70-та, немска, юбилейна тема

• 15 020
  • 287
  •   1
Отговори
# 195
Значи, при мен дори има вероятност да бъда докарана от мъжа ми. Съответно и детето ще е с нас. Но аз ще дойда сама на срещата. Те ще се разхождат. Ако пък наистина е гадно времето, тогава идвам сама с влака, но ДБ са алчни гадове, излиза ми почти 100е! А с кола нямаше да е повече от 25е в двете посоки.
Засега все още незнам как ще дойда, но по-добре жабата да ни каже къде има приятен ресторант в града и не на километри от гарата.
Та аз разбрах, че затова ще се правят две срещи. Другата на 20 ще е за тези в цоото.
И не че не могат и сега да дойдат хора с деца. Но аз в кръчми с моето не обичам да ходя. Нито ми е спокойно, нито мога да се отпусна, камоли да пийна с удоволствие.

Жабе, не бе, ще се домъкнем към обяд, съответно ще обядваме някъде и после ще има раздумка.

Абе, Ася и на мен ми е точно 1 час до Хайделберг, а с влак ще е два и ще сменям даже. Затова мъжът ми вика " аз ще те закарам, а няма да ти преча после". Ама аз пак няма да съм спокойна, за мен няма по-перфектно нещо от това да пътувам сама, да решавам сама, без да завися от този или онзи.

# 196
Ася, къде ви е селото? Аз бях останала с впечатление, че свеки ви е близичко, щом я посещавате толкова често...

Майра нали беше писала, че само в събота не може, което ме навежда на мисълта, че в неделя може да може, а?

# 197
Мистик, алчните са СНСФ, а не ДБ. На мен ми ляга 25 евро. Имам си опит с пътуванията ми до Страсбург. Децата не са безплатни, както в немско например.

# 198
ако няма да е суши това ми е любимо на мен, фламкухените са готини, вината не са лоши, става и раzвихрянв по масите в zадната част zа окъснелите ...  http://www.palmbraeu-gasse.de/de_index.html .

# 199
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Фогелсберг, между Фулда и Гийсен.
в неделя връзките са кофти, ама си е между 2.5 и 3 часа до ДА Tired

ще го измисля.

аз пак съм недоразбрала : на 13.4 и на 20.4 ли ще има среща или само на 1та дата?
понеже и Сърфи не можеше на 13.4
моля за разяснение...

# 200
Вечке, децата във Фр. са безплатни до 6 години. И ако пътуваш с дете, получаваш и 25% рабат.
Аз изобщо няма да пътувам с СНСФ, всичко е с ДБ. 100е в двете посоки, това е цяло нахалство.
Висамбур - Страсбург ми струва 18е в двете посоки. СНСФ са пъти по-евтини от ДБ!

Карлсруе -Берлин ми струваше преди 5 години 200е с намаление 25%.
С ТЖВ-то, за два часа Страсбург-Париж с СНСФ можеш за 40 евро отиване и връщане да платиш, ако примерно улучиш промо в нета. Иначе наскоро каних знаеш кой от Париж за моята сватба, купих регулярни билети за първа класа ТЖВ и ми струва 120е в двете посоки. Париж е на 500км оттук. Сори, но един път да има да похваля нещо френско пред немско. ДБ е алчна, недна компания, която трябва всъщност да бъде бойкотирана, че да фалира.

# 201
но ДБ са алчни гадове, излиза ми почти 100е!
Мистик, защо 100? Аз сега погледнах- 19 евро в едната посока е (38 в двете) не е като 100 newsm78 цък
А ако твоят те хвърли само през границата и хванеш влака от немско, тогава може да ползваш Баден-Вюртемберг-Тикет за 18 евро за целия ден (двете посоки). Разгледай и тези възможности....

# 202
но ДБ са алчни гадове, излиза ми почти 100е!
Мистик, защо 100? Аз сега погледнах- 19 евро в едната посока е (38 в двете) не е като 100 newsm78 цък
А ако твоят те хвърли само през границата и хванеш влака от немско, тогава може да ползваш Баден-Вюртемберг-Тикет за 18 евро за целия ден (двете посоки). Разгледай и тези възможности....

БВ тикета важи в немските влакове до страсбург също, поне на мен никога не са ми искали доплащане, но е добре да се пита кондуктора като се качиш.  Може всеки да си го тълкива както иска. И с вохенендетикета не са ми искали доплащане.

# 203
Аз на 12.4 ще имам гости с преспиване и не мога да ги зарежа на 13 Sad Зависи тe в колко си тръгнат - мога да се присъединя. Някой от сигурните присъстващи ако иска да ми прати тел на ЛС да мога да звънна ако сколасам Peace

Иначе ви пускам линка на бг ресторант Тангра ако решите там да хапвате - намира се тук Както споменах - те вече са 2 - но аз в по-новия не съм била и не знам как е. Затова ви пускам адрса на първия.

Още препоръчвам - Brauhaus Vetter - намира се на уличката към стария мост като се мине катедралата. http://www.brauhaus-vetter.de/

Както и Културната бирария Wink http://www.heidelberger-kulturbrauerei.de/

Иначе по главната (и съседната успоредна уличка) има много ресторанти, кафета - все ще си харсате къде да седнете.

# 204
Е, Бибе, гот зегне дих! Ама сега вече нищо не разбирам! Нищо! Те да не се сменят цените през ден? Снощи ми пишеше 60е в едната посока, с абсолютно същата търсачка! Аууу, дай сега да щудирвам, че за 18е няма нужда да идва мъжа ми  Grinning

А жабе, вохенендетикет е друго, аз веднъж пътувах с ВЕТ до Байройт за 18 часа  Joy

# 205
Вечке, децата във Фр. са безплатни до 6 години. И ако пътуваш с дете, получаваш и 25% рабат.

Миналата година ходих до Страсбург и платих като поп и за двамата! А малкия няма още 5 г. Никакъв рабат, братче! Линията е френска и за мен те са обирджии.
ДБ си имат толкова много ангеботи, че ако не ги знаеш, можеш да се охълцаш яко в цените. Аз ще съм с вохенендтикет.

# 206
Aloha,
хм, кои са 5те останали персонки(едната ясно съм аз), които са боцнали 20ти април за дата - да си кажат и те мнението за срещата - към колко часа им се идва и т.н.?

# 207
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Aloha,
хм, кои са 5те останали персонки(едната ясно съм аз), които са боцнали 20ти април за дата - да си кажат и те мнението за срещата - към колко часа им се идва и т.н.?

аз съм едната Peace
за 20ти за сега без претенции за час.

за 13ти съм висяща....

# 208
Ами те са те метнали Вечке, като са си премълчали  Twisted Evil Аз не знаех, че има 25 процента рабат за моя билет щом съм с дете, но ми каза продавачът. Иначе и аз щях да си платя цяла цена.

Значи, за да не ставаме досадни с тази вече легендарна среща, викам да си сменим тел. номерата на лични и като настане време да се разберем къде ще се срещнем, защото аз в Хайделберг незнам къде какво има, камоли да намеря някаква точка. Даже ако всички се чакаме на гарата ще е най-добре.

След Бибините цени, аз още утре ще си купя билет оттук. Сега вече съм спокойна и доволна. Халелуя.

# 209
Aloha,

аз съм едната Peace
за 20ти за сега без претенции за час.

за 13ти съм висяща....

И аз. Също без претенции за час Peace

Общи условия

Активация на акаунт