Топло лято наближава,АВГУСТовско бебе здраво шава

• 16 097
  • 283
  •   1
Отговори
# 165
Коте, ти тръгна на работа и забрави дружината Crossing Arms

Изнемогвам просто - поела съм адски много ангажименти и не знам кое първо, кое кога... А и нали си нямам собствен компютър - на десктоп-а никак не ми е удобно и сядам само за по няколко минутки.
Не съм ви забравила  Hug

# 166

Изнемогвам просто - поела съм адски много ангажименти и не знам кое първо, кое кога... А и нали си нямам собствен компютър - на десктоп-а никак не ми е удобно и сядам само за по няколко минутки.
Не съм ви забравила  Hug
[/quote]
Предположих Heart Eyes, аз и за това свързах липсата ти с работата, ама викам, чакай да я закача престо хей така newsm68. Знам, че няма да пропуснеш да минеш и да хвърлиш по някоя и друга успокоителна дума на някой. Че тука какво сме го закъсали ooooh!, както каза МамаДона (извинявай, че така го написах Blush Hug), кой го боли гъз, кръст, опашка, кости Mr. Green и т.н. (това в кръга на майтапа разбира се Simple Smile), стискам палци на всички майчици мили да се оправят.
Аз да се отчета - резултатите от кръвната картина, кръвната захар и тем подобни са ми в норма Crossing Armsи оттук натам, само на консултация при моя си доктор докрая и тва е Blush Mr. Green

Ама съм праснала един цитат dohум да ти зайде (еми не ми се получава понякога Crossing Arms). Joy

Последна редакция: ср, 09 апр 2008, 15:53 от didi-2

# 167
Здравейте и от мен!
Кураж на всички мами които имат нужда прегръщам ви и съм сигурна,че нещата ще се оправят!
Стела и аз не съм много запозната,за серклажа,но мисля,че ти вземеш най правилното решение!
И аз си качих снимка на моето коремче колко ми е пораснало много му се радвам и всеки ден се снимам Laughing!

# 168
Момичета, ето ме с новините от PIPILOTE!
Вече почти няма болки, но коремът й продължава да се стяга. Така или иначе вече е само на хапове и вероятно в петък ще я пуснат да си ходи у дома. Дори няма да се води изписана, за да може да се върне по всяко време, ако нещо, на дай си Боже, се влоши. Тя е в добро разположение на духа, благодари за поздравите и сама ви поздравява! Приятелят й е обещал вече И-нет у дома, така че да се надяваме, че скоро сама ще ви пише.
Поздрави и от мен! Hug

# 169
Радвам се за Пипилоте дано всичко е наред.Стелче мисла че няма нищо страшно от серклажа не че са ми правили но имам една позната която има две момченца и двата пъти  иго правиха защото имаше подобни проблеми според мен това е по сигурния вариянт от колкото да се оставиш и да лежиш опасявам се че твоита беба като порасне ще натежи и нещата с тия води ще се влошат не че разбирам но тая моита позната ми го обеснява.Знаеш ли какви хубави здрави момченца си има няма нищо страшно мисля че и на теб ще ти е по спокоино.Но каквото и да решиш съвета на Мама Дона много ми допадна и мисля че е хубаво да направиш каквото ти е написала и ще видиш че всичко ще е наред стискам палци и вярвам че август ще гушкаш наи п
прекрасната принцеса на света..........ТВОЯТА.Целувки
p.s нали от датата на термина влизаш в следващия месец а аз в 22 седмица кото влаза ще съм още далече от моита дата ако може човек да разбере

# 170
Стела,щом се налага,по-добре нека ти направят серклаж.Понякога се налага макар и в по-късна седмица-лекарката ти би трябвало най-добре да прецени!В "Щерев" казват,че са добри специалисти-дано да е така!Само че ги попитай дали наистина няма опасност за мехура,щом като е тръгнал надолу!Не искам да те плаша по никакъв начин,но ще е най-добре за теб да си наясно с всичко около предстоящата процедура newsm10 Сажалявам,че ти се случва всичко това,но имай сили и кураж-ние сме с теб!Не спирай да се молиш и ще видиш,че всичко ще се оправи!!! newsm17 След това, (а не е лошо и дотогава) със сигурност ще трябва повечко да лежиш и да не се натоварваш изобщо,но нали е за доброто на малката звездичка newsm51
Стискам палци и се моля всичко да мине добре и спокойно да дочакаш срещата с бебката през август! fingerscrossed  newsm17
Ще чакаме добрите новини от теб и Пипилотка!
Дай Боже всички да сме добре и да износим здрави и щастливи бебета!!!
Целувки от мен!  love001

# 171
  • Лондон
Aз да отчета, че няма какво да отчета, освен че бебето е здраво и всичко му е наред. Peace
Казаха ми че точно днес влизам в 22 седмица - 6 месец. Ася, може ли да ми оправиш термина, че е грешен в началото - на 13 съм.

Не ми казаха пола  Cry Не се виждало - не си било отваряло краката, после пък било с кръстосани крака, седнало било...  40 минути ме гледаха и учиха някаква студентка на мен.  Като се има предвид, че това ми е последния скан по тяхната здравна система явно ще разбера чак през Август.  А така ме сърбяха ръцете да почвам да му купувам дрешки... Мъжът ми, защото си ме познава, чак се зарадва че няма да почвам да харча отсега Simple Smile Е, купих му едно мече за спане... и ще трябва да се придържам към бяло, жълто и зелено.

Иначе аз бях тази седмица на гости 'на село' на една детска лекарка тук - беше страхотно... готина комапния, кончета, ливади, ръгби, слънце...  Много си починах. Друго си е чистия въздух и спокойствието.

Мартини мама, браво - ще черпиш мартинита през лятото - умирам за ябълково мартини!

Мика, къща още няма... играем си на котка и мишка засега. И там ще чакам...

Марта да каже кога ще почва горе-долу работа след раждането, че искам да я препоръчам на една приятелка като детски лекар на детето й (ако може разбира се)!

Praynig за Пипелоте и Стела!

Вчера за първи път ми направиха място в метрото! Една полска девойка. И тук се правят на разсеяни.

Последна редакция: ср, 09 апр 2008, 19:03 от eya

# 172
Здравейте, на бързо да се разпиша в темичката, колкото да не ме отпишете! Simple Smile Аз съм си супер, в петък съм на 3D  и ще ви съобщя в последствие пола и другите любопитности Wink Също така и изчезвам до Великден, отивам малко на гости на родителите ми, чааааак в северна България  Laughing , но все ще намеря от някъде време и нет да се рапиша! Напоследък се чувствам добре и загърбих като цяло бебешката тематика, отдала съм се на разкрасяване, козметика и глезотии... Естествено и на работа си ходех до преди ден - два, където изобщо не ме оставяха намира  ooooh! Сега обаче ще си почина!
 Hug

# 173
преди всичко искам да пожелая на Стела и Пипилоте много сили и дано скоро проблемите отминат  bouquet

Днес бяхме на консултация и ни казаха, че си отговаряме на седмицата  newsm68
Обаче докторът ме притесни с изказването, че спазмите които имах във влагаището били притеснителни  newsm78 . Каза да си пия още нош-пато.
Направо много ме е яд на себе си, понеже си предизвиках проблемите от глупост. Реших, че цял ден ходене пеша не да голяма работа и сега какво.. болки, спазми , лекарства. Иде ми да се  smile3511 ...

Другата сряда сме на второ 3Д, ама то е повече за ентъртейнмънт Simple Smile , че таткото пропусна първото шоу и сега отиваме и той да гледа.
Проблемът е обаче, че ще водим и майка ми, чиято единствена цел е да разбере какъв цвят ще са гашите на щъркела и от сега подготвяме стратегия как да не ни каже без да иска  #Crazy
Лека и приятна вечер  Hug

# 174
  • ....от ляво до десния завой...
Привет от мене! Как сте, хора?  bouquet
При нас е слънчево тия дни и използвам временцето да се разхождам активно на слънце и въздух, много-много не се застоявам пред компа.....Бебока яко мърда, голям роке енд рол пада в корема ми от време на време! Peace
Стелка и Пипилотка гледам са имали проблеми! Хей, момичета, дръжте се, всички от августовския отбор като гледам така сме с вас и се молим  Praynig всичко да се развие успешно и да има щастлив завършек! Много прегръдки и кураж от мен! Hug

p.s нали от датата на термина влизаш в следващия месец а аз в 22 седмица кото влаза ще съм още далече от моита дата ако може човек да разбере

Боби, тая таблица дето е сложена от IntRiGa_GirL според мен не е вярна за гестационните седмици и календарните месеци, има разминаване - не може някои месеци да са по 5 други по 4 седмици. Вече го бяхме обсъждали тоя въпрос в предходна тема. По гестационни седмици можеш да сметнеш с точност лунарните месеци на бременността, които са 10, а не 9, като календарните! Един лунарен месец се равнява на 4 гестационни седмици т.е. в 22 гестационна седмица си в 6ти лунарен месец! С календарните е по-различно - един календарен месец се равнява на 4 седмици и половина, това прави невъзможно смятането на календарни месеци по гестационни седмици. Затова вземат за ориентир датата определена за термин, ето пример с мен :

11.08 е термина ми!
11.12. - 1 ви календарен месец свършва, влизаш във 2 ри
11.01. - 2 ри календарен месец свършва, влизаш в 3 ти
11.02. - 3 ти календарен месец свършва, влизаш в 4 ти
11.03. - 4ти календарен месец свършва, влизаш в 5 ти
11.04. - 5 ти календарен месец свършва, влизаш в 6 ти
11.05. - 6 календарен месец свършва, влизаш в 7 ти
11.06. - 7 календарен месец свършва, влизаш в 8 ми
11.07. - 8 ми календарен месец свършва, влизаш в 9 ми
11.08. - 9 ти календарен месец свършва на термина и трябва да родиш! Grinning

Ето и табличката на гестационните седмици и лунарни месеци :
  1 -   4 г.с. 1ви лунарен месец
  5 -   8 г.с. 2ри лунарен месец
  9 - 12 г.с. 3ти лунарен месец
13 - 16 г.с. 4ти лунарен месец
17 - 20 г.с. 5ти лунарен месец
21 - 24 г.с. 6ти лунарен месец
25 - 28 г.с. 7ми лунарен месец
29 - 32 г.с. 8ми лунарен месец
33 - 36 г.с. 9ти лунарен месец
37 - 40 г.с. 10ти лунарен месец

До колкото знам акушер-гинеколозите смятат по лунарни месеци, при тях календарни няма,
така че най-добре смятай по втората табличка и се ориентирай за месеците! Hug

Ходих на невролог в понеделник за проблема със схващането и болката от прищипания нерв отзад в кръста в ляво. Изписа ми един гел, с който мажа местото от където "извира" болката и определено ме успокоява. Сутрин се събуждам без да ме боли. Казва се "Индометацин Актавис 10 %". Лошото е, че според листовката може да се прилага само 10 дни. Лекарката каза, че предвид на състоянието ми, в момента не може да ми прилага никакви други терапии т.е. само облекчаване на болката. Разбрахме се да провери за евентуално хомеопатично лечение, но по тоя въпрос ще и се обадя утре, за да каже след гела как ще решаваме проблема.
Хубав ден на всички от мен и повече разходки на чист въздух! Hug

# 175
  • Бургас/Пз
Аз също смятам че това което е дала Синдарела е вярно. Много по-лесно е по самият термин да се ориентираш кой месец кога започва. Още по лесно е ако си знаеш точната дата на забременяването, защото към нея като се прибавят 266 дни излиза по точен термин отколкото с датата на последната менструация. Само че не всяка жена може да знае точно кога е забременяла.

# 176
Здравейте! Отдавна не съм писала в темичката-яко ме е засмукал делника, но не пропускам да хвърлям по едно око тук и да се осведомявам за вас; стискам силно палци на Стели и Пипи-излишно е да ви казвам, че съм с вас и имате и моята подкрепа, вярвам, че нещата ще се оправят и при двете ви, ТРЯБВА!!! Hug; иначе при мен нищо ново-чувствам се добре, малката принцеса става все по-добра в ритниците и си комуникираме редовно с нея; днес бях на консултация и лекарката ми каза, че оттук насетне ще се виждаме вече на две седмици, а не веднъж в месеца, както досега....ами щом трябва, ок Simple Smile; друго за момента не се сещам да ви пиша, хайде да не пълня темата с простотии Laughing; на всички ви желая много здраве Heart Eyes

Последна редакция: чт, 10 апр 2008, 13:09 от бланш

# 177
 добро утро и от мен  Hug, значи вече ще си смятам по термина, т.е. утре влизам в 6тия месец Mr. Green

Peace имам едно въпросче, почти всички пиете магнезий, на мен ми предписаха диаспорал преди 2 седмици но свърши, искам да направя едно проучване - вие какво пиете? какъв магнезиев препарат? аз си търся нещо по-скоро профилактично, защото мисля, че нямам чак много контракции, по-скоро рядко имам втвърдяване и малко болка, но не мога да кажа че са ме повалили на легло..та се чудех има ли нещо безвредно, което бихте ми препоръчали да пия профилактично? чувала съм за магнерот, магнерич и още нещо ама го забравих newsm78 бих питала лекар, но сега нали нямам такъв, а съм на преглед чак след 2 седмици и така..
мерси, не би било зле и Котката да хвърли едно докторско око над препоръката Wink

сега отивам на отворените врати в Щерев-да разгледам и ще ви разказвам после:)
хубав ден   bouquet

# 178
добро утро и от мен  Hug, значи вече ще си смятам по термина, т.е. утре влизам в 6тия месец Mr. Green

Peace имам едно въпросче, почти всички пиете магнезий, на мен ми предписаха диаспорал преди 2 седмици но свърши, искам да направя едно проучване - вие какво пиете? какъв магнезиев препарат? аз си търся нещо по-скоро профилактично, защото мисля, че нямам чак много контракции, по-скоро рядко имам втвърдяване и малко болка, но не мога да кажа че са ме повалили на легло..та се чудех има ли нещо безвредно, което бихте ми препоръчали да пия профилактично? чувала съм за магнерот, магнерич и ..
Аз пиех магнезий,но почти го спрях.Каза ми лекаря да го пия  3*1 ,но сега вече ми намаля втървдяването и го спрях напълно.
Всички ми казват че ,това с тези подготвителни контракций и този магнезий който приемаме за тях,разпускат мускулите на матката и като дойде време да раждаме става по лошо.Казват ми че и трудно ще се стигне до разкритие и не слиза детето в малкия таз Rolling Eyes
Незнам колко е верно,но наистина много жени които са го приемали по време на бременноста си ми го казват. Rolling Eyes
Я си кажете мнението, и чували ли сте го това нещо въобще newsm78 newsm78

# 179
За магнезия - аз знам ,че в края на бременността не се взема.
Нямам време да пиша ,защото на това време сме по цял ден навън.Гледам преди обед да сготвя ,изчистя и простра прането(защото пускам по две перални на ден,а после незнам по колко).Водя каката на училище и обикаляме с малката.И все гледам да похапна ,че у дома не ми остава време.А и тези дни имам ангажименти по организацията на рождения ден  на беборана.
Вчера ходих при мой познат гинеколог.УЗ правихме,но пола не се видя.Каза ми да се подготвя за момиче.Ама аз няма да се подготвям и навивам от сега.До края все ще го видим, а и да не го видим - все тази.Нали си е наше!
Поздрави за всички!

Общи условия

Активация на акаунт