Топло лято наближава,АВГУСТовско бебе здраво шава

• 16 069
  • 283
  •   1
Отговори
# 240
  • Бургас/Пз
Марта, Абсолютно съм съгласна с теб относно българския манталитет - от това няма начин да избягат. Въпреки това аз категорично съм решила да раждам нормално, ако всичко е наред и няма много лесно да им се дам Grinning. Надявам се да успея да се преборя с тях по някакъв начин, пък било и то с връзки и т.н. поради простата причина че и аз като теб смятам че това е най малкото зло. А колкото за нй-доброто решение - не съм сигурна че на този етап в България има такова - За съжаление Sad

# 241
  • ....от ляво до десния завой...
Ами ако имаш уговорка за секцио /без мед.причини/ но бебето тръгне да се ражда нормално и всичко е както трябва, пак ли ще те срежат??? Просто направо ме хвърли в страхотни размисли newsm78 newsm78 newsm78

Ани, ако бебето си тръгне нормално, получиш разкритие, контракциите ти са редовни и всичко е в норма няма причина да те режат, ще си родиш по нормален път! Никой не прави секцио при започнало нормално раждане, стига да не настъпят усложнения - да речем, като това за което вчера ми разказа една позната - нейната малка сладурка била с къса пъпна връв и бебето се мъчело да излезе нормално, ама късата пъпна връв все го теглела и връщала обратно и така кански мъки и....накрая я извадили с операция бебка!
Аз например като разговарях с доктора във Варна той ми каза човека - планираме операцията, но при мен е заради първото секцио, фиксираме дата, сутринта отивам приемат ме, вливат разтворите за упойката и после в операционната. Ако бебчо тръгне да излиза нормално преди датата на плануваното секцио, а дори и на датата - по най-бързия начин ме закарва моя мъж във Варна и доктора веднага ще е на линия да следи развива ли се всичко нормално и ако по време на раждането настъпи усложнение, веднага реагира, намесва се, ако се наложи ме напъхват и в операционната! Така че, аз съм се настроила за поредното екстремно преживяване тоя път, като първия! Важното е да има насреща добър екип, който ако се наложи да реагира навреме и адекватно! Peace Лично аз след проблемите, които имах първия път - не отидох на термина в болницата, преносих, не получих разкритие, плиснаха се кални води, тоновете на бебчо започнаха да падата и ме оперираха по спешност, тоя път експерименти с моя живот и тоя на детето няма да си правя, само щото си бях навила на пръста, че ще родя нормално и няма да слушам доктора, като ме вика в болницата преди бебето само да реши да излиза! Просто не е разумно, според мен! Тоя път ще съм послушна и изпълнителна, пък както съдбата нареди и това е! Rolling Eyes
~~

p.s. Аз днес ударих яко чистене на къщата и в момента съм като разглобена. Чакам бойлера да загрее, мятам се в банята и после бягам да спинкам, че направо едва гледам.....Тия домакински задължения понякога са ми и приятни, защото докато ги върша не мисля за нищо друго - само как да изтъркам това или онова, че да заблести, а така мозъка се разтоварва определено! Peace
Хайде спокойна нощ, мамички! Hug

Последна редакция: сб, 12 апр 2008, 23:54 от sindarella

# 242
  • София
Момичета, като гледам в Токуда ще има наплив през август, защото и аз ще раждам там най-вероятно. Както каза Марта вижда ми се най-добрия вариант, но и аз ще раждам нормално (ако евентуално не се наложи секцио по мед. причини) и няма да се дам да ме режат без причина.. Hug

# 243
  • В чуден свят с четири Слънца
Коте МАрта, и мен ме хвърли в дълбоки размисли, аз също се настройвах за нормално раждане в Токуда, и на 15 Април ще ходя на Дни на отворените врати да пондзърн вътре как е. Н мога да повярвам, че ще насилват жена, която няма причина за секцио, да я режат. Макар че, като раждах синчето, лежейки си кротко в предродилна зала, слушах разговор на лекари, които скучаеха и единия каза на дрнугия : "Абе нещо ми се е доправило секцио, дай някоя насам", след което се оказа, че мен са ме избрали, добре че си бях платила и моят доктор навреме дотърча да каже да не ме закачат.....така че нищо не ме учудва вече. А аз родих съвсем леко, нормално раждане, за 7 минути само излезе бебчо, а щяха да си ме срежат без да им мигне окото, ей така за упражнение. Ох, ядасах се пак  #Cussing out

Весел ден на всички и мислете само позитивно Grinning
Днес ще ходя в ЦУМ да ми разяснят правата на бременна, ще се радвам да се видя с някои от вас Laughing

# 244
  • София
Мами, моето бебче е дълго 22 см, а трябва да е 28 см. Докторката не ми каза нищо, видях го на протокола. Sad Кажете нормално ли е, че аз се притеснявам? Теглото е добре..даже е 13 гр. над нормата, ама дължината ме притеснява Confused Кажете нормално ли е?

# 245
Момичета, да Ви кажа, че преди седмица бях на ФМ и ми казаха, че ще си имам момченце Shocked А аз вече се бях настроила за момиченце. Не съм предполагала , че ще бъда една от ония грешки, за които пишем тук, но уви . Не бързайте да ми сменяте щъркелчето обаче, защото искам поне още едно мнение да чуя , за да съм сигурна , че ще бъде момък. Иначе е много красив  на снимката , като всички, които го видяха  го оприличиха на баща му.  Аз мисля , че е много рано още да се оприличава на когото и да било , защото все пак е половинкилограмова мишчица още.

# 246
тези от вас, които ще раждат секцио, ще планират ли дата? из искам секцио, но когато бебето тръгне, а не да си определям дата  Rolling Eyes

# 247
Интрига, споко, щом килограмите са добре, те вече не могат добре да се измерят на дължина.

Къде изчезнаха мамите дето щяха да ходят на отворени врати в Шейново, някой ходил ли е да разкаже?

# 248
Caprice аз ще съм секцио,но планирано,дата все още не сме определили,след като искаш да раждаш с операция мисля,че най добрият вариант е да планувате дата с лекаря си!

# 249
  • Бургас/Пз
Не знам какво ще се случи, ако аз имам уговорка с доктора за нормално раждане и да речем в деня в който раждането тръгне, се окаже че той има поето секцио???? Може би той докато направи секциото аз няма дам съм родила Wink

# 250
  • В чуден свят с четири Слънца
Меви, ние с Деси ходихме в Шейново, останах приятно очарована от обстановката, откъм апаратура бяха с последен писък на модата, нови кувиози и т.н. Изглеждаше стерилно, новичко и уютно. Единствената причина обаче да предпочета засега Майчин дом е, че в Шейново бебчето не стои при майката, а и го носят денем през 3 часа само за кърмене, нощем не се носи на майката да го кърми, последното кърмене е в 22ч., за да можела майката да си почива, а бебето да свиквало на режим. Но аз си държа да съм си с бебето през цялото време и да го кърмя на поискване, което там не е възможно. Иначе всичко останало ми направи много добро впечатление.
На 15 Април отивам да видя и в Токуда как е и ще разказвам.
А днес да се похваля, видяхме се с Ася и Меги на срещата в ЦУМ, заредих се с много положителна енергия, полафихме си, похапнахме и сега се чувствам много добре Grinning
Весел ден на всички и си погалете тумбачетата Grinning

Последна редакция: нд, 13 апр 2008, 15:34 от mama_galka

# 251
Момичета, гледам, че си говорите за Токуда. В нашата тема (юлската) една майка беше звъняла до там скоро, защото не можела да отиде на училището за родители и служителката, с която разговаряла й казала, че от май месец ще има нови цени. Confused Казала е, че вероятно нормално раждане ще е 1500 лв. Rolling Eyes Не знам доколко е сигурна тази информация, но е добра идея тези от вас, които са се насочили натам, да се поинтересуват дали наистина  е така. Успех!

# 252
  • софия
Здравейте момичета HugНадявам се всички да сте добре Heart Eyes
Аз съм ок,бебка рита,та се къса JoyМай ще е гимнастичка Heart EyesОнзи ден бях на преглед,вече е дълга около 32 см и тежи около 700гр.Малко ми е нисък хемоглобина и ми изписа желязо докторката,но мисля да си го спестя.Ще опитам да го вдигна със подръчни средства-спанак,черен дроб и тн.Иначе като кг съм +3 дотук.Дано така да продължа Praynig
Относно секциото-аз най-вероятно пак така ще раждам.Като влезна живот и здраве в 8 месец ще ида до Шейново да видим какво ще правим с раждането.Аз определено съм се насочила натам,няма да избирам екип,но ще си взема ВИП стая.
Айде чао от мен,отивам на разходка с малкото ми торнадо,преди да е обърнал къщата наопаки Laughing

# 253
Здравейте на всички мамчета! Не съм писала отдавна, но се старая да ви чета, когато ми остане време. Виждам, че някой имат сериозни проблеми - здравословни, за което много сори - дано всичко се оправи!!!! Peace Искам да попитам дали някой от вас планират екскурзии по Великденските празници - аз ще ходя на остров Миконос - това е южна Гърция, пътува се 6 часа с ферибот от Атина, и взех да се притеснявам да не ми стане лошо  Thinking Иначе за сега нямам проблеми, чувствам се страхотно, бебка рита и прави майка си много щастлива!!!!! Сложила съм  Heart Eyes Heart Eyesй снимка в албума - който иска да погледне! И моля за розово щъркелче

# 254
Не можах да отида в ЦУМ днес.Та ние до 12 бяхме по пижами.Снощи си легнахме късно и днес цяла ден ми се спи.Тати и кака отидоха следобед за риба ,а ние с беборана сме си у дома.
Казаха ли нещо интересно в ЦУМ?

Общи условия

Активация на акаунт