АПРИЛ-ските купони на нашите бонбони II

• 22 437
  • 302
  •   1
Отговори
# 75
  • София
И аз съм пас за срещата, по обясними причини. Валката вече е здрав, но аз още не съм се излекувала напълно, а не искам да се зарази някое детенце, че е такъв кошмар.
Приятно изкарване ви желая, и нека времето да е хубаво както днес!  Peace

Пък аз другата седмица трябва да отида до работата и досега си мислех, че няма да имам никакъв проблем да си пусна платената отпуска, имам повече от 100 дни, обаче се оказа, че няма да е така. Плъпнали били разни интриги, уволнения, цигании всякакви и разбрах, че шефката щяла да ме изнудва да напусна, абе кво да ви разправям - държавна работа.  ooooh! Колкото и да не ми се вярва, и аз влезнах в сериала на Красето.  Shocked Ще направя всичко възможно да си защитя правата, пък от есента ще си намирам нова работа, мислех това да го свърша др. лято, но явно някоя добра длъжност по-спешно се нуждае от мен  Wink А учителстването ще го отложа за преди да се пенсионирам, много искам като поостарея, да работя с млади хора.  bowuu

Красе, ако е като нашия вирус, Ефералгана няма да помогне особено. Давай капки Хексалгин!  Peace

# 76
  • 2 етажа над тавана
Само бързо прелитам и отивам да спя, че съм гроги - ремонта се почна Tired

За срещата утре - стига да не ми мине някоя огромна черна котка пътя - ще дойда, вероятно по-късно от 11 часа, ама ще дрънна на Данчето да видя къде сте Peace

Да си похваля детето - вече заспива сама. Без пеене, тупкане по дупето или присъствието ми в стаята. Така е вече 5-ти ден. Дано така е и занапред. Първата вечер когато стана това чудо на чудесата прото толкова бях ядосана и изнервена, че я оставих в кревата й, цунках я, казах лека нощ и излязох. Викна ме няколко пъти, обадих й се от коридора, че съм там и тя да си спи и това беше. Чувах я известно време , че се върти и приказва нещо на плюшената армия, с която спи и после всичко утихна. И така вече 5-ти ден. Много съм доволна, но от друга страна си мисля как порастват децата и в даден момент вече нямат нужда от нас и ми стана малко тъжно Sad

Красе, хайде и при вас да свършват тия одисеи с болести и с работата, да се видиш и ти малко като бял човек. Hug Praynig

Ренка, дано проблема с работата при теб също се реши по най-добрия възможен начин!  Hug

За ЕБХ доста отдавна бях попрочела разни неща, но не са за мен Rolling Eyes То не че много съм информирана в подробности, по-скоро от любопитство четох. Даже пак от любопитство търсих подробности в чуждестранни сайтове - по света явно е доста разпространено.Но пък не съм чула/видяла около мен мамите да са на такава вълна. newsm78

Рени, взимай отпуска и хич не го мисли Peace

Аги, какви заявления, какви молби Whistling И при нас устно си казваш какво ти трябва - тя счетоводителката си знае. Много е задълбала нещо твойта шефка в детайлите май newsm78

Иначе при нас програмаат я ясна - до обяд по разходки, следобяд Маги бива командирована при баба си и аз действам по ремонта, пък Спас като си дойде ако ни е възможно свършваме още нещо, щото по това време вече и детето е вкъщи, а с нея, моткаща ни се из краката, ремонта е малко невъзможна мисия. Но поне имам надежди, че преди да се върна на работа, ще можем поне нейната стая да оправим. Латекса за таваните вече е налице, утре ще ми вземе Спас и латекса за стаята на Маги - прасковено ще стане в нейната стая, в крайна сметка. Тапетите за другите стаи са купени и така - само да има кой да работи. Малко се дразня от превърната на склад спалня, но като знам, че е временно и е за добро и бързо ми минава.

Айде, че стана дълго. Отлитам да се наспя и да събера нови сили за утре.

Целувам ви всички. Heart Eyes

# 77
  • София
Ех, тая Бабълка! Стаси заспива само от година и половина и никога не съм помислила, че не съм му нужна. Мисля си, че първо не си пробвала по рано да оставяш Маги да спи сама и второ - децата /и ние де/ имат нужда от спокойствие преди сън, ако винаги им се пеят песни, приказки и гушкани няма как да си кажат "Айде оставяй ме сам, искам да спя!"

Юле, другата седмица - пак среща! Трябва по често да ги организирваме... Поне преди Ренката да е се е заела с учителстване /разбирай - пенсионна възраст/

# 78
  • София
Добро утро!
Какво е това време - не очаквах!? Нещо се промени прогнозата! Срещата също май ще се отложи!

# 79
  • София
Добро утро!
Сипвам Ви по едно ароматно кафе, в тази дъждовна сутрин за повече настроение и писане в темата, че вчера направо е било пустош. Може би скоро ще станем като Априлки 2005, които за половин година не могат да изпишат една тема, пу-пу дано да не се случва, но неминуемо всеки поема по различни пътеки и не му е до писане във форума. Ето и при нас най-изявените, да не цитирам имена, вече не пишат.
Та след това лирично отклонение, въобще нямах намерение да го пиша ама то избълва отвътре, да споделя Тони снощи как си изсипа една саксия на главата, хвана здравеца за дръжката, а той беше отдолу и цялата пръст по главата му и дрехите, как се овладях и овладях и мъжа ми да не го ступа набързо, позачистихме детето, но го наказах за 5м да седи сам в стаята.
Тони, откакто не спи с биберон, не може да заспива сам, много ме е яд, преди само го слагаш, гасиш лампата и излизаш, а сега се приспиваме по половин час, но като се преместим в новия апартамент, и го сложа в неговата стая, ще се опитам да променя нещата.
По въпроса за ЕБХ, много хубаво, но не е за мен, съжалявам, че не съм направила нещо по въпорса, но.... Та по тоя повод, колко момченца ходят на гърне и са премахнали памперса, за момиченца знам, че има доста.
Лек ден и дона се оправи времето, за да осъществите разходката си!

# 80
  • София
Скарлет, нещо минорна ми се струваш, затова -

Аз нямам изгледи да започвам работата така, че ще поддържам темата и ще юркам да се пише често  Mr. Green Няма да замрът Априлки 2006  Naughty

# 81
Данче, много рано бре  Joy hahaha
Софиянки, изпращам ви малко слънце от тук  Hug

Моето дете отказва да си тръгва от яслата, хем е последен и пак не иска, вчера най-коравосърдечно ми акза "чао чао" още като ме видя и продължи да се пързаля  Rolling Eyes Embarassed Laughing А сутрин почна да плаче като влиза...и вчера ми го похвалиха, че целунал едно девойче по устата, ми момче ли да целуне  Mr. Green

# 82
  • София
Добро утро!

Соня също заспива сама, но така ми е много хубаво.Само дето нощем спи с биберон, но засега ще й го оставя, защото наспиването ми през нощта е жизненоважно. Снощи я слушах как докато се приспива си пее "тръгнал кос...."
А сега за Великден е научила цяло стихче "Пили, пили, аз те знам искаш нещо да ти дам. Нати зренце да ядеш, та петле да порастеш".  Mr. Green

А какво точно е съкращението:ЕБХ.

Данче
, аз вече свърших процедурата по БХС, но мерси Hug

Сега се замислих, че децата ни станаха на по 2 год. и свършва майчинството на всички. Кажете всички ли ще се връщате на работа, някой ще ползва ли неплатен отпуск. Въобще ми стана интересно. Май повечето вече работят.

# 83
ЕБХ = естествена бебешка хигиена.

Върнаха се на работа мамите със стари трудови договори, май. Thinking

И Велина я вземаме последна /в 17,15 ч./ и не иска, да си тръгва въобще. Laughing

Да, порастват децата и все повече нямат нужда от нас, но това изключително много ме радва! Стига вече бебешорене!
Stop

Аз не съм такъв оптимист за бъдещето на темата ни.
Rolling Eyes

# 84
за ЕБХто забравих - доста четох преди година, но нещо не съм привърженичка  Rolling Eyes

я да ви питам - почнаха ли да се появяват бенки на децата, Али има една на гърба от около месец, просто ми е странно, не че се притеснявам  Simple Smile

# 85
Да, Велина има 2-3 бенки, а брат й на нейната възраст имаше повече, т.к. е доста по-мургав.

# 86
  • 2 етажа над тавана
Ха здравейте и от мен.

За връщането на работа - аз още март месец трябваше да се върна, но си взех 1 месец от платената отпуска, която ми се е събрала за 2-те години майчинство. И то не заради друго, а защото свекитата не можаха да си вземат отпуск по-рано, за да има кой да гледа Маги. Сега на 18 април аз се връщам на работа, свекър ми си взима отпуска, която има и той да чисти, та ще се гледат с Маги. После свекърва ми ще си вземе отпуска, след което може и за малко да я пратя Маги при майка - мъчно ще ми е и трудно без нея тук, но поне до есента се надявам да изкараме някак, пък дано тогава я вземат в ясла Tired Въпреки че не съм голям оптимист Rolling Eyes

За бенките и на мен ми е интересно. Маги има няколко - едната даже е точно на място, на което и баща й има. Докато бяхме на Велинград даже открих и една в косата й. Има 4-5 общо.

Данче, мила, пробвала съм я аз Маги няколко пъти преди да я оставям да заспива сама, нооооооо тя не даваше даже до вратата да стигна и надаваши страшни писъци и рев, ставаше и тръгваше след мен. А сега си лежи и не става да ме преследва. Явно просто съм уцелила сега момента Wink

Лек ден , момичета. Дано се оправи времето. Утре ако е хубаво ще направим ли срещата в Борисовата? newsm78

# 87
Сега се замислих, че децата ни станаха на по 2 год. и свършва майчинството на всички.

Не на всички  Flutter Някои имаме още... почти 2 години  Mr. Green

Това детската градина много хубаво нещо било. Трети ден с Наньо къртим като пънчета поне до десет (аз го примъквам при мен сутрин като излезнат мъжете и се гушваме, за да се топлим). Днес даже съм го оставила да си доспива, че вчера брат му не го остави да спи от 3 нататък и горкото вечерта се скъса да реве. Иво пък се адаптира успешно, вчера направил опит за бягство от затвора, като дошла лелята да го вземе, ама пустата дръжка на вратата била много висока и само увиснал на нея с рев мамомамомамо. Сутринта не е ревал и даже склонил да хапне на обяд. Младен го намерил радостен и доволен. Днес пак тръгна с кеф и Младен преди малко ми докладва, че си поревал в колата, но по-скоро от кумова срама, а като го взела каката, спрял да реве. Може би в петък ще го оставим за цял ден, ако и утре му понесе така добре.

Иво има само една бенка, но пък е доста голяма - отзад на кръста. Появи се може би преди 1 година, отначало беш точица, сега вече е точка и е почнала да става релефна.

Данче, за приспиването не си съвсем права - Иво най-безцеремонно ни ръмжи и ни избутва вечер, когато му пречим да спи, а ако Дани издава звуци, се надига и гледа сърдито. Като някоя пенсия е  Rolling Eyes

Аз също много се радвам на израстването, чакам го от момента, в който осъзнах, че не е трябвало въобще да се заемам с родителска дейност. Еми много по-добре ми е така, има си странични интереси и не се налага непрекъснато да вървя след дупето му, мога да го оставям и на други хора да го гледат съвсем спокойно, както и даже да нощува другаде. Мога да се разбера с него, т.е. вече комуникацията не е еднопосочна. Аз точно затова исках и две деца едно след друго, за да може всичко бебешко да ми мине наведнъж и после да мога аз да ги разбирам и те да ме разбират, а пък аз успешно да забравя, че са били някога бебета. Егоистично е, но е точно така.

# 88
юл4еее, пак ме раzсмя  Laughing

И аz няма да се връЩам на работа  Laughing  Ще си остана вкъЩи до пенсията, кой като мен  Grinning  Sunglasses

Милена не zаспива сама  Blush  Но е време, тя като се събужда ноЩес (което се слу4ва най много 2 пъти месе4но) си говори докато zаспива пак. Но напоследък хи4 не иска да ляга да спи, сноЩи такава сцена ми направи, ужас, та сега ако я оставям да си zаспива сама, Ще го въzприеме като накаzание сигурно  Confused
Ина4е аz не й пея или говоря, всъЩност ниЩо не правя, само стоя в стаята. А тя си пее, прикаzва, раzкаzва какво се слу4и преz деня  bowuu

Милена има една бенка на главата откакто се е родила, ина4е няма.

За ЕБХ.....не zнам, не е zа мен. Тук не е много раzпространено, вярно 4е има такива фирми които ти носят иzпрани пелени и вzимат нас**ните, но ли4но аz не поzнавам никой, който да се въzполzва от това  Thinking

# 89
Здравейте  Hug
Аз също си харесвам памперсите и не мисля да се самоизтезавам с друго  Mr. Green
Стенли понякога заспива сам, понякога иска да съм в стаята, зависи от настроението му и от това колко е изморен.
Вчера имах изключително приятна среща с Джинджър, мъжа й и единия от двамата сладури  Hug Оперираха го милото и сега му махнаха конците, та по този повод бяха в София и се видяхме. Ако знаете колко сладък тоз малкия и как ми рецитираше едно стихотворение  Heart Eyes направо се разтопих  Crazy
Стенли също има няколко бенки, аз все да питам за това и забравям  newsm78 около 5-6 са.

Общи условия

Активация на акаунт