Февруарските дечица крачат във редица!

• 10 708
  • 285
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Здравейте и от мен kaffeetrmker_2.Днес пак ще си седим вътре гадост,омръзна ми от това гадно време  smile3516  umbrella,а за пастета още не съм давала,гъби също

# 136

Мен пък ме интересува маслини примерно откога може, също така примерно пилешки пастет може ли да се дава...

Давала съм маслинки, но много по малко, когато ние сме яли и Виктор си иска. Пастет - няма нищо лошо като идея - ама по добре си го приготви вкъщи, защото в тия дето ги продават не е много ясно какво има. Или пък купи гъши , но не български.. Аз много обичам , но досега не съм се сещала да дам!

# 137
При нас понапече, но пък сега спим  Crossing Arms.
Юлиана си хапва филийка с пастет и много й харесва. Щом ядем месо, кайма, мисля че няма проблем, пък и педи каза, че може. И аз купувам гъши. И маслинки съм давала, но малко, колкото да си опита детето. А гъби  newsm78 ......честно казано ме е страх да й дам. Rolling Eyes

# 138
  • София
Е не става въпрос за просташки пастет все пак...
Един бърз въпрос..днеска от кухнята има мусака...аз досега не съм й давала свинско, знаете ли мусаката с какво я правят, съмнявам се само да е с телешка кайма...или бъркам.....е сигурно в различните кухни различно де...поръчах от Ози..ама се чудя дали да я давам..

# 139
Обади се в Ози и питай:)
За гъби според мен са мънички, те са много тежка храна. Маслини давам от доста време, по малко. Черни, сладки. Излизат в почти същото състияние  Simple Smile (Е вкуса може би се променя,не знам  Mr. Green )

# 140
За кашкавала : 4 литра прясно мляко завира, изключва се и се слагат 4 с.л. сол (ние сложихме по малко че е главно за детето) и 1 пакетче лимонтозу, бърка се енергично (то се пресича на парцали). Слага се в тензух и се окачва да изтече суроватката (няколко часа), след това се слага в тавичка, отгоре една чиния, и отгоре една туба 3 литра минерална вода Simple Smile (може и чешмяна Wink )
след 24 часа е идеален, мекичък за ядене - това е пресен кашкавал. Ако преседи една седмица става жълт и по-твърд като купешкия горе долу, ама кой да го чака. Иначе от 4л мляко излиза 600-700 гр кашкавал. това е една от технологиите има и други, но това е най-лесно и няма как да се обърка. Щом аз го направих значи всеки може  Peace

# 141
Само  с лимонтузу?  Thinking Мислех, че трябват някакви закваски... Между друготото суроватката също е полезна  Peace

# 142
  • София
Момичета, имам един малко тъп въпрос Blush ...но ме гложди и ще питам, преди да се изложа и да пусна тема Tired

Петя много спи...и това вече започва да ме притеснява. Спи по 2 пъти на ден по 4 часа и при това я будя, цялата нощ също Rolling Eyes Това нормално ли е? Досега си мислех, че си наваксва от малкото сън в болницата, но мина вече 1 седмица, откакто ни изписаха

# 143
Не знам, но аз бих й дала още една седмица да се наспи... Пък и в дъждовно време се спи повече... Пита ли педиатърката?

# 144
  • София
Не ми вдига Sad
То й е писнало на жената от мен, и от болницата и звънях, да ми тълкува термини...че ме държаха на "тъмно".
 По-късно пак ще опитам

# 145
  • София
И Кати след като оздравя беше така, по цяло нощ и през деня по два пъти спеше по 2 3 часа..ама беше само 3 4 дена...явно си наваксва и после си минахме на стария режим......та може би си е нормално...нека си поспи детето...
Не звънях на Ози...пробвах миришеше на телешко, пък и да има свинко ще се води захранена със свинско Hug...

# 146
  • София
Не звънях на Ози...пробвах миришеше на телешко, пък и да има свинко ще се води захранена със свинско Hug...

Телешко месо е не се притеснявай. Досега не е имало свинско в яденето.

# 147
  • София
Днес, голяма активност бе, момичета, защо ли Mr. Green
По зачекнатите въпроси: гъби не съм давала, нямам и намерение, защото ме е страх. Пастет също, но от други съображения. Откъде да знам, какви "рога" и "копита" има в него.
За миенето на играчките: преди бях много по-стриктна  Blush, защото всичките минаваха за проба през устата на Ники. Сега на дечко му е много по-интересно да ги мята по земята, да ги гони и да си играе с тях, отколкото да ги яде. Ако трябва да ги мия след всяко хвърляне, значи да не мръдна от мивката  1dishes
Anim-че, доста и се насъбра на Петето, сигурно организма си има нужда от почивка. Но за всеки случай говори с педката  Peace

# 148
здравейте и от мен!!!
аз отдавана не съм писала,но ви попрочитам Wink
ние побръмчахме до Париж без Дари и сега пак й се радвам на магариите Whistling
тя вече е с 13 зъба,но и с ларингит от вчера-прегакнала е и е много смешна,но се оказа че и гърлото й е зачервено и не е чак толкова забавно. Crossing Arms
иначе й взехме нова лека количка и сега продавам старата след като комп.ми гений реши да качи снимките на нашия сайт Embarassed,но нещо не излизат,така че не ме бийте много Praynig Praynig

# 149
  • русе
При нас пък досега беше слънчево и топло! Направихме си една разходка по центъра, после се наобядвахме и сега малката госпожица спи! Да видим колко, защото напоследък спи само по 1-1,5час на ден!

Гъби не съм давала досега, мисля, че са по-тежка храна! Маслини - вчера й дадох за първи път малко, май й хареса! Пастет съм давала, но не купешки - майка ми й прави 1-2 пъти домашен специално за нея - от пилешко месо и пил. дробчета. Не се приготвя трудно - първо варите месото, с малко лук и щипка сол, после добавяте и няколко дробчета, и като се свари всичко - пасирате.

А като сме почнали с въпросите, аз да попитам - по колко вода/течности пият децата ви на ден? Малката изпива към 1 литър вода от шишето си, отделно, когато сме на масата, пие още вода или сок от обикновена чаша. Не е ли прекалено много за тази възраст? Като се опитам да й дръпна шишето с вода от устата й и започва да плаче, най-много пие през нощта! Не й давам солени неща  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт