Януарче с глас се смее,кокори очички и пеe!

• 10 874
  • 293
  •   1
Отговори
# 270
  • София
 Embarassed Ами така си, като го вдигна и гледа само как да си подпре брадичката на рамото ми. А като е по корем забива носът и чувам едно мляс мляс и като го вдигна под него мокро. Rolling Eyes

# 271
  • до една звездичка
Мами, споделете, моля ви, как понесоха вашите бебоци Пентаксим-а? Температура, ревове, безсъние, имаше ли? На нас ни предстои първата ваксина на 10-ти и малко се притеснявам, доста възможни странични реакции четох че има в проспекта, та не знам...? newsm78

# 272
Ох, момичета, много ме разсмяхте  Joy той и Стефчо така го лиже чаршафа, но и си повдига главата и се смее. Явно му е супер забавно, като е по корем и само пръхти  Mr. Green

И Стефчо е започнал много да ака, по 2-3 пъти на ден, все воднисти. Но на цвят и мирис са си същите + разните там люспички и прочее, но си мисля че няма как да се обезводни, набавя си достатъчно вода от кърмата и водичката, която давам.

А от няколко дни е супер кисел, като се стресне изведнъж и рев, няма успокояване. Бабите му се радват, а той изведнъж уааааааааа.
 Не мога да разбера какво му става, стряска ли се.... Ох, малко объркано стана, но е ужасно и не знам какво да правя  Confused

# 273
*dega*, вече преживяхме 2 Пентаксима Rolling Eyes, никакви странични реакции не е имало при Дарена, все едно нищо.

# 274
  • София
Лусесита и моя Косе е така. Дори както спи като нададе един рев и няма успокояване. Ни носене, ни гушкане ни сешоар - нищо. Все си мисля, че сънува нещо и се стряска ама е така понякога и докато си играе, изведнъж надава глас. newsm78
Хайде, стягаме се за разходка, приятна и на вас. Peace

# 275
Мами, споделете, моля ви, как понесоха вашите бебоци Пентаксим-а? Температура, ревове, безсъние, имаше ли? На нас ни предстои първата ваксина на 10-ти и малко се притеснявам, доста възможни странични реакции четох че има в проспекта, та не знам...? newsm78

И ние нямахме странични реакции. Само на другият ден спа по-вече от обикновено, но това може и да не е от ваксината, а и мисля че не е проблем като спи много.

# 276
dama, и Беа точно както го описваш й се люшка главата. Simple Smile Кинезитерапевтът щял да ни каже какви упражнения да правим за да заякнем по-бързо. Надявам се да не е нищо по-сериозно - все пак си гука , смее се, вече опитва да посяга към играчки. Като минем на преглед, ще разкажа.

# 277
Усмивка,вчера видях същата люлка във Вис Виталис,може би ще ти е по-удобно да я видиш там Peace

Много благодаря . Едни приятели са си купили същата люлчица - ще пробвам тяхната и ако на Мими и хареса ще и купя тези дни .

Малката е на гости у баба си от събота . Ние с мъжа ми завъртяхме един купон и вчера реанимация .
Сега оправих къщата и готвя. След малко отивам да си взема бебенцето, че  вече нямам търпение .

Това от мен, чао за сега , че бързам да си е гушна .
Тук времето е страхотно . Тази седмица до 30 градуса и слънцееееее....

# 278
  • София
Добро утро на всички!
На нас като ни биха пентаксима вдигнахме температура - първия път. Сега лекарката ме предупреди пак да и дам панадол и засега- вчера и я биха - няма. дано да не вдигне по-късно ,че реакцията е до 48 часа. Имаше два пъти миналия път големи нааквания ,сега още няма такова нещо. Още  ме  естрах пак да не вдигне температура. #Crazy

Ние също си люшкаме главата и така ме удря понякога с нея ,че чак боли. Като я сложа на коремче на леглото си я вдига ,но не и е каф нещо и почва да плаче. Като я сложа обаче на плота за повиване -- голяма любопитка - нали вижда повече- там не плачем и може да изкара и 10 мин с вдигната глава, дори вече си вдигаме и краката. Но само на по-високо място. Като я сложа на ниско по корем нищо не прави.  Joy baby_neutral

# 279
И ние си бяхме ОК след Пентаксима, не съм давала Панадол превантивно по съвет на педи, то нямаше и нужда, дано и при вас мине всичко гладко.
Иние като Ханна сме фенове на Нивеа и тримата, бебо много добре я понася и кремче против слънце ще взема такова има страхотна детска серия.
Ние все пак решихме да наготвим първо, Мариянчо ходи до магазина да купи картофи с кенгуруто, после заспа, та мама да може да ги обели, сега печем в печката и се чудя да излизам ли,че уж слънце ама и кофти ветрец, пък да се нагласим болни за тази топла седмица, Thinking

# 280
Хубав ден на всички мами! Аз взех за защита от слънцето едно кремче на RoC Minesol 40 bebe само дето още не съм го ползвала гледам да крия малчо под чадърчето, страх ме е да не си сложи от крема в очите както пипа навсякъде. Аз като се мажа с такива кремове и като ми влезе в окото случайно после 3 дни едвам гледам и очите ми са като на препила с водка и мастика.
След Пентаксима нямаше никакви реакции, които да ме впечатлят. По отношение на повдигането на главичката и другитне умения при всяко бебе си е индивидуално, зависи и колко се е родило, недоносените обикновенно ги умеят тези неща на коригирана възраст. Като навърши 3 месеца е нормално да си вдига главата на 45 градуса

# 281
Sylviaa, честит ти празник на здравния работник! Hug

# 282
Честит празник на всички здравни работници  bouquetМного професионални успехи.
А ето и една почерпка от мен по случая

# 283
Ваня, извинявай!  bouquet
Честито и на теб! Hug
И аз съм в кюпа Grinning

# 284
  • Пловдив
Ха, добре че ми напомнихте.

Честит Ден на здравния работник   bouquet
Фил, ти нещо спомена, да не би да си кинезитерапевт? Завършила в "Ангел Кънчев" в Русе?  Grinning

Ние се върнахме да хапнем и май пак ще сме навън  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт