Февруарските дечица крачат във редица!

• 10 714
  • 285
  •   1
Отговори
# 120
По темата за левичарите : По National Geographic съм гледала едно филмче за близнаците. В общи линии проследяваха бремеността на една майка с изключително рядка бременност : 3 фетуса:  2 еднояйчни и 1 разнояйчно. Във филмчето се казваше, че еднояйчните близнаците са като огледални образи. Тоест винаги единият близнак е десняк, а другият левичар. Също ,че в някои случаи дори органите им са разположени огледално. И от тук създателите на филма изказаха една много интересна хипотеза: че всъщност ,когато се роди левичарче, то бремеността е започнала като многоплодна, но по някаква причина единият ембрион не се е развил, оцеляло е само левичарчето...

радостче, моят случай беше такъв!!!...и по тази причина и по ред други се водих патологична бременност и ме тъпкаха с хапове и за задържане и с кви ли не още.....абе...

Значи вече имаш доста логично обяснение  - просто не я насилвай да работи с дясната.  Hug

# 121
  • насън...
радостче  Hug
немам намерение да я насилвам да работи с дясната, какъв смисъл има наистина..аз мислех да ви питам коя е водещата ръчичка при вашите дечица, ей така като въпрос за по на бира и Outta Joint Grinning, ама викам айде да не ви занимавам пак с моите глупости... а па то кво излезе изобщо...!!:) просто много се навързаха нещата да ни изкарват ненормални.... с тази невроза, както каза невроложката -цитирам: "Неврозичка има детето."...!!!???!!! каква невроза...та тогава тя беше на 11 месеца!!! то е нещо като смученето на палеца, всъщност или гризането на ноктите...просто нашето е малко по-различно и не толкова често...явление..Simple Smile ама да ми дава зелена рецепта чак...но определено ще потърсим второ-пето, колкото се наложи мнения...благодаря ви още веднъж за разбирането..

джоя, и аз да ти кажа, че може да е от нещо елементарно...давам пример...нашата пикла напоследък и тя така накуцваше и фърляше къчове като ходи, а докато я преобувам гледам, че му излязло мазолче на детето на крачето...мина сума време докато главата ми тенеке загрее какво става... Embarassed те й станали малки кокотата....дано се окаже нещо такова... baby_neutral или даже още по-безобидно...представяш ли си бебе с мазоли!?!...срам и позор за майката ooooh! а даже още не ходи стабилно детето...Simple Smile)

бети...и ние с петинка се  baby_neutral да ви мине по-бързо....

# 122
Дааа, чета, чета и сега аз  взех да се притеснявам, че Дани все още често ходи на пръсти.  Thinking Thinking Ще запиша час при Драганов.
Яско в началото ходеше леко по диагонал и все с един и същи крак тръгваше. Сега ходи почти нормално, явно нещата се променят.

Аз съм левачка по рождение, но пиша с дясната, защото и на мен ми се караха като малка. Повечето други дейности върша с лявата, а като се умори минавам на дясната. Ползвам ги почти еднакво. Нервак съм, но нямам заболяване, поне засега.  Mr. Green Дани също ползваше по-често лявата ръка, но мъжо му се караше и сега се храни и рисува с дясната.

Амен, както са те посъветвали пусни тема във форума за деца с увреждания. И помоли да ти дадат инфо за добри невролози. Консултирай се поне с още двама специалисти. Понякога се доверяваме на лекари с опит, но те също грешат, потърси повече мнения.
Сещам се да ти разкажа за моя племенник и той голям нервак още от малък, ама има на кой да се метне.  Mr. Green Всеки път като лягаше да спи се приспиваше като си въртеше главата и отвреме-навреме за разнооразие я блъскаше в матрака. Представяш си картинката - луд за връзване. И така от бебе до тийн възраст. А когато се ядосваше почваше безогледно да си блъска главата където свари - стени , маси и т.н. И си е съвсем нормален, а сестра ми не се е тревожила, щото преди 15-16 г. нямаше бг-мама.

# 123
  • София
Amen имам позната с голямо вече дете, което като бебенце е преспивано само на ръце и сега си върти главичката преди да заспи. На нея също й бяха казали, че било от липса на внимание,   #Crazyдъра -бъра. Та последваха милион проблеми в семейството и т.н.
Ако все пак искаш да се консултираш с детски невролог мога да  ти препоръчам д-р Литвиненко. Ходихме при него Ники като стана на 10 месеца и съм много доволна.

Последна редакция: вт, 08 апр 2008, 23:25 от hrisito

# 124
Я и аз да се изкажа за крачетата. И Стоян понякога го прави това с замятането , но имам чуството че е на игра, защото винаги се смее и уж тича, та си мисля че е опит за подскачане Laughing А за мазолите внимавайте много защото на мен от такива тесни обувки като малка сега са ми деформирани малките пръсти на краката с нещо като твърди мазоли (хич не е красива гледка).
Някой може ли да ми даде координати на този ортопед при който всички ходите?
 Иначе и ние сме болни, а най-странното е че на всеки му е различно нещо, мъж ми  му се възпали синузитаот някаква алергия, Стоян два  дни беше с Т  и  сега е с хрема и той, добре че се кърмим още че отказа яденето само супички по малко, пък мен нещо ме наболява гърлото от два часа насам newsm78 дано ми се размине настинката.

# 125
Добро утро!Май само ние ставаме по късно щом мама има време за кофи и писане Simple Smile.С тия крачета малко ме притеснихте и мен сега newsm78.гГледам и нашия ходи на пръсти от време на време,но май го прави нарочно като му се скарам,че не бива така.
Как е малката ЕВИЧКА?Нали тя беше много болна?Оправя ли се?

# 126
  • София
Добро утро  kaffeetrmker_2,
Днес май ще пазим къщите Sad, като гледам какво се е затъмило, забулило и как си ръси дъждеца. То вярно, че няма "Нищо по-хубаво от лошото време", но едва ли Богомил Райнов е имал предвид да седиш затворен в къщи с бебок на годинка и малко  Mr. Green
Roroana, за ортопеда: д-р Драганов, преглежда във Военна болница, ул. "Георги Софийски" №3, Поликл. на Военномедицинска академия, каб. 111, GSM: 0898503010
Bettie, как е Ева?

# 127
  • насън...
чувствам, че е мой дълг да внеса малко свежест в тез черни теми дето ги повигнах и ще каза нещо...онзи ден се присетих и викам на мъжо: "абе мъжо, ти що вече не ми викаш зайко, както преди?!!"...мина време и чувам следното обръщение: "мамо зайко".... Joy Joy Joy Joy Joy така значи било...вече не съм палавато зайче от картинката на плейбой...сега съм """"мама зайка"""".....Simple Smile)))всъщност се оправда, като каза, че съм мама на зайче...което си е чисто и просто, откъдето и да го потледнеш пак """мама зайка"""  Simple Smile))

и един въпрос...колчо често миете/бършете играчките?
и...айде още един...тъй и тъй съм почнала...за гъбите кво ще кажете?....ние мнг обичаме и често готвим, но никъде не съм срещала да фигурират в бебешко меню....

# 128
Здравейте, запазила съм час за Драганов, беше много любезен каза да не се притеснявам, най-вероятно няма проблем. За 17 ми е часа и вече не работи с здравната каса. Разпечатах всичките признаци на луксация (много си личало ако детето има и е над 1 година) и снощи мерих детето, крачетата са му еднакви, не са криви, гънките са ок, няма плосък таз, ходилата са и абсолутно прави, няма мазоли. Ох дано се притеснявам напразно  Hug
За играчките, тези с които я къпя ги мия всеки ден, другите когато се сетя, ама тя всеки път играе с различни, да не говорим че през повечето време не им обръща внимание. Виж дистанционото и гсм-те ги мия по често с спирт, защото голямо гризане пада.
Снощи и Никол спа по-неспокойно. Мисля че е виновен шоколада  newsm78. Нашите имаха годишнина и майка ми отворила един шоколад, начупила го на блокчета и го зарязала на масата, детето го докопало и като я хванах беше взела две блокчета в ръце и ги гризеше подред  hahaha Интересно че детето не харесва какао, давала съм и такива пурета, кремчета и какао в млекцето, не го ще, пък за шоколад умира.
Да ви се похваля домашния ми кашкавал стана супер, пресничък мекичък, Никол вчера яде само хляб и кашкавал, много и хареса  Laughing

Гъби съм давала веднъж, ама една гъба в супичката, и като яде от нашите манджи има гъби. Яла е печурки и манатарки. Мисля че съм срещала пюре с манатарки  Peace

# 129
Amen кво зайче Simple Smile. Аз на моя му викам, преди ми казваше редовно, че ме обичаш, сега си траеш. Той "ми аз щом съм се оженил за теб значи те обичам, кво да ти го казвам, нали ти го доказвам", аз: "дай 200 лв тогава, че ми трябват  hahaha ", той " обичам те .... "

# 130
  • София
Роро, ние ходим при този http://www.zdraveto.com/index.php?option=com_content&task=view&id=40, има договор със здравната каса. Препоръчаха ми го други лекари и аз съм доволна.

Ева е по-добре, да чукна на дърво, не са открили нищо в пробата засега, но окончателния резултат ще стане чааак утре. Няма Т, от снощи само веднъж е цапала памперса и се надявам тази гадост вече да отминава  Praynig Тя заслабна, сигурно е свалила едно килце. Вече си яде и лечебната хумана.
Чудя се, как се минава към нормално хранене след такъв вирус, сигурно има период на захранване с по-щадящи храни ?

Джоя, как го правиш този домашен кашкавал? Интересно звучи  Simple Smile

# 131
Joya кашкавала не трябва ли да узрее.. това с 200-та лв ме разби..
на ортопед не сме ходили никога.. мисля че нямам основание за притеснение.. дано съм права..

# 132
  • София
Чудя се, как се минава към нормално хранене след такъв вирус, сигурно има период на захранване с по-щадящи храни ?

http://pramed.com/diaria.htm

Гъби не съм давала още

# 133
  • София
 Bettie Page Първото зъбоникнене ни беше с висока Т и после разстройство...та освен, че си карахме на кърма няколко дни, след като прояви интерес към твърдата храна ... педито ни беше казало да наблягаме на кашите...та ако даваш още каша, може и с нея да почнеш, варен картоф и малко сиренце в него, банан, кисело мляко с бисквити...и така докато прояви интерес към другите неща...
Това с мама зайка ми хареса... Joy, но определено нещата се попроменят след като се появи бебето...
Плюшените играчки гледам да ги пера по-често, другите ги мия както дойде...е тия, които се въргалят на пода веднага ги мия...ама тези в коша...си седят там, докато ги извади...
За гъбите скоро това четох ..
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=282711.0
Мен пък ме интересува маслини примерно откога може, също така примерно пилешки пастет може ли да се дава...

# 134
пастет Sick !!

Общи условия

Активация на акаунт