За правата на децата ни!-тема 3

• 65 840
  • 786
  •   1
Отговори
# 105
  • густо майна Филибето
Не е стартирала, засега събират само молби, ако се спечели проекта, ще стартира (някой ден) Прочети няколко постинга по-нагоре, писала съм за това.

# 106
Моето инфо е ,че чакат Министерството на финансите да реши как да се разпределят средствата за програмата! newsm78
Много им било трудно да решат как ,за да не ги орежат от ЕС! ooooh!

# 107
Здравейте! Моето детенце е с диагноза ГРПР и ХАДВ има ли някой който може  да ми каже колко % дават ТЕЛК.И въобще има ли смисъл да подавам документи и да се нервя допълнително.

# 108
  • густо майна Филибето
Много зависи от конкретния проблем на детето, но ако дадат висок процент има голям смисъл. Получаваш социална помощ, интеграционна добавка и двойни детски. Можеш да станеш личен асистент, ако отговаряш на условията или прословутата програма най-сетне се задейства.

# 109
Май, май зависи и къде ще се явяваш на комисия  newsm78. Оставам с убеждението, че в определени райони дават ниски проценти, докато на други места за същото дават високи. Ние например сме със 60 % с ЧП но сме се явявали в Ловеч. Доколкото знам, Марти на Мартинче имат сходен на нас проблем /да не кажа, че децата ни са едни и същи  Sad/, но те имат 10 % /Мартинче поправи ме ако греша/. Те са се явявали във Варна. Мои познати също във Варна са се явявали, детенцето им е като Мири, но те имат пък 20 % - това са %, които нищо не носят като помощ.

# 110
pepi_r , за съжаление си много права. Ние също минаваме ТЕЛК във Варна и имаме 80% без ЧП, а сме със заболяване като на maatete. Виж, те имат 100% и с ЧП. Незнам как ги определят, но...  #2gunfire
Сега сме подали за изтичане на срока и ще минаваме живот и здраве октомври месец, имам чувството че ще ни го свалят и още повече, но пък си казвам да ми е живо детенцето, пък колкото, толкова. Но мисълта ми беше, че във Варна % са доста ниски.

# 111
Мисля,че колкото са по малки децата ,толкова по голям е %!
Това е за определени заболявания само!

# 112
Мисля,че колкото са по малки децата ,толкова по голям е %!
Това е за определени заболявания само!
Ние бяхме и по-малки, но никога не сме имали 100%

# 113
  • София
Момичета, нищо общо няма възраста на децата ви, просто стремежа е винаги да докажат, че децата са добре и се оправят, за да отрежат колкото се може повече хора и да не дадат нужния процент. Една социална (когато видя нашия ТЕЛК) ми каза, че за първи път вижда ТЕЛК, на който процента е увеличен, а не намален, и викна колежките си да цъкат заедно от изумление. На наши познати момиченцето след 3-та неуспешна операция на сърцето, в град Русе има дадоха 10 %, нищо че се оказа операцията без полза и ще има нова!
Истината е, че законите са едни, но тълкуващите ги много и всеки си прави от Закона собствено законче и правилниче за прилагането му! Отвратителна история! Можеш спокойно да играеш на руска рулетка с явяването на тия комисии, някои улучват празните гнезда, ама други изгърмяват и то болезнено.

# 114
С чиста съвест мога да кажа, че на Светли ТЕЛК-а винаги му е бил 100% даже тази година му вдигнаха годините. Никога на ТЕЛК не сме имали никакви проблеми. Първия път ТЕЛК-а ни беше в Монтана а от тогава все в Враца. Тази година щях да падна като влязохме и една от лекарките каза " Ела бе приятел. Този път си по-хубав и от миналия". Те помнеха Светли.

# 115
http://kliuki.net/view-article.php?p=12644
В Дупница норвежка фирма  строи  квартал  за  16 млн.
В Стара Загора Масларова ремонтира сграда за 18 млн.

# 116
здравейте Grinning
къде мога да видя списък със заболяванията (трайни увреждания), които се освидетелстват от телк? мерси

# 117
galini,до колкото со спомням ти беше писала в темата епи,ако те интересува това заболяване,-да ,подлежи на ТЕЛК!Но при вас са овладяни пристъпите ,нали така! Peace
Ако е така няма смисъл да се явявате!

# 118
здравейте Grinning
къде мога да видя списък със заболяванията (трайни увреждания), които се освидетелстват от телк? мерси
Тук можеш да прочетеш.
http://www.homeopathybg.org/members/DeJure/naredbi/TELK.html#T9

# 119
здравейте Hug
Vanq-АРДЕ, едното ми близна4е направи 4 гър4а за 1 месец (последния на  29 юни). оттогава пие конвулекс. кога се смята, 4е пристъпите са овладяни?
другото беб4е направи 1 гър4 преди седмица (лоша изненада  Cry), на 18 юли. още не сме запо4нали ле4ение - 4акаме д-р литвиненко да се върне от отпуска в на4алото на август и да го прегледа. дано при него е било инцидентно и не се повтори никога ве4е.
от думите ти разбирам, 4е ако лекарствената терапия повлиява добре - не следва телк да освидетелства болния и да му отпуска помощ за трайно увреждане (дано се изразявам разбираемо Rolling Eyes).
bisi.s, благодаря за инфото  Grinning
лека ве4ер Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт