Топло лято наближава,АВГУСТовско бебе здраво шава

• 16 096
  • 283
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте и от мееен Hug Аз днес съм в чудесно настроение, днес (да чукам на дърво) не ми се е твърдявал корема. Обадих се днес на доктора да си запиша час за другата седмица и му казах, абе доктора нормално, нормално ама тука два три дни ми се повтвърдява коремчето, изпих една опаковка но шпа и пак така от време на време. Ама му казах, че нещо попрекалявам с доматите и салатите май - защото сутринта обед и вечер ям домат  Blush и имам така леко "поразхлабване" Embarassed та немога да преценя дали ми се втърдява корема или може и да ми се е поразбунтувал от тия домати нещо (то червата ще ми прокиснат) щото и газове нещо имам Blush и каза да спра малко салатките и доматките, защото може и от тях да е. Малко солетки, бисквитки и супички разбира се.
Та така - вчера минах покрай магазин на Чиполино, близо до нас има и влязох да разгледам и купих на бебка една биба - калинка Hug много сладка, едно боди жълтичко и едни жълто бели чорапки Blush

# 181
Здравейте мамита. Как сте тази сутрин? Simple Smile

И аз като Дидка съм в прекрасно настроение днес, само дето така ми се спиииии, че ми сълзят очите чак. Ох ако знете какви сладурански роклички гледах в Овиес в Мола, с едни къдрички, едни бродерийки абе чудо Simple Smile Само чакам да мина при Марков на 29.04 и почвам да пазарувам  smile3508 "Беки Б. очаква бебе" е писана за мен вече съм сигурна, че аз съм първообраза  Laughing
Харесах си и количка, още се двоумя между един модел на Чико - Трио S3 или Mutsy Transporter  newsm78 Харесах и креватче и почвам сега с останалите необходимости Simple Smile

Ааааа да питам някоя от Вас ще ходи ли на 13.04 на срещата за правата на бременните? Ако да ще се радвам да се видим  Hug

# 182
здравейте мами Simple Smile

аз биах при моя док. и резултата...момата в мен тежи 517 гр....Simple Smile той каза, че е супер.
За моето втвърдяване на корема след оргазъм каза преди секс да изпивам по 2 нош-па..и съм нямала грижи...те с жена му правили така по време на бременност.
+ 3 кг съм вече..и май е това от мен.

Асе..аз се чудя дали да ходя на срещата в неделя..дали ще ни е полезна?

# 183
Здравейте на всички!

Пак ходихме на чичо доктор и искам да помоля да ми смените датата на термина на 17-ти. Аз си го знаех, защото си знам със сигурност датата на забременяване, но не можах да го набия в главите на канадските доктори, те си смятат по датата на последна менструация. Бебчовците обаче си вървят съвсем точно със седмица назад, което отговаря точно на моите изчисления и тукашните лекари са съгласни, че всъщност съм в 22 г.с. Смених си лентичката. Laughing

Стискам палци на Пипилоте проблемите да са вече минали и да доизноси спокойно. Разбира се, трябва да се пази повече. Трябва да се погледне от хубавата страна - кога друг път на човек може да му се удаде без угризения да се търкаля по цял ден с книжка в леглото? Wink Laughing

Стела, при нужда серклаж се прави и в по-напреднала бременност,това не бива да те притеснява. Остави лекарите да преценят как ще е най-добре за детето. Аз на твое място бих отишла за мнение при поне трима независими лекари, и тогава бих взела решение.

IntRiGa_GirL, сигурна ли си, че болката е точно от бъбрека? Пиеш ли някакъв магнезиев препарат?

Синдарела, не съм сигурна, че Индометацинът е най-подходящото лекарство за бременни. Защо не попиташ лекарката ти например за Репарил или друг салицилов гел- по-безобидно е, а ефектът за облекчаване на болката е същият и може да се ползва по-дълго време при нужда.

Бритт, и  вие ли не искате да знаете пола на бебето?  Laughing Ние първия път решихме, че искаме да е изненада, май че и сега ще е така.

Не съм гинеколог, но да кажа за изчисляването на месеците - Синдарела е права, гинеколозите отбелязват десетте лунарни месеца, които са по 28 дни \счита се, че бременността е 280 дни\ и затова се получава разминаване с календарните. Най-лесно, макар и не съвсем точно, се смятат с изваждане на по месец от датата на термина. Например - аз съм все още в пети календарен, но почти в средата на шести лунарен.

За магнезия - моето мнение е, че не бива да се самоназначава или да се спира самоволно, ако вече е предписан. Действа с натрупване, това не е хапче, което да се вземе еднократно в момента на контракциите, за да ги спре. В общия случай помага и е добре да се спре едва в края на бременността, но пак казвам, всичко е индивидуално. Не от цехова солидарност, но консултирайте се с лекаря си за такива неща, винаги има значение и състоянието на конкретния човек, не бива да се пие и най-невинният препарат, само защото на някой друг влияе добре, или да се спира, защото на някого не му е понесъл.

Моите разбойници от вчера съвсем щръклясаха и не спират да си изясняват отношенията в корема ми. Просто си ги представям с боксови ръкавици.  Joy

Извинявам се за дългия пост, нещо ми дойде музата за писане.... Laughing

# 184
  • София
Emily_r, няма какво друго освен бъбрека да е.. вчера си взех направление за уролог, защото така или иначе миналата година бях с хриничен цистит..та сега ще видим какво ще ми каже..моята доки ми изписа до петък Мечо грозде, за да не ме боли толкова..а иначе пия Магнерич по предписание на докторката 3x1т.
И моята бебка почва все повече да ритка и много ме радва милата Laughing Crazy
Дано всички, които имаме здравословни проблеми да минават бързо и всичко да е наред Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover
На всички по едно голямо  Hug  bouquet

# 185
Emily_r, няма какво друго освен бъбрека да е.. вчера си взех направление за уролог, защото така или иначе миналата година бях с хриничен цистит..та сега ще видим какво ще ми каже..моята доки ми изписа до петък Мечо грозде, за да не ме боли толкова..а иначе пия Магнерич по предписание на докторката 3x1т.

Правилно за уролога, кажи му обезателно, че пиеш магнерич, при инфекции в отделителната система има вероятност от образуване на песъчинки в бъбрека, може да се прецени, че трябва да се коригира дозата.
С мечото грозде внимавай, много силен диуретик е и при бременни не се препоръчва заради опасност от обезводняване. Поне пий много течности, докато го приемаш.

Успех, стискам палци бързо да ти мине и да усещаш вече само риткането на беба! Hug

# 186
IntRiGa_GirL аз също съм с хроничен цистит (тъй като имам пясъчета и в двата бъбрека), тази нощ дори не спах от болки, и изследването ми го потвърди, въпреки че аз си знаех! Аз също пия Мечо грозде от днес, защото от опит си знам, че само то ми помага, Магнерич не пия, но сега като прочетох, че дава отражение на бъбреците съвсем изоставям идеята да го пия! Да ти кажа и още един лек, дръжки от череши, прави се отвара и се пие вместо вода поне по литър на ден, аз си имам изсушени от миналата година!  Wink Пий повече чайчета и вода! Ще се оправим  Peace

# 187
  • София
IntRiGa_GirL аз също съм с хроничен цистит (тъй като имам пясъчета и в двата бъбрека), тази нощ дори не спах от болки, и изследването ми го потвърди, въпреки че аз си знаех! Аз също пия Мечо грозде от днес, защото от опит си знам, че само то ми помага, Магнерич не пия, но сега като прочетох, че дава отражение на бъбреците съвсем изоставям идеята да го пия! Да ти кажа и още един лек, дръжки от череши, прави се отвара и се пие вместо вода поне по литър на ден, аз си имам изсушени от миналата година!  Wink Пий повече чайчета и вода! Ще се оправим  Peace
Ох, дано всичко да мине Praynig И аз имах пясъчинки в бъбреците сега незнам..утре ще видим като отида при уролога ще му кажа, че пия и Магнерич..да видим той какво ще ми каже..някакъв ужас е направо..а до колкото знам пролет и есен се проявява цистита. Най-вероятно е от промяната на времето newsm78

# 188
  • Бургас/Пз
Харесах си и количка, още се двоумя между един модел на Чико - Трио S3 или Mutsy Transporter  newsm78 Харесах и креватче и почвам сега с останалите необходимости Simple Smile

Асе, и аз съм се спряла на тези два модела, много ми харесахват. Като че ли Чикото обаче идва малко по лека, та може би това ще е опраделящото при мен, защото доста ще ми се налага да я свалям и качвам, а също и да я товаря в колата.

Ще те чакаме да пишеш как и минала срещата на 13.04. и какви са правата на бременните, че май до тях опираме само ако човек има зор. Така че никога не е излишно човек да е по-добре информирам.

# 189
Ани за да бъда честна не съм ги виждала и двете колички на живо, но това са моделите, които отговарят на основните ми изисквания. Аз също съм се спряла на Чикото, а и гледах обяви втора употреба, ползвани по няколко месеца за 800 лв. което е напълно приемливо. Аз като смятах ако си взема обикновена количка + столче за кола + кош за новородени + чанта и т.н. ми излиза доста по-скъпо.

Ще пусна инфо за срещата при всички положения Wink

Последна редакция: чт, 10 апр 2008, 15:07 от Asija

# 190
Здравейте с днешна дата, мамита!
Да ви кажа - таткото не хареса името на бебето, което харесах аз. Не, че не го хареса, но никак не реагира, като му казах кое име съм харесала. Аз естествено се разсърдих, обаче след като се сърдих толкова време реших да проведа собствено разследване по въпроса и знаете ли какво открих?  #Crazy Ами той много тайничко се е надявал да го кръстя на него! И сега не знам какво да направя???  newsm78 В смисъл такъв, че ние имахме име за момиченце, оказа се че е момченце, аз започнах да търся име нещо близо до неговото, за да го изненадам, защото съм останала с впечатление, че той не иска бебето да се казва на него!  newsm78 И изведнъж, какво стана! Ами хубаво, така да бъде, ще го кръстя на него, ама защо не ми каже направо. Той е с много хубаво име - кво ми се прави на ощипана госпожица! Абе, е..ти мъжете! Вярно, че са от Марс, а после иди ги разбирай. Така, че след толкова дерзания детенцето ни пак си има име, но не това, което бях решила в началото. Някой искаше да му го кажа - бях харесала Сиян. Намерих го в линка, който Асето "сви" от юлските мамита. Е сега няма да сияе, а ще свети - Светлозар ще е!!! Освен, ако не са сбъркали пола........ ooooh! Айде, изпразних се! До после! Целувам ви всички и не се ядосвайте на мъжете си. Не забравяйте, че са от друга планета и не може да ги разбереме никога. Оказват се необходимо ЗЛО! Ама пък си ги обичаме, а???

# 191
  • ....от ляво до десния завой...
Цитат на: emily_r
Синдарела, не съм сигурна, че Индометацинът е най-подходящото лекарство за бременни. Защо не попиташ лекарката ти например за Репарил или друг салицилов гел- по-безобидно е, а ефектът за облекчаване на болката е същият и може да се ползва по-дълго време при нужда.

Еми, четох листовката преди да почна да се мажа!
Пише само да не се прилага продължително, ама аз и не мисля да го правя..... newsm78
Пет до десет дена и толкова! После ще видим как ще решаваме по-натам проблема!
Надявам се и на нещо хомеопатично да измисли невроложката..... Rolling Eyes

Steli_Meli и IntRiGa_GirL , ох миличките, съчувствам ви за болките в бъбречетата.....Ох, ужасно е.... Sad Преживяла съм бъбречна криза и то сериозна и знам, че е адски неприятно.....и болезнено.....Вземайте мерки - аз също пиех отвара от мечо грозде и много течности! Хайде прегръдки от мен! Hug
В градината ни си отглеждаме две костенурки, бяха повече но в предходни години поизпокапаха, но ще набавим нови попълнения живот и здраве тая година като пообиколим по горските пътечки, та двечките ни домашни любимки се събудиха от зимен сън и днес ги намерихме в здравеца! Grinning
Хубав следобед на всички августовски мами!  bouquet
~~

# 192
Здравейте мамита  Heart Eyes
   Желая на всички мами с болежки да се оправят бързо  Praynig
Ох да ви се оплача днес цял ден ми се втвърдява корем4ето и почнах да се притеснявам  Sad  и ще взема утре да ида при докито  . 
  Хубав ден  на всички   bouquet

# 193
хелооо да кажа, бях в клиниката наЩерев, приятно е но очаквах повече, освен това са вдигнали доста цените, аз останах изненадана / от миналото лято/ та сега 2000 ще излезе със изследванията в посл ден, но не и всички изследвания 45 дни преди термина, както ми бяха казали...стелка ти какво знаеш по въпроса?
не че има значение, ясно че парите не са най-важното и т.н. ама все пак, ще пробвам да се доредя и за Токуда, ма много сложно ми се струва там, нали нямало места, как ще стане.. newsm78  #Crazy newsm78

Асе, и аз съм се спряла на тези два модела, много ми харесахват. Като че ли Чикото обаче идва малко по лека, та може би това ще е опраделящото при мен, защото доста ще ми се налага да я свалям и качвам, а също и да я товаря в колата.

Ще те чакаме да пишеш как и минала срещата на 13.04. и какви са правата на бременните, че май до тях опираме само ако човек има зор. Така че никога не е излишно човек да е по-добре информирам.

тия колички на мутси са мн яки, но някъде прочетох че са 750 евро... Sick е много ми е това. колко са в България, знаете ли?
Асе-къде ги видя на живо? особено тази на мутси?

аз доста разглеждах снощи сайтове с детски неща и всичко което е с поносими цени ми се струва ужасно грозно Sick наистина нито едно креватче не ми хареса, освен някакви сгъваеми, всчики са едни такива огромни, буторести в кичозни цветове..тия бг производителите на мебели винаги са ме удивлявали с дизайна си, такава пълна липса на вкус просто няма....същото мисля и за повечето колички. как ще се намери една простичка и сладка за мойто бебе не знам bowuu

чудя се дали има по-голям избор в Гърция?  newsm78
100% отивам до Икеа за разни неща, но колички не знам къде има..ако някой знае да казва  bouquet

хубав ден!

# 194
Здравейте и от мен!  bouquet
Искрено ви съчувствам за проблемите с бъбреците,защото знам какво е-от 17 годишна си отглеждам камъчета и веднъж годишно си изкарвам по някое-болките са адски smile3511.Лошото е,че и сега имам и то единият е 6мм,което много ме притеснява Weary.Само се моля да не тръгнат да излизат докато  си износя бебчето,защото незнам какво ще правя newsm17.
Попитайте лекарите си за Неоренал-доколкото знам помага и може да се пие по време на бременност,защото съдържа екстракт от кората на бреза. На мен ми разрешиха да го пия още в 3-тия месец,заради една лека криза,но аз се въздържах,понеже болките ми отминаха и без него.Имам го,но не смея да го пия профилактично,защото ме е страх да не си размърдам камъните...А и с този Магнерот...ама трябва да пазя бебка,няма начин!...Стискам палци бързо да ви отминат болежките и повече да не се появяват! fingerscrossed

Общи условия

Активация на акаунт