Топло лято наближава,АВГУСТовско бебе здраво шава

• 16 070
  • 283
  •   1
Отговори
# 225
мерси, не би било зле и Котката да хвърли едно докторско око над препоръката Wink

Котката лично пие Магнерот - като се изморя много в работата, вечер получавам гадни крампи на мускулите на краката. Ама иначе според мен няма голяма разлика между препаратите - казват, че магнерот-ът бил пречистен за бременни, за да не им прилошава.
Сигурно съм закъсняла с включването, ама не съм влизала от сряда или четвъртък, май.

# 226
Клеопатра стискам палци всичко да е наред и бързо да се прибереш в къщи!

# 227
не че има значение, ясно че парите не са най-важното и т.н. ама все пак, ще пробвам да се доредя и за Токуда, ма много сложно ми се струва там, нали нямало места, как ще стане.. newsm78  #Crazy newsm78

Защо да е сложно - ти за ЖК ли питаш или за раждане? На ЖК можеш да ходиш навсякъде, после в 7-ми месец си записваш час в Токуда при който доктор искаш (обикновено записват часове за 1 месец по-късно), в 8ми месец отиваш при него, казваш, че искаш да раждаш там, разбирате се и толкоз. Аз засега съм си набелязала шефа на АГ-то им, д-р Карагьозов (младия), но мисля да се запиша чак в началото на юни за към началото на юли.
И мисля при тях да ходя на запис на тоновете (15 лв.), защото моят гинеколог няма апаратура.

Апропо, във вторник бебка беше дълга 21 см и тежеше 400 грама. Засега мислим да се казва Михаела Simple Smile По традиция другите три деца на татко й също са с буквата "М" - на мен ми харесва така Simple Smile Освен това не е за пренебрегване да си кръстена на Архангел Михаил Simple Smile

# 228
Клеопатра,стискам палци всичко да е наред.
Пипилот, не се страхувай, аз също вярвам че всичко е ок с бебчо.Някъде из списанията съм чела за хубавото и лошото през моята бременност и съм срещала разкази за такива проблеми, но всичко е наред с бебчетата.
Много ми е интересно да чета за априлските мами, които им е мамента да раждат и изчезвам там.

# 229
  • ....от ляво до десния завой...
kameto79 ,
мила само споко! Първо провери как стоят нещата в НОИ и в счетоводството на работодателя ти! В НОИ ще ти извадят вероятно официална разпечатка от базата данни и така ще стане ясно дали работодателя ти не е направил някоя "мушенгия" , за която ще заслужава само това : #2gunfire ! Ако работодателя не е внасял осигуровки, не очаквай да си признае, ще почне да мотае, което само ще те изнерви още повече. Ако вземат да ти твърдят на думи, че осигуровките ти са внесени, напиши им писмена молба в 2 копия - едното за тях, другото за теб с входящи номера, че искаш да ти се извади официална справка от счетоводството! Ако ти направят справка - добре, ако не ти направят - работата е ясна, къде е скъсана веригата! Като направиш тая проверка, драсни тук на форума, аз лично ти обещавам да те подуча как да се оправиш по съдебен ред както с НОИ, така и с работодателя.  Peace
Най-важното е да си спокойна! Тегли майни на всички, събери информацията и ще ти помогнем с каквото можем! Hug
Хайде поздрави от мен на всички мами и приятни почивни дни!  bouquet

# 230
 kleopatra_r  мила мислено съм с теб и те подкрепям,дано всичко е наред с теб и бебчо!!!  Praynig
не разбирам защо напоследък толкова много момичета имат проблеми по време на бремнността,а нашите майки са имали спокойни и нормални бременностти  newsm78

# 231
не че има значение, ясно че парите не са най-важното и т.н. ама все пак, ще пробвам да се доредя и за Токуда, ма много сложно ми се струва там, нали нямало места, как ще стане.. newsm78  #Crazy newsm78

Защо да е сложно - ти за ЖК ли питаш или за раждане? На ЖК можеш да ходиш навсякъде, после в 7-ми месец си записваш час в Токуда при който доктор искаш (обикновено записват часове за 1 месец по-късно), в 8ми месец отиваш при него, казваш, че искаш да раждаш там, разбирате се и толкоз. Аз засега съм си набелязала шефа на АГ-то им, д-р Карагьозов (младия), но мисля да се запиша чак в началото на юни за към началото на юли.
И мисля при тях да ходя на запис на тоновете (15 лв.), защото моят гинеколог няма апаратура.

Апропо, във вторник бебка беше дълга 21 см и тежеше 400 грама. Засега мислим да се казва Михаела Simple Smile По традиция другите три деца на татко й също са с буквата "М" - на мен ми харесва така Simple Smile Освен това не е за пренебрегване да си кръстена на Архангел Михаил Simple Smile

здравейте на всички,
коте казвам, че е сложно защото като четох онази голямата тем апосветена на Токуда в общия форум, останах с впечатлението, че е сложно, с предимства били жените, които ходят на ЖК там, и ако не си бил там на ЖК, като отидеш да раждаш можело да те върнат ако няма места, тъй като родилната база била малка,- малко легла в смисъл.
опитвах се да разбера има ли значение здравната каса или не, разбрах само, че си плащаш за екипа около 700 лв е било преди няколко месеца, и оттам отделно за всяко нещо-легло, упойки, изследвания, на бебето имунизации и т.н.
само не разбрах - май трябвало да имаш направление за раждане -нали така? взимаш си от личния лекар / или от този който води ЖК не знам newsm78/ наистина болничните схеми са ми пълна индия...но ако и ти си се ориентирала натам ще ни държиш в течение да се ориентирам и аз. за Карагьозов знам много добри отзиви, но в момента бил в болничен, пострадал с някакъв мотор и не е на работа. На мен ми препоръчаха Лазарова от там,.
проблема с тия токуда е че мразят да си вдигат телефона и реално не може да си запишеш час, ще трябва да се ходи на крака. майка ми се опитваше да зашише баща ми за един преглед около 1 седмица..накрая отиде. аз звънях 3-4 дни за да се запиша за отворените врати-никой не ми вдигна..ще се наложи да  отида до там и лично да се запища за такива през май ако има.
и така. от много четене  #Crazy и чудене  #Crazy ще со родя у дома  Joy Joy Joy
хубава събота мацки

# 232
  • София
Sindarella, Malkabubi, и аз мисля да се насоча към Токуда и даже съм на 100% сигурна, че искам да раждам там разбира се ако няма нямакък проблем. И аз като Бубка съм много зле с тея процедури и ще следя ако има някакви новости около Токуда Hug

P.S. Мами, мисля следващата темичка да я оформя аз, надявам се нямате нищо против  bouquet

Последна редакция: сб, 12 апр 2008, 12:18 от IntRiGa_GirL

# 233
Здравейте,мили момичета!
Благодаря на всички за разбирането и подкрепата! newsm51
Асе и Sindarella,благодаря ви от сърце за професионалните съвети и подкрепа!  love001Дано да не се стига дотам,че да се съдим...Все още вярвам,че грешката е техническа,което ще се разбере още в понеделник.Имаме среща със счетито,която трябва да донесе копия от платежните или незнам какво точно,понеже е плащала по Интернет...Та вчера от НАП са казали,че като видят тези копия от протоколи за плащане + копията от Обр.1 + някакъв образец L, за 3 часа всичко щяло да е изпратено в НОИ и нещата да се оправят newsm78.Дано наистина да стане толкова бързо и лесно,макар че хич не ми се вярва...Незнам дали ви казах,че в НОИ дори не се водя на работа в тази фирма,но иначе болничните са ми заведени-видях го с очите си??? Цяла нощ сънувам всичките си лекари,при които ходя и всички ми отказват да ме прегледат-даже и тези от клиниката в която си ходя - егати ужаса ! smile3514 И се събуждах постоянно и като заспя-пак същото...Най-лошото е,че на няколко пъти като се събудех и корема ми беше твърд...Направо съм изперкала,макар и да знам,че ще се оправи всичко и не е болка за умиране...но ето че подсъзнателно не ми излиза от акъла - мамка му,не искам да си тормозя и бебчето с тези простотии!!! smile3512Добре,че поне често ми се обажда и то с все по-силни ритничета  newsm44.Всъщност не съм сигурна дали не ми беше ядосано вчера или просто искаше да ме успокои,но доста шаваше-имах чувството,че прави кълбета и салта в корема ми newsm32 Дано да не е било в знак на протест за нервите,с които го изтормозих... Praynig
Само се моля да ми е здрава малката душичка!!! newsm17
Целувам ви и ви желая само приятни емоции и всички да гушнем здрави и щастливи бебенцата си през август!!! fingerscrossed И не позволявайте на никой и на нищо да ви ядосва!!! newsm10

# 234
Малко да се откъсна от сайтовете за колички, дрешки и намерих това http://kafence.com/?id=188 и http://kafence.com/?id=76 . Много е смешно. Децата са толкова уникални, просто мислят на друга честота Simple Smile...Simple Smile

Грациана, с мъжа ми не можем да спрем да се смеем...  newsm62
Направи ни деня, благодаря!

# 235
kleopatra_r  мила мислено съм с теб и те подкрепям,дано всичко е наред с теб и бебчо!!!  Praynig
не разбирам защо напоследък толкова много момичета имат проблеми по време на бремнността,а нашите майки са имали спокойни и нормални бременностти  newsm78
Така е.Дали пък и ние не се впраягаме много?Някои наистина имат проблеми ,ама понякога и нормалните неща започваме да приемаме за проблемни.С втората бременност(то една ли ,две ли бяха... Laughing) срешнах една приятелка и започнах да и се оплаквам,а тя знаете ли какво ми каза " - Това нормалното го остави,кажи имаш ли сериозен проблем?".И от тогава като почна да се оплаквам все за тези думи се сещам и млъквам. А пък сега като разбрах,че съм бременна и в началото имах леки болки и се обадих на една позната гинеколожка да я питам правилно ли вземам там разните му илачи,тя като разбра ,че пак съм бременна ми каза "-Ама то шевовете няма да издържат много е рано.Не искате ли да изчакате?".Което означаваше това го махнете,изчакайте някоя друга година и тогава следващото.След тези думи не може да си представите в какъв рев изпаднах, - да си убия детето.Въпреки това аз си бях направила избора ,е не само аз де  и таткото.Искахме си бебето и отидохме при гинеколога при когото родих и го попитах "- Шевовете ще издържат ли?Има ли опасност?"А той ми отговори - Защо си мислиш лоши неща ?Мисли за хубавите!"И от тогава го спазвам.
И вие  - мислете за хубавите неща!Усмихвайте се,радвайте се на пролетта и очаквайте лятото,защото това ще е най-чаканото и най -прекрасно лято за всички.

# 236
Здравеите мамчовци мишимади е права трябва да мислим за хубавите неща...които ни очакват.При мен няма нищо ново ходихме с мъжа ми на разходка и се поизморих много хубаво време направо на човек му се иска да хвръкне....Изчезвам и само позитивни мисли че те контракциите и от притеснения идват.Целувки

# 237
Буби, ми не е толкова сложно Simple Smile
Просто трябва навреме (един месец предварително) да си запишеш час при лекаря, който си си избрала - след това той си те планува и толкоз. В действителност има поне два пъти повече легла, отколкото са официално обявените, просто това е трик, за да не приемат "по спешност", когато би трябвало да те обслужат безплатно. Нямах проблеми да се запиша за отворените врати, но това беше през януари - явно зависи кой отговаря за съответния ден.
Карагьозов вече се е върнал на работа - по сведения на очевидци Wink
Иначе се плаща 800 лв. за нормално раждане и 1000 лв. за секцио, като трябва да се има предвид, че почти всички се опитват да убедят пациентките си за секцио, така че ако искате навсяка цена да родите по естествен начин, не сте за там. За мен лично няма значение, защото аз съм си за секцио по медицински причини. Отделно се плащат 200 лв. пакет за бебето при нормално раждане и 300 лв. при секцио. Можете да откажете пакета - тогава плащате само 100 лв. за консумативи по време на престоя. Присъствието на бащата е 150 лв. Стандартните стаи са с по 4 майки, допълнително се плаща само за ВИП и лукс-стая - те са единични и с отделен санитарен възел, но според мен не си заслужава. 150 за упойка се плащат само, ако искате точно определен анестезиолог, а не този, който е дежурен.

Схемата е проверена, една приятелка си роди там детенцето миналия вторник - да са живи и здрави  Heart Eyes

# 238
  • Бургас/Пз
[ като трябва да се има предвид, че почти всички се опитват да убедят пациентките си за секцио, така че ако искате навсяка цена да родите по естествен начин, не сте за там.
Искаш да кажеш, че ако няма медицински причини и искаш да родиш нормално, лекарите са склонни да те убедят че "има" причини, само и само да ти вземат 200 лева повече и да ти отделят по-малко време, така ли? Не ми се вярва много, това просто не е възможно да се случва в цивилизована болница. Ами ако имаш уговорка за секцио /без мед.причини/ но бебето тръгне да се ражда нормално и всичко е както трябва, пак ли ще те срежат??? Просто направо ме хвърли в страхотни размисли newsm78 newsm78 newsm78

# 239
Искаш да кажеш, че ако няма медицински причини и искаш да родиш нормално, лекарите са склонни да те убедят че "има" причини, само и само да ти вземат 200 лева повече и да ти отделят по-малко време, така ли? Не ми се вярва много, това просто не е възможно да се случва в цивилизована болница. Ами ако имаш уговорка за секцио /без мед.причини/ но бебето тръгне да се ражда нормално и всичко е както трябва, пак ли ще те срежат??? Просто направо ме хвърли в страхотни размисли newsm78 newsm78 newsm78

Ами - моята приятелка, която роди там, е убедена, че нейното бебе можеше да си се роди нормално, беше си с главично предлежание, а докторът увъртал и я натискал за секцио. Тя въпреки това склони, поради нейни си съображения, но всъщност не всичко е минало по мед и масло що се отнася до комуникацията лекар-пациент (иначе мама и бебе са добре, слава Богу). Просто те си имат някакъв "график" и предпочитат да ти направят секцио, защото така могат лесно да те "планират" и им е по-удобно.
Ако имаш уговорка и бебето тръгне - не знам, това са хипотези, нямам идея...
А иначе - цивилизована болница, ама лекарите са българи със съответния манталитет, ти какво си мислиш Wink Там на отворените врати една младичка лекарка се опита да ни убеди, че епизиотомията била едва ли не задължителна за всички - леге артис.
Аз въпреки това ще раждам там, защото мисля, че е "най-малкото зло", а не, че е наистина добро решение.

Общи условия

Активация на акаунт