АПРИЛски термин с очакване лелеем – а други бебешори в прегръдките люлеем!

• 13 702
  • 303
  •   1
Отговори
# 105
Честита дъщеричка на VERCHO, да е жива и здрава малката АВА и да дарява много щастие на мама и тати.

Честито и на HELENBLONDY жива и здрава да е малкото слънце, да ограва и стопля всеки ваш ден.

Добре дошла на SISSE, малкия Дани е много сладък (пу-пу-пу) всички слънца да вземат пример от него слушк аи папка детето.Браво на него!

doly_dog аз нямам никакв опит с кърменето, но защо не си купиш компреси, които да отпускат гърдите и не изцеждаш и двете, за да не се получават тези бучки. На училището ни съветваха в началото бебето да се кърми и от двете гърди и задължително да се доизцеждат. И имам приятелка, която в началото на кърменето с първото си дете и имала рагади и каза, че е ползвала пчелно млечице (или клеи беше ако искаш мога да и с еобадя и да ти кажа кое е със сигурност) мисля, че се го има в аптркитр и е като вазелин...нещо от рода и каза, че няма и за два дни и са и се оправили гърдите. Друго което можеш да правиш е ако можеш да ходиш с разголени гърди, за да диша кожата. И ще си суче малкото човече недей да се притесняваш, че ще се отучи за няколко дни. Ще УСПЕЕШ. Сигурно тия неща ги знаеш, но като те чета и ми се иска да мога да помогна.

Хубав ден и много бебчета днес! Hug

Последна редакция: ср, 09 апр 2008, 10:02 от Flying

# 106
  • в илюзия
Честито на Верчо , да и е жива и здрава малката Ава и много да ги радва , а на мама пожелавам бързо възстановяване    bouquet  bouquet  bouquet

Криси стискаме палци  fingerscrossed айде скоро да се похвалиш и ти с малко съкровище.
За НОИ аз чакам да ми преведат от 4.03 , но няма изгледи скоро да стане #Cussing out Не ми се ходи се разправям и ще си чакам кротко , въпреки , че им бях намерила място на тези парички.

Днес съм на преглед , да видим какво ще правим , че май и аз ще имам учестта на Верчо. Thinking

# 107
Уважаеми бъдещи родители,

Заповядайте на 13.04.2008 г. от 12 часа в „Еспресо бар”, ЦУМ, етаж 2, на първата по рода си среща за разясняване правата на бременните жени. Ще получите информационната брошура за правата на здравноосигурените бъдещи майки „Аз ще ставам майка”, която съдържа данни за прегледите и изследванията, които са заплатени от НЗОК по програмата „Майчино здравеопазване”; периодите, през които те трябва да бъдат правени; допълнителните изследвания и процедури, покрити от НЗОК в случай на рискова бременност и/или усложнения и др.
Безплатно ще се раздава и дневник – календара за здравословна бременност „Ние чакаме бебе”, който представя систематизирано и достъпно информация за 40-те гестационни седмици на бременността.
Ще имате възможност да се консултирате със специалисти от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), юристи и лекари.

Срещата ще протече в неформална обстановка, на сладки приказки и сладки хапки, в която всеки желаещ ще може да задава директно въпросите си към нашите гости.

Инициативата се провежда в рамките на кампанията „Ние чакаме бебе”, проект „Печелиш и помагаш” на българската букмейкърска къща „Еврофутбол”.

За контакти:
Дирекция „Връзки с обществеността”
Тел.: 02/81 89 126

# 108
КРИСИ стискаме палци мила всичко ще мине ок.

АРОДОЕТ2 мила дай и днес зор на твойта бебка Wink Hug

# 109
  • Варна
КРИСИ Тъкмо днес сутринта си мислех за теб!  Hug Пожелавам ти всичко да мине леко и бързо и да ни се похвалиш с едно красиво и здраво момченце!

# 110
  • София
Здравейте мами, най-накрая и аз се престраших да пиша въпреки че ви чета отдавна. Вече съм на финала  в 37 седмица съм но според моя доктор бебето върви с 2 седмици напред. Очаквам момиченце и за сега поне планираме секцио към края на Април. Ще раждам в МБАЛ Св. София на Мазнейкова и ще съм благодарна на майчетата, които са раждали там да ми съдействат с информация.

Лек ден на всички  Simple Smile

# 111
  • варна
Честита дъщеричка на мама Vercho! Да е жива и здрава малката Ава!
Криси,стискам палци още днес да се похвалиш с твоя сладък бебок!
Сиси,честито прибиране с Дани вкъщи!Да е все така кротъ к и послушен и да папка много сладура!Вболницата при теб ли беше или в бокса между стаите?Само за кърмене ли го носеха ?
kiky,добре дошла и леко доизкарване на бременността!

# 112
  • Добрич
Добро утро от мен!

БРАВО НА ВЕРЧО,ДА И Е ЧЕСТИТО!

Криси с теб сме!
Май ще трябва да вляза в НОи,никога не съм ходила,ама днес ще има кръщене Grinning
При мен никакво развитие,освен че това кафяво зацапване продължава,ама вечерта сме на преглед и ще се изясни.Тук времето все още е чудно и май ще изляза,че чувам иде дъжд.

# 113
Ето ме и мен отново. Тоновете са добре, дано да си изкарам до термин.

Честита Ава smile3522 на мама ВЕРЧО      bouquet

polinita - радвам се че нещата потръгват - успех

КРИСИ - стискам палци

kiky - добре дошла

# 114
Честито на мама vercho, да й е жива и здрава малката Ава-много хубаво име са й избрали   bouquet
 КРИСИ, всички сме с теб, споко, всичко ще е наред!!!!
 Много започват да ме притесняват тези "несполучливи" кърмения, на мен честно казано това ми е най-големия проблем , дано извадя късмет  Praynig и нека всички които имат проблеми по-бързо да им минават и да се присъединят към отбора на успешно кърмещите майки!!!!
  вие знаете ли по принцип, ако започнем да пренасяме бебетата си, след колко време е удачно да започват предизивикване на раждане или при всеки лекар е различно? моето бебе по принцип от самото начало си върви една седмица назад и ми се струва нормално да го "поизчакат" поне до средата на другата седмица, а не сега в петък (когато ми е термина), та да има малко време, може просто да не му е дошло времето????
 За парите от НОИ......просто не ми се говори.....

# 115
Страхотни бебчовци си имаме в отбора  Heart Eyes Току що разглеждах албума ,Още веднъж да са здравички и мнооогоооо послушни, да папкат и спинкат спокойно ,за да си почиват мамите !!! Hug

Честито на мамите с бебчета от вчера и тези които съм изпуснала...Да са ви здравички и много щастливи  малките сладурковци !!! smile3525

Sisee   Ако ти е възможно пусни някоя снимка от отделението,разбира се ако други искат да видят.Мисля ,че сме доста мами запътили се към ОБ да раждаме...Благодаря за споделеното.   bouquet 
Дани е много сладък...дано е и толкова послушен колкото казваш... Wink

На всички мами по родилните и тези ,които тръгват на там успех и Скоро да гушкат бебче... newsm10

# 116
Емма - аз имам една книжка - 'Аз съм бременна- Всичко за бъдещата майка', там пише:

Смята се че има преносване, когато влезете в 41-а седмица от началото на последния мензис. Ако сте в това положение ще ви викат на преглед, за да слушат тоновете на сърцето на бебето на всеки два дни, дори всеки ден. Ще се провери цвета на амниотичната течност. Ако е зеленикава, значи бебето изхърля мекониума и изпитва някакво страдание. Тогава трябва да се предизвика раждане. С Доплер ще се провери виталността на плацентата."

Така че няма страшно. Все пак до петък има доста време, наблегни на кекса /така съветват и в книжката 

# 117
Честито на Верчо голямата мома!  bouquet
Сисе, няма как, трябваше да върна жеста  Party

За болничните - аз съм от 06.03 и от фирмата, която води счетоводството казаха, че най-вероятно ще си ги получа през май, тъй като е от март, който месец се приключва през април. Така че се въоръжете с търпение (говоря за майчинството). През май ще си получа и великата помощ от 250 лева, че съм родила дете в тази държава.  hahaha

За кърменето - и ние в началото имахме проблеми, зърната ми бяха в рани, аз ревях и той ревеше, но сега се оправиха нещата. Просто е нужно време да свикнете 1 с друг, но в никакъв случай не се отказвайте.
Поздрави от нас, дано се пооправи времето та да излезем малко  Flutter

# 118
Честита дъщеря на мама Верчо!  bouquet
За кърменето с дъщеря ми в началото нямах проблеми, но през бременността си обтривах зърната. На третия месец се появиха ригади, може би беше просмукала зърната, мажех ги след всяко кърмене, плачех докато тя ядеше и така. Но сега се притеснявам да нямам проблеми още в началото, че не съм обработвала зърната, понеже само да ги докосна и имам контракции. При всички случаи трябва мноооого търпение.
Момичета тази нощ имах контракции и бебка не се спря, по едно време си мислех, че момента е дошъл, но съм заспала. Като станах гледам си корема и ми се струва, че е като откъснат, един такъв ясно очертан е. Дано да дойде скоро бебка, че ми тежи вече.
Сисее, ако можеш пиши ми на лични за впечатленията ти от ОБ, ти с избор на екип ли беше, старшата акушерка от лекциите там ли беше, искат ли изследванията (анален секрет) там, че аз нямам; храната как е и ако се сетиш нещо друго. Благодаря! Дани е цял бащичко май Simple Smile Много е сладък!

# 119
МОЖЕ ЛИ МАЛКО ПОМОЩ
извадих си код от нои но не мога да разбера къде се проверява преведен ли ми болничния и най важното за мен е от коя дата са.като влизам в сайта на нои ми излизат само месеците в които съм осигурена но за болничните нищо

Общи условия

Активация на акаунт