аз не мога нищо да ви покажа - пак съм без фото #Cussing out - но и засега правя домашни тортички само. Нямам повод. Може би за Великден newsm78
Asyalein - може ли да споделиш за стевията. И аз се интересувам, а навярно и доста хора - доколкото знам се използва от диабетици - нещо инфо ако може от къде си я набавяш.

Някой пробвал да вари крема на Пепи без да вари цялата консерва има ли newsm78 - ако има може ли инфо как точно се процедира.

# 187
  • Балчик
  • Мнения: 9 285

Мерси много.  bouquet

# 188
  • Мнения: 2 185
    Bambinkamalinka, може ли да ми кажеш какъв шоколад си използвала за тортата? Цяла вечер съм я сънувала Grinning.
Хаха и аз я сънувах  ooooh!
Естелл последната ти торта, тази шарената е върха  Peace , поздравления

# 189
  • там нейде .............
  • Мнения: 647
страхотно  smile3501 smile3501 smile3501
може ли малко инфо? Какво е вътре и какпостигна този ефект на дъга ?

# 190
  • На небето
  • Мнения: 5 530
страхотно  smile3501 smile3501 smile3501
може ли малко инфо? Какво е вътре и какпостигна този ефект на дъга ?

Вътре е със пандишпанови блатове на М_е_г_и с какао (но вместо вода сложих пр. мляко), и крем от 1 крем сметана на д-р Йодкер и едно кремче със студено мляко ванилия De La Creme на JOTIS и нарязани на дребно банани. А ефекта дъга беше лесно. Останаха ми и от предишните торти различни цветове марципан Варна. Направих ги на връв след което ги смачках и ги наредих на вълни едно до друго, но оставих малко разстояние между тях, след което ги разточих. Дано съм обяснила добре.

Бъни, как мислиш, мъжка му работа, полу гола жена няма да хареса.  hahaha Сега сериозно, хареса я разбира се особено на вкус. 

# 191
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

Asyalein - може ли да споделиш за стевията. И аз се интересувам, а навярно и доста хора - доколкото знам се използва от диабетици - нещо инфо ако може от къде си я набавяш.


ами незнам какво точно те интересува, в други теми беше говорено.

това е напълно растителен продукт, 12 пъти по-сладък от захарта, с минимум калории и не предизвиква кариеси.
няма консервиращите свойства на захарта, с него не може да се прави пандишпан, забравих защо.

купувам го на прах (4-6 пъти по-сладък от захарта) или на течност (пак толкова, т.е. разреден е, за по-лесно дозиране).
в Бг незнам дали и къде се продава, аз не съм в Бг.

ползвам го за кремове, желета, напитки.
за тесто не става, защото се променя рецептата. заменям само около половината захар със стевия.

# 192
  • Мнения: 855
И ако гланцираш тортата ще е супер.
А с какво гланцирате тортите? Аз вече мога да се похваля с две торти с покритие. Едната е с машмерлоуз цялата, а другата я направих на следващата седмица с остатъка от машмерлоуза и марципан варна. Втората обаче не стана лъскава, ами една такава леко захаросана  Rolling Eyes нямаше блясъка, който виждам на вашите тортички.
Пускам и снимки  Grinning Приемам критики  Peace
Първата и втората
Втората ми стана натруфена доста, но имах доста материал, а и голяма радост беше че розичките ми се получават и направо се унесох Mr. Green

# 193
  • Мнения: 51
Здравейте пак момичета, имам няколко(сигурно за вас тъпи) въпроси, но....с какво лепите фигурките върху марципан Варна newsm78 А и торта покрита с него може ли да престои 2 дни в хладилника без да стане на петна...от конденза. Че тортата ми трябва за петък и се чудя сега ли да я почвам или утре да се мъча Thinking
 Ако ме помните....ще правя торта за моите ученици...за тържеството на буквите. Ама не съм казвала на никой за тази изненада....да не се изложа , че ще бъде срам  Embarassed голям!

# 194
  • Мнения: 4 358

Asyalein - може ли да споделиш за стевията. И аз се интересувам, а навярно и доста хора - доколкото знам се използва от диабетици - нещо инфо ако може от къде си я набавяш.


ами незнам какво точно те интересува, в други теми беше говорено.

това е напълно растителен продукт, 12 пъти по-сладък от захарта,

Мерси за бързия отговор. Разрових се и намерих информация - в доста форуми е коментирана темата.Преди в Гугъла излизаше една фирма, която го предлага и в Бг, но сега нещо не открих. И което доста ме очуди - не била разрешена Стевиата за употреба в някой страни newsm78. Аз питах за нея понеже вече ми е ясно за вредното действие на Аспартама и останалите изкуствени подсладители за диабетици. Но да не разводнявам повече темата Sick - може на Лични.

Общи условия

Активация на акаунт