Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Колко струва една аудиограма и настройка на имплант?
Как мога да получа информация за рехабилитацията и обучението на деца с импланти?
Какво представлява тимпанометрията?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Колко струва една аудиограма и настройка на имплант?
Цената за аудиограма и настройка на имплант може да варира в зависимост от лечебното заведение. Във военна болница обикновено не се плаща нищо, тъй като е необходимо направление от личен лекар. В частни клиники цената може да бъде около 10-15 лв за самата аудиограма. Въпреки това е важно да проверите точната цена в конкретното медицинско заведение.
-
Как мога да получа информация за рехабилитацията и обучението на деца с импланти?
За да получите информация относно рехабилитацията и обучението на деца с импланти, можете да посетите уебсайта на Българската асоциация на кохлеарно-имплантираните (БАКИ), където се планира създаването на раздел, съдържащ обширна актуална информация за рехабилитацията и обучението на деца с импланти. Освен това координатите на градините, в които ходят децата с импланти, и логопедичните градини могат да бъдат полезни за родителите при търсене на подходящи места за рехабилитация.
-
Какво представлява тимпанометрията?
-
Какво представлява EarCheck?
-
Какво представлява Синдромът на хиперактивност с дефицит на вниманието?
Например никога не съм успявала да го накарам да каже как прави кученцето, котенцето. Като ги види на улицата казва бау бау, няу няу, но ако аз го попитам не ми отговаря. Често казано понякога имам чуството, че такива въпроси го обиждат. Например показвам му книжката и го питам къде е топката. Вместо да покаже, защото съм сигурна че знае и може, той почва да се сърди и да блъска книжката. Не знам и аз какво да мисля вече
Но просто съм си такава. Сега ще се опитам да не мисля повече за това, ще си гушкам сладурчото и ще чакам пътуването до София. Благодаря на всички за подкрепата, радвам се че ви има