ЮЛСКИ бебчета'08 (тема 35)

• 14 762
  • 284
  •   1
Отговори
# 150
Коколина, ама в случая, за който писах - тя си плаща на лекаря- не малко пари, отделно за екип плаща  Crazy

14. От здравна каса Ви се полага и тоалет 2 пъти на ден, за мамите с разкъсвания и шевове! Поинтересувайте се. Има и обезболяващи спрейове (Бивацин - използва се максимум 2 пъти на ден!!!)
Това е цитат от линка на Пърл - някой получавал ли е тази екстра, освен Дуци? Shocked

# 151
Коколина, ама в случая, за който писах - тя си плаща на лекаря- не малко пари, отделно за екип плаща  Crazy
Аз също ще си платя. Преди година и половина беше 500лв за избор на лекар, но тях ги платих в деня на операцията и при положение, че бях сигурна, че моята лекарка ще ме оперира. А ако нея я няма от какъв зор да и плащам.  #Cussing out #Cussing out #Cussing out По-добре парите да ги дам на другия лекар, който реално се е потрудил. А-а-а-а-а-а-а ма ха. Не съм ли права.
14. От здравна каса Ви се полага и тоалет 2 пъти на ден, за мамите с разкъсвания и шевове! Поинтересувайте се. Има и обезболяващи спрейове (Бивацин - използва се максимум 2 пъти на ден!!!)
Това е цитат от линка на Пърл - някой получавал ли е тази екстра, освен Дуци? Shocked
След секциото още докато бяхме в реанимацията действително минаха веднъж, а може и два пъти (не съм сигурна) да ни правят нещо подобно. Слагат ти подлога под дупето и с един чайник с топла водица те мият. След това те подсушават с едни бели памучни пелени, които санитарките държат със щипки  Crazy. Сега като пиша това тръпки ме побиват. Но да ви кажа тогава ми беше все тая какво правят. Тя упойката още като не те е отпуснала съвсем, не усещаш кой знае колко.

Последна редакция: сб, 05 апр 2008, 12:02 от Kokolin@

# 152
Да да,искам да кажа, че тя освен за екип си плаща отделно и на лекаря. Т.е. той не е само с % от онова плащане, което май-не е много, не е толкова много, колкото е хонорара под масата.

А плановото секцио е както ти казваш - 5 /6-7/ дни преди термина. Това, за което казвам е,, Абе я ела 2 седмици по-рано, защото няма да съм на работа тогава,, ...... Crazy

# 153
Агата, Коколина, аз също много пъти съм мислила по този въпрос с  избора на лекар, защото знам случаи точно като този, който споменахте. Но друго си е да сме си подсигурили нещо . А знаете ли кога се плаща? не е ли след като е минала операцията или като влизаш вече да раждаш? Аза плановото секцио, съм чувала, че го правят 10 дни преди термин. Даже за близнаци е 3 седмици пртди термин, ако устискат до тогава, че в близнашкия форум има вече поне 2-3 мами, родили в 34 седмица! Всичко е наред с тях и дечицата, но ги държат по 20-тина дни, доката малките наддадат. И от това много ме е страх, да не тръгнат много рано!!!  Praynig

# 154
Да, плаща се след операцията, не е въпроса в парите, а в това, че уж си сигурен, а после...

А ти защо се настройваш за секцио?

# 155
А ти защо се настройваш за секцио?
Ох, много исках да е нормално раждане, даже още искам, но като слушам и гледам и преценявам нещата, по- безопасно ще е за бебетата да е секцио ( нали са ми 2-е буболините  Hug). Но съм обсъждала въпроса и с доки, при когото смятам да раждам и той ме увери, че ако са застанали подходящо в последния момент, може и нормално да е раждането, стига да искам. Още съм в голяма питанка какво решение да взема, но в крайна сметка, ще се доверя на лекарите в последния момент, каквото кажат, само всичко да мине добре!  Praynig

# 156
Абе, ти се настрой за нормално. Така и ще ги настроиш и тях да си застанат правилно  Wink А ако нещо стане - винаги има изход. Секциото е в краен случай, не се настройвай още от сега за него.

# 157
  • София
Запис. Да знам, докъде съм изчела, че направо ме изумявате..  Joy
Ние с мъжа продължаваме да стоим в отделни стаи и вече ми е много криво, дано по-скоро се оправи миличкият. Тоя грип явно е доста сериозен. Поне температура вече не вдига, но кашля и го болят ставите. Да знаете впрочем нещо за стави..? newsm78

# 158
едва ли в слуая трябва да пие нещо за стави... newsm78  Това си е част от симптомите на грипа....

# 159
  • Sofia
Привет!

Вече съм с подробна информация от Токуда, след раждането на сестра ми. Ако някой има въпроси- може и на лични. Помолих я да разпита за това увеличение на цените, да видим какво ще и кажат.

Само да спомена, че сестра ми роди нормално, не са я карали да минава секцио въпреки, че бебето беше преносено и вървеше към голямо. В крайна сметка при приемането в болница прецениха, че може да си пробва нормално.

# 160
  • София
едва ли в слуая трябва да пие нещо за стави... newsm78  Това си е част от симптомите на грипа....

Така е, ама не може да се надигне от леглото и умира от болки... Само течният аналгин го успокоява временно, но аз му забраних да го пие, че нещо много се пристрасти към него, пък не е толкова полезно... Не знам, ама да го пиеш по 5-6 пъти на ден май е прекалено.  newsm78
Та затова си мислех за някой бабешки лек, ако знаете...

# 161
Бабешки може, но мисля, че е опасно да пие специални лекарства за стави без да се е консултирал с лекар...

# 162
  • Sofia
Ще напиша тук за Токуда, че явно доста хора се интересуват.

Значи сестра ми преноси 5 дни, всеки ден ходеше на преглед за да чуят тоновете. На последния преглед и казаха, че има разкритие 2см и трябва да я приемат за раждане. Тя е имала болки де, но не силни.
В отделението я приемат, правят и клизма, след което се настняваш, измиваш се, разхождаш се докато разкритието се увеличава. В някой момент вече са и били епидуралната (тя е поискала). Анестезиолога е бил там през цялото време, същото се отнася и за лекарката, с която е имала уговорка. След епидуралната пак можеш да се движиш, тя даже е ходила до тоалетна, той и е помогнал.  Дошло е време да напъва и вече влиза в родилна зала и я слагат на магарето. По време на раждането са били нейната лекарка, дежурната лекарка, акушерка, анестезиолога и 3-ма неонатеолози, които чакат да поемат бебето (тя е поискала пакета за бебето).
Таткото е присъствал на раждането. Тя не е напъвала правилно и едната лекарка е натиснала да избута бебето. Бебка се е родила и таткото е прерязал пъпната връв. След което неонатолозите поемат бебето, прочистване и прочее. Тя е казала че иска да го гушне веднага и са и го дали. След това са го взели само да го облекат и пак са и го занесли да го гушне. После нея я прехвърлят на легло с колелца и я карат в стаята и. Това е раждането, някъде към 2 следобяд я приеха, бебето се роди в 7.
След като те закарат в стаята трябва да полежиш малко заради упойката.
Бебетата са при майките през деня, нощно време са в аквариума. Тя е казала, че ще кърми и не са и давали АМ. Направили са пробно кърмене, измерили са че бебка смучи по 40мл и са и казали, че това е добре, няма нужда от АМ.
През деня неонатолозите също правят изследвания на бебето както си е по пакета. Бебето се взима на 3 часа да сменят памперса, а иначе всяка сутрин в 10 бебето се носи пред майката и пред нея се преоблича, сменя памперс и прочее, за да види как.

Ми горе-долу е това, питайте каквото съм пропуснала.

# 163
Привет, момичета!

belinda, това което мога да ти препоръчам е един шоколад и много вода, но спри с кафетата, защото те ти действат диоретично и организмът ти се обезводнява - това го знам от опит! Доки ми каза вчера същото, да не прекалявам с кафетата (едно на ден е достатъчно) и да пия много вода! Дано се стабилизират нещата Praynig

Аз да ви се похаваля  Party не само спрях цепенето на кожата, а и премахнах стриите, които бяха дълбоки и червени Mr. Green

# 164
  • Sofia
Забравих да допълня:

Лекарката и е Кирякова, цените са:

раждане нормално -800
пакета за бебето- 200
епидурална -150
присъствие на таткото-200

(секциото е 1000, пакет при секцио 300)

Иначе за грижите и отношението нямам думи, през цялото време лекарката ходи да я преглежда, пръскат я с нещо отдолу. Анестезиолога през цялото време на раждането те следи, пита усещаш ли, как си и прочее.
За хигиената и обстановката си знаете- чудесни.

Общи условия

Активация на акаунт