АПРИЛски термин с очакване лелеем – а други бебешори в прегръдките люлеем!

• 13 712
  • 303
  •   1
Отговори
# 165
Привет на всички мами и новите ни бебчовци! Аз не съм писала, защото здраво се бях спекла и ме тресеше предродилна депресия. Общо взето, ситуацията, в която бях беше абсолютно идентична с тази на Vercho и тя ме изпреварваше с въпросите, които и мен ме тормозеха, за отговорите на които аз също съм ви много задължена. Днес бях на генерална репетиция! Бях си награбила цялото багажче и бях готова за постъпване и индуцирано раждане. Отивам, питам си за доктора и ми казват-ами той е в отпуска! Шаш! Както и да е, чухме се, той се обади в болницата да ми направят преглед за разкритие и да ми измерят тоновете, при което решихме,че не е рисковано за бебчо да го изчакаме още малко, от което аз изпуснах дълбоко въздух, защото не бях никак убедена в този изход на нещата. Та засега още си чакаме благоволението на нашата дама!
Емма, след като изчетох маса инфо за преносването, да те успокоя, че по принцип би трябвало да се изчака с предизвикано раждане до 14 ден след термин, но трябва почти всеки ден или поне през ден да му се следят тоновете и поне околоплодните води. Но в BG не са склонни да чакат след 9-ти ден. Успех и на теб с катеренето! Аз съм на същия режим + всичко друго там каквото си трябва за случая!
А знаете ли Vercho в последна сметка дали е родила нормално или са предизвикали раждане??
Аз утре може би ще съм налице за срещата на 9 месеца във Варна. Има ли други ентусиасти?

# 166
arodoet2, определено не съм запозната с хапчетата, които се пият за предизвикване на раждането, но бих искала да ти кажа, че датат ли ти хапче - раждането става вече дирижирано, т.е. лекарите и акушерките се опитват да се намесят в естественото развитие на събитията. Те много добре знаят това и няма да позволят да ти се случи нещо лошо. Ти ще си под постоянно наблюдение и всичко ще мине добре! Бъди сигурна. Ние тук ще стискаме палци, а ти ще изпратиш sms с прекрасната новина!  Hug
Ето ти съвсем пресен пример КРИСИ! Тя вече гушка своя бебок! И ти скоро ще прегърнеш своята принцеса!  Hug

SUNI_22, добре дошла отново сред нас! Искам да те попитам, каква ти беше първоначалната реакция като разбра, че бебка всъщност не е бебка?  Rolling Eyes И аз си имам едно наум, че в определен процент от случаите стават грешки, ама като, че ли не допускам и в моя случай да е така...настроила съм се и това е...пък и покупките малко или много са правени за другия пол  Rolling Eyes Просто ми е любопитно и ако решиш не ми отговаряй!  Hug
Освен това ми е ясно, че радостта е неуписуема, независимо от пола.

# 167
какво става днес във форума newsm78 Няма никой #Crazy

# 168
  • Варна
Честито на КРИСИ! Да е жив и здрав малкия Никола и само радост да им носи!

sisee аз лично чай от шипки няма да давам на новородено.  Peace  За жълтеницата и аз съм чувала, че се дава глюкоза, но четох доста в кърмаческия, че всъщност кърмата помага за изчистване на организма (изхвърляне на билирибуна), а не течностите. Така че и глюкоза не смятам да давам - тя е доста сладка и после може бебето да не иска кърма.

Дъщеря ми и синът ми въобще не пожълтяваха. Сигурно са карали физиологична жълтеница, но външно по нищо не им личеше. Така че не съм давала нищо за жълтеница. От друга страна ако при Дани жълтеницата беше сериозна, нямаше да ви изпишат.

mira_max Айде стискам палци скоро да реши да излиза малката госпожица. Скочев ли е в отпуска?

Пролетна фея страхотно раждане! Дай боже всекиму толкова леко да минава.  Hug

arodoet2 стискаме палци утре всичко да мине леко и безболезнено!  Hug

аз съм си набелязала толкова работа да свърша до петък, че се надявам бебка да не реши да излиза преди събота. Признаци при мен за наближаващо раждане няма все още.

# 169
Ясмина, да Скочев е в отпуска, но аз говорих с него и той ме извика отново в петък на преглед в Окръжна, така че много се надявам да му е кратка отпуската.

# 170
  • София
ЧЕСТИТО НА КРИСИ, ДА ИМ Е ЖИВ И ЗДРАВ МАЛКИЯ НИКОЛА И МНОГО ДА ГИ РАДВА!   bouquet

На нас лекарката каза или глюкоза за жълтеницата или вода със захар. Аз му давам вода със захар по една или две кафени лъжички (изрично ми каза да е с лъжичка за да му се изчиства устата от кърмата за да не направи гъби) след всяко хране и това не му пречи на храненето, папка си кърма както и преди  Peace

А за чая нищо не знам, ама и аз мисля че за новородено не е май много добре да му се дава чай........ Thinking

# 171
Здравейте сладки мами!  Hug
Леле колко много мами са родили и колко много са са върнали!
 newsm51 ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА VERCHO, HELENBLONDY, КРИСИ, ELCHO И ROSIDT75! ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ МОМИЧЕТА И МНОГО ДА ВИ РАДВАТ!  newsm51

ДОБРЕ ДОШЛИ ОТНОВО ПРИ НАС НА KALLI, SUNI 22, DOLY DOG, SISEE, DIDIMORA, ВАНЯ М, ПРОЛЕТНАТА ФЕЯ, АСЯ20, REIANA и всички останали мами, които сигурно съм пропуснала  Embarassed! ЛИПСВАХТЕ НИ!  Hug

Didimora на лекциите ни обясняваха, че първите няколко седмици бебчетата трябвало да ядат бр.дни по 10 мл., т.е. ако бебчето е на 5 дни, трябва да яде приблизително по 50 мл. Колко е вярно обаче нямам представа, но доколкото разбирам не трябва да се вманиачаваш самоцелно в грамажи на ядене и наддаване, т.е. ако бебчето е жизнено, спинка спокойно, ака и пишка редовно, можеш да си сигурна, че яде толкова колкото му трябва  Peace

arodoet2 мила, не се притеснявай за предизвиканото раждане! Виж на колко много от мамите се е наложило по един или друг начина да им "дирижират" раждането, а и на тези, които още чакаме е съвсем възможно също да се случи. Виж и vercho колко беше притеснена, а пък после всичко мина добре и вече се радва на нейната сладуранка. Само бъди спокойна, според мен докторите знаят какво правят и е по-добре щом са преценили, че вече не е хубаво твоята бебка да седи в теб, да й помогнат да излезе по-бързо! Не се притеснявай, абсолютно съм убедена, че всичко ще бъде наред! Не забравяй както мамите съветваха vercho да си поискаш епидурална упойка, ако прецениш и късмет! Ние сме с теб и ще ти стискаме палци през цялото време!  Praynig  Hug

suni_22 наистина твоята "бебка" Александър определено ще грабне приза за най-голяма изненада на априлчетата!  Laughing Ние с момичетата даже си говорихме, че сме гледали покупките ти и там преобладаваха розовите дрешки!  Crazy Наистина ти как реагира като ти казаха, че си имаш момченце? Не че има някакво значение, важното е, че имаш живо и здраво момченце, но наистина е любопитно, когато се случват такива изненади при всичките тия ехографи дето ни правят по време на бременността?

Момичета, и на мен след начина по който ще мине раждането, втория ми голям кахър е кърменето - ще се справя ли, ще имам ли достатъчно кърма, дали пък няма да е повече, че да ми се възпалят гърдите , дали ще се разраня, как ще кърмя тогава, дали ще боли, ще мога ли да устискам на болката и т.н. и т.н. Ясно е, че преди да родя, няма да го измисля  Rolling Eyes, ама това, което ме притеснява е, че колкото и теми в Кърмаческия форум да изчетох, не се чувствам достатъчно подготвена, а и четейки за вашите проблеми, просто явно всичко си е въпрос на късмет и наистина има някакъв чалъм на цялата тая работа, в смисъл не е просто слагаш детето на гърдата и всичко си става съвсем естествено... Не знам... Дано някак си да се натъкмят нещата.... #Crazy

# 172
ЧЕСТИТО НА ВЕРЧО И КРИСИ! МНОГО ДА ВИ РАДВАТ МАЛКИТЕ БЕБЧЕТА!   bouquet  bouquet
Добре дошли на всички останали,завърнали се мами!
Сисе, и аз знам за жълтеницата,че се дава вода със захар(кафява).100мл.вода/1ч.лъж.захар.
Дидимора, Галиво ти го е обяснила много добре.Само да добавя,че до края на първия месец,бебето трябва да изяжда вече по 100-110мл. После се увеличава с 10мл. на хранене.Но както вече се сещаш,това не може да се следи стриктно,ако кърмиш.Така,че Галиво вече ти го е казала! Peace

# 173
Ох,момичета,аз забравих да се отчета от днешния преглед. И така: изгладена шийка,разкритие на върха на пръста.Това е.Докторът каза,да не насилваме нещата,за да се приближа до термина.Така,че ще се ражда другата седмица!
Барби, при тебе как е положението?

# 174
Честито на мама Криси  и бебока Никола !!!   bouquetМного да ви радва и слушка !!!

Отново много  благодарим за разказите на вече родилите мами,така поне се успокояваме.... Wink

Ей варненки,знам че е малко в последния момент,но коя се е запътила на лекциите на "9 месеца" ? Аз със сигурност съм там... Laughing

# 175
Добре завърнали се на мамите!  bouquet
Сисе, аз давам глюкоза 10% и бебо така жадно я пие като жаба. Поне 20 мл между храненията изпива и много му харесва. Според мен има ефект за жълтеницата, защото Аси беше много портокален милия. Сега е доста добре.
Не помня честитих ли на Криси - честито!
Всички мами, които се притеснявате за кърменето, ще се справите, не се притеснявайте! Бебето най-добре ще ви покаже  Peace

# 176
ЧЕСТИТО НА МАМА КРИСИ, ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ МАЛКИЯТ НИКОЛА И МНОГО ДА ГИ РАДВА.  bouquet

Добре завърнали се на всички мами, много да ви слушкат и папкат бебчетата  Hug

arodet2 мила не се притеснявай....всичко ще мине наред и следобяд ще си гушкаш бебка.Дай боже!

Днес май пак се очертава ден за голяма разходка!

Хайде мами лек ден и които се е запътил към срещата с малкото човече леко и безпроблемно раждане, а ние ще чакаме хубави новни.

# 177
Благодаря ви момичета за бързите отговори за жълтеницата Hug Аз му направих чай от шипка вчера,но той изпи съвсем малко от него и днес забелязах,че се е изчистил вече Peace Спираме чая!!!

Добре ,обаче сега друго ни мъчи Confused Имаме си колики.....поне на такова ми прилича! Предимно вечер като го нахраня и си легне,както си спинка сладко започва да пищи и рита силно с крачета!Това са колики-Нали??? newsm78 Посъветвайте ме какво да купим за тях!

Ха,така.....Скочев в отпуска Thinking Мира ,не се притеснявай,щом се е ангажирал да те изражда,ще си спази думата Peace Имам много хубави впечатления от него! В болницата като разберат,че си пациент на ШЕФА да видиш как ти обръщат маааааааааалко повече внимание Wink

Вчера ходих в неговия кабинет да ми маха шевовете! Въобще не болеше! Оправихме си и сметките с него Wink

# 178
Добре дошла,мама Реяна !!!!
Честита ти сладка принцеса Милена !!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 179
Sisee за коликите чайче на Хип от копър от 1 седмица-за най-малките-аз давам него,а иначе може и Бебезан  bouquet
  За мамите,които имат проблеми с количеството кърма-аз пия лактогонен чай-действа доста добре #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт