Вродени сърдечни малформации - тема 2

• 42 285
  • 332
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте!
Много съжелявам, че нямам възможност да влизам редовно, но изчитам всичко когато мога.
Много съжелявам, за дечицата, които не са сред нас! Моите съболезнования!

Мили майчета и ние бяхме в София на втори преглед вчера и ме сюрпризираха с дата за катетаризация на Алекс- 23 юли. Обръщам се към всички мами, които са минали през това! Ще съм много благодарна на всякаква информация относно болницата- условия, кухня за малките, процедурите и т. н. 
 Казаха ми че трябва да съм там на 21-ви и ако всичко е ок, ще стоим 4-5 дни. Съвсем се стъписах и не питах, кой ще прави манипулацията... и въобще нищо не знам. Кои лекари са там? Много се надявам да ми дадете инфо, защото се очертава мъжа ми да ме остави и да се прибере в Бургас и няма да има на кой да разчитам, ако ми потрябва нещо.

Благодаря ви!

# 256
Здравей eqita катетаризацията е манипулация при която детето е под пълна упойка. Чрез това изследване лекарите измерват налягането, виждат как са разположени органите и това им дава насока за кога долу-горе да  планират операцията. Двама лекари  извършват това изследване д-р Кънева и д-р Димитров.
Условията в клиниката са много добри, храната на детето се приготвя от сестрите след като им обясниш с какво мляко се храни детето, има и храна за придружителите.
Самият престой по принцип е три дни примерно днес ви приемат утре правят катетаризацията а в други ден ви изписват ако всичко е наред.
Ами това е от мен дано да съм ти била полезна.

# 257
Мама Деси при нас от лека кашлица без зачервено гърло слиза надолу и правим бронхити. Направо ми беше писнало цяла зима тази кашлица.

# 258
Бебчо слава Бого е добре само търси да яде за разлика от батко но ми е малко трудничко заштото вечер се разплаква да яде събужда Пепчо и само се местим по сред ноштите тати спи с Пепчо аз с Боби и така иначе ревността горе доло я преодоляхме  newsm53 не мислих че ште бъде толкоз трудно спрямо Пепчо много тежко го прие" зашто го преграштам, зашто го целувам "а гледам когато целуна единия и другия но той заради болестта и малко го разлигавих ме всичко да има да му се купува и мама досега само негова но сега малко по добре.  love001 на малките

# 259
Здравейте и от мен
Много отдавна не бях ви чела. Случили са се доста неща и добри и лоши за съжалиние. Искам да ви питам на Ваньо другия месец му изтича ТЕЛКа, какво се прави в този случай и дали има вероятност да му намалят процента на инвалидност?
Пожелавам много здраве и слънчево настроение на децата и родителите им Grinning

# 260
mama vania- относно Телка  се взема етапна епикриза от личния лекар и заедно с всички изследвания и нови  епикризи от Трета градска се подава молба за подновяване на Телка. След това чакаш да ти пратят писмо в което ти определят дата за явяване на Телк.
Мисля ,че това е всичко.
Процента може и да ви го намалят както се случи с нас. Казаха ни ,че проблема със сърцето е решен -оперирани сме вече, всичко е минало и въпреки, че пиехме лекарства ни намалиха от 50% на 30% за сърдечния проблем.
Дано попаднете на съвестна и добра телк комисия.Успех.
Целувки на всички от мен и Хриси.

# 261
Здравейте отново
Аз днес ходих и се оказа, че трябваше да пусна само молба, а след време трябва да получа писмо от комисията и там ще е описано какви документи трябва да представя. Относно операцията - на нас ще ни предстоят още, но засега не знам кога. Иначе Иван е доста жизнен.
Искам да споделя с вас, днес в парка бях облякла на детето потниче и белега от операцията се виждаше от деколтето. Една майка, с която доста често децата играят веднага почна да ме разпитва от какво му е. Стана ми малко неприятно. От друга страна не искам да насаждам на детето комплекси, че постоянно трябва да крие белега. Вие изпадали  ли сте в подобна ситуация и как сте реагирали?
 Laughing много целувки от нас

# 262
  • Русе/ София
Мама Ваня,
аз също като теб много се съобразявам как да облека Дарина, за да не се вижда белега. Има прекрасни роклички, с които си ходи само в къщи, а навън излизаме с деколтенце по вратлето. И на мен ми е интересно как бих реагирала в такава ситуация. Меко казано ще ми стане неприятно. Притеснявам се, че ще отговоря прекалено рязко: " Не ви влиза в работата! Нямам намерение, нито желание да обяснявам от къде е белега" Twisted Evil ....или нещо подобно. Може би точно от собствената си груба реакция се страхувам. Аз лично ако видя чуждо детенце с белег, не бих задавала въпроси. Познатите и приятелите ни знаят за операцията, но чуждите хора..... не трябва изобщо да проявяват такова любопитство.
Мисля скоро да "експериментирам" (чакам бебето да стане на 40 дни и да започнем да излизаме заедно, защото засега само бабите извеждат Дари) - ще я оставя да се вижда белега и тежко и горко на който ме попита нещо Stop #2gunfire Wink

# 263
  • София
И аз като вас гледам да не се вижда много на Виктор белега, но не го крия непременно. До сега не са ме питали други майки за него и незнам как бих реагирала. Мен ме притеснява това, че така може да насадим комплекси на децата, да се срамуват и претисняват от белега.

# 264
  • Варна
Здравейте!
  Честно казано ви "завиждам" за проблема с белега. Това е най-малкото нещо, което би ме притеснило. Нека да имаше белег, само да ми беше жив... newsm45

# 265
Аз не се старая да крия белега на Алекс-ходи си с деколтета  Grinning ,а на морето само с долнище.
Не ми е неприятно , когато забележа , че някой я оглежда , но и не дебна за реакциите на хората. Просто съм приела нещата и си живея с тях. А когато видя някоя мама да гледа белега с уплашени,тъжни очи и казвам , че детето е претърпяло сърдечна операция , но вече е добре. Не съм попадала на сеирджии , всички до сега са били искрено натъжени , че детето е изтеглило кофти жребий. Не я съжаляват , просто и се радват. Тя самата знае , че сърчицето и е било болно и затова е оперирана , с нейните приятелки редовно си играят на ''доктор'' и се оперират. Май отглеждам бъдещ хирург  Laughing .
Не се притеснявайте за дечицата - те са по-мъдри от нас и приемат нещата без предразсъдъци , трудното ще е като порастнат , особено момиченцата - тогава суетата ще си каже думата ... но ние ще им помогнем и тогава да се справят , нали  Wink. Горе главата момичета , децата ни са живи - това е важното. За жалост някои дечица нямаха този късмет  Cry .
 Погледнете белега на децата и го приемете като целувка от Бога .
Целувки от нас.  Heart Eyes Hug

# 266
 smile3518 Искрено съжалявам Слави за малкия Теди толкова много се молех и вярвах  4е ще се пребори малкия герой!

За белега аз въобще не се притеснявам и него крия,сега когато е топло обли4ам си я с рокли4ки и потни4ета белега се вижда но никой не ме е питал до сега от какво й е.Радвам се ,4е ми е жива и здрава и благодаря на Бог 4е вси4ко мина и само белега напомня за операцията,а пак и сега като я заведем на море да го изпе4е слънцето и със силиконовата лепенка вярвам 4е ще се зали4и напълно.Радвайте се на децата си и не им всявайте комплекси,те са едни големи герой4ета-нашите слънца!

Целувки на вси4ки от мен и Плами!

# 267
Здравейте!
  Честно казано ви "завиждам" за проблема с белега. Това е най-малкото нещо, което би ме притеснило. Нека да имаше белег, само да ми беше жив... newsm45

Ужасно съжалявам , Слави. Точно това имах предвид...
За Теди  Flowers Rose Flowers Rose

# 268
  • Русе/ София
Права си Slavi Yo,
белезите са  'бели кахъри' в сравнение с твоята и на семейството ти болка. Още веднъж, много съжалявам за Теди, приеми искрените ми съболезнования. Може би старанието ни да скрием белега изразява отказа ни да се връщаме отново и отново към преживяното от нас и децата ни, опит да си спестим припомнянето на кошмара. Въпреки че всичко през което минахме и ни предстои да минем ще е винаги пред очите ни - още има моменти в които поглеждайки Дара се разплаквам-от съжаление към нея, от страх за нея и от радост че поне е жива

# 269
И аз така да са ми живи и здрави пък един белег.Аз го обличам с потничета и въобще не ми пука за белега какво да направя да му сложа полу ли.Пък той като ми порасне може да се чувства кофти така че тогава ще го мислим живи и здрави.

Общи условия

Активация на акаунт