Мартенски бебета 2008 !!!

• 13 724
  • 280
  •   1
Отговори
# 225
Е, значи и трите Алита са глезани  Laughing Ръцете и гърбът ме болят вече от това дондуркане. Но няма как. И аз се замислям за кенгуру. Определено ще ми помогне.

# 226
Здрасти, отвратително време...дано вие сте в по - добро настроение от мен Tired
Някой да е ползвал възстановяващия гел за след раждане на Мустела? Някакви отзиви?
Благодаря момичета Tired

# 227
Времето е ужасно, дано се покаже слънцето следобед.
Chili, аз го ползвам този гел, мажа се чат-пат като се сетя. Ама какъв му е ефекта и аз не знам.

# 228
   Здравейте мартенски бебчета и мамчета.

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА БЕБЧЕТАТА ОТ ВЧЕРА И ДНЕС.

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ, КОИТО СА ИМАЛИ ПОВОД ДА ПРАЗНУВАТ ТЕЗИ ДНИ.

Направо съм потресена, от това, което се е случило Мандарина. Радвам се, че вече си добре. И аз мисля, че трябва да се потърси отговорност, защото това си е лекарска грешка. Дали е от недоглеждане, от бързане, от мързел или от неразбиране няма значение. Да, жени раждат всеки ден, но това не означава, че това е нещо нормално. Напротив - всяко едно раждане е чудо и към всяко такова трябва те (докторите) да се отнасят така все едно е единствено и да се направи всичко за да може  бебето и майката дарила живот да се радват един на друг.

Марги, всичко ще е наред. Очакват ни много такива моменти, в които ще се питаме дали бебчето е наред, дали правим всичко както трябва, дали сме добри майки. Никога страха няма да изчезне и той е причината ние да сме добри майки. Колкото да изглеждаме спокойни, ние винаги сме нащрек.

Преди няколко вечери, докато къпахме малката, тя погълна вода, задави се, изплаши се и започна да плаче. Вдигнах я и я потупах, за да си поеме въздух и когато видях, че спря да плаче и е добре, аз почнах да плача с глас. Гушках я, плачех, въртях из стаята с Лили на ръце и се обвинявах, а мъжа ми се опитваше да ме успокои.

Вече писах, че и мене ме беше налегнала депресия. Още преди да забременея ми беше интерсно, как така ще изпаднеш в депресия, когато ти се е случило най-хубавото нещо на света, а при нас и толкова изстрадано. Да обаче и на мене се случи. Изпадах в депресивни състояния, а после се обвинявах, че при наличието на това слънчице до мен, аз мисля за това, колко килограма имам за сваляне, колко стрии имам по корема и бедрата и дали мъжът ми ме харесва. Все още понякога ми става гадно, но се надявам най-лошото да е минало.

Ние се смеем от доста време, но не с глас. Преди 10 дни гукна за първи път, но от тогава постоянно се мъче и нищо не излиза (поне не гукане, а някакъв друг звук). Като се нервира, че не става почва да реве. От няколко дни имам чувството, че като ме види надвесена над леглото почва да си протяга ръчичките да я вдигна.

И ние от известно време се носим повече на ръце и се страхувам, че така ще свикне постоянно да има някой до нея, да я държи и да й приказва. А от друга страна пък нали трябва да им говорим, за да почнат да гукат и да обръщат внимание на разни неща. Та не знам кое е правилно.

# 229
И друго да питам. Смеят ли се бебоците ви? Кога започнаха? Бела се усмихваше още в болницата,ама по много мъничко... и сега все още се усмихва много рядко.  Много е сериозна...

ние или спим или плачем, време за усмивки не остава Rolling Eyes
Айде пак снимките на Ива, този път мисля че ще излезнат Laughing
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=235568
излязоха, много сте хубави  bouquet
Времето е ужасно, дано се покаже слънцето следобед.
гадно е, ама аз се приготвям да излизам ... то ръце не ми останаха, а е още мънинка ooooh!

Аз си взех този слинг

с мисълта поне ръцете да са ми свободни, става и за новородено, но нещо не можем да го направим както трябва, тя се губи вътре. Та сме си на ръце... а около нас - неоправено, несготвено, неизгладено Whistling

Сега се връщаме от консултация - за 25 дни е наддала 900гр.. Имаме проблем с пъпчето, възпалено е, а трябва да се залепи, защото са го изрязали много навън. Сега ще го лекуваме, дано да успеем после да го приберем.

Иначе депресията не ме е хванала още, но предполагам че скоро умората и недоспиването ще си кажат думата Thinking

пп.
зМного му е кеф да си глеза играчката над леглото-те се въртят едни плюшени животни и има 5 мелодии - гледа ги,удря ги с ръце.Вчера му направихме клипче,но не знам къде мога да го кача в нета.

Зори, това с 5-те мелодии ми звучи супер .... на мен вече ми идва да изхвърля нашата иначе доста скъпа въртележка ... направо ще лудна!
Клипче можеш да качиш на много места, аз съм качвала в www.youtube.com, www.vbox7.com и др. трябва само да се регистрираш

Последна редакция: ср, 09 апр 2008, 15:12 от Къдричка

# 230
 HugБлагодаря ви за пожеланията ,момичета!Аз се опитвам да кърмя,но тази дейност,далеч не е онова прекрасно интимно общуване между майка и бебе,за което съм чела!Много боли...,незнам колко изяжда,но после много плаче и аз му давам по малко АМ...Изобщо нищо не разбирам от бебета Thinking
А като четох за Шейново...-и аз раждах там.Минах през всички кръгове на ада !Резултатът си струваше,но...,може би ще ви разкажа какво ми се случи по-натам,че сега нямам сили...,още имам странични ефекти от упойката... ooooh!
Слънчев ден!

# 231
Ники, на мен за ортопед ми препоръчаха др.Медникаров. Преглежда в ортопедията - Горна Баня всеки вторник от 12.30ч. Педиатърката ми каза, когато беб4о направи 2месеца, тогава да отида.
Chili и аз го ползвам този гел, но ефект някакъв не виждам.

# 232
  • Тук и там
Лорисита - памперси пълним мисля добре минимум 3 на ден / в сравнение с рекордите на Олимпия направо ме е срам да кажа, че са толкова Embarassed /,
обаче в моите очи мнооого малка разлика на растеж забелязвам в бузките, крачетата, коремчето ....  Rolling Eyes Дано да си внушавам  Sad
Иначе това с постоянното носене на ръце - леле и на мен кръст не ми остана  Crossing Arms По цял ден как му е удобно на ръце на това дете направо незнам.
Креватчето се ползва само за складиране на дрешките и останалите неща за бебка  Thinking Дано все някога влезе в употреба по предназначение.
Зори - и ние сме така, ако заспи през деня за 5 - 10 минути колкото да изпера, изгладя и простря някоя дрешка на бързи обороти - направо се радвам  Tired
Жени - адашката е голяма сладурана  Hug
КикиНики - и ние от родилното се усмихваме, в последните дни я гледам че го прави насън и е голямо ангелче тогава  Blush
А вчера пак докато спеше си отвори беззъбата устичка и наистина направи 3-4 хихикания - беше страшно сладко  Laughing

# 233
  • Тук и там
 Съжалявам - 2 пъти ми го изкара, а не иска да се изтрие Wink

Последна редакция: ср, 09 апр 2008, 15:57 от Iva-1977

# 234
Здравейте, мацки!
Я кажете, какво направихте с пъпчетата на бебоците? Ние се чудим къде да го хвърлим нашето. А вече мирише много гадно и трябва скоро да го метнем някъде. Blush
Мандарина, и аз мисля, че това е чисто безобразие и трябва да си потърсиш правата. Направо нямам думи #2gunfire

Рали, и аз на своя глава си взех капките на Саб и давам по 15 преди всяко хранене. Не съм чувала за тях, че запичат. Дори вчера май имахме разтройство.
Честит Велизар на мама Тара! да расте здраво и щастливо дете!

Рони, и ние не се уригваме - държа го на ръце по 10-ина минути, но не иска. Четох, че при кърмените бебета това не е проблем.
Марги, дръж се само. Всички като майки вече ще се притесняваме постоянно за малките си слънчица - нормално е.

Последна редакция: ср, 09 апр 2008, 16:42 от pepe_80

# 235
Честита масечинка на:
Теа на мама Славундер,-два месеца smile3521
Емили на мама Лори,
Алекс на мама Калина78,
Филип на мама Дудолина,
Невена на мама Ани77

Марги,стегни се  Hugвсичко ще се оправи,бъди силна предадеш ли се и Дея няма да е силна.Има достатъчно лекарства измислени на този свят,все ще намерят с какво точно да ви лекуват HugХайде пиши ни пак как сте.
Мандаринке Shockedаз съм шокирана,нямам думи....стоя тук ,клатя глава и само казвам newsm61Боже,Боже,Боже......

Днес бяхме на консултация:
Качили сме 1,200 кг и сме по-високи с 4 см.
Изписаха ни Вигантол,тук никой никога не е споменавал ортопед.Мойта дъщеря я водих в Стара Загора на моя глава де ,не че ми е препоръчано да се прави консултация.Уф щях да питам нещо(ама съм много гладна Embarassedи го "изядох")

Деситка,мила дано се оправиш бързо,моето гърло се рамина с много чай с мед и лимон и много мед и вчера реших и сладолед да си хапна Embarassed Laughing
Честит да е Велизар на мама Тара  bouquet

# 236
Aми ние още пазим нащето пъпче , че и ние се чудиме къде да го хвърлим.
Марги яа по-  споко не вярвах , че точно ти със тази енергя и сила , ще се очяш толкова бързо струпалотисе малко повечко този месец. Още колко много лощи и хубави неща , ще преживеем със бебоците то сега топърва започва.
Знаетели мама казваеще ей дъще , ще имаш дете тогава , ще разбереш какво е да си майка, е мисля ча почвам да яа разбирам.
Айде ,че се унесох нещо.

# 237
Милички,децата ни са най-безценното ,което имаме.Бих умряла 100 пъти за моите,ако мога.А кога са ни болнички (от личен опит)ние сме 100пъти повече и все си казваш"Ох защо не съм болна аз ами детенцето ми да се мъчи"та дори и да е една настинка и тогава идва другия момент-взимаме се в ръце и си казваме "АЗ МОГА ДА СЕ СПРАВЯ,И ДЕТЕНЦЕТО МИ ЩЕ ОЗДРАВЕЕ!"така се става мама и за това много ги обичаме.......
Аз много лесно се депресирам,но БЛАГОДАРЕНИЕ НА МЪЖА МИ бързо се отървам от нея(много бързо и лесно)
понякога ми казва:"?Не се тревожи.....Какъв е Мечо Пух?......Спокоен......ако си спокойна като него всичко ще се оправи...."и ме гушва.....
Пъпчето.........и ние не знаем........
с една ръка съм и отивам да готвя.......

# 238
Ние си направихме семейна разходка все пак, въпреки мрачното време.
Пъпчето нашата Али сама си го хвърли, където си избра Grinning На път за гастроентероложката с мъжо обсъждахме къде ще хвърлим пъпчето, като й падне. И така и не стигнахме до решение. Когато я съблякох в кабинета за преглед видях, че е паднало, лекарката много се развълнува, чак повече и от мен Simple Smile И каза, че щом е паднало в лекарския й кабинет, значи Али ще стане лекарка. Simple Smile После таткото уж го прибра...и като се прибрахме вкъщи го нямаше Sad Аз естествено се разплаках, че сме го изгубили (първите дни след раждането можех да се разрева за всичко Mr. Green) И така много ме беше яд известно време, как изгубихме пъпчето на детето Confused но мъж ми само ме успокоява, че явно тя си е избрала там да го хвърлим и това е...сега нямаме пъпче. Но пък си имаме бъдеща лекарка Grinning Здраве да е...

# 239
Мамчета благодаря ви много за подкрепата много сте мили прословутата докторка се казва Ковачева и сега след като виждам че и вие мислите като мен определено поне ще и вдигна един голям скандал само чакам да ми излезе хистологията и епикризата и този път да са ме изчистили защото все още не мога да кажа че се чувствам добре. Целувки на вас и всички бебчета наистина сте много мили Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт