Деца с увреден слух - 3

• 31 417
  • 292
  •   1
Отговори
# 90
daci_g,аз също като теб правя стоя до среднощ и чета тези форуми,но Ieppe е права малко по спокойно не си хаби нервите ,те ще ти трябват ,изчакаи първо резултата от София.Аз също плача не е минало ден, от както знам че Криси не чува много съм изнервена знам че трябва да съм спокойна но немога .Имам чувство че ще се побъркам.Момичета аз ви моля разкаже те ми за самата операция ,как са децата след  операцията и всичко което е свързано с импланта моля.

# 91
Здравейте майчета. Имам един въпрос, дано не ви се стори глупав. И се извинявам ако някъде се е обсъждало това, но не можах да го намеря.  Знам, че преди да отидем в София и да имаме конкретни резултати е рано да мисля за това. Ама вече не издържам. Та въпроса ми е следния-при колко процента загуба на слуха се прави операция за имплант. И изобщо има ли значение процента загуба на слуха, или зависи от други фактори.

# 92
daci_g, имплант се поставя при голяма слухова загуба - тогава, когато обикновените слухови апарати не помагат. Ориентировъчно - слух под 80 децибела.

Velina81, за операцията и импланта е най-добре да поговориш с лекарите и с представителите на фирмите-вносителки на апаратите. От лекарите можеш да научиш подробности за самата операция, а от фирмите - за имплантите.
Това, което аз мога да разкажа от нашия опит е, че операцията не е твърде дълга (около 3 часа общо с упойката, самата операция и излизането от упойката след това). Възстановяването на детето е много индивидуално. Йоан трудно се съвзе, после спа почти 24 часа, повърна няколко пъти от упойката, вдигна и температура, но бързо я смъкна след това. Нощувахме 3 вечери в болницата, като през това време Йоан така и не успя да си възвърне равновесието. Пуснаха ни у дома, но се връщахме в болницата за антибиотик всеки ден. Конците му свалиха май около 10-ия ден, а равновесието му се върна напълно след около 2 седмици. Но той беше изключение в това отношение - другите деца си тичаха още на втория ден из коридорите. Важно е да се знаят какви са рисковете при имплантацията, за да направите информиран избор. Общо те се свеждат до: риск от увреда на лицевия нерв, отхвърляне на импланта, менинигитна инфекция, загуба на равновесие за няколко дни или по-дълъг период, временна загуба на усещането за вкус, и разбира се, рисковете от пълната упойка, които са като при всяка друга операция. Ако детето няма противоменингитна ваксина, не е зле да се поинтересувате за нея. Но да е скоро, защото след ваксинацията трябва да мине известно време преди операцията, доколкото помня. Ето и един линк с нещо, което Яна е писала в Уикипедия за имплантите, включително има описано какво представлява операцията. В Интернет има страшно много информация на английски. Ако ползваш английски, пусни едно търсене в google и ще имаш материал за четене за цял живот. Grinning

# 93
Здравейте майчета. Имам един въпрос, дано не ви се стори глупав. И се извинявам ако някъде се е обсъждало това, но не можах да го намеря.  Знам, че преди да отидем в София и да имаме конкретни резултати е рано да мисля за това. Ама вече не издържам. Та въпроса ми е следния-при колко процента загуба на слуха се прави операция за имплант. И изобщо има ли значение процента загуба на слуха, или зависи от други фактори.
Ieppe е била доста изчерпателна ,за инплантирането на ухото има и още едно важно условие -охлюва трябва да е наред ,затова се прави скенер ,за да се установи дали е възможна тази операция ,и да се види състоянието на вътрешното ухо,има и още няколко условия ,но според мен изчакай резултатите и тогава мисли и се информирай,защото знам какво се случва в такъв момент а и трябва да си максимално полезна на детето !

# 94
Благодаря ви за пожеланията! Наистина много се надявам идната седмица да родя, че искам да е овне като мен!Имаме си име- живот и здраве ще се казва Ива!

# 95
 bigdance2   Момичета бързам да ви се похваля  Laughing Днес кръстихме Вики в църква. Не съм много религиозна, но в такъв момент всяка подкрепа ще ни е от полза. Нека Господ бди над него  и ни помага Praynig

# 96
Вени, голяма съм патица! Вчера 100 пъти си повторих да започна с поздравите за теб и така и забравих... ooooh! Жива и здрава да си, и скоро да си получиш най-големия подарък за рождения ден!  bouquet И пак момиченце, а? Брей, някои хора са си късметлии и туй-то! Grinning

daci_g, честито свето Кръщение на Вики!  bouquet

Момичета, няма ли да разкажете нещо от конференцията? Как мина? Научихте ли нещо полезно? Запознахте ли се с нови родители? Хайде, защо си траете! Thinking

# 97
Ieppe БЛАГОДАРЯ ТИ ЗА ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ , която си  ми писала.АЗ някъде бях чела но не беше толкова подробно за самата операция и за риска от нея ,знам че е много рисково но нямаме друг избор.Ние имаме скенер лекарите казаха че всичко е добре и може а се прави операция.
Д-Р.Ценев ли прави тези операции в ИСУЛ.

# 98
Velina81, проф. Ценев и проф. Кунев основно правят операциите в ИСУЛ. Има и други оператори, но поне моите наблюдения са, че основно тези двама професори оперират децата. Да ме поправят останалите, ако греша.

# 99
Velina81, проф. Ценев и проф. Кунев основно правят операциите в ИСУЛ. Има и други оператори, но поне моите наблюдения са, че основно тези двама професори оперират децата. Да ме поправят останалите, ако греша.
Ieppe не грешиш ,за други не съм чула .

# 100
Исул- Проф. Кунев, Проф.Ценев, Проф.Карчев, Проф.Деспотов -като главни оператори, а асистентите всеки път са различни.
Вма- Доц.Цветков-главен оператор, асистенти- Д-р Златанов или Д-р Колев.

# 101
Вижте нещо интересно, което открих днес:

Котка, пет месеца след кохлеарна имплантация. Simple Smile Обръща се на името си и се държи като чуващите си себеподобни.

# 102
  • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
Честит нов дом на отчетните теми! Съберете ценното инфо, за да си остане тук, а отчетната тема ще отиде в другия подфорум. Надявамсе така да е по- пригледно.

# 103
Благодаря на всички не знам какво щях да правя без вас.Може ли да ми обясните какво поема здравната каса за операцията,плаща ли се нещо и колко.

# 104
Здравей, Велина!
Нищо не се плаща. Здравната каса поема абсолютно всичко. За целия процес - от поставянето на диагнозата, през всички изследвания, до операцията, следоперативния период, включването на импланта и всички последвали аудиограми и настройки -  не сме платили абсолютно нищо, освен няколкото упойки за скенер и ЯМР в болниците, извън ИСУЛ.

Общи условия

Активация на акаунт