АПРИЛски термин с очакване лелеем – а други бебешори в прегръдките люлеем!

• 13 697
  • 303
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Здравейте

За съжаление и при мен положението с кърменето е плачевно  Cry
Два дни в болницата се учихме да се кърмим и естествено и ние се дохранвахме с АМ, но малкия добре си засука......така казаха акушерките. За съжаление обаче аз на третия ден вече бях с рани по зърната и на всяко кърмене РЕВ, стискам зъби ама от вчера на обяд немогаааааааа, пък и то кръв тече и не искам да суче кръв! слагам компреси с грамастан и се изчеждам и му давам от шише, когато се цедя с помпата почти няма кръв, пък и аз виждам ако се разраня и спирам Sad Днес съм малко по-добре и се надявам утре пак да се кърмим нормално, ама ако са отново същите болки незнам дали ще издържа, то и с помпата ме боли ужасно ама като че ли не е толкова зле, колкото като Ради суче, на моменти направо имам чувството че ми джвака зърната като дъвки newsm45
На всичкото отгоре за отрицателно време се сдобих и с огромни болезнени бучки в гърдите и от вчера едни компреси с горещи кърпи едно чудоооо направо незнам, като започнах да цедя и двете гърди през 3 часа съм по-добре и не ми стават бучки Sad
Никога не съм си представяла че кърменето ще е толкова трудно! Много ме е страх че ако не суче от гърда ще свикнем на шише и после като не иска да суче и на мен кърмата ще ми спре и ........

Знам че това е за кърмаческия ама понеже видях че не съм единствената реших да споделя с вас  smile3518

Ние май сме с колики вече, не е ли рано.....? newsm12

За болничните и при мен е така, аз съм болнични от 29,02 и още нищоооо, незнам как ще се оправяме просто, ако така ги бавят и занапред направо не ми се мисли! #Cussing out Идва ми да отида и да спретна едно бомбено атентатче на НОИ #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 91
И в тази връзка има ли някоя априлка от Надежда.

Сладка мама,ти в коя Надежда си?Аз съм в Толстой и ще се радвам,ако се видим някъде!
Честити бебчета на всички мами,които вчера и днес са се срещнали със своите съкровища!!!Да са ви живи и здрави и много,много да ви радват!!!

# 92
  • В събота
Поздравления на всички мами, гушкащи вече бебочета!!!

Аз съм все на линия, ама какво да пиша - то все едно и също при мен. Сдобих се вече с първите нощни контракции, които обаче спират някъде след шестата. А и те са едни слабички... То така или иначе ще раждам секцио, ама ми се искаше да го изместят по-рано, че вече не издържам. Беборанка си расте, рита, хич не и се излиза, май вече е слезнала доста, защото от 2 дена си усещам горе корема празен. Гони ме безсъние, всичко ме боли, постоя ли 5 мин седнала или права и краката ми заприличват на слонски от колената надолу. Утре (т.е. тази сутрин) съм на тонове, да видим ще има ли промяна. Иначе миналата седмица ми взеха МБ и за щастие нямаше нищо, но въпреки това док ми изписа полижинакс да си слагам пет дена преди секциото - за всеки случай. Та така, оставаме си засега с дата 21.
 Не знам вие как сте, ама на мен нервите вече хич не ми издържат.  И тъй като имам и други здравословни проблеми и си седя все вкъщи, направо се побърквам, а милият ми мъж вечер си го отнася. Ще трябва като родя да му се реванширам  Embarassed

# 93
Искам да ви запитам-случайно някой да е получавал пари от НОИ след излизането по майчинство?Аз излязох на 1.03. и днес бях убедена,че ще има превод ама нъц.А пък ги бях наместила парите Heart EyesАма здраве да е!
Нана,аз не съм си получила парите за болничния още от февруари Sad
май ще трябва да се разправяме с тия идиоти !

Само мога да ви посъветван ако до 3 седмици парите не са ви преведени да отидете на място да питате какво сатва! На мен миналата седмица ми преведоха парите за януари и февруари, след 2 ходения от мая страна, при това при абсолютно изрядни документи!!! Първия път се оказа че не било отбелязано че се самоосигурявам , а съм 100% сигурна че съм отбелязала защото имах вече един такъв проблем! Поправиха го и казаха - другата седмица ще си получите парите - ама нъц! И след 2 седмици пак отивам- при тях излиза че не са ми подадени данните в персонален регистър и не са платени здравните, а всичко това си е направено и то в срок! Направо побеснях, както и да е никой не си мръдва пръста за теб изиобщо системата е много тромава и не е компютъризирана са лесни и бързи справки, така че ако не ви са преведени парите до 3 седмици - отидете на място да видите има ли проблем! Да не говорим че дават тел. за справка, който никой не вдига / поне в П-в/ !!! #Cussing out

doly_dog  - много внимавай с тия бучки, да не си докараш мастит! Ако ще изцеждаш, то го прави до облекчение ! Аз мисля че и да храниш бебето от шише няколко дни после малко по упорито от твоя страна пак ще сасуче!

# 94
Добро утро момичета,

Аз отивам на запис на тонове, надявам се да се класирам.

SLADKA MAMA - родителите ми живеят в Надежда -2- живот и здраве ще се видим по-нататък. Тъкмо ще ти покажа къде има хубави градинки, аз покрай моя племенник ги изучих. А и с няколко мами с по-големи бебчета ще те запозная.

Много се радвам на завърналите се мами, надявам се да оправите с кърменето, май търпение му е майката. Целувки на бебоците.

И аз не съм си получила болничния от 05.02 ...

# 95
Мили мами - снощи през ноща съм получила смс със прекрасната вест;

МАМА ВЕРЧО РОДИ ДЪЩЕРИЧКА В 18.45. МАЛКАТА ПРИНЦЕСА СЕ КАЗВА АВА И Е С МЕРКИТЕ - 3450/50 СМ. УАУ!!!МАЙ НЕ Е ТОЛКОВА МАЛКА. МАМА ВЕРЧО ИМА ДОСТА РАЗКЪСВАНИЯ, НО Е ДОБРЕ. КАЗВА, ЧЕ АВА Е ПРЕКРАСНА. ЧЕСТИТО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

newsm44 newsm44 newsm44

# 96
  • Варна
Мили мами - снощи през ноща съм получила смс със прекрасната вест;

МАМА ВЕРЧО РОДИ ДЪЩЕРИЧКА В 18.45. МАЛКАТА ПРИНЦЕСА СЕ КАЗВА АВА И Е С МЕРКИТЕ - 3450/50 СМ. УАУ!!!МАЙ НЕ Е ТОЛКОВА МАЛКА. МАМА ВЕРЧО ИМА ДОСТА РАЗКЪСВАНИЯ, НО Е ДОБРЕ. КАЗВА, ЧЕ АВА Е ПРЕКРАСНА. ЧЕСТИТО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

newsm44 newsm44 newsm44

ЧЕСТИТО!!!!!! Да е здрава и много усмихната госпожица Ава-страхотно име Peace

# 97
  • Стара Загора
Честито!!! Започваме деня с прекрасна новина!
Да е жива и здрава малката Ава, да радва много мама и тати! Бързо възстановяване на Верчо!

# 98
  • София
ЧЕСТИТА ДЪЩЕРИЧКА НА ВЕРЧО!  newsm51 НЕКА ДА Е МНОГО ЗДРАВА И ЩАСТЛИВА МАЛКАТА АВА И МНОГО ДА РАДВА МАМА И ТАТИ!   bouquet А НА МАМА БЪРЗО ВЪЗТАНОВЯВАНЕ!  bouquet

Veni-b опитвам се да внимавам с бучките, защото знам че мастита е страшно, и затова се доя като крава (извинявам се за израза) докато не станат много меки и не спрат да ме болят. Иначе за шишето и аз си мисля че като зарастнат раните с малко повече упоритост бебчо зе сасуче отново Simple Smile

Хубав ден Simple Smile

# 99
  • Варна
Честита дъщеричка на мама Vercho! Да е жива и здрава малката Ава!

doly_dog Аз, въпреки че бях кърмила доста успешно дъщеря ми, се разраних първите дни след раждането на Ники. Просто не усетих как стана, той искаше постоянно да суче и съм го държала по 40 мин на гърда. Е, чак кръв нямаше, но си имах рагади. Не съм спирала обаче да кърмя, болката се усещаше само при първите засмуквания, после не. Но щом при теб болката се усилва при кърменето, наистина е по-добре да пробваш цедене за ден-два, колкото да ти заздравеят зърната. После непременно спри да му даваш кърма от шише, както и ти си писала, почти сигурно е, че скоро след това ще се отбие. Щом имаш желание, вярвам че ще се справиш.  Peace

А за бучките - аз слагах топъл компрес на гърдата преди изцеждането, след това като цедях с помпата с едната ръка, а с другата разтривах мястото на бучката

# 100
ЧЕСТИТА ДЪЩЕРИЧКА НА ПОСЛЕДНАТА НИ ЗАСЕГА МАМА ВЕРЧО И НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ МАМИ.

за болничните-аз съм в болничен от 20.01 и досега са ми превели само два пъти някакви суми които явно само те знаят какви са и как са ги изчислили.аз нищо не разбирам явно ги изпращат на някакви части.

АЗ вече съм в голямо очакване.вече сме 3800 и много се надявам скоро да се присъединя към списъка на родилите мами че вече ме е страх колко голямо бебче става.

Много късмет на всички на които е писано да се ощастливът днес

# 101
ЧЕСТИТО НА МАМА VERCHO!!!!  bouquet  bouquet
Да й е жива и здрава малката госпожица!!! Hug
И аз от една седмица с НОИ се разправям,че на мен от ЯНУАРИ не са ми платили #2gunfire(там са само 8 дни,но все пак.-...)...........
doly_dog,искрено ти съчувствам,мила,за това проблемно кърмене.. Cry,знам как боли.Дано по-скоро се оправиш.  bouquet
sissee,Дани е голям бонбон Heart Eyes Heart Eyes!!!
Аз чак в петък съм на консултации и тонове, и едва тогава мога да пиша нещо ново за себе си...иначе се чувствам добре,използвам хубавото време за разходки и все още си свиркам Whistling Whistling
Хубав ден на всички и от мен!!!  bouquet

# 102
Честита мома Ава на Верчо   bouquet   Хайде момите да излизат , че тия мъже нали трябва да ги женим след време  Grinning

Момичета аз съм Хиперщастлива - днес успях да накърмя Дамян Джуниър Simple Smile беше болезнено , но стисках зъби , мятах крака в леглото и устоях около 40 мин и от двете да похапнем...Малко ме тревожи дали се е наял  newsm78  , ама накрая само мяташе зърно в устата , а и заспиваше.
Лошото е , че сега пък не мога да се доизцедя , щот много ме боли....Абе то не може всичко да ми е наред...иначе няма да е интересно  Mr. Green  Важното е че ми се повдигна духа на майка...
doly_dog , и аз съм сигурна , че ще засуче. Моят Дамян никога не беше лапвал гърда ( заради кувиоза ) - беше само на шише от болницата, но ако знаеш какъв е "гризач" и как лакомо яде.... радост за очите Simple Smile
А тия от НОИ лично ги направих на д...е с тиквички - и да видите - сега гледам в нета Нормален превод - с дата 11.04.  Mr. Green   Twisted Evil  ще има мънииии
хубав ден....който може - на разходка...

# 103
Честита дъщеричка на мама vercho!!!
Да бъде жива и здрава и много послушна малката Ава!

Толкова се надявах днес да е слънчево Nature Sunny и да става за разходки, ама пак не съм познала  Confused Вали си и това е, че няма изгледи и да спира  Tired
Хубав и усмихнат ден момичета!
Късмет на всички, които днес ще се срещнат за първи път със своите бебчета!

# 104
момичета ,стискайте ми палци  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт