Топло лято наближава,АВГУСТовско бебе здраво шава

• 16 186
  • 283
  •   1
Отговори
# 150
Стели ,според мен варианта за серклажа е най сигурен в това състояние което си.Не се притеснявай,щом е добра алтернатива за бебка послушай лекарката си.Майка ми е била так с мен от 5 я месец до края,по малко се е движила и всичко е минало ок  Wink.
Бъди силна и ще мине всичко ,просто ще гледаш от добрата страна на нещата Hug

# 151
Stella_a, лежи и си почивай и се довери на лекарите. Наистина се надавам всчико да е наред и не се притеснявай, не се депресирай излишно, който те обича ще те обича няма значение на колко км е от теб и ще знае, че това, което се случва с теб не е за пренебрегване.
Стискам палци за всички мами  Praynig да са добре и да издържат това изпитание и да имат здрави бебчета лятото.
Dessyy, mama_galka, ще чакам да разкажете какви са Ви впечатленията от Шейново, защото аз няма да мога да дойда.

# 152
stella_a, за пръв път чувам за това вклиняване на околоплодната течност. Може да има и друг термин, но това не съм го чувала. Embarassed Та, какви са рисковете при серклажа - именно той може да предизвика повече контракции. Останалите рискове са като при всяка друга подобна интеревенция - инфекция, рискът от упойката, спукване на мехура... Това са неща, за които те така и така са длъжни да те информират, предполагам, че ако не са го направили, ще го направят. И все пак, ако нямаш скъсяване и никакво разкритие, а само контракции, не зная дали е необходим наистина серклаж. Би трябвало лечението да е насочено към спирането на контракциите. Thinking Просто явно това състояние, което за мен е непознато като термин, си носи някакъв специфичен риск. Ако можеш и ако искаш, обясни за какво става въпрос.
А как измериха дължината на шийката? Най-точно това става с вагинален ултразвук, предполагам така е било и при теб...
Дано всичко се нареди по най-добрия начин за теб и бебето.  Praynig

# 153
мила стелка, аз не съм доктор, но понеже изчетох къде какво има по въпроса със сврклажа и в крайна сметка ми се видя не чак толкова страшно, и наистина си е процедура в краен вариант, но ако това е избора пред теб ше го понесеш, не ми изглежда страшно въпреки, че аз се бях побъркала. е, аз се допитах до няколко специалиста, защото все не вярвам.
 добре е, че нямаш разкритие, но шом имаш постоянни контракции..не знам newsm78 може би трябва. не искам да ти се намесвам и понякога е ужасно да ходиш постоянно при доктори, но не знам дали да не се допиташ и до някой друг..? ако се чудиш..не знам, има ли смисъл де, така, че не те навивам. ако наистина до там се е стигнало, ти ще усетиш какво да направиш. стискам ти палци и много ми е мъчно, че ти се случва това, но всичко ще се оправи съвсем скоро сигурна съм, с теб сме Praynig Praynig Praynig
хубав ден сега на всички   bouquet

P.S. - нешо пак се обърках със седмиците и месеците- някой може ли да ми каже в коя точно седмица се влиза в шестия месец? говоря за гестационни седмици, аз не можах да разбера - ту пише 24 та ту 26 та..нещо не схващам..

# 154
stella_a, за пръв път чувам за това вклиняване на околоплодната течност. Може да има и друг термин, но това не съм го чувала. Embarassed Та, какви са рисковете при серклажа - именно той може да предизвика повече контракции. Останалите рискове са като при всяка друга подобна интеревенция - инфекция, рискът от упойката, спукване на мехура... Това са неща, за които те така и така са длъжни да те информират, предполагам, че ако не са го направили, ще го направят. И все пак, ако нямаш скъсяване и никакво разкритие, а само контракции, не зная дали е необходим наистина серклаж. Би трябвало лечението да е насочено към спирането на контракциите. Thinking Просто явно това състояние, което за мен е непознато като термин, си носи някакъв специфичен риск. Ако можеш и ако искаш, обясни за какво става въпрос.
А как измериха дължината на шийката? Най-точно това става с вагинален ултразвук, предполагам така е било и при теб...
Дано всичко се нареди по най-добрия начин за теб и бебето.  Praynig
мила не знам дали има друг термин за това,чувала съм да го нарича първоначален конус и точно така изглежда на видеозина като тъмно конусче в горния край на шийката,мериха ми дължината на шийката на вагинален видеозон както ти казваш

# 155
Здравейте и от нас - аз и БЕБКА  stork-girl

Лекарката каза, че за момичетата винаги било само 80 % сигурно, но аз го приемам за 100%.  Laughing

Сега чакам eya как ще отговори  Mr. Green

Виждам, че има доста момичета с проблеми. PIPILOTE, stella_a, maria.maria -  Пожелавам ви бързо стабилизиране. Стискам ви палци на всички. Пазете се, мислете позитивно. И дано всички се сдобием със здрави бебоци, когато им дойде времето.  Praynig Hug

За това квлиняване само да кажа, че това са така наречените предни води. При раждане те са в тази част от околоплодния мехур, който излиза първи през шийката и тогава следва главата. Разбира се първо трябва да има разкритие.

Последна редакция: ср, 09 апр 2008, 12:33 от Martini mama

# 156
Може ли да помоля да ми сложите синьо щъркелче?

# 157
мила не знам дали има друг термин за това,чувала съм да го нарича първоначален конус и точно така изглежда на видеозина като тъмно конусче в горния край на шийката,мериха ми дължината на шийката на вагинален видеозон както ти казваш

Аха...
Ами, не знам... Така, както го описваш, предполагам, че има по-голяма вероятност при това положение да се получи разкритие от контракциите. Не зная какво да те посъветвам, освен да поговорите още веднъж с лекарите за всичко. И най-вече дали това вклиняване пък няма да е проблем при серклажа - в смисъл - да няма от него по-голяма опасност за спукване на мехура? Стискам палци всичко да е наред и каквото и да предприемете оттук-нататък, да е с успешен край! Серклажът наистина не е страшна процедура, продължава много кратко време и не носи никаква болка сам по себе си. Успех! Hug

# 158
Стелче,аз от скрелаж нищо не разбирам,но с първата ми бременност не бях на легло само 2 м.Лежиш си, ставаш телеман,а когато не гледаш филми четеш,аз най-вече четях книги за бременни и за отглеждане на деца и бях станала експерт- поне на теория, но всичко, което прочетох ми беше много полезно после,беше ми и първа бременност. Времето минава по-бързо от колкото си мислиш. Няма страшно от нищо.

# 159
Malkabubi  мисля ,че 22 седмица  и 1-2  дена влизаш в шестия месец.Също  преди време някой беше качил в албума  една таблица , за това в коя седмица влизаш в съответния месец.

# 160
Стелче много съжалявам, че се е стигнало дотук ти да избираш какво да правиш, защото доколкото разбирам и при серклажът и без него пак има някакъв риск. Ужас, да не знае човек какво да прави!  #Crazy Моят съвет към теб е да чуеш още едно мнение, в друга болница, при друг лекар и тогава да послушаш сърцето си, какво ти казва то! Помоли се на Света Богородица и остави нещата в нейни ръце! Ще видиш, че всичко ще е о.к. Другото, което мога да те посъветваме да отидеш до Руската черква-напиши на едно листче желанието си и слез долу при саркофага на свети Серафим. Пусни го в кутията и запали свещ. Този светец прави чудеса - знам какво говоря, повярвай ми! Аз по принцип не вярвам на такива неща, но го казвам от личен опит. Късмет и  Flowers Four Leaf Clover  fingerscrossed

# 161
  • София
Здравейте, момичета Hug Как сте?
Стела, мила дано всичко в с успешен край и да няма никакви усложнения за теб и бебето Hug Ще видиш, че всичко ще бъде наред само бъди спокойна..
Желая и на Пипилотка скорошно завръщане и оздравяване Hug
Mamadona, благодаря ти мила(благодаря ви на всички момичета).. незнам бъбрека заради бременността ли ме боли или от нещо друго, защото миналата пролет бях с хроничен цистит #Crazy Cry Снощи направо неможах да заспя от болки..днеска съм по-добре, но ще питам докторката, че не се издържа.
А моят мъж снощи ми вика "ми мило немога нищо да направя" и като го помолих да остане с мен днеска да си вземе отпуска за 1 ден и ми отвърна "Трябва да ходя на работа".. а аз да умирам..добре, че не ме боли толкова много, че щях да го  #2gunfire
Ходих да ми правят изследвания (кръв и урина) и лелката в лабораторията ми вика "Ама то е 12 ч. прави се на гладно" и аз и обяснявам, че не съм яла, че почти всеки път ходя по това време тя не та не и много ме вбеси #Cussing out
А снощи моята бебка така си ме риткаше сигурно усещаше, че нещо ми има и ми даваже кураж отвътре.. милата ми и тя маи не спинка като мен Cry

Момичета, пазете се и приятен и спокоен ден от мен  bouquet

# 162
Malkabubi  мисля ,че 22 седмица  и 1-2  дена влизаш в шестия месец.Също  преди време някой беше качил в албума  една таблица , за това в коя седмица влизаш в съответния месец.

newsm78 хмм аааа не разбира:) а в книгите пише 25 гестационна седмица...и кво сега влязла съм в шестия месец и не знам - типично в мой стил хахаххахах Joy Joy
качих си най-после снимки в албума на шкембака, така да се сравня и аз с другите:)

някой беше написал поздравления за стелка за сватбени снимки, ама къде са? стелке искам да те видя булка ако има линк дай насам  Laughing и бързо оздравяване.
ПП Св. Серафим наистина върши чудеса, това е едно от любимите ми места в софия, имам предвид църквичка, иначе на Цветница - всички мами ходом марш в манастира Св. Мина:) много е хубаво там по това време и си е само за нас нали сме  preggo

# 163
  • София

1 месец: 1-4 г.с.
2 месец: 5-8 г.с.
3 месец: 9-13 г.с.
4 месец: 14-17 г.с.
5 месец: 18-21 г.с.
6 месец: 22-26 г.с.
7 месец: 27-30 г.с.
8 месец: 31-35 г.с.
9 месец: 36-40 г.с.

http://www.justmommies.com/get_pregnancycalendar.php?action=Crea … regnancy+calendar

# 164
ооо тенк ю дет се вика   bouquet

така ми е по-подредено Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт