Топло лято наближава,АВГУСТовско бебе здраво шава

• 16 118
  • 283
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, момичета!
Аз не ходих при PIPILOTE днес, защото щяха да й станат много посещения, а не бива да прекалява с излизането. Оставихме го за утре. Тя каза, че най-сетне може да каже, че е по-добре, защото болките са спрели. Но коремът й все още се стяга. Confused Май ще си полежи в болницата... Tired
Вие се пазете и утре ще докладвам!

# 136
Уважаеми бъдещи родители,

Заповядайте на 13.04.2008 г. в „Еспресо бар”, ЦУМ, етаж 2, на първата по рода си среща за разясняване правата на бременните жени. Ще получите информационната брошура за правата на здравноосигурените бъдещи майки „Аз ще ставам майка”, която съдържа данни за прегледите и изследванията, които са заплатени от НЗОК по програмата „Майчино здравеопазване”; периодите, през които те трябва да бъдат правени; допълнителните изследвания и процедури, покрити от НЗОК в случай на рискова бременност и/или усложнения и др.
Безплатно ще се раздава и дневник – календара за здравословна бременност „Ние чакаме бебе”, който представя систематизирано и достъпно информация за 40-те гестационни седмици на бременността.
Ще имате възможност да се консултирате със специалисти от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), юристи и лекари.

Срещата ще протече в неформална обстановка, на сладки приказки и сладки хапки, в която всеки желаещ ще може да задава директно въпросите си към нашите гости.

Инициативата се провежда в рамките на кампанията „Ние чакаме бебе”, проект „Печелиш и помагаш” на българската букмейкърска къща „Еврофутбол”.

За контакти:
Дирекция „Връзки с обществеността”
Тел.: 02/81 89 126

# 137
Марта не е препила, ами се е сбъгясала от работа и така.

мария.мария, пълна ти е кутията.
Не мога да ти кажа нищо за токсоплазмозата - не знам какво изследване са ти правили, не си казала какви са тези триста (мерни единици?), титър ли е това, какви са референтните стойности на лабораторията? Мога за успокоение само да ти кажа, че вероятността да е остра инфекция е много по-малка от вероятността да имаш вече изграден имунитет. Най-добре говори с лекаря, който ти следи бременността.

# 138
ох... аз не знам от къде да започна,но накратко-трябва да ибирам между серклаж или лежане до края + вливания през седмица,извинявайте,че не съм подробна ,но в момента нямам настроение,пак ще пиша  Cry

# 139
Момичета, пожелавам на всички ви проблемите ви да изчезнат яко дим #Cussing out (както се вика). Моля се за всички от сърце да устискаме още малко и да гушнем живот и здраве малките сладки, здрави и прекрасни бебченца  Hug.
Хиляди прегръдки за PIPILOTE , за Стелка (мила не се безпокой, докторите ще направят всичко, което е най-добро за бебенцето ти и всичко ще бъде наред) каквото трябва ще преживееш, но накрая ще гушнеш детенцето си живо и здраво Hug сигурна съм, че всичко ще е наред - хиляди целувки ти пращам и кураж  bouquet
И на мен вчера от притеснение ли от що ли почти цял ден ми беше "дървен" корема (бях на консултация) доктора каза, че е нормално да ги има тия контракции (т.н. подготвителни без болка разбира се) и да пия нош па. Казах му, че  ме боли опашката, пак било нормално, все пак бебето расте (а моето малко в повече май - цели 430 грама е за 21 седмица - абе дундичката на мама Flutter) и притиска разни съдове това онова вика я по-спокойно си карай бременността бе момиче, ти откачи вика с доктори и изследвания. И това моя си доктор го казва - толкова е спокоен човека - евала. Никога досега не ми е "вкарвал" излишни притеснения в главата, а напротив - за него почти винаги всичко си е наред, докато не докаже на 100%, че има нещо. А не като другите има ти нещо, но не е сто процента сигурно и сега видиш ли ще трябва да го мислиме така ли е не е ли.
Пак се отплеснах, целувки на всички и повече хубави емоции Hug

Коте, ти тръгна на работа и забрави дружината Crossing Arms

# 140
Добро утро майчета!

Стелче миличка всичко ще е наред, ще видиш. Каквото и да решат докторите в случая, трябва да си спокойна и да помниш, че е заради мъничето, което расте в теб и което ще гушнеш август месец. Лежи си, почивай си и се зареди с цялото спокойствие на света  newsm51
Пипилотка много прегръдки и кураж за тебе, и скоро да ни навестиш с добри новини  Hug
Дидка усещам много положителна промяна в теб, а това със сигурност усеща и бебка. Погали коремчето от мен  Hug

При мен нищо ново, водих вчера детето на цирк и беше безкрайно щастлива. Отдавна не бяхме ходили на толкова завладяващо представление. То не бяха лъвове, тигри, коне, змии, понита, кучета, разни акробати и клоуни.... аз се забавлявах не по-малко, а и бебка също подскачаше доволно в корема ми  Laughing
Само дето отая сутрин ходихме на лекар, че на главичката на каката е излязла някаква раничка и тя се притесни и ревна . Е в крайна сметка се оказа засилена себорея и докито ни даде лосионче за мазане и някакъв специален шампоан.

Желая Ви мнооого усмивки и положителни емоции  newsm51

# 141
Хехехехе Асе Hug благодаря ти, погалих я малката дебеланка. И вие ли ходихте на цирка, ние също - беше страхотно. Много хубаво представление. Моята дунда два или три дни не беше много активна ако си спомняш и не се обаждаше много, ама на цирка като се разкача и разрипа това ми ти бебе Laughing беше страхотно изживяване. Особено на края номера на братятя Балкански на колелото на смъртта - всеки път ми настръхва косата, а бебка полудя вътре в корема Laughing Целувки и на каката, миличката душичка представям си е как е плакала, че нещо й е излезнало на главичката (толкова са ми милички). Божееее обожавам децата ooooh! - нещо се размекнах  #Crazy, абе откачена работа.

Моето коремче от два, три дни се е позаоблило още повече, вече и на горе е доста оформено - тръгва си баш от под гърдите (няма ги двата ката корем отпреди Mr. Green). Май едра ще е беба наистина Whistling

# 142
  • софия
Добро утро и от мен HugДа взема да се разпиша,че ще ме забравите Joy
Първо искам да честита на всички рожденните дни,които пропуснах.Да сте живи и здрави   bouquet
На PIPILOTE скорошно оздравяване и никакви проблеми повече Heart Eyes
stella_a всичко ще бъде наред.Лекарите си знаят работата,довери им се Peace
При мен нищо ново.Бебка рита по цял ден,имам чувството че е на аеробика JoyТакива яки шутове раздава Heart Eyesчак ми мести корема вече.
Да ви питам-някой ще ходи ли утре в Шейново на отворените врати?Аз се записах и ще ми е приятно да се видим ако ще ходи още някой.
Засега толкова от мен,после ще се включа пак  bouquet

# 143
Добро утро и целувки от мен и бебето!
Еееее, човек да не зарадва на хубаво време и то вземе, че завали! Омръзна ми това седене по цял ден в офиса. Задника ми и той вече излезе на корема  ooooh!. Нищо, то ще се оправи-няма къде да ходи, все пак иде лято, а и АВГУСТ наближава. Сутринта казвах на мъжа ми, че сякаш беше вчера като обикаляше над теста в банята, а какво стана другата седмица влизам в 6 месец  newsm78. Много бързо мина този хубав период. Да можеше да ни се случва по-често, а? Щеше да е страхотно! preggo Иначе около мен нищо ново! Чувствам се много добре и чакам с нетърпение многото почивни дни, за да си полежа.
IntRiGa_GirL стискай зъби мила! И мен ме боли всичко - и кръст и бъбреци и опашка и гъз и краката ми се подуват, обаче въпреки всичко съм много щастлива от тия болки, защото знам за какво ги търпя! Така, че горе главата, куцай си, дръж се за кръста, ама с най-широката усмивка, която имаш, защото ще видиш, че си е струвало да изтърпиш всичко това. Същото го казвам и на stella_a само не се тревожи-слушай си докитата и знай, че накрая ще бъдеш възнаградена стократно за неудобствата, които си изпитвала. Целувам ви много и ви пращам по едно СПОКО! и не спирайте да вярвате, че всичко ще бъде о.к. и то ще бъде!!!
Asija моля те кажи къде е цирка да заведа и аз мойто момче и от колко има вечерно представление? Той ще е много щастлив! Трябва ли предварително да взема билети или има и преди представлението? Целуни Стефи по главето и от мен! Да се оправя бързо! Сигурно е много суетна като всяка малка девойка и раничката най-вероятно я притеснява доста!
Пожелавам на всички приятен ден и много положителни емоции!  Tada

# 144
Мамадона шапитото на цирка е опънато зад Мола на Стамболийски. Аз помолих майка ми предния ден да вземе билети, за да имаме хубави места. Доколкото разбрах представления има всеки ден бе з понеделник, от 16:00 и от 19:30 ч. Ние си взехме за червена зона, цените са 18 лв. възрастен, 6 лв. дете до 12 г.мисля и за ненавършили 3 год. е без място 2лв. За ложите най-отпред цените са 20 лв на калпак , но няма намаления за деца, а за най-горните ложи са 15 лв, пак без намаления. И вътре още с влизането оставяш едни 20 лв. за пуканки, вода и прочие глезотии, тоалетната е 0.50 лв, ако искаш да разгледаш терариума и останалите животни в почивката е още 2 лв. Абе не е евтино мероприятие, но пък си струва Simple Smile

П.П. И да предупредя хората с колите. Много трудно се намира място за паркиране. Варианта е по-в началото на самата улица иначе е ужас.

# 145
Момичета, благодаря ви за милите думи за PIPILOTE! Днес се надявам да успея да й ги предам! Hug

Аз се намесих във вашата темичка и ща не ща прочетох и за вас, и исках да кажа нещо по този въпрос:
ох... аз не знам от къде да започна,но накратко-трябва да ибирам между серклаж или лежане до края + вливания през седмица,извинявайте,че не съм подробна ,но в момента нямам настроение,пак ще пиша  Cry

stella_a, защо искат да ти правят серклаж? Разкритие ли имаш или скъсяване на шийката? Ти си вече в по-напреднали седмици и е малко рисковано на този етап, особено пък ако имаш и някакво разкритие. Аз съм със серклаж в момента, но ми го направиха в 16-та седмица, заради предишно преждевременно раждане и леко скъсена шийка през тази бременност. Доста четох за серклажа преди да се реша да ми го направят, но навсякъде пише, че серклажът по спешност (т.е. в по-късни седмици и при започнало разкритие) е с много по-малка успеваемост и носи по-сериозен риск. Все пак, зависи какъв е конкретния случай. Ако ти се говори за това, сподели, може да успеем да помогнем - ако не с друго, поне да те окуражим. А в коя болница те наблюдават (гледам, че пише София-Белград)?

# 146
Мама Дона толкова си позитивна че чак и мен ме заразяваш.И при мен е така тук ме боли туи онуи но съм щастлива бебока е станал доста активен и много се кефя. и аз скоро си мислех кога разбрах че съм бременна и като казах на мъжо ревнах.И ето на вече  съм почти в 6 месец времето лети еи сега ще доиде август.Ами когато видях беб за първи път на ехограф как мърда умрях от кеф и пак ревах.Вчера се качвам в автобуса и една женица ми прави място да седна един дядо с засилка ми вика момиче може ли да станиш да седна.И аз с кеф НЕ защото съм бременна ама горда горда.А срещу мен една баба ме гледа гледа и накрая ми вика.кои ма мамо те излъга и бебе да ти направи имаш ли поне 18 години.Направо паднах и без да искам викам не а тя се скъса да плюе по мъжете как лъжели малките момиченца мрасници и още цветни. hahahaЦяла вечер се хилих..............и още ми е смешно

# 147
 Joybobito81 старшно смешна случка с бабето! Много се радвам, че при теб се случва така! Мене никъде не ми дават предимство. В магазини, по банки и т.н. Оглеждат ме много внимателно и като видят, че съм бременна си извръщат главите, все едно не са ме видяли. Направо съм потресена, ама какво да правя-вися си и това е! Плюс това аз даже съм с две-едно в коремчето, което никак не е малко и едно за ръчичка, ама ЙОК братче, направо сме се изродили. А доскоро не вярвах на една колежка, която ми каза, че както си седяла в трамвая и един дядо й казал да стане, да седне той, а тя като му казала, че е бременна (при това в 9 месец) и не може да стои права, той й казал - Е, какво от това, аз ли да стоя прав според тебе?  #Cussing out Леле, направо ставам бясна! Не знам какво ми става, но аз по принцип съм много спокойна. От както съм бременна паля от раз. Оня ден вдигнах бесен скандал на пазара, защото една тъпа лелка каза на Крис да не й пипа ягодите. Съжали после 100 пъти, че си е отворила устата.  #Cussing out А вчера един глупак ми препречи пътя с колата и отвори вратата да крещи, че съм го засякла. Изслушах го най-внимателно, но той реши да ме напсува на майка! Е няма такъв панаир! За лудо сте си давали парите за цирк! Такива думи излезаха от устата ми, че не знам и аз от къде ги знам!  Embarassed Обаче ме вбеси тоя идиот......... Извинявайте, че ви напълних главите с глупости, ама много ме е яд, че сме оскотяли и озлобяли като някакви диваци от племе и освен собствения си гъз, друго не ни интересува. Ама, какво се чудя, като гледам Мюзик айдъл и като го видя онова говедо Иван и като отворя интернет и гледам, че всички за него гласуват - какво повече да говориме... #Crazy newsm78
Асенце мерси за изчерпателното инфо!   bouquet

# 148
  • В чуден свят с четири Слънца
Здравейте момичета,
Стискам палци на всички, които имат здравословни проблеми, всичко ще премине и съм сигурна, че лятото ще гушкаме здрави бебоци и изобщо няма да си спомняме за малките и големи неприятности.
Аз да се изжалвам, спуках вена на крака, много близо до слабините и ужасно ме боли, пия някакви хапчета, да не се получи тромб, куцам и се клатя като пате, но стискам зъби. Казаха ми, че трябва постоянно да лежа с вдигнати крака  Sad
Деси, аз утре също ще ходя в Шейново на Дни на отворените врати, ще се радвам да се видим Simple Smile. Дано да успея да докоцукам някакси до там.
На Стела и Пипилотка им пращам тонове положителна енергия.

# 149
ето мало подробности-шийката на матката ми е добра дължина(сега я измериха 3,6см,но може и да е отколонение при измерването в сравнение с 4см миналия път),няма разкритие,но това което най-вече притеснява докторката е,че започнало вклиняване на околоплодната течност и в този случай контракциите са много опасни.Чрез серклажа няма да спрат контракците,а само ефекта от тях-предлага го като превантивна мярка,но каза,че ако ставало въпрос за неин близк задължително ще го направи като остави избора на мен.Ако не го направим се очертава лежане през цялото време и през седмица на вливания в болницата(което между другото ще ми излезе и доста солено,но парите не са най-важното в случая) и остава риска бебето да тръгне да излиза,а това не може да се спре.Каза,че не може да гарантира,че и след серклажа няма да се наложат вливания,но много по-рядко.Увеличиха ми дозата на магнезия,който пия и доки каза,че трябва да имам поне 3 дни без контракции.До края на седмицата трябва да взема решение,като близките ми казават да го правим(серклажа),че ако нещо се случи цял живот ще се обвинявам,че не съм взела всички възможни мерки.Някой преживял ли го е и може ли да ми даде съвет?
Между другото докторката каза,че няма да е късно,а виждам,че сте ми писали,че е - някакви усложнения ли могат да възникнат ?Тя ми обясни ,че става въпрос за краткотрайна интервенция(наколко минути) под пълна упойка и безопасна за бебето,че шийката е достатъчно дълга ,за да я направим,лежи се само 1 ден в болницата.
Ieppe следят ме в клиниката на Щерев в София,вече ми забраниха да пътувам до Белград,а съпругът ми работи там и това,че ще се виждаме през уикенда ме подтиска още повече

Общи условия

Активация на акаунт