За правата на децата ни!-тема 3

• 65 729
  • 786
  •   1
Отговори
# 90
Всъщност ги открих на 11800 - справки за телефони. Дадоха ми номер 8327183 след 13 часа, дано помогна на някого който се интересува. На този номер с ЕГН ти дават информация за РЕЛКК.

# 91
Искам да попитам в какъв срок трябва да се представят билетите за междуградския автобусен транспорт,за да ги изплатят социалните.

# 92
  • в полите на Балкана
Искам да попитам в какъв срок трябва да се представят билетите за междуградския автобусен транспорт,за да ги изплатят социалните.

В едномесечен след връщането у дома.

След като прочетох поста на  ljuboznatelna звъннах в социалните. Казаха ми че има нещо такова,но ще се знае със сигурност около 15 юли. Не приемат сега молби за ЛА.

# 93
Днес бях при социалните с една молбичка за да ми поемат здравните осигуровки и не ми се изпада в подробности как ме изнервиха, но в крайна сметка разбрах, че има пак нова програма за Личен Асистент, при която не се взима в предвид дохода. В момента приемали молбите. Пуснах за пореден път молба (защото пуснах и за още една такава програма още преди Нова Година). Не е зле да проверите при вашите социални как стои въпроса. Подробности засега не зная, защото и социалните както винаги нищо не знаят.
А знаете ли дали детето трябва да е с ЧП?

# 94
  • Бургас
До колкото ми е известно на мен - и за Личен и за Соц. асистент "кандидатите"  #Cussing out трябва да с ЧП. Confused

# 95
  • София
И евентуално не са споменали нещо каква ще е заплата, предполагам, че "не се знае още"! Ако е различна от минималната би било толкова хубавооооооооооо!

# 96
  • густо майна Филибето
Тази сутрин ми звънна на вратата една социална работничка, за да ми каже за молбата, каза че се е свързала с всички, които са кандидатствали предния път. Нейния колега не й е предал, че вече съм подала и напразно се е разкарала жената. Изпуснах се да кажа, че не съм се зъбила много на колегата,2 защото не бях наясно дали не е с някакво увреждане взет по някоя програма на работа там (мнооооооого бавно мислеше), аз го казах съвсем сериозно, а тя много се смя Laughing
Сега само събират молби, може би ще се кандидатства с някакъв проект, а наесен ще видим Confused

# 97
Здравейте мами,
Казаха ми, че има интеграционна добавка от 25 лв. Но нямам представа за какво точно става въпрос. Ние получаваме 70 % от минималната заплата + двойни детски и интеграционни 16 и малко. Но тези 25 лв. не ги получаваме и нямаме представа, какви документи се подават за тях. Моля, ако някой от Вас знае нещо повече, да пише
Благодаря предварително

# 98
  • густо майна Филибето
Интеграционната добавка се определя от нуждите на детето и е сбор от няколко смешно малки суми. Не съм чувала за други пари, дано някой има по-подробна информация.

# 99
Мисля, че тук е мястото да попитам нещо и аз. В социалната оценка на детето ми пише, че има право на балнеолечение и рехабилитация. Миша е на 4 години и има такова заболяване, което не може да се повлияе от процедури (варици на хранопровода), обаче малко чист въздух ще и помогне да укрепне и да не боледува често. Да обаче аз така и не мога да разбера защо трябва да я водя на санаториум с бабите??? Някой знае ли как стават нещата - какво трябва да се направи за да ти изплатят полагащата се сума? Знам, че трябва направление от лекуващия лекар, но не знам какво и после знаете ли дали ще откажат да ни платят парите ако отидем в някой балнеологичен курорт, примерно Нареченски бани и занеса фактура от почивна станция? newsm78

# 100
  • Бургас
Мисля, че тук е мястото да попитам нещо и аз. В социалната оценка на детето ми пише, че има право на балнеолечение и рехабилитация. Миша е на 4 години и има такова заболяване, което не може да се повлияе от процедури (варици на хранопровода), обаче малко чист въздух ще и помогне да укрепне и да не боледува често. ......................................
Малката също има право на рехабилитация според соц. оценка, но не е посочена сума и до колкото ми е известно - стига да отидеш с направление от личната на санаториум с детето и ,разбира се, да вземеш правилно написана фактура за престоя там /и до разрешената сума/ ти възстановяват разхода. Тук единствения проблем е, че както малката е с ортопедичен проблем - няма как личната да я прати/ да и даде направление/ за болно-лечение в санаториум за пр. белодробни заболявания newsm78. Така, че освен ако не я пратят със подобаваща диагноза, май няма как да стане, но определено не залагам живота си  Simple Smile за истинността на това твърдение.

# 101
Здравейте на всички .Много отдавна въобще не съм писала в форумите но сега имам въпрос.Моята дъщеря е 2002г .оперираха е миналала година (кохлеарен имплант)Вече за десетина месеца реално чуване имаме голям напредък но сега се учим...Пуснах е на детска градина септември 2007 за първи път но в 2ра група за да има време да проговори и да се понормализират нещата за нея.Всичко беше наред много съм доволна от госпожите и.Но сега ми каза директорката че трябва да е премести в предучилищна което ще бъде ужасно травмиращо за нея защото няма да разбира а и да говори достатъчно.... Mr. Greenи хиляди др. причини .Затова питам има ли закон по който да ме задължат #Crazy да е преместя в по голяма група независимо  от възрастта и?Благодаря ви предварително !

# 102
Ако съм те разбрала правилно...

По принцип за възрастта си тя трябва да е предучилищна група от септември и по закон трябва да е в такава група. Но тук вече идва проблема, че децата са с проблем и не са готови още за такава по-голяма група да го кажа. Според мен по виждане на директорката може да си я остави в по-малката, а ти имаш възможността да отложиш детето за първи клас с една година и тогава живот и здраве да ползвате предучилищната група в градината.

# 103
 Thinkingблагодаря за отговора но точно това не разбирам има ли ЗАКОН който да ме накара да е прехвърля ако не искам или преценявам че Тя не трябва да е в по голяма група #Crazy

# 104
Здравейте. Искам първо да се извиня, че не прочетох цялата тема първо, преди да питам но съм скапана нямам сили и очи. Април месец минахме на преосвидетелстване, дадоха ни три години. На телка имаше социална служителка и понеже ни дадоха 1-ва група с 100% тя ми каза, че ще стартира нова програма за личен асистент по която няма да има изискване за доход. Новата програма стартирала ли е? Баба ми ми каза, че снощи по тв. са говорили за нея и май  е стартирала. Разчитам на вас за по-ясна информация. Благодаря ви предварително.

Общи условия

Активация на акаунт