Отговори
# 210
  • София
Марти го тръшна есенния вирус , бях болнични с него в къщи , а от днес съм на работа и той на дг . Ето още едно заглавие : От есенните вируси сме защитени , по априлски ще тичаме засмени . Ще ни завиди целият форум . Ще взема да се преквалифицирам в поетеса  Grinning
  Та, ти си направо поетеса  Peace.
  Повече без бацилки  Praynig.

# 211
  • София
Браво pipi, ще ги запазим да ги използваме и двете заглавия, жалко, че толкова бавно изписваме темите.

# 212
  • София
Огромно благодарско , че така ме четкате .   bouquetДа ви разкажа за днешното ми приключение . Отиваме в градинката да покараме кола . И едно мънинко детенце се качва на нея . Аз нямам нищо против , Марто дава за малко някой да се качи и нещата са спокойни . Обаче майката така се зарадва , че детето й е на колата , че като започна : Браво , мами , я се виж . Имаш страхотна кола . Много хубава кола имаш ! И аз направо щях да падна . Детенцето се изкефи , обаче Марто отива и казва : Хайде сега слез , да покарам . Но неговият тембър на гласа е много силен и майката се обръща и му вика : Не така , моля те , не му крещи , той сега ще слезе  Shocked . Е, как ще слезе като току що му беше казала , че колата е негова  ShockedАз си мълча , за да видя , какво ще стане . Естествено детето се разрева , но тя го дръпна и отидоха надалече . Както и да е . Преживяхме го . Пет минути след това идва друго дете . Но забележете , аз му казвам , че колата е на Мартин и ако иска да я кара трябва да го пита . Детето отиде , попита го - без да се познават , той му я даде , покара малко и му я върна . Значи можело . Големи майтапи . Сигурно и вие сте имали такива приключения .

# 213
  • София
Хайде, честито ни ново заглавие! Grinning

# 214
  • София
Сигурно и вие сте имали такива приключения .
Мдааа Simple Smile. Само, че акумулаторната кола не давам да я карат, само да поседи детето, че ако падне батерията не знам как ще я тикам до в къщи. Но другата с педалите съм я давала, само с уговорката да ми я върнат после  Laughing, че като бях бременна с Дани се наложи да догонвам 2 деца, които бяха помъкнали на Емко колелото.

Аз пък забелязвам, че напоследък Емко не дава непознати да закачат Дани. Laughing Даже вчера в поликлиниката една баба го закачаше и мен ме подразни, но не се обадих  Blush, а Емко й избута ръката да не го пипа. Laughing

# 215
  • София
Мноооого бавно изписваме темата щом се налага да я преименуваме.
pipi06, поздравления за хубавото заглавие.
Ние закарахме акумолаторната кола на село и Мартина почти не я кара. Много жалко, но така се получи.
Снощи обаче какви изпълнения имаше, отдавна не съм се смяла така. Искахме да гледаме "Час пик" да се повеселим, но мъжът ми превключи на един мач и филма ни пропадна. Аз съответно се захванах да правя торта, а децата да играят на криеница. Много е забавно, големи майтапи стават. По едно време Мартина взе да се крие на едно и също място и играта взе да става безинтересна. Тогава я скрих в една ниша, в която са направени стилажи и са закрити с плъзгащи се врати. Заврях я сгъната на две под най-долния рафт. Отивам да кажа на Невена, че може да започне търсеното и се провиквам към Мартина да стои мирно и да не се обажда, а тя ми отговаря: "Добрееее"  Grinning Както и да е Невена не разбра от къде дойде гласа и доста време я търси. В един момент вратичката се отваря и Мартина се провиква: "Мамооо, ама аз се напиках в шкафа" Joy Тя горката заради едно ново шише изпи един тон вода и през пет минути бягаше в тоалетната, а накрая за да не се издаде се напишка.

# 216
  • София
pipi06, подобна история май на всеки се е случвала  Peace.
Един случай и с нас: Алекс е оставил колата си и се е заиграл. През това време едно детенце се качва на колата и след малко Алекс го вижда и идва да си я кара. Само, че детето не иска да стане и реве. Майката нищо не прави, все едно е статуя. Та реших и аз да се включа, за да укротя страстите. Накрая едва ли не сме взели тяхната кола.

shoshi, развесели ме случката с Марти  Mr. Green.

# 217
  • София
Я да ви питам и вас, че си говорихме с Нели за прегледа при ортопед. Тя ми каза, че на 3-4 години задължително пак трябва да водиме децата. При нас така или иначе се оказа задължителен преглед за детската градина. Докторът каза, че Мартина има плоскостъпие, но до 5 години такава диагноза не се поставя, защото до тогав асе оформял кракът, но трябвало да прави упражнения (побъркват ме, за всяко нещо упражнения  Crazy) и да носи обувки със стелки, които да повдигат стъпалото от вътрешната страна. Някъде бях чела обаче, че такива стелки са абсолютно излишни. Кажете водихте ли детето си на такъв преглед и как протече?

# 218
  • София
Тя ми каза, че на 3-4 години задължително пак трябва да водиме децата.
Да, така е. Емко нали още като проходи започна да криви крачетата навътре, та сме ходили не веднъж при Драганов. Сега вече ги криви съвсем леко, но чакам Дани да проходи и да ги заведа заедно. При него се получава от неоформения свод и д-ра ни беше казал, че ако не се оправи с обикновените обувки с твърда пета, ще трябват специални обувки и стелки. Така като гледам ще се наложи  Confused, но по-добре сега, отколкото като мен на 20 и кусур години да разбере, че трябва да носи стелки. Whistling

# 219
Здравейте, отдавна не съм писала. Реших да се разпиша, че не се знае, кога ще е събитието, та за всеки случай:) Вече съм в очакване, защото повечето Октомврийки родиха по- рано, затова и аз съм си стегнала багажа за болницата вече. Темата много ми харесва, но за съжаление ние сме от постоянно боледуващите и не можем да избягаме от болестите. Алекс беше добре около 3-4 дни и от снощи започна да кашля пак, както и потекоха жълтите сополки отново. Няма оправяне, пак капки, сиропи, витамини.  За съжаление и нас ни зарази, защото и двамата с баща му сме с хрема и болни гърла. Изглежда ще си прехвърляме постоянно вирусите тази зима... Честно казано, какво ли не сме опитали, а ефект няма, боледуваме си от ранна есен, до късна пролет почти нон стоп. Та затова не смея сега да раждам, ще стискам здраво, че в момента не мога да дишам, та какво остава да раждам.Разбира се ако има новини, при първа възможност ще пиша.
shoshi , аз въобще не знам за такова изследване, тя наща педиатърка ако не я питаш нищо не казва, с чингел тря да и вадя думите от устата, затова сега бебето смятам да го запиша при др. педиатър, а Алекс също ще го прехвърля при първа възможност. Ако някой знае нещо за такова изследване нека сподели.
Това дето обсъждахте за колите, мога да кажа само, че наща като я изкараме я кара цялата градинка освен Алекс. Той обича да си тича, да си обикаля, да се катери. Затова спряхме да я изкарваме. Наща не е от електрическите, а е на Кетлер с педали, явно не му се въртят педалите. Умишлено не взехме ел. кола, за да полага някакви усилия при каране, а не да се вози мързеливата. Той обаче заяви, че вече искал колело, колата не му била интересна, всяко чудо за 3 дни... Да не ви разказвам, как всеки ден си иска някаки нови играчки, а ако все пак му купим, на следващия вече иска нова. И при вас ли е така? Май са презадоволени и вече нищо не може да ги впечатли. Най- новото искане е за детски лаптоп, и той искал човека да си има компютър.Честно казано в къщи имаме нужда вече и поне от още 2 телевизора, поне още едно ПС...Айде стига съм писала, че ще взема да изпиша старата тема, ще трябва да мислим ново заглаваие. Иначе на всички пожелавам, най -вече здраве, късмет и до скоро:)

# 220
  • София
DEZIRELA, и лаптопа бъро ще му омине - на Емко бяхме дали един истински, много стар модел да си играе, той му изкара всички копчета. ooooh! Laughing И го прибрах.

Леко раждане ти пожелавам и ще чакаме да се похвалиш! Hug Hug

# 221
  • София
Ааааа Мартина чудесно се забавлява на нашия. Влиза си във фаворити, отваря си нейната папка, зарежда си сайт с игри, избира си една - играе, после друга и т.н.  Grinning Друго - от старт отива в програми - аксесоари - избира си програмата за рисуване и казва никой да не я безпокои, че има да работи. За една годин акомпютъра още не й е омръзнал. Реве за един детски на кака й, но още е малка за него, защото там има математика, български... и  трябва още малко да порасте.
Друго с което много се забавлява са пъзелите. Лятото й купих един от 30 части и вече има 6 от 49 части. Като дойдохме в Киев първите дни това й беше единственото забавление.
DEZIRELA, бързо да оздравявате и леко раждане.   bouquet

# 222
  • София
Дезирела , това все едно аз съм го писала . Нашата е кола е на Кетлер с педалите . Затова сме такъв хит по градинките . Имаме колело обаче пада няколко пъти с него и много , много не иска да го кара . А колата като е на четири гуми няма как да падне . Той много обича да кара . Въобще това му е страст . Завива , паркира , маневри - страшна работа . Баба му и дядото я купиха за двугодишният му рожден ден . Не искахме акумулаторна защото ме беше страх  че ще ме остави някъде по градинките . В началото беше трудно да координири правилно кормуване с въртене на педалите , но с повече тренировки и аз с рани по краката свикнахме . А и колата е метална , няма чупене . Блъска се , тряска се , яка работа . Аз нося една връзка с мене и като му писне да кара , а трябва да се прибираме , връзвам , тегля , той само управлява . Та такива ми ти работи . Дечурлига .

# 223
  • София
Аня, аз покрай компютъра забравих да питам за крачетата. Не разбрах, Драганов препоръчва ли стелки преди 5 годишната възраст на детето?

# 224
  • София
Ами при прегледа се установява. По принцип като се носят обувки с твърда пета, това подпомага естественото оформяне на свода. Ако не се получи, тогава стелки и спец. обувки.

Общи условия

Активация на акаунт