АПРИЛски термин с очакване лелеем – а други бебешори в прегръдките люлеем!

• 13 705
  • 303
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив сега England( Farnham)

Честито на Helenblondy, Elcho, Rosidt75 и Vercho !!! smile3525
  Много здраве, щастие и усмивки ви желая  !!!

Barby гласувах. Grinning

Doly_dog и Polinita желая ви успешно справяне с кърменето и дано да няма повече усложнения  Hug

Сисе, голям сладур малкия Дани, направо е само за мачкане и гушкане Heart Eyes

Успех на всички, които ще тръгват  днес към болницата  bouquet .
   Лек ден !!!

# 121
МОЖЕ ЛИ МАЛКО ПОМОЩ
извадих си код от нои но не мога да разбера къде се проверява преведен ли ми болничния и най важното за мен е от коя дата са.като влизам в сайта на нои ми излизат само месеците в които съм осигурена но за болничните нищо
Влизаш в сайта на нои => Справки (в полето в ляво)=> Справка за изплатени Парични Обезщетения и Помощи от ДОО чрез НОИ по ЕГН (зеленото поле) => Въвеждаш ЕГН и ПИК и готово!

# 122

Влизаш в сайта на нои => Справки (в полето в ляво)=> Справка за изплатени Парични Обезщетения и Помощи от ДОО чрез НОИ по ЕГН (зеленото поле) => Въвеждаш ЕГН и ПИК и готово!
[/quote]

Hug Hug Hug мерси много.

# 123
  • In someone's dreams

Ние май сме с колики вече, не е ли рано.....? newsm12

doly и ние сме с колики. Тъкмо преди малко изпратих нашата педиатърка и тя каза, че при момчета, които са на естествено хранене, било нормално вече да са с колики. От днес почваме Sab Simplex преди всяко хранене.
Да ви споделя за нашата педиатърка, тъй като някои мами се оплакваха, че им искали пари - нашата лекарка идва вече за втори път и нито лев не е взела, във вторник другата седмица пак ще идва, каза да направим копие на удостоверението за раждане, за да може да му направи здравната книжка и после вече сме на първата консултация. Каза, че по ЗК се поемат три домашни посещения при бебчо  Peace

ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИ! МНОГО ДА ГИ РАДВАТ МАЛКИТЕ ИМ СЪКРОВИЩА!

# 124
Честито на Rosidt75 и Vercho ! Да са ви живи и здрави бебчетата !

КРИСИ, стискам палци  fingerscrossed

# 125
Здравейте мами, най-накрая и аз се престраших да пиша въпреки че ви чета отдавна. Вече съм на финала  в 37 седмица съм но според моя доктор бебето върви с 2 седмици напред. Очаквам момиченце и за сега поне планираме секцио към края на Април. Ще раждам в МБАЛ Св. София на Мазнейкова и ще съм благодарна на майчетата, които са раждали там да ми съдействат с информация.

Лек ден на всички  Simple Smile

Добре дошла !!! Аз раждах там , питай каквото те интересува.Ако искаш на лични .

Честито на всички мами  !!! Да са им живи и здрави бебоците !!!

# 126
  • Пловдив
Честито на мама ВЕРЧО и мама Росидт!      bouquet
КРИСИ, стискам палци Hug
kiky , добре дошла и лек финал!   bouquet

# 127
  • София
Благодаря на всички за съветите за кърменето Simple Smile Пробвахме сега да папка от цицата ама се разраних, нищо де, аз съм инат и няма да се отказвам Peace Сега отивам да правя компреси с топли кърпи и да се цедя Sad

Milenni тя и нашата педиатърка днес каза че било нормално вече да се появят колики и също инас ни каза да му даваме Sab Simplex, ама аз засега му слагам едно топло копресче на коремчето като видя че много го боли и се успокоява, мисля за сега да изчакам с капките....ама да видим как ще е, ако спре да го облекчава компресчето ще почна да му давам капки
Ние пък сме на консултация чак след 6-ти май Thinking и каза че тогава ще му правят и втората ваксина. Аз това трите домашни посещения не го знаех благодаря ти  Hug За плащането и на нас не ни взе пари Peace

КРИСИ стискам ти палци, всичко ще е наред Simple Smile

# 128
  • София
Добре дошла !!! Аз раждах там , питай каквото те интересува.Ако искаш на лични .

Честито на всички мами  !!! Да са им живи и здрави бебоците !!!
[/quote]

Благодаря ти milenaq - писах ти на лични въпросите си дано не се стреснеш колко са много Embarassed

Благодаря на останалите мамита за посрещането и пожеланията.

# 129
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ОБЕБИЛИ СЕ МАМЧЕТА!ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБЧЕТАТА!!!

Доли незнам какво да те посъветвам за кърменето Sad Изцеждай колкото можеш с помпата заради тези бучки! АЗ нямам проблем с това,кърмата ми тръгна на 3-тия ден от раждането!за всеки случай си купих Лансинох,защото първите 2 дни само ми стискаше зърната,но така и не го ползвам Peace

За окръжна болница ще напиша каквото се сещам сега Peace
 Бях с избор на лекар (Скочев),заради предепрежденията на моята АГ (Славова) за тесния ми таз Whistling Имаше вероятност да се наложи секцио по спешност! Трябваше при 4-5 см разкритие да се обадя на моя лекар,но това не се наложи понеже той беше на смяна Grinning Родилната зала е с много хубави и новички магарета/легла! Слагат те в една стая на легло докато получиш необходимото разкритие,а междувременно слушат тоновете на бебето! Старшата акушерка (С.Русева)също беше на смяна!Мен ме изражда една акушерка -Петкова май беше и Скочев!Епизотомията ми я направи Скочев!Днес щя ходя да ми маха конците! Има много стажантки,които постоянно се грижат за теб и се стараят да ти е удобно и колкото е възможно да не те боли Wink Мен лично едно от момичетата постоянно ми беше до гъза,носеше ми леген за повръщане,придружаваше ме до мивката да се  Sick миеше ми лицето и т.н Аз от болка доста  Sick Поедно време(2 часа преди да родя) ме хваната адски болки и не издържах.......молих се да ме вкарат да раждам,понеже ми беше много зле и мислех,че ще припадна!Вкарахе ме в предродилна и там дочаках да получа необходимото разкритие!Самото раждане беше точно 10мин. и 3-4 напъна!
след това 2 часа лежа,а бебчо го наблюдават....минат ли тези 2 часа ни изкарват да ни видят близките,след това още 2 часа аз лежа,а бебето е в бокса!След тези вече 4 часа ми го дават! През деня бебчетата стоят при нас в стаята,от време на време ги взимат да им направят тоалет,за преглед и т.н. Вечерта кън 1 ги прибират в бокса и в 5:30 сутринта ни ги дават! Не дават АМ ан бебетата(ако се наложи дават кърма от друга майка) Това е което се сещам Peace

Извинявам се за дъъъъългия пост  Hug

В албума (снимки на варненските майки) ще кача малко снимки на стаята в която бях Peace Други не успях да направя!

Последна редакция: ср, 09 апр 2008, 14:29 от sisee

# 130
  • Варна
sisee Много благодаря за подробния разказ и снимките.   bouquet Всичко звучи чудесно, само това дето дават бебетата чак 4 часа след раждането не ми хареса. Сега обмислям как с малко нахалство да си уредя по-ранно взимане на бебето. Искам непременно да опитаме да се кърмим първия час, или хайде поне два след раждането. Дали една хубава почерпка от таткото няма да ги размекне тези акушерки?  newsm78

Теб слагаха ли те на системи?

# 131
  • In someone's dreams
Ясмина, защо държиш толкова много за това кърмене веднага след раждането?

Мами, знаете ли колко време продължават лохиите? Аз си мислех, че са поне 40 дни, а на мен почти ми спряха  newsm78

# 132
Честита бебочка на  Верчо! С това красиво име със сигурност ще е една прекрасна дама!!!

Леле, Sisee, ти си герой! А ти ли не иска упойка да ти слагат? и как ти направиха епизотомията? на живо ли?

Doly_dog, аз с един въпрос малко встрани от грижите ти около кърменето... Доколкото си спомням ти щеше да раждаш във Вита. Какви са ти впечатленията от болницата?

# 133
Добър ден и от нас   bouquet
Честито на Верчо !!! Да и е жива и здрава АВА !!! Да расте много усмихнато и щастливо дете!!! newsm51
Milenni с предишното раждане  имах кръвотечение пак около една седмица и после спря за малко после до 40 ден само по-малко имаше колкото да цапаш превръзките  Close и сега филма се повтаря спря за 2 дни и сега пак се появи ама е малко (колкото да ми спарват тея гадости на Г..Ъ  ooooh!
Devi епизиотомията не боли дори и след ражаднето . Поне мен не ме боля де с това раждане нямам нищо ,но първия път ме резнаха а аз дори не съм разбрала после ми казаха лекарите .
Танзен Как е Аси ? Папкате ли вече ?
Сиска добре дошла и от мен  Hug
Я да питам родилите мами по-колко килограма оставихте в родилното ? Аз само 5  Confused Confused Confused От няколко дни се потя на кростренажора  newsm39 да видим дали ще има резултат . Joy

# 134
Sisee ,Ясмина благодаря ви много за инфото...  bouquet  bouquet  bouquet

Емма днес как си с тази хрема ,която те тормози от няколко дни?Питам ,защото и аз съм така ама с лечение от антибиотик вече се пооправям !!! Wink

На всички мами на старта на голямата среща с бебо УСПЕХ !!!

На нашите майчета вече с бебчета УСПЕХ с това ТРУДНО,както се оказа кърмене...аз нямам опит и съвети не мога да давам,само кураж и може би малко повечко ИНАТ от страна на мамите да изтърпят всичко !!! Hug Flutter

А ние отиваме на разходка ,да глътна малко чист въздух...

Общи условия

Активация на акаунт