Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са разликите между ПМС и бременността?
Как мога да разгранича симптомите на имплантация след изкуствена инсеминация от тези на приемане на прогестеронов хормон?
Какви са разликите между симптомите на бременността и ПМС?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са разликите между ПМС и бременността?
-
Как мога да разгранича симптомите на имплантация след изкуствена инсеминация от тези на приемане на прогестеронов хормон?
Симптомите на приемане на прогестеронов хормон, като напрежение в гърдите, могат да бъдат подобни на ранните симптоми на бременност, свързани с имплантацията. Важно е обаче да се отбележи, че усещанията при прием на прогестерон могат да бъдат много подвеждащи. Поради това се препоръчва търпение и изчакване до тест за бременност за точно разграничаване между двете.
-
Какви са разликите между симптомите на бременността и ПМС?
Симптомите на бременността, като напрежение в гърдите, коремна болка и подуване на корема, могат да бъдат подобни на тези при ПМС, но обикновено са по-интензивни. Някои жени изпитват промени в апетита си, гадене и чувствителност към миризми. Важно е да се отбележи, че всяка бременност е различна и симптомите могат да варират значително между жените.
-
Каква е разликата между симптомите на ПМС и ранната бременност?
-
Кога е най-подходящият момент да направите тест за бременност?

Имаше болки като да ти дойде, но много по-слаби, гърдите ми почти не се надуха, а след закъснение вече съвсем, странно но факт. Болката и в тях беше слаба работа. Апетит нямах никакъв, а преди цикъл ям зверски. Абе само това е, ама ако не се вгледаш, не можеш да намериш разлика. Дори като си видях теста
се очудих жестоко. Не знам дали защото вече се бяхме отчаяли или защото съм очаквала да се чувствам по-различно като бременна
Чак след 10-дневно закъснение се появиха и симптоми от рода да надушвам разни миризми, да ми се спи много, да пишкам често