Топло лято наближава,АВГУСТовско бебе здраво шава

• 16 075
  • 283
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Здравейте, мамиии  Hug как сте?
Честит Рожден Ден на Миши..да е жива и здрава и много да радва мама, татко, батко, кака и да помага за новия член в семейството newsm59
Момичета, днеска бях на ФМ при Д-р Врагалева..много мила жена, всичко ни обясни..
Ние ще си имаме...момченце newsm53 Асе, моля те да ми смениш щъркела  stork-boy Каза, че всичко с бебока е наред, че по последна менструация термина ми е на 12.08.(ако може Асе, и него да смениш), а по ехограф на 15.08. Едното бъбречно легенче било малко по голямо, но каза да не се притесняваме и след 2 седмици да отидем да го погледне пак.. Нашия бебок си беше легал по корем и неможеше да му види личицето и ми вика "Стани потанцувай малко да се обърне" и след като с татито му се извинихме, че му говорихме в женски род мъника се обърна и го видяхме нашия хубавец Crazy Laughing Като ни извика докторката и аз ставам да влизам и мъжо стой седнал и му викам "Айде бе" и той "Ами и аз ли да влизам..ще те чакам тука" и доки "Айде бързо и двамата" Laughing умря си от кеф, докато гледаше и после на кой ли не звъня да се похвали.. И двамата искахме мома, ама докторката като каза момче и си викам момче, момче мое си е няма да го върна Heart Eyes
Ходи и на уролог..каза, че нямам никакви инфекции в бъбреците, но в урината ми е имало кръв..изписаха ми Неоренал и още някакви лекарства и ми каза да отида при него след 2 седмици да ме види.

На вас мами ви желая хубав и спокоен ден  bouquet Hug

Последна редакция: пт, 11 апр 2008, 15:53 от IntRiGa_GirL

# 211
Благодаря на всички момичета за поздравите!Желая на всички здрави,красиви дечица и много радост покрай тях.Радвайте се на всеки момент,защото лентата не може да се върне.

# 212
  • ....от ляво до десния завой...
Привет мамички,
Аз наминавам набързичко само да драсна, т.к. днес бях на прегледче.....
Вече имам първото докторско "предположение" за пола на моя бебо и то е - момченце! Flutter
За сега не искам никакви щъркели, защото според мен все още нищо не е сигурно! Wink
Наблюденията ми така като съм чела са, че предположения в началото бебето да е момиче, а после да се окаже момче са често срещани, ама обратното - да видят момче, а накрая да излезе момиче, май по-рядко се случва?! Rolling Eyes Я си споделете и вие наблюденията по тоз въпрос, че ме удрят размишления в тая насока.... Thinking
Друго какво интересно при мен - създадох си позитивно настроение днес, като си купих две тунички - за топлите дни да се докаросам! Едната е с късо ръкавче сивичка от трико, а другата е весела жълто -зелена на сини, розови, бели и оранжеви цветенца, има и блестящи неща по нея, които много я отварят, с презрамчици е и може да се носи и с блузка или фланелка отдолу! Трябва да ги снимам и да ги кача в албумчето! Grinning

Изписаха ми едно хомеопатично лекарство за мазане против болката отзад в прищипания нерв, за която вече знаете, но му забравих името, а рецептата остана в аптеката, защото ще ми го поръчат и в понеделник ще го взема.

Да е живо и здраво детенцето на mi6imadi! Много да ви радва! Весел празник днес!
За едногодишното сладурче :

За мама mi6imadi :

# 213
Ето я рожденничката
http://www.bgbaby.net/bebe6orko/

# 214
Здравейте мами,

минавам от тук, да наваксам с четенето на темичката ни, и да се запиша.

Честито на Синдерелка за момченцето! Да ви радва малкото бъбречеце цял живот и да не прави много бели  Hug  bouquet

Честит Рожден ден на Миши   bouquet

Много ама много кораж за мама Стела, да вярва и да мисли само хубави неща за малкото си човече. Мила Стела чувала съм че жени със същата процедура и основно лежане са износвали страхотни здрави деца. Ако си се консултирала с другите лекари по въпроса би било много хубаво. Защото от личен опит докторите в бг не си пестят думите, излишно наплашват майките дори и да не са сигурни че е опасно. Аз лично преди 2 месеца когато си бях за малко в бг, получих болки от притеснение, и ме наблюдава шефа на родилното отделение в Майчин дом, наплаши ме страшно много с това че имам плеврия, че трябва да пия 3х1 но шпа-та и само основно да лежа през цялата бременност, да забравя за секса, защото имам рискове от аборт .. в Швейцария беше потвърдено единствено, че наистина имам ниска плацента, но не е застрашаваща и единственото, което трябва да промемя и да не нося прекалено тежки неща, което всъщност си се отнася за всяка бременна независимо колко ниска плацента има. Така че мила, ако имаш възможност би било хубаво да се консултираш ако ще 1-2-3 пъти с лекари, които са от други болници - било те частни или не.

знаете ли че за първескинките които сме съвсем е възможно да бъркаме подготвителните контракции с растежа на матката като усещане.
Защото аз вчера бях в болница, тук в Берн, абе усещам че корема ми се свика отпуска тежи ми долу от няколко дни, и вчера на обяд изведнъж си ме и заболя .. при което на бързо в Фрау Клиник-а в Берн и мериха хората нямах ни една контракция, а корема си се свиваше и отпускаше по същият начин .. изпочупиха се хората да ме изследват  3 часа и така и не видяха за какво да се хванат, нито бактерии в урината, нито инфекции, бебо си добре, матката добре .. гледаха ме на вагинален да видят как са органите отвътре ..хм нищо! всичко перфектно! изписахи ми единствено магнезии на хапчета да си пийвам допълнително. И естествено казаха че ако имам пак такива болки да отида пак  .. казаха ми, че нош па не е доброто решение за контракции, защото не е хубаво да си прекалено отпуснат .. по-добре дефалган, което е по-голяма доза парацетамол на практика ... та така, днес съм и по-спокойна .. и нямам тези крампове ..

Останалите мами бъдете здрави! Радвайте се на шаващите бебенца и приятна почивка през събота и неделя! Popcorn nuts

# 215

Shocked

Последна редакция: пн, 14 апр 2008, 13:18 от pipi4ina

# 216
 Здравейте мами   bouquet

Мишимади  да ти е жива и здрава рожденичката  newsm59 nbirthday  желая й весело детство  hbdtu

# 217
  • В чуден свят с четири Слънца
Мишимади, да ти е жива и здрава красавицата, да си я отгледате с много любов и и пожелавам весело и безгрижно детство!
  ura newsm67 nbirthday

# 218
Честит рожден ден на сладката Миши! newsm59  ura newsm38
Да е много здрава и послушна и много да ви радва!Да са здрави и послушни и каката и баткото и всички да помагат на мама в отглеждането на очакваното бебче!!!Желая здраве и щастие на цялото ви семейство! family6 newsm51
Весел празник!
Оффф,да ви се оплача,аз днес не съм на себе си от нерви!Сутринта ми се обажда акушерката от ЖК и ми съобщава,че здравноосигирителните ми права са прекратени,заради невнесени осигуровки от 4 месеца #Crazy #Crazy #Crazy
Каза да отида до НОИ и да си взема оттам някакъв документ,че са внесени,защото може нещо системата да не ги е отразила...В НОИ пък се оказва,че аз,моля ви се,изобщо не се водя на работа smile3515А счетоводителката на фирмата твъди,че всичко е подала както трябва и чак ми се кара по телефона и ми задава някакви въпроси,на които тя не може да си отговори-ама,чакай малко бе,душа,аз пък откъде мога да ги знам тия неща-НАП пък НОИ???А най-големият абсурд в цялата тая каша е,че измежду тия 4 месеца имам 1,в който съм се водила на работа,ползвала съм 5 дена болничен и той ми е изплатен.А болничните ми за януари и февруари са заведени в НОИ и не ми се изплащат,защото при тях не е заведена никаква друга информация за мен-е как стават тия работи,не знам?!?Факт е обаче,че аз в момента нямам здравноосигурителни права и сега трябва да отида до ЖК да ми анулират обменната карта и да си върна направленията,които ми дадоха вчера-едното от които беше за токсоплазмоза, и когато си оправя нещата и си възстановя правата,тогава пак мога да се запиша...и сега се почва едно ходене по мъките[smilie=smile3511.gif].Направо ще ми се пръсне главата,толкова съм бясна и незнам откъде да започна newsm61. Най-много се притеснявам,че си тормозя бебката и се опитвам да се успокоя,но....нещо не успявам! newsm45
Не,че разчитам толкова на тая ЖК-там ходя само за да си ползвам правата(които всъщност се оказва,че ги нямам)за изследванията по ЗК и да ми водят обменната карта,с която един ден,живот и здраве,трябва да отида да раждам...Не,че не си ходя и аз на частно да си ми следят бебенцето,но разбирате ли-аз в момента се чувствам като че ли съм най-големия престъпник,като някоя измамница...а нямам никаква вина за това,камо ли милото ми бебенце!!!
Извинявайте,че ви засипах с моят гняв и проблеми,но просто имам нужда да го споделя с вас и се надявам,че ме разбирате!В понеделник тръгвам  да си оправям тия бакии,но не знам какво да направя,за да не се ядосвам!
Благодаря ви,че ме "излушахте" и извинявайте,че ви тормозя с моите проблеми  bouquet
Желая на всички много усмивки и приятна събота и неделя!!!  love001

# 219
Здравейте, момичета!
Ето новините от PIPILOTE. От вчера е на антибиотик, защото явно лекарите се съмняват, че може да има някакъв възпалителен процес в тази миома и от това я боли. Rolling Eyes Не е ясно дали наистина е така, защото поне според изследванията уж всичко беше ок. Ама, нали се сещате колко й обясняват и на нея кое защо правят. Днес са й излезли и хормоналните изследвания (защото тя и с това имаше притеснения), но за радост за пръв път, откакто е бременна, почти всички показатели са й направо чудесни! Мисля, че това ще я поуспокои. И накрая, снощи е била на ФМ (пуснали са я да излезе по повода) и вече е официално, че чакат момченце (всичко с него било наред, според лекарката). Simple Smile Може да го отбележите с един син щъркел и да му обясните (на щъркела) да не бърза да носи бебето преди края на юли, ако обича. Mr. Green
Стела, дано устискаш с контракциите и да не се налага серклаж! Успех!

# 220
  • ....от ляво до десния завой...
mama_galka ,
Няма проблеми за това, което си ми написала в личното съобщение!
В понеделник като разбера ще ти драсна именцето, но си изпразни кутията с лични съобщения, че не приема повече писъмца! Peace
Питах гинеколожката - Индометацина действа локално и няма опасност за плода! Ако болките ти са нетърпими и се схващаш като мен, вземи си гела и мажи вечер преди сън, с леки масажни движения, без натискане!
Поздрави! Hug
~~

# 221
Синдарелче мисля че още е рано за пола и често стават грешки моята приателка до последно и викаха момче и мъжа и на седмото небе и в началото на 8 се оказа мома.Другия месец ще се види по ясно и аз имам чувствато че моята фъцка ще се окаже фъц.Ако още един път ти го потвърдът ясна е работата ще чакаме още малко толкова сме чакали.На Интрига да и е честит малкия мъж.За Пипилоте се радвам че е добре дано скоро да отшуми всичко.Днес разбрах нещо за едни комшии които чакаха детенце всъщност се роди но неискам да ви казвам подробности защото съм потресена а и е гадно.Камето фирмата в която работиш е длъжна да ти е внесла осигуровките като начало отиди в нои и им кажи че би трябвало да а ти внесени тия луди ли са та нали после върху последните 6 месеца ще получаваш болничен за маичинство.Имаш права така че ако от нои потвърдят че грешката не е в тях тая счетоводителка твоита я вдигни във въздуха знам ги как се правят на луди.Стискам ти палци да се оправиш по скоро доста неприятно е но все пак това е България да оставиш бременна жена без осигуровки ми то и болнични после няма да ти плаат като родиш то не е само ЖК.... #2gunfire

# 222
Камето миличка на твоойта счетоводителка и кажи, след като са платени осигуровките да ти даде копие от платежното нареждане, също и фишовете за заплатата която получаваш и копие от уведомлението до НОИ за започването ти на работа във фирмата. След като/ако ги получиш с цялата тази документация отиваш в НОИ и си търсиш правата.
Вариант 1- фирмата не е плащала осигуровки (срещана практика), ти пък не смей да се разписваш на фиш за заплата после спокойно си завеждаш дело и си искаш парите, а ако ги плащат по банков път са в нарушение, защото първо се плащат осигуровки и след това заплати, т.е. са уязвими по тоя параграф.
Вариант 2 - НОИ пак са оакали нещо ( често срещано). Не са обновили информацията, която подават към НЗОК и прочие. Служителката която те е посрещнала е била запразнила вече и хич не и е било до твойте грижи, затова най-лесно е да се накисне работодателя.
За съжаление и двата варианта са повече от възможни.
А ако се закучи работата викаш "Господари на ефира" те само това и чакат, ей такива абсурди.

Най-важното обаче е да си спокойна и мисли за бебка. Хайде целувки от мен и спокойна нощ  Heart Eyes

Мишимади имаш страхотни дечица, да са т живи и здрави и мнооого да те радват. Наистина децата са това за което си струва да се бориш и най-хубавото, което може да се случи на човек. А малката бонбонеста рожденничка, да я намачкаш, нагушкаш и нацелуваш от мое име.

Последна редакция: пт, 11 апр 2008, 23:33 от Asija

# 223
Влизам за бързо . Цяла нощ имах болки ниско долу и сега изчезвам към болницата. Стискайте ми палци всичко да е наред.

# 224
Влизам за бързо . Цяла нощ имах болки ниско долу и сега изчезвам към болницата. Стискайте ми палци всичко да е наред.
Стискам палци дано всичко е ок при теб. Praynig

Аз да се оплача и аз....тази нощ втора поредна получавам нещо като крамба в левия ми прасец  и вия от болка през нощите.Продължава няколко секунди ,даже и минута и е ужасно #Cussing outСъбудих се предната нощ с тази болка,схващане ли е какво е и започнах да викам,не можех да мръдна ooooh!,започна мъжа ми да го масажира и накрая го удари рязко и мина изведнъж #Crazy
Тази нощ пак,добре че го бях предупредила милия и реагира по бързо от предния път Mr. Green
Сега ,днес не мога да върва с левия си крак,боли ме прасеца и го влача #Cussing outкато натъртено ми стои...
Намрънках се ,оплаках се ...пожелавам ви приятен уикенд Hug

Общи условия

Активация на акаунт