Трихомони-има ли излекували се?

• 362 613
  • 1 192
  •   1
Отговори
# 1 170
Дълго време ме диагностицираха с трихомони и вече съм излекуван. Преди години действително имах такава инфекция, пропих флагил и тя изчезна. После поради други (леки) проблеми отидох при д-р Чалашканов и той ме диагностицира с трихомони отново. Трябваше ми над половин година да се усъмня в него. Вече осъзнавам, че бях жертва на мошеничество. Потвърдено е от друга болница, че имам само лека бактериална инфекция. Ето повече за случая:

Пропих секнол и флагил от чужбина на няколко пъти. Бил съм се излекувал и после се влоших отново. В други лаборатории не са ми намерали трихомони, три пъти. Чалашканов ме посъветва да отида да ме ударят с ток в едно алтернативно заведение, където ме впечетлиха с грубо поведение и липса на научни знания. След време се учудих като научих че трихомоните са 10 микро м дълги: десет пъти по-голями от бактерии и двойно по-голями от главите на сперматозоиди. Гледах филмчета с такива проби и се уверих, че трихомоните са доста лесни за забелязване, не нещо много трудно както доктора го изкарваше. Не успях същото така да намеря научен източник, който да говори за съживяване на неподвижни трихомони, както доктора ми обясняваше. Също така си дадох сметка, че препоръчването на чуждестранни лекарства е ефективна стратегия да се избягва разследване от българската държава.

Така че, ви моля да не разчитате на единична лаборатория без тоалетна. Все пак трихомните се смятат за леко заболяване в чужбина и се лекуват със само едно саше секнол. Трябва да проверявате диагнозата ви в няколко лаборатории, те би трябвало лесно да се намират!

# 1 171
Дълбоко се съмнявам да си се излекувал с едно пиене на Флажил, а и щом Чалашканов ти е казал, че ти ги открива, но всеки е свободен да вярна на каквото си поиска.
В български учебник за трихомони съм чел, че при мъжете трихомоните са основно неподвижни.
В кои лаборатории са ти казали, че не ти откриват трихомони?
Ако разчитаме на ПЦР тестовете, всички ще сме чисти или в най-лошия случай ще трябва да пие едно саше секнол, но реалността е съвсем друга.

# 1 172
До Trihomon
 Не съм правил изследване , нещо не мога да стигна до лабораторията поради ангажименти лични и служебни.До къде стигна с лечението?
P.S
Личните съобщения не стигат до теб, кутията ти е препълнена.
Ако искаш да получаваш лични изчистити кутията от съобщения

# 1 173
Здравейте! Някой, който скоро е купувал Секнол, може ли да ми каже от къде и как? Има ли начин за поръчка от онлайн аптеки?

# 1 174
Здравейте! Някой, който скоро е купувал Секнол, може ли да ми каже от къде и как? Има ли начин за поръчка от онлайн аптеки?
Можете да си набавите еквивалента на лекарството секнол(с активна съставка секнидазол) от Турция - казва се Flagentyl(seknidazol) по 4 таблетки в опаковка.

# 1 175
Можете да си набавите еквивалента на лекарството секнол(с активна съставка секнидазол) от Турция - казва се Flagentyl(seknidazol) по 4 таблетки в опаковка.

От колко години си без оплаквания и чисти резултати?

# 1 176

Излекува ли се
 От колко време имаш отризателни резултати и липса на симптоми

# 1 177
  • София
Здравейте,
когато имате трихомоназа или кандида, може да опитате редовни промивки със следните следства: те са много по-широкоспектърни от лекарствата. Прави се отвара от орехови листа, сухи или пресни. Прецежда се. Добавя се капка натурално лавадулово масло на литър течност. Трябва да е с температурата на тялото. Поставя се във интимен душ гел и се правят промивки всяка вечер. При леки инфекции за три дни изчезва, при тежки продължете до изчезване + седмица. Вътрешно при тежки инфекции се приема риган масло за пиене или противопаразино средство, по възможност билково, няма да пиша име, за да не е реклама. Има на капсули, на тинктура, различни варианти. Или просто чай от пелин в умерени дози.
За мъжете промивка също с ореховия чай, ако не им се занимва, мехлем с прополис да мажат ежедневно, може и сутрин и вечер. /омазнява бельото/. И вътрешно да приемат също риган масло за пиене или противопаразино средство билково.
Ако не ви се вярва в тези методи, прочетете научни изследвания за активността на ригана, ореха, лавандулата и прополиса към съответните микроорганизми.
Важно!!!: риган не се използва за промивки, нито като чай особено пък като масло, защото може да ви изгори лигавицата! Орех отвара е само за външна употреба, не се пие. Орех за пиене си има специални тинктури или прах, ако искате да пиете, също е ефективно средство.
Бъдете здрави и успех!

# 1 178
И ако след всичките тези промивки останат някакви лактобацили - ще е цяло чудо.
Вътрешните промивки отдавна са отречени.
За разните там неща за пиене, честно казано, аз лично не вярвам, че могат да се справят с упорит паразит като трихомоните, ама може и да подпомогнат АБ лечението по някакъв начин.
Според мен - не си правете експерименти със здравето като разчитате само на народна медицина.
Не ме разбирайте погрешно, самата аз пия билки постоянно за други проблеми, но те само помагат да туширане на симптоматиката.

# 1 179
  • София
Мила, разбирам съмненията ви, но и билките съдържат химически вещества. При това, изследвани научно вече над 200 години. Разликата е, че билките са правени от Бог, а лекарствата от човек. Затова лекарствата имат много странични ефекти, защото са като лост, който бута едно и след него и други органи.
Билките, хомеопатията маслата са по-балансирани и безопасни, но трябва да се прилагат със знание и дозиране.
Бъдете здрави Simple Smile

# 1 180
Мила, разбирам съмненията ви, но и билките съдържат химически вещества. При това, изследвани научно вече над 200 години. Разликата е, че билките са правени от Бог, а лекарствата от човек. Затова лекарствата имат много странични ефекти, защото са като лост, който бута едно и след него и други органи.
Билките, хомеопатията маслата са по-балансирани и безопасни, но трябва да се прилагат със знание и дозиране.
Бъдете здрави Simple Smile

Пожелавам ви никога да не се озовете в тежко здравословно състояние свързано с ППБ! Но ако все пак някога се случи бъдете сигурна, че ще прибегнете до болница и антибиотици!

# 1 181
Регистрирам се, за да споделя моя опит. Няма да влизам в дискусии. Всеки да си преценява информацията, която излагам. Случи се през лятото. Пиша сега от дистанцията на времето, за да бъда сигурен в това, което излагам. Банална постапокалиптично-романтична история с неблагонадежна дама. Скъсан кондом. Мини психо-истерия. Според гугъл, 2 оборота риск на голо се равняват на 0,000х % риск от ХИВ и 30% риск от други ППБ. Разбира се, всеки здравомислещ човек ще се тества, с отговорност към другите и сетне към себе си. Чакам като по учебник да минат прозоречните периоди за всяка ППБ. Междувременно чета из форумите за какво къде да се изследвам (дотук добре), чета патила, чета кое колко трудно се открива, чета истерии, пардон истории на форумни герои, които явно имат висшу по медицина от школото на живота (и май прекалявам с четенето). Решавам да комбинирам тестове на различни места. Нервен съм, наблюдавам тялото си и започвам да откривам тревожни усещания, които не съм забелязал преди в пикочно-половата система. Втасах я! Карам го на пост и молитва и след три седмици пускам първата партида тестове (действията са в София). Пробите давам съгласно указанията. Банална стерилна урина в Рамус – чиста. Едновременно пакет ППБ в Чек пойнт – ПСР на урина – чисто. Пълен пакет в Медирс - еякулат след неколкодневно въздържание + директна микроскопия. Защо тази неизвестна лаборатория ли ? – лоша реклама няма, ха познайте кое (уж) се хваща най-трудно и къде го откриват най-лесно. Ако чете, повече отколкото е здравословно, вече знаете – трихомони. И тъй ръкоделие в тоалетната на лабораторията и биологията е излята в стерилно контейнерче.  А сега познайте, какво ми излезе в Медирс ? Отличници сте! Млада докторка (май беше Станкова) взема материала за директна микроскопия и след 2 минути излиза и със скръбен вид все едно ще ме праща в преизподнята ми съобщава, че съм положителен. Еми, каквото такова, нали като се хване рано, всичко се лекува бързо. Вече замислям атомна бомба от химия и билки за трихите и чакам да излязат и другите резултати оттам. Посявката на inpouch среда също е положителна, излизат и оскъдно стрептококи аурели. Отивам да си вземам резултатите и питам на рецепцията – много ли са като количество – нищо не казва, разпечатва резултати, бие печат и се подписва на мястото на завеждащата лабораторията Гергова. Започвам да чувствам всеки неврон в пикочния си мехур, някакъв лек и странен дискомфорт. Обаче напук парене, сърбежи, секрети и други типични симптоми нямам. Чета за Медирс и колкото повече чета, толкова повече се съмнявам. Решавам, че няма да приемам никаква терапия, за да не компрометирам резултатите и ще потърся второ мнение. Чакам седмица, за да узрее материала (еякулата) и отивам при един от най-известните микробиолози в София – Андрей Кузманов. Не работи с НЗОК, срещу 300 лв. ми прави тестове – микроскопия и посявки  на урина (2 порции) и еякулат за различни неща. За трихомоните обаче ме прати на ПСР тест в геника. Лошото е, че не гледа материала веднага, а според мнозинството лекари, това е важно за трихомони. Материала за ПСР бе от уретрален секрет и своевременно занесен, златен стандарт според СЗО, бошлаф според някои форумни люде. Всичко чисто, няма трихи, няма аурели, няма нищо. Отделно, оплакванията ми не били типични за трихомони. Да съм бил спокоен. Ама чело коте форуми, дето казват, че той не ловял трихи, а Геника за нищо не стават и не съм спокоен. Къде да ида ?! Форумните лъвове казват, че трихи хващат Чалашканов и Лесева. За първия само лоши отзиви, т.е. и там празно няма, после ви продавал скъпи хапове. Веригата на бизнес схемата се затваря. Лесева?- звънях. Вече няма гаражче-лаборатория, пожела да се видим в Пирогов. Ама нали и Чалаша е там при нея. Светна лампата: Тя или той, или друг херой ще гледа пробата ? А дали гладът не я натиснал и нея да влезе в неговите схеми ? Я по-добре отбой. Трихомоните са паразити, а паразитите са специалитет на паразитолозите, а не на микробиолозите. Къде са най-добрите паразитолози – в отделението по Паразитология в НЦЗПБ. Отивам в централата след ново въздържание, вече става повече от месец от деня на злополуката. Паразитологията е на 4 етаж. Казвам си болката. Хайде пак мантагна на място (в тоалетната на първия етаж). Давам материала пресен, говоря с д-р Борисова - веднага почват работа по него. След като разбра, че съм правил ПСР ми каза, че това е най-точния метод. И те предлагали (ама там е 80 лв.) Но щом желая, ще ме тестват. Поръчвам посявка на TV4 среда, микроскопия на нативен препарат и микроскопия след оцветяване по Романовски-Гимза. Получавам бонус имунохрамотографски тест. Питам надежден ли ще е резултатът, отговор – след толкова много методи за тест няма как да не е. Получавам резултати, носещи подписи на двама лекари +началник на отделение, отрицателни. Добре, ама шило в торба не стои. Няма ги трихите на Медирс, ама къде са Стрептококите Аурели. Я да посетим и Боянова в отделение Микробиология пак в НЦЗБ, същата сграда, същият етаж. Не са случайни имената, които цитирам, препатилите знаят защо. Боянова ме тества за банална флора и гъбички чрез еякулат + натривка от гланса. Пак малко въздържание (поне 3 дни трябва при еякулат). Този път всичко правя вкъщи и до час отнасям. Освен посявките ми е правила и микроскопия. Резултати отрицателни. Отидоха и коките…. Тогава какво аджеба правят в Медирс ! Но нервите пак ме чукат и ума ми не излиза от пикочния ми мехур, а през десет минути се проверявам за секреции при все, че нямам симптоми в уретрата. Ами, ако и тук грешат ? Трябва да проверя и резултатите на паразитолозите в друга паразитология – къде – в Пловдив. Този път след най-голямо въздържание отивам в паразитологията на УМБАЛ Св. Георги в Пловдив. Докторката ме изслушва и само защото съм бил път не ме връща – „щом в НЦЗПБ не са ти открили нищо, значи си чист, ние ползваме Tv4 среда, взета оттам“. Лошото е, че нямат тоалетна на място. Но аз, закоравял публичен онанист, мастурбирам в тоалетната на МУ в непосредствена близост до тяхната сграда. Посяват го още топъл. Поръчал съм и допълнителни тестове, вкл. отново оцветителни. Резултати – отрицателни.  Колко отрицателни теста са нужни, за да опровергаят един (явно) фалшиво положителен?! Не, проблемът не е в теста. In pouch са много чувствителни тестове, конкурентни на tv4.  Има информация за тях в нета, знаят ги и докторите, но не ги ползват, просто у нас са застъпени tv4. А онези след мое проучване се оказа, че понастоящем ги има само в Медирс. Понеже не оставям нищо неразплетено, я питайте вносителя им у нас (и това можете да откриете в нета кой е) в коя лаборатория се предлагат и налични ли са. Лампата светна в ярко червено. Какви тестове ползват там? Ползват ли изобщо? В теста ли е проблема, или в този, който го прави? Как млад лекар намира за 2 минути трихомони под микроскоп, където утвърдени имена не ги намират дори с оцветителни методи. Ами всички тези тестове на различни места, по различен метод и от различен материал ? А къде са бактериите, които излязоха ? Тук, уважаеми, проблемът вече не е физически, а психически. Самоубеден съм, че ми има нещо и сякаш нищо не може да ме убеди в обратното. Явно не са трихи, явно е нещо друго. Пускам нов ПСР за ППБ в Геника – отрицателен. Пореден. Всички основни ППБ вече са тествани поне 2-3 пъти. Вече съм в почти третия месец. Е ако има нещо, не трябва ли вече да излезе все някъде ? Консултирам се с проф. Икономова от Транспортна болница, пак покрай форумите съм чувал за нея, че е умела в търсенето на хламидия. Много мила жена. Уви, излизаше в отпуск, но като ми чу историята и всички изследвания, ми каза 2 неща: симптомите ми не отговарят на хламидия; и (перифразирам) слабинната област и мехура е много чувствителна зона богата на неврони и имат пряка връзка с мозъка, т.е. когато ума ти е все там, сам започвам да си създаваш усещания. Препоръча ми да оставя тялото да се успокои и ако след време отново има нещо да потърся помощ. Дали я послушах ли – не. В същия ден звънях в микробиологията на ИСУЛ, лаборантката не можа да ми отговори на въпросите за средите за тестване на трихи (смятайте колко и аз съм луднал да чета по темата) и ме предаде на завеждащата лабораторията. Също мила жена, изслуша ме и ми каза 4 неща: 1. Не идвай! 2. Ако продължаваш така, следващите ти посещения ще са в психиатрията. Не си първият с такива внушения, който е идвал при нас убеден, че навсякъде грешат. 3. ПСР е точен тест. 4. Щом в НЦЗПБ не ти откриват нищо, значи нищо и нямаш. Успокоих ли се – да – за няколко дни. Реших, че само до Бобчева или Филевски не съм опрял. Филевски не ми вдъхна доверие. Ходих в „моргата“ им в Първа градска, него го нямаше, а една лаборантка директно ми каза, че работи материала в Божурище, т.е. няма да е веднага. После ми заобяснява как разчитали повече на микроскопията и няколко пъти  обърка формата „аз/той“ ще гледа под микроскоп. Ясно-ненадеждна за мен работа. Бобчева -тя вече не е в Четвърта градска, то нея я закриха, и пак е в Кандиларов на ул. Бузлуджа. Чух се и с нея. Отново много разбиране, отдели ми достатъчно време да ме изслуша по телефона. За нея ПСР е най-точния метод, по-точен от TV среда, защото за разлика от нея е било нужно много малко паразити, за да позитивира теста. В Кандиларов работели с гръцка TV среда. Еми чудесно, финално пускам ПСР и посявка. За всеки случай, посявката ще е на еякулат (все пак в Медирс така го хванаха), а ПСР на сутрешна урина + тест за още няколко ППБ. Само в тоалетната на Софийски районен съд не бях дънил ръченица, ама бал съм го и правосъдието, най-близо е до Кандиларов, а спор няма – за трихомони материала трябва много бързо да се занесе. Нося го в лабораторията, персонала знае, че трябва да се действа бързо и веднага (уж) го предава към лаборантите. Резултатите отрицателни. Е всичко приключи нали – е не. Психо, много психо. Вече съм чел статии и форуми повече от здравословното. Ако имам трихомони вече трети месец, то показателите на урината ми би трябвало да са променени. Паразита се е намножил и трябва да даде отражение в химичния анализ. Пускам си химичен тест на урина – ph, левкоцити и т.н. всичко в норма! Ама нали нещо усещам, как може, нещо в мехура, понякога в тестиса. Финално, наистина финално – уролог. Избирам д-р С. Георгиев от чек пойнт, понеже там имат опит с ППБ. Готин лекар, запозна се с целия наръч тестове, прави ми някакви химични тестове на урината, гледа с ехограф – клинично здрав.
Епилог: След като прочетохте всичко, как мислите, имам ли трихомони  и бактерии или не? Мнението ми за Медирс ? Да, ловят трихомони… и там, където ги няма. Случаят би бил за Медицинския одит, но на кой му се занимава с тази деликатна тема и след всичко препатено. На повечето места, дето бях, не са ги и чували като лаборатория, на едно място ми казаха, че съм направил грешка, че съм бил там и че съм поредния случай с „трихомони“ оттам. Питаха ме – гледайки името на Гергова на резултатите – тя ли ти гледа материала – не нали ! Питам защо се случва, от лабораторията не са ме пращали към някой за лечение, за да има схема. Мълчание… „е нали пак ще трябва да се тестваш впоследствие“… има логика. Пък и забелязах, докато чакам, преди и след мен, все за трихомони идваха да се тестват. Ако спрат да ги отриват, ще имат ли реномето, което вече е изградено. И за Чалаша чух отзиви от лекари. Общо взето, ако искате приключения като моите, идете в едно от тези две места. Що се отнася до чек пойнт, макар и популярни не мога да ги препоръчам извън тестовете за животозастрашаващите ППБ. Защо ли? – я ги питайте къде им е лабораторията и вижте как почват да се изнервят след всеки нов въпрос на уклоннчивите им отговори. Напук на мненията тук, нито един отрицателен лекарски отзив не чух за ПСР теста. Разбира се, като всяко нещо, частни случаи може да има, но дали грешката е на теста или проблем с материал/време/лаборант ? А нали спомена симптоми? Някога замисляли ли сте се за телесните усещания в областта на гърлото или коляното, или корема…. или другаде. Мислете само за това и ще усетите дребни неща, които концентрирайки се в тях, ще стават все по-отчетливи, вкарайте и хипохондрия и ще видите „диагноза“. Ама ти усещаше нещо! Да, явно и преди злополуката, ама не съм му обръщал внимание. Как разбрах ли? Занимавам се с бойни спортове. Ритниците в поясната област са често явление на тренировка, а когато в една такава ме ритнаха три пъти в слабините - в рамките на една седмица разбрах откъде са ми били всички симптоми. Взех мерки да се пазя, докато тренирам, отделно умът ми бе ангажиран с други належащи битовизми, спрях да си ровя в гащите ежечасно и о…ти да видиш!, всичко съмнително като усещане изчезна. Няколко месеца по-късно не усещам нищо притеснително. Умишлено или не – Медирс сгрешиха.
Препоръка за мъже от мен при нужда от тест за ППБ: 1. При липса на много отявлени симптоми (секреция, парене, обриви и т.н.), чакате прозоречните периоди преди да се тествате (за кое колко са, вижте в интернет) 2. Спазвате правилата за даване на проба и времето за отнасянето й (ако в сайта на лабораторията няма информация, звънкате и питате). 3. Ако се тествате след рисков контакт обезателно дублирайте изследванията в 2 различни лаборатории. Между изследванията период на въздържание (при еякулат). 4. Едната лаборатория да е НЦЗПБ, реномирани и без интерес да ви подведат.

# 1 182
Ham_hum,

Много забавно четиво, имаш дарба за писател. 😂
Но да оставим шегите настрана.
До голяма степен мнението ти се припокрива с моето по тези въпроси, защото от доста време подозирам, че Медирс са измамници.
Ще се обоснова защо:

- някак прекалено ми се струва почти всеки тествал се там да е с трихомони;
- изрично съм говорила 100 пъти с моята венероложка, която ми е казвала, че за да се хванат на директна микроскопия без посявки, трихомоните трябва да са в някакви огромни количества
- че трудно се хващат трихомони - вярно е, но това да е единствената лаборатория (а да, и Чалашканов), която ги хваща в БГ… Айде сега. Аз съм се лекувала преди 10-15 г., как тогава ги хващаха, а сега не, само Медирс и Чалашканов.

Сега за PCR-те, личното ми преживяване е, че не ги хващат. Тествала съм се и ТV4, и с inPouch и са ми намирали. Геника - не. Вярно, че говоря за случка от преди повече от 10 г., но последно, когато говорих изрично с д-р Боянова от НЦЗПБ, тя ми каза, че не се хващат трихомони с PCR. Общо взето ми изнесе една лекция по въпроса как се тестват при жените, при мъжете и т.н. И да, при жените е много по-лесно да се намерят, отколкото при мъжете. Страшно много уважавам д-р Боянова като специалист, защото знам как работи, знам и какви извънземни щамове гъбички ми е намирала, та ѝ имам доверие.
Но така или иначе, ти достатъчно си се изтествал с всякакви среди, тъй че изобщо нямам никакво съмнение, че нищо ти няма.
Съжалявам, че си се завъртял в този омагьосан кръг, но съм благодарна за споделеното, защото това е най-пълната и актуална информация за тестовете, които се предлагат в момента.
Иначе - аз съм писала многократно в тази тема къде съм се тествала и съм била положителна - при д-р Бобчева (която също супер много уважавам и страхотен микробиолог, не знам сега как е като в в Кандиларов, но преди в 4 МБАЛ съм си правила всякакви секрети); както и при д-р Кузманов. Последният от край време е доста меркантилен, но факт, че тогава с неговата схема се излекувах и аз, и мъжа ми, и най-добрата ми приятелка, която се мъкнеше и тя с подарък трихомони от едно бивше гадже.

# 1 183
Ham_hum,

Всичко това изглежда така както си го описал, защото не си попаднал на правилното място. Аз също съм един от хората които мислеха че Медирс лъжат в началото. И аз също с многобройни отрицателни тестове на TV4 до тогава. Докато в друг град не пуснах бърз антигенен тест и директна микроскопия и микроскопски препарат. Твърдо положителен и на 3-те теста. Тогава повярвах и на медирс.

Разбира се след първото лечение бързия тест вече е отрицателен, но на микроскопския и на посявката (broth от ридаком) положително. Да, единични са и след всеки курс на лечение ставаха все по единични и все по трудно се намираха. На директна и микроскопски вече по 1 трихомон на 5,6 до 10 полета. Ембриолога който хванах да се занимава с мен стана специалист по намирането им. Не разбирам само едно и аз. Как Станкова на 2-рата минута илзиза и казва - положителен, а моя човек са му нужни 40 мин за тази диагноза. То се чака втечняване, то препарата се чака да изсъхне хубаво на стъклото. Другия пътк който се гледа по имерсия се чака още повече време. Директната микроскопия наистина е много тегава тъй като трихомоните се движат и потъват. Понякога виждаш нещо за миг и изчезва. (казвам го от личен опит защото вече съм ги гледал и аз на микроскопа многобройни пъти за 5-те години от както се изследвам, лекувам и изследвам). Не разбирам как Станкова толкова бързо ги вижда когато почти ги няма... А и да не забравя да спомена, че по време на всички съмнения изпратих еякулат в амиес среда то Украйна където лаборатория Милениум в Харков даде също положителен за трихомони. Няколко дни пътува пробата до там. Това какво е? И там ли имат интерес да ме излъжат?

Двама кожни лекари също са ми ги виждали на директна микроскопия. За мен микробиолозите не са хората в БГ които са подходящи за тази диагностика. Кожно-венерически лекар и ембриолог са хората които по-могат да свършат работа.

Няма да коментирам другите лаборатории в които съм ходил. Тотално невежество. А за лекарите още повече. Повечето микробиолози с които съм говорил даже не знаят как изглеждат под микроскоп. Не знаят и как да ги гледат. А лекар като ти каже "Кое бе? Трихомоните ли? Какво толкова има да им лекуваш на трихомоните. Те се лекуват толкова лесно..." бягай далече!

Hum_hum,

голяма отговорност носиш за този си пост!

Задавам ти следните въпроси. Защо отиде да се изследваш? От къде знаеш за медирс? Кой те прати там и защо? Ако ти няма нищо, защо си тръгнал да ровиш в тази посока? Кой човек без симптоми и без проблеми тръгва да чете по тази тема толкова много че да попадне в Медирс? Преди да ми отговориш си отговори сам на въпроса.

Последна редакция: пт, 06 дек 2024, 09:24 от trichomonist

# 1 184
Скрит текст:
Регистрирам се, за да споделя моя опит. Няма да влизам в дискусии. Всеки да си преценява информацията, която излагам. Случи се през лятото. Пиша сега от дистанцията на времето, за да бъда сигурен в това, което излагам. Банална постапокалиптично-романтична история с неблагонадежна дама. Скъсан кондом. Мини психо-истерия. Според гугъл, 2 оборота риск на голо се равняват на 0,000х % риск от ХИВ и 30% риск от други ППБ. Разбира се, всеки здравомислещ човек ще се тества, с отговорност към другите и сетне към себе си. Чакам като по учебник да минат прозоречните периоди за всяка ППБ. Междувременно чета из форумите за какво къде да се изследвам (дотук добре), чета патила, чета кое колко трудно се открива, чета истерии, пардон истории на форумни герои, които явно имат висшу по медицина от школото на живота (и май прекалявам с четенето). Решавам да комбинирам тестове на различни места. Нервен съм, наблюдавам тялото си и започвам да откривам тревожни усещания, които не съм забелязал преди в пикочно-половата система. Втасах я! Карам го на пост и молитва и след три седмици пускам първата партида тестове (действията са в София). Пробите давам съгласно указанията. Банална стерилна урина в Рамус – чиста. Едновременно пакет ППБ в Чек пойнт – ПСР на урина – чисто. Пълен пакет в Медирс - еякулат след неколкодневно въздържание + директна микроскопия. Защо тази неизвестна лаборатория ли ? – лоша реклама няма, ха познайте кое (уж) се хваща най-трудно и къде го откриват най-лесно. Ако чете, повече отколкото е здравословно, вече знаете – трихомони. И тъй ръкоделие в тоалетната на лабораторията и биологията е излята в стерилно контейнерче.  А сега познайте, какво ми излезе в Медирс ? Отличници сте! Млада докторка (май беше Станкова) взема материала за директна микроскопия и след 2 минути излиза и със скръбен вид все едно ще ме праща в преизподнята ми съобщава, че съм положителен. Еми, каквото такова, нали като се хване рано, всичко се лекува бързо. Вече замислям атомна бомба от химия и билки за трихите и чакам да излязат и другите резултати оттам. Посявката на inpouch среда също е положителна, излизат и оскъдно стрептококи аурели. Отивам да си вземам резултатите и питам на рецепцията – много ли са като количество – нищо не казва, разпечатва резултати, бие печат и се подписва на мястото на завеждащата лабораторията Гергова. Започвам да чувствам всеки неврон в пикочния си мехур, някакъв лек и странен дискомфорт. Обаче напук парене, сърбежи, секрети и други типични симптоми нямам. Чета за Медирс и колкото повече чета, толкова повече се съмнявам. Решавам, че няма да приемам никаква терапия, за да не компрометирам резултатите и ще потърся второ мнение. Чакам седмица, за да узрее материала (еякулата) и отивам при един от най-известните микробиолози в София – Андрей Кузманов. Не работи с НЗОК, срещу 300 лв. ми прави тестове – микроскопия и посявки  на урина (2 порции) и еякулат за различни неща. За трихомоните обаче ме прати на ПСР тест в геника. Лошото е, че не гледа материала веднага, а според мнозинството лекари, това е важно за трихомони. Материала за ПСР бе от уретрален секрет и своевременно занесен, златен стандарт според СЗО, бошлаф според някои форумни люде. Всичко чисто, няма трихи, няма аурели, няма нищо. Отделно, оплакванията ми не били типични за трихомони. Да съм бил спокоен. Ама чело коте форуми, дето казват, че той не ловял трихи, а Геника за нищо не стават и не съм спокоен. Къде да ида ?! Форумните лъвове казват, че трихи хващат Чалашканов и Лесева. За първия само лоши отзиви, т.е. и там празно няма, после ви продавал скъпи хапове. Веригата на бизнес схемата се затваря. Лесева?- звънях. Вече няма гаражче-лаборатория, пожела да се видим в Пирогов. Ама нали и Чалаша е там при нея. Светна лампата: Тя или той, или друг херой ще гледа пробата ? А дали гладът не я натиснал и нея да влезе в неговите схеми ? Я по-добре отбой. Трихомоните са паразити, а паразитите са специалитет на паразитолозите, а не на микробиолозите. Къде са най-добрите паразитолози – в отделението по Паразитология в НЦЗПБ. Отивам в централата след ново въздържание, вече става повече от месец от деня на злополуката. Паразитологията е на 4 етаж. Казвам си болката. Хайде пак мантагна на място (в тоалетната на първия етаж). Давам материала пресен, говоря с д-р Борисова - веднага почват работа по него. След като разбра, че съм правил ПСР ми каза, че това е най-точния метод. И те предлагали (ама там е 80 лв.) Но щом желая, ще ме тестват. Поръчвам посявка на TV4 среда, микроскопия на нативен препарат и микроскопия след оцветяване по Романовски-Гимза. Получавам бонус имунохрамотографски тест. Питам надежден ли ще е резултатът, отговор – след толкова много методи за тест няма как да не е. Получавам резултати, носещи подписи на двама лекари +началник на отделение, отрицателни. Добре, ама шило в торба не стои. Няма ги трихите на Медирс, ама къде са Стрептококите Аурели. Я да посетим и Боянова в отделение Микробиология пак в НЦЗБ, същата сграда, същият етаж. Не са случайни имената, които цитирам, препатилите знаят защо. Боянова ме тества за банална флора и гъбички чрез еякулат + натривка от гланса. Пак малко въздържание (поне 3 дни трябва при еякулат). Този път всичко правя вкъщи и до час отнасям. Освен посявките ми е правила и микроскопия. Резултати отрицателни. Отидоха и коките…. Тогава какво аджеба правят в Медирс ! Но нервите пак ме чукат и ума ми не излиза от пикочния ми мехур, а през десет минути се проверявам за секреции при все, че нямам симптоми в уретрата. Ами, ако и тук грешат ? Трябва да проверя и резултатите на паразитолозите в друга паразитология – къде – в Пловдив. Този път след най-голямо въздържание отивам в паразитологията на УМБАЛ Св. Георги в Пловдив. Докторката ме изслушва и само защото съм бил път не ме връща – „щом в НЦЗПБ не са ти открили нищо, значи си чист, ние ползваме Tv4 среда, взета оттам“. Лошото е, че нямат тоалетна на място. Но аз, закоравял публичен онанист, мастурбирам в тоалетната на МУ в непосредствена близост до тяхната сграда. Посяват го още топъл. Поръчал съм и допълнителни тестове, вкл. отново оцветителни. Резултати – отрицателни.  Колко отрицателни теста са нужни, за да опровергаят един (явно) фалшиво положителен?! Не, проблемът не е в теста. In pouch са много чувствителни тестове, конкурентни на tv4.  Има информация за тях в нета, знаят ги и докторите, но не ги ползват, просто у нас са застъпени tv4. А онези след мое проучване се оказа, че понастоящем ги има само в Медирс. Понеже не оставям нищо неразплетено, я питайте вносителя им у нас (и това можете да откриете в нета кой е) в коя лаборатория се предлагат и налични ли са. Лампата светна в ярко червено. Какви тестове ползват там? Ползват ли изобщо? В теста ли е проблема, или в този, който го прави? Как млад лекар намира за 2 минути трихомони под микроскоп, където утвърдени имена не ги намират дори с оцветителни методи. Ами всички тези тестове на различни места, по различен метод и от различен материал ? А къде са бактериите, които излязоха ? Тук, уважаеми, проблемът вече не е физически, а психически. Самоубеден съм, че ми има нещо и сякаш нищо не може да ме убеди в обратното. Явно не са трихи, явно е нещо друго. Пускам нов ПСР за ППБ в Геника – отрицателен. Пореден. Всички основни ППБ вече са тествани поне 2-3 пъти. Вече съм в почти третия месец. Е ако има нещо, не трябва ли вече да излезе все някъде ? Консултирам се с проф. Икономова от Транспортна болница, пак покрай форумите съм чувал за нея, че е умела в търсенето на хламидия. Много мила жена. Уви, излизаше в отпуск, но като ми чу историята и всички изследвания, ми каза 2 неща: симптомите ми не отговарят на хламидия; и (перифразирам) слабинната област и мехура е много чувствителна зона богата на неврони и имат пряка връзка с мозъка, т.е. когато ума ти е все там, сам започвам да си създаваш усещания. Препоръча ми да оставя тялото да се успокои и ако след време отново има нещо да потърся помощ. Дали я послушах ли – не. В същия ден звънях в микробиологията на ИСУЛ, лаборантката не можа да ми отговори на въпросите за средите за тестване на трихи (смятайте колко и аз съм луднал да чета по темата) и ме предаде на завеждащата лабораторията. Също мила жена, изслуша ме и ми каза 4 неща: 1. Не идвай! 2. Ако продължаваш така, следващите ти посещения ще са в психиатрията. Не си първият с такива внушения, който е идвал при нас убеден, че навсякъде грешат. 3. ПСР е точен тест. 4. Щом в НЦЗПБ не ти откриват нищо, значи нищо и нямаш. Успокоих ли се – да – за няколко дни. Реших, че само до Бобчева или Филевски не съм опрял. Филевски не ми вдъхна доверие. Ходих в „моргата“ им в Първа градска, него го нямаше, а една лаборантка директно ми каза, че работи материала в Божурище, т.е. няма да е веднага. После ми заобяснява как разчитали повече на микроскопията и няколко пъти  обърка формата „аз/той“ ще гледа под микроскоп. Ясно-ненадеждна за мен работа. Бобчева -тя вече не е в Четвърта градска, то нея я закриха, и пак е в Кандиларов на ул. Бузлуджа. Чух се и с нея. Отново много разбиране, отдели ми достатъчно време да ме изслуша по телефона. За нея ПСР е най-точния метод, по-точен от TV среда, защото за разлика от нея е било нужно много малко паразити, за да позитивира теста. В Кандиларов работели с гръцка TV среда. Еми чудесно, финално пускам ПСР и посявка. За всеки случай, посявката ще е на еякулат (все пак в Медирс така го хванаха), а ПСР на сутрешна урина + тест за още няколко ППБ. Само в тоалетната на Софийски районен съд не бях дънил ръченица, ама бал съм го и правосъдието, най-близо е до Кандиларов, а спор няма – за трихомони материала трябва много бързо да се занесе. Нося го в лабораторията, персонала знае, че трябва да се действа бързо и веднага (уж) го предава към лаборантите. Резултатите отрицателни. Е всичко приключи нали – е не. Психо, много психо. Вече съм чел статии и форуми повече от здравословното. Ако имам трихомони вече трети месец, то показателите на урината ми би трябвало да са променени. Паразита се е намножил и трябва да даде отражение в химичния анализ. Пускам си химичен тест на урина – ph, левкоцити и т.н. всичко в норма! Ама нали нещо усещам, как може, нещо в мехура, понякога в тестиса. Финално, наистина финално – уролог. Избирам д-р С. Георгиев от чек пойнт, понеже там имат опит с ППБ. Готин лекар, запозна се с целия наръч тестове, прави ми някакви химични тестове на урината, гледа с ехограф – клинично здрав.
Епилог: След като прочетохте всичко, как мислите, имам ли трихомони  и бактерии или не? Мнението ми за Медирс ? Да, ловят трихомони… и там, където ги няма. Случаят би бил за Медицинския одит, но на кой му се занимава с тази деликатна тема и след всичко препатено. На повечето места, дето бях, не са ги и чували като лаборатория, на едно място ми казаха, че съм направил грешка, че съм бил там и че съм поредния случай с „трихомони“ оттам. Питаха ме – гледайки името на Гергова на резултатите – тя ли ти гледа материала – не нали ! Питам защо се случва, от лабораторията не са ме пращали към някой за лечение, за да има схема. Мълчание… „е нали пак ще трябва да се тестваш впоследствие“… има логика. Пък и забелязах, докато чакам, преди и след мен, все за трихомони идваха да се тестват. Ако спрат да ги отриват, ще имат ли реномето, което вече е изградено. И за Чалаша чух отзиви от лекари. Общо взето, ако искате приключения като моите, идете в едно от тези две места. Що се отнася до чек пойнт, макар и популярни не мога да ги препоръчам извън тестовете за животозастрашаващите ППБ. Защо ли? – я ги питайте къде им е лабораторията и вижте как почват да се изнервят след всеки нов въпрос на уклоннчивите им отговори. Напук на мненията тук, нито един отрицателен лекарски отзив не чух за ПСР теста. Разбира се, като всяко нещо, частни случаи може да има, но дали грешката е на теста или проблем с материал/време/лаборант ? А нали спомена симптоми? Някога замисляли ли сте се за телесните усещания в областта на гърлото или коляното, или корема…. или другаде. Мислете само за това и ще усетите дребни неща, които концентрирайки се в тях, ще стават все по-отчетливи, вкарайте и хипохондрия и ще видите „диагноза“. Ама ти усещаше нещо! Да, явно и преди злополуката, ама не съм му обръщал внимание. Как разбрах ли? Занимавам се с бойни спортове. Ритниците в поясната област са често явление на тренировка, а когато в една такава ме ритнаха три пъти в слабините - в рамките на една седмица разбрах откъде са ми били всички симптоми. Взех мерки да се пазя, докато тренирам, отделно умът ми бе ангажиран с други належащи битовизми, спрях да си ровя в гащите ежечасно и о…ти да видиш!, всичко съмнително като усещане изчезна. Няколко месеца по-късно не усещам нищо притеснително. Умишлено или не – Медирс сгрешиха.
Препоръка за мъже от мен при нужда от тест за ППБ: 1. При липса на много отявлени симптоми (секреция, парене, обриви и т.н.), чакате прозоречните периоди преди да се тествате (за кое колко са, вижте в интернет) 2. Спазвате правилата за даване на проба и времето за отнасянето й (ако в сайта на лабораторията няма информация, звънкате и питате). 3. Ако се тествате след рисков контакт обезателно дублирайте изследванията в 2 различни лаборатории. Между изследванията период на въздържание (при еякулат). 4. Едната лаборатория да е НЦЗПБ, реномирани и без интерес да ви подведат.

Здравейте, ham hum.

Провокирахте ме да споделя и аз своя опит. И искам да отбележа, че в общи линии съм съгласен с вашето мнение за Медирс. Никога не съм ходил в Медирс, но има други неща, за които не мога да се съглася. Както вие сам казахте - всеки сам да сиправи изводите отпрочетените коментари. Аз също ще пиша само от личен опит! Нека ви губя времето и да започна...
  Моят разказ започва във вече далечната 2012г. Тогава има интимни отношения без презерватив с жена, които се оказаха болезнение за мен през годините. 2-3 седмици след въпросния контакт започнах да имам леко парене при уриниране, което с времето се задълбочаваше. Секрети и слуз от члена не съм имал, но съответно започнах да се съмнявам, че има нещо. Отидох и си направих пакет "сейв" (мисля, че се казваше така), в Цибалаб. Всичко беше отрицателно с изключение на хламидията (тестът беше кръвен). Веднага отидох на лекар, който от своя страна пусна още изследвания в болницата. Резултатите излезнаха и нямах други ППБ. Започнахме лечение с азитромицин и усетих многократно подобрение още на 2-3 ден. След лечението направихме нов кръвен тест и показателите не бях спаднали под минималния праг. Започнахме лечение с Доксициклин 14 дни, 2х1 на ден и след това лечение всичко беше наред. Симптоми вече нямах, а ако имах бяха много минимални. Може би около 4-5 месеца след въпросния контакт забелязах, че при еякулация имам твърде малко материал. Което ми се стори много стронно! В периода 2012-2020 съм ходил многократно при въпросния лекар и сме правили изследвания за всички ППБ (тогава въобще не съм знаел за проблема с тестовете). Вигани ППБтата са били отрицателни,а понякога се появяваха различни бактерии и ги лекувахме с различни антибиотици. Но през тези години еякулатът ми си остана малко количество и започнаха да се появяват болки в тестисите при допир, които бяха леко твърди (тестисите трябва да са меки и месессти). И стигаме до 2019 септември месец... Обвързан от 4 години и при започване на връзката направени пълни тестове - всичко чисто. Симптомите ми си ги има през това време. Та сертември 2019 започва едно дращене в уретрата и решавам да отида на лекар - излиза стафилокок. Започвам лечение с Амикацин инжекции. По време на лечението всичко е наред, но когато лечение приключи симптомите си бяха там, а резултатите чисти. Поренето продължава и се засилва. Края на декември тестисите ми се подуват и започват страшни болки! Нови тестове (този път в Цибалаб) - излиза положителен резултат за уреаплазма. Започваме лечение с Доксициклин 2х1 за 14 дни и на 7-8 ден се чувствам като нов. Изкарвам си цялото лечение до край (приятелката ми пие заедно с мен). След края на лечението се чувствах много добре (тестът за уреаплазма вече е отрицателен), но две седмици по-късно започват да се завръщат симптомите - нови изследвания и нов антибиотик. Фосфомицин за ешерихия. Докато пиех антибиотика имах подобрение, но след него отново зле! Ново изследване - бактерия - нов антибиотик ( панцеф за 14 дни). След този антибиотик бях тотално разбит! Стигнах до състоя да хода по 20-30 пъти в тоялетната със страшни болки в корема, не можех да хапна и да пия нищо. Положението ставаше все по-зле! Вече симптомите ми бяха 10тки, а сега и този корем... Не приличах на човек! От мъж, който спортува страшно много и изглежда добре се бях превърнал в една развалина! Вече бях започнал сам да ходя по изследвания защото имах съмнения, че имам хламидия. В Цибалаб PCRи, в Геника, навсякъде където може. След поредното ходене вече при друг лекар ми излезна положителен резултат за трихомони на PCR в Цибалаб - чудо! Това изследване беше в пика на ковид (2020 април) и чаках поне час пред лабораторият с материала в джоба си, който го бях отделил вкъщи. Започнахме лечение с флажил и количеството ми еякулат веднага се увеличи, но само за няколко дни и към 7-8 ден вече нямаше никакъв ефект, а симптомите отново се завръщаха с пълна силна! Вече сме лятото на 2020г, а аз едвам ходя! Страшни болки в таза, в ставите, болки в тестисите, парене при уриниране, светли и кашави изпражнения, обложен език, постоянна температура 37.1-3, болки в бъбреците... Не съм човек! Готов съм да се предам в ръцете божи! Към този момент съм направил поне 50-60 теста и всичко чисто за хламидия! Трихомоните излезнаха положителни на PCR на еякулат в Цибалаб, но след лечението излезнаха отрицателни. Реших след една седмица да направя нов тест, но в Окръжна болница на ТВ4 среда. Материалът го дадох отново вкъщи, а не на място и го занесох с кола за 30мин - положителен резултат! Правих и при Лесева тест с отделен материал вкъщи, а не на място - резултат положителен! Но аз знаех, че основният ми проблем не беше в трихомоните! Август месец 2020 излезнах положителен за хламидия на PCR в Токуда от еякулат! Започнах лечение сам и се оправихме с приятелката ми! Вече нямах сили да ходя по лекари, а бях изчел толкова доклади за лечение на хламидия и трихомони, че нямах нужда от лекари.

Заключение: двамата с приятелката ми си направихме може би над 100 теста за всякакви ППБ и 99% от тях бяха отрицателни! Приятелката ми никога не излезна положителна за хламидия! В Геника не ми откриха никога нищо, а направих 10тки изследвания там. Лекарите лекуват само по изследвания и както каза една възрастна лекрка в Александровска болница, която не повярва на един отрицателен резултат на изследване на фецес (тогава бяха мъките с корема) - "днешните лекари са фелдшери, лекуват само по изследвания". Може да умираш, но те ти казват, че ти няма нищо, защото изследването е отрицателно. Казват ти да отидеш на невролог или на психолог. Трихомони си имам и до днес и смятам, че при хроничните мъже те са нелечими! В Медирс и при Чалаша не съм ходил никога! Тези, които са имали смесена инфекция с трихомоните трябва да знаят, че винаги има вариант отново да се появи хламидия, уреаплазма и тн. Мисля, че при мен стана така. Друго интересно -2012 бях позитивен на кръвния тест за хламидя, а 2020 не помръдна този кръвет тест!

Успех на всички!

Последна редакция: пт, 06 дек 2024, 10:41 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт